PS:n Tavio: EU:n sähkömarkkina epäonnistui – Kansa joutuu maksajaksi

Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoi tänään 6.9. eduskunnan täysistunnossa, että poliittisen eliitin EU:ssa rakentama sähkömarkkinajärjestelmä on epäonnistunut.

– Järjestelmä ei perustu omavaraisuuteen, tuotantokustannuksiin, eikä edes päästöttömyyteen. Tavallinen kansa laitetaan sähkön kohoavan hinnan kautta maksumieheksi, Tavio moittii.

Tavio myöntää, että johdannaispörssiä joudutaan valitettavasti pelastusrahoittamaan tässä tilanteessa kunnes järjestelmä saadaan muutettua paremmaksi perussuomalaisten jo pitkään esittämällä tavalla.

– Nyt käsillä oleva sähköyhtiöiden lainatarve ei kuitenkaan olisi yhtä suuri, ellei hallitus olisi epäonnistunut Uniper-neuvotteluissa Saksan kanssa, Tavio huomauttaa.

– Vaikka julkisuudessa puhutaan kymmenen miljardin lainoituksesta, antoi hallitus Fortumille tänään samaan tarkoitukseen 2,35 miljardia, joten todellinen summa on 12,35 miljardia. Vaan mikä on valtion pelastuslainojen yläraja? Tavio kysyy.

Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Summille ei ole ylärajaa, kun on kyse ilmasto-/matuhumpasta tai EU-jenkasta. Ai miksi ei? Noo, jos nyt lähdettäisiin siitä, että keneltä rahat tulevat…

maailma muuttaa
matti mainio

Hyvin tää menee, ministerit tekivät nyt niin hyvän diilin taas että kansalaiset eivät joudu taaskaan maksumiehiksi. Sähkön myyjille annetaan lainaa ja takauksia kovilla ehdoilla ja hyvällä korolla 10-12%, jonka ne maksavat pian takaisin. Jostain keräämillä suurilla voitoillaan. Tämä ei ole keneltäkään pois.m

Timppis.

Sarkasmia?

Jarppa

Me tienataan tällä

Vladimir

Voi per.. Uniper. Nyt osui saksa tuulettimeen.. Noita jauhonenä vaan biletti ja lähetti tuhlaajatytin ottamaan saksaa naamalleen.. omituisia jakorasioita vai vikaa johdossa?

Suomi Finland

Sitähän jo ennakoitiin ennen neuvotteluja, että Tytti ’oma kansa ensin ajattelu on vahingollista’ Tuppurainen myötäilee nöyrästi kaikkea sitä, mitä Saksa sanelee.

Qroquius Kad

Rysselin Tuppu-Tiltun tunnuslause
”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”
voidaan lukea toisin päin
”Omaa kansaa täytyy vahingoittaa muukalaiskansojen hyväksi”.

Sillä sitähän tuo tarkoittaa.

maksumies

Tuppurainen rupesi Tappuraisen takuumieheksi. Ja mikäs on ruvetessa kun ei tarvitse itse maksaa. Kansan käsi on karttuisa.

Sven Dufva

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Ennen vanhaan ukot istuivat pirtin penkillä tupakalla ja tarpeet tehtiin pihan perällä olevaan huussiin nykyisin taas ukot menevät ulos tupakalle ja tarpeet tehdään sisävessaan. Niin se maailma muuttuu Eskoseni

Qroquius Kad

Parempi näin päin.

Timppis.

Mutta ennen ukot sentään kusivat seissaltaan tänään ämmiensä pakottamana istupissivät.näin se maailma muuttuu .

Suomalaiset on tyhmiä

Päinvastoin. Sähkö- ja energiamarkkinat onnistuivat yli odotusten. Kun saatiin euroopan kansalliset omaisuudet yksityisomaistukseen ja monikansallisten yhtiöiden verojenkiertoon, niin silloin päästiin pyrittyyn tavoitteisiin.

Tällä hetkellä ei ole mitään mikä estäisi tähtitieteelliisä voittoja. Ja se on onistunut ryöstö.

