Poliisi varoittaa – poliisijohdon nimissä lähetetty huijausviestejä

Kaakkois-Suomen poliisin tietoon on tullut tapauksia poliisinjohdon nimissä lähetetyistä huijaussähköposteista.

Viestissä vastaanottajaa lähestytään oikeustoimilla tekaistuun rikosepäilyyn liittyen. Vastaanottajaa pelotellaan tuomioistuimen haasteella, pidätysmääräyksellä ja rekisteröimisellä kansalliseen rikollisten rekisteriin. Viestissä kehotetaan ilmoittautumaan sähköpostilla lyhyen määräajan kuluessa. Tekstissä käytetty kieli on huonoa suomea.

Poliisi muistuttaa, että kaikkien epäilyttävien viestien suhteen tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. On vaara, että linkkejä ja liitteitä avaamalla laitteelle asentuu haittaohjelma. Viesteillä saatetaan kalastella myös esimerkiksi salasanoja tai pankki- ja käyttäjätunnuksia.

Jos saat edellä kuvatun poliisin nimissä lähetetyn sähköpostin, poista se avaamatta viestin liitteitä ja linkkejä. Jos olet jo vastannut sähköpostiin ja antanut pankkitietojasi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus.

Poliisin nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja voidaan tutkia esimerkiksi nimikkeillä virkavallan anastus sekä petos tai petoksen yritys.

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Peksi

Tuli mullekin..mutta haisi petokselta jo kauas syytenimikkeenkin perusteella

Qroquius Kad

Millaistahan tämä hoono soomi on tässä tapauksessa ollut?

”Mina ole polisi suuripomo, wallah wallah!
Sina ole rikkoline ja mina pane sinnu vankila elei sina anna minule sinu raha!”

Vaiko sittenkin:

”Hai sie äijääää!
Mie oon polliisipäälikköööööö!
Jollet sie anna miul rahhoo mie paat siut rikosrekisterrriiiiiiii!”

Peksi

En klikannut auki..mutta koski”Interpellaatio-toimintaa”:D

Nih

Ja näihin haksahtaa vieläkin porukkaa vaikka näistä varoitetaan melkein joka kuukausi ja he eivät ole aina tietämättömiä vanhuksia. Tiedän erään tapauksen tästä pitäjästä kun oli tullut viesti että pankkikortissa on jotain häikkää ja kehoitettiin kirjautumaan sen viestin linkin kautta pankkiin.No kirjautui ja tilitä lähti pari tonnia ja tämä ihminen oli korkeasti koulutettu. Pankki ei korvaa omasta hölmöydestä johtuvia mokia.

Timppis.

Maksa velkasT:pasilanmies