PS:n Taviolta kirjallinen kysymys: suomalaisille suora sähkötuki

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on tänään 9.9. jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen siitä, aikooko valtio ottaa käyttöön suoran sähkötuen kuluttajille.

Tavio muistuttaa, että esimerkiksi Norjassa valtio maksaa 90 prosenttia sähkön hintaosuudesta, joka ylittää 0,70 Norjan kruunua (noin 0,07 euroa) kilowattitunnilta. Viro puolestaan myönsi jo viime talvena pieni- ja keskituloisille kotitalouksille tukea energialaskujen maksamiseksi. Tämä koski noin 380 000 kotitaloutta. Viro korvasi pieni- ja keskituloisten kotitalouksien sähkölaskusta 80 prosenttia siltä osin, kun sähkön hinta ylitti 0,12 euroa kilowattitunnilta.

– Pohjoismaisen pörssisähkön hinta kohosi ennätyskorkealle jo viime vuoden lopulla, mutta Marinin hallitus ei ole vieläkään havahtunut asian vakavuuteen, Tavio moittii.

– Samaan aikaan inflaatio on kiihtynyt kovimmilleen sitten 1980-luvun. Suomalaisten palkan ostovoima vähenee nopeammin kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla, Tavio huomauttaa.

Tavio katsoo, että suomalaisten ostovoiman turvaamiseksi Suomen valtion pitää ottaa käyttöön suoran sähkötuen malli Norjan esimerkin mukaisesti.

– Nyt tarvitaan nopeita toimia. Jos kotitalouksia yritetään auttaa energiahintakriisissä veronpalautusten kautta, apu näkyy tileillä vasta pitkällä viiveellä, vaikka sähkölaskut on maksettava jo nyt, Tavio sanoo.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Haaviston Mies

Ei tartte! Me annetaan jo somaleille hurjat lapsilisät joulukuussa! Homma sillä hoidettu.

Ilmaista

Ja valtio maksaa asumistuella asvien sähkölaskut, että heitä hinnan nousu ei haittaa.

Sossutäti

Olisi jännä nähdä yhden somali tai arabisuurperheen 3kk sähkölasku ensi talvena/keväänä. Lämmöt täysillä ja lämminvettä valutettu 24/7. Uuni ja liesi tehokäytössä, pesukone jauhaa ja jos on sauna niin se on kuivaushuoneena myös päällä koko ajan. Voin kuvitella että yhden tämmöisen jengin kohdalla liikutaan jossain viiden tuhannen euron luokassa. 3kk huom. Tämän maksat sinä. Ja sinä myös maksat heidän MUHKEAT lapsilisät jotka menee isin iPhone 14 luuriin ja muuhun kivaan.

Sossutäti

Lisään tähän myös että kun se 5 tonnia pamahtaa muslimin pankkitilille niin muslim jättää sähkölaskun maksamatta ja pistää rahat taskuun. Sitten selittää KELAlle että EI OLLA UMMARTANUT että sillä piti itse maksaa lasku, ja vetää hihastaan rasistikortin. Sitten sama määrä rahaa tupsahtaa uudestaan tilille. Monet kehtaavat EI UMMARTA toisenkin kerran ennenkuin KELA pistää pelin poikki. Näin tehdään kaikkien laskujen kanssa kunnes tulee häätö, kestää vuoden ennenkuin sekin onnistuu, sitten vaan muutetaan toiseen postinumeroon ja uusitaan koko operaatio, uudestaan ja uudestaan.

Pönttöeinari

Eiköhän tuollainen suora sähkötuki ole jälleen tarpeetonta tulonsiirtoa, mikä ei korjaa ongelmaa vaan korkeintaan siirtää sen muualle. Tässä kohdin voisi sanoa, että älytön velanotto varsinkin tilanteessa, missä on keinotekoisesti ja huonoilla päätöksillâ aiheutettu kriisi, on mielipuolinen itsemurha.

Johan Steel

Kyseessä on näppärä tulonsiirto osakkeenomistajille. Toimii samalla periaatteella kuin asumistuki.

Pönttöeinari

Niin ja mitä tulee näihin täysin järjettömiin ehdotuksiin energiansäästöstä ja pörssisähköön siirtymisestä ja käytön ohjaamisesta halvoille tunneille, niin niiden vaikutus on ennen kaikkea negatiivinen.