Samaa harrastavat Telia, DNA, Yara, If, Skanska, NCC, KAHA, Stora, UPM, Vattenfall, Danske, Nordea.. …

Anonyymi

Se on niin ihanaa tämä globalismi, jota entinen presidenttimme hehkutti joka käänteessä. Tosin hän ei tainnut yhdistää sitä ekonomiaan, koska se osaaminen liittyy vain omasta lompakosta kiinni pitämiseen, vaan kansojen väliseen ystävyyteen, rauhaan ja rakkauteen, vieläpä erityisesti Euroopan ja kehitysmaiden kesken. Entinen puoluetoveri on edistänyt tätä Venäjän ja Saksan kesken ja tulokset ovat kaikkien nähtävissä.

Sumo

Älkää nyt viittikö haukkua hallintoa. Mitä yhdestä uniperista, koronatukipaketista tai yhteisestä velkaunionista. Pääsette natoon ja sit sataa mannaa.

Qroquius Kad

Sellaisiahan ne kaikki ovat, joita raivostuttaa hirvittävästi Suomen liittyminen länsidemokratioiden puolustusliitto NATOon, eikä heidän jumalansa Ryssä enää koskaan voi uhata Suomea.

Vladimir

Suomi ei ole Natossa. Suomi on käytännössä sodassa ryssää vastaan nykyisellä Ukrainan aseapupolitiikalla.

Qroquius Kad

Suomi on käytännössä NATOn täysjäsen;

NATO-liittolaisemme harjoittelevat maassamme jatkuvasti estäen Ryssänriehunnat suuntaamme kunnes höpöfaarao on pistänyt nimet papereihin.
Ryssä on itse julistanut sodan Suomelle, ja joutuu kärsimään siitä kaikki seuraukset.

Ja sekös Ryssänrenkejä itkettää.

Vladimir

Mutta kun ei. Suomi ei edelleenkään ole Nato-jäsen.

Ampumatarvikkeiden ym sotilaallisen avun anto sotaa käyvälle maalle on hieman poliittisesti itsetuhoista.. varsinkin kun vihollinen on rajanaapurina oleva sotahullu suurvalta.

Kunhan totesin faktat.. ja sekös kiukuttaa.

Qroquius Kad

Suomi on NATOn rauhankumppanuusjäsen, ja faktisesti enemmän:
NATOn täysjäsenet suhtautuvat Suomeen kuin täysjäseneen ja suovat täysimittaiset turvatakuut Ryssää vastaan jatkuvalla läsnäolollaan.

Sotahullun Ryssänaapurin kurissapitäminen on parasta tehdä siellä, missä se on jo jumissa, joten aseapua Ukrainalle on lisättävä.
Suomi tekee siis juuri oikeaa turvallisuuspolitiikkaa, vaikka jotkut haluaisivat Suomen olevan yksin Ryssän naapurissa.

Itkekööt harmiaan.

Matti Virtanen

Kaikki kallistuu ja kansa kärsii. Miten kansa jaksaa paremmin kärsiä? Vihan voimalla tietenkin – ryssävihan voimalla. Sitä lietsotaan nyt urakalla niin täällä ihanassa EU-Suomessa kuin koko länsi”demokratioiden” piirissä. Päätä lyödään taas kerran Karjalan mäntyyn.

Qroquius Kad

Ei kukaan Ryssävihaa lietso.
Ryssä käyttäytyy tavalla, joka saa kaikki sivistyneen maailman normaalisti kehittyneet ihmiset vihaamaan sitä ja liittoutumaan lujemmin yhteen vastustamaan sen psykopaattista pahuutta.

Qroquius Kad

Ei.
Siinä puhutaan totta Ryssästä, maailman mustasta vihollisesta.

Koiran solvausta

Ei niin hullua koiraa olekkaan kuin mitä r…. on.

Kansalaiset kyykkyyn

Se kai tässä o ollut tarkoituski.

Minä

Kun luodaan sähköpörssi, mahdollistetaan keinottelu ja siitä seuraa, että keinottelu a tulee.

Rakuuna

Sähköpörssi alkaa toimimaan. Jos jotain haluaisi tehdä niin laittaa herrat ja rouvat päättäjät sähköpörssin kiinni. Halua ja tahtotilaa ei ole, koska globaali eliitti niin kertoo…

Adonis

EU on perseestä taksonomioineen

Trumpin puhe

Suosittelen jokaiselle sujuvasti englantia kuuntelevalle Trumpin puhetta Pennsylvaniassa pari päivää sitten. Ukko on kovassa kunnossa ja paasasi 2 tuntia pötköön monesta aiheesta, mm energiasta. Trump ponkaisee lavalle noin 1,5 tuntia alusta eli siis noin 1:30:00 kohdalla.

https://m.youtube.com/watch?v=hLx_Eiuqd2c

Kalle

Ei mitään ”poliittista eliittiä” ole olemassa. Foliohattujen sönkötystä.

Anonyymi

Voi, voi! Suomessa niin monet kansalaisille kalliiksi tulevat asiat kietoutuvat poliittisen eliitin, hyväveli- nykyään myös hyväsiskokerhojen ja isojen yritysten hallintoneuvostojen ympärille. Ehkä varsinaista rahallista korruptiota ei ole, mutta on maan tapa, joka sallii poliittiset virkanimitykset ja sukulaisten & ystävien ja puoluetovereiden sekä kansalaisjärjestöjen suosimisen hyvää jaettaessa.

Qroquius Kad

Suomessa on poliittinen eliitti, jonka muodostavat viherkommunistit huorapuolueineen.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ei EU ole tuossa epäonnistunut. EUn tarkoitus on tehdä tavallisten ihmisten elämästä mahdotonta. Tämä on vain yksi esimerkki. Maahanmuutto, vihreä siirtymä, maatilojen alasajo, kansallisten reaaliomaisuuksien siirto rahanluontikoneiden omistajille….

Qroquius Kad

Ei.
EUn tavoite on luoda Globalististen Eurostotasavaltojen Liitto korvaamaan heille niin rakasta Neuvostoliittoa.

Se ei tule tapahtumaan, sillä Visegrád-maat irtautuvat siitä hyvissä ajoin perustamaan Baltian maiden ja Slovenian kanssa Intermariumin.
Britanniakin saattaa haluta liittyä, jolloin muodostaa Trimarium.

Qroquius Kad

Se ei liene Ruotsista vallan pian loppumassakaan?

Sähkösopimukset irti?!

Ruotsin sähkönmyyjät tutkivat nyt mahdollisuuksia sanoa pitkäaikaiset sähkösopimukset irti ihmisiltä jotka olivat viisaita ja tekivät edullisen 3-5 vuoden sopimuksen silloin kun sähkö maksoi 20-40 äyriä/kWh. Nyt sähkönmyyjät hamuilevat siitä samasta sähköstä 6-8kr/kWh.

https://sverigesradio.se/artikel/elbolag-vill-saga-upp-bundna-avtal-hanvisar-till-force-majeure

Särmääjä

Suomessa ei onneks ole mahdollista katkasta määräaikasia sopimuksia, mutta taas sähkön kohtuuhintasuuspykälästä ei välitä kukaan.

Särmääjä

Pohjoismailla pitäisi olla vaan oma ”unioni”, joka pysyis ihan vitun kaukana tosta kaikesta muusta Euroopan paskasta.

POLTTOPUUT LOPPU

Ruotsissa on äärimmäisen vaikeaa saada lämmityspuuta, värmeloggseja eli träbriketter, pelletsejä jne.

Miten ovat päättäjät aikoneet estää etteivät ihmiset ja varsinkin vanhukset ja lapset kuole kylmään kun sähköä ei ole varaa käyttää (tai se talvella pätkii) ja vaihtoehtoisia lämmitysmateriaaleja ei ole?
Vai onko se nimenomaan tarkoitus että ihmiset kärsivät ja kuolevat pois?

Anonyymi

Ainakin vanhat ihmiset joutavat pois. Get over it ja ottakaa coolisti vaan sanoo boomereille pääministerikin, joka ei ole kiinnostunut muusta kuin omasta navastaan. Ensi talvena monet voivat ollakin sairaan cooleja.

Lallukka

”epaonnisthui” Ehkä näin olikin tarkoitus.

Mustamakkara

Ei tarvitse päästä kärpäseksi katossa, jotta tietäisi, miten neuvottelut Saksassa ovat edenneet. Tytti on mennyt neuvotteluihin asenteella Aziz the combat fighter ja tullut sieltä takaisin kuten Aziz. Vaatimukset ovat jääneet kurkkuun ja Olaf Scholzin kättä on puristettu pois lähdettäessä Saksan kantoja vahvasti ymmärtäen.