Lyhyt tilastokatsaus Botkyrkan kuntaan

Botkyrka on Suur-Tukholman alueeseen kuuluva kunta Tukholman eteläpuolella. Kunta on monelle vähemmän tunnettu nimeltä, mutta tapahtumien johdosta se kuitenkin on jatkuvasti esillä. Lisäksi kunta kuuluu Ruotsin kovimpiin maahanmuuttajakuntiin, ulkomaalaisten osuus 60,5 %.

Borkyrkan ghettokeskittymästä löytyy kaikki maahanmuuttaja-alueet: Fitja, Alby, Hallunda ja Norsborg, jotka ovat aivan kauheita alueita. Jos itse pitäisi äänestää se alue, johon ei mielellään öisin kovin päissään menisi, niin se on ehdottomasti Fitja ja Alby. Ovat ikään kuin samaa lähiötä vierekkäin, mutta luokitellaan omiksi alueikseen. Moottoritien toisella puolella sitten Norsborg ja Hallunda. Myös Slagsta kuuluu tähän alueeseen.

Ulkomaalaisten osuus Fittjassa 91,90 % ja pienimmillään Tullingessa 25,60 %. Vårsta-Grödingen prosentteja en löytänyt, mutta se on luultavasti eniten ”ruotsalainen” alue, koska Botkyrkan eteläosa  Grödinge on puhdasta maaseutua viljely-, ja eläintiloineen.

Botkyrka on juuri sillä tavalla erikoinen kunta, että Grödinge, joka pinta-alaltaan on laaja, on alueena luonnon kaunista maaseutua, joka rajoittuu Mälareniin. Sitten taas toisaalla kauheat maahanmuuttajaghetot.

Itse asustelen Tumbassa, jossa sielläkin on korkeanpuoleinen maahanmuuttajien osuus. Tumbakin taas jakautuu useampaan lähiöön, josta esimerkiksi Storvereten on täysi ghetto, mutta muutaman kilometrin säteellä sitten on uinuvaa ylemmän keskiluokan omakotitaloaluetta uima-altaineen.

Botkyrkassa maahanmuuttajat (kuten itse) ovat siis hyvin arkipäivää. Niitä on joka puolella eikä niitä voi välttää. Se on mielenkiintoista, että Botkyrkan joka ainoa alue, jossa maahanmuuttajien osuus on suurta, kuuluvat poliisin listaamiin ongelma-alueisiin.

Botkyrkasta ei ollut saatavilla niin tarkkaa detaljoitua tilastoa