Ei varmaan ajattelevalle ihmiselle tule yllätyksenä, että kyseiset toimet vain edesauttavat, että sähkön hinta on tulevaisuudessakin entistä kalliimpaa, ja sitä voidaan ohjata entistä tiukemmin palvelemaan eliitin ja vallanpitäjien mielihaluja. Kaikki ehdotetut toimet ovat hölmöläisten takin leikkuuta, kuten järkikin sen sanoo. Mutku etuoikeutetut ihmiset, poliitikot media ja meidän paremmisto.

Minä

Sähköpörssi, ainakin nykymuodossaan romukoppaan, niin loppuu keinottelu.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
pöh

Persut on hetkessä muuttunut ihan samanlaiseksi mätäpuolueeksi kun kaikki muutkin.
Selvin esimerkki on se, että ennen olivat sananvapauden puolella, nykyään poistavat täysin asialliset viestit omalta nettisivultaan suomen uutisista.
Ei voi luottaa, joten en äänestä enää ikinä ketään.

puolueeton
  • 4 samanlaista nykypuoluetta pienin eroon kyttää ministerin salkkuja ja pääministerin asemaa orpo sossu ja purra kepu.
Oikea laitahyökkääjä

”täysin asialliset” viestit on kyllä joustava käsite.. Ei persutkaan halua että heistä tehdään rikosilmoituksia kun kannattajat kirjoittelevat ”täysin asiallisia” viestejä perjantai-iltaisin jallupäissään. Sama pätee tähän sivustoon. Se on kuule taide ja tekniikkalaji tuo rasismi ja muukalaisvihakin, ei sovellu vihaisille amatööreille ollenkaan. Pitää sanoa asiat suoraan sanomatta asiat suoraan, kun on tarpeeksi kierrettä laukauksissa niin menee maaliin.

VMP

niin ja niiden täysin asiallisten kirjoittelijoista puolet on ryssän perunaa syöviä ääliötä…

VMP

Ryssät vastustaa persuja viímeiseen nettikirjoittelijaan, jos ne olisi olleet hallituksessa niin olisiko edes kaasuputkea?

puolueeton

Sähköä ei saada riittävästi, kun sitä on myytävä EU maihinkin. Siksi sähkön käyttöä ei tule tukea, jotta kulutus vähenee. Tilanne olisi aivan sama, jos ruokaa ei olisi saatavilla riittävästi. Ainoa tapa selvitä olisi syödä vähemmän ja käyttää omia vararavintovarastojaan.
Kysymys on vain poliittista huijausta, jossa ei ole realistista ajattelua.

Lallukka

Siinähän jättää. Ketään siellä kiinnosta oikeesti.

Qroquius Kad

Kiinnostaa se sähkölaskun maksajaa.
Kun kysymys on jätetty eikä siihen vastata, siitä voidaan muistuttaa ensi keväänä.

seant

Yksi suurimpia rahan saajia on kantaverkkoyhtiöt, sillä ne saavat rahat alueiden hintaerosta. Norja palauttaa nämä ansiottomat tulot n. 3 miljardia euroa ja Ruotsi n. 6 miljardia aikoo palauttaa, mutta Suomessa ei puhuta mitään, vaikka Fingridille on tullut tätä ansiotonta tuloa, ainakin tähän päivään mennessä n. 1,5 miljardia, en tiedä missä he näitä säilöö, kun lain mukaan rahat on käytettävä pullonkaulojen poistamiseen. Aikaisemmin näitä pullonkaulatuloja on tullut n. 60 miljoonaaeuroa/v.

Stefan Lööööfvenni

Sanna tarvii kavereiden kanssa uuden lastin koksua ja herskaa kun ovat ehtineet jo imeä vanhat sodanaikaiset varastot pervitiiniä tyhjiksi valtioneuvoston kellarien kätköistä.

Siihen menee äkkiä 1,5 Mrd kun pitää koko suomen johtava vasemmisto pitää pulvereissa.

Särmääjä

Pohjoismaista sähkölinjat poikki muuhun Eurooppaan niin tää pelleily loppu siihen.

VMP

Ei vaan sähköyhtiöt noudattavat lakia ja tarjoavat kohtuuhintaista sähköä omalle alueelleen… kun lainvalvonta elimet eivät tuota hoida niin ehkä kansan on syytä alkaa sakinhivuttamaan yhtiöden hallituksia niin kauan, että noudattavat lakia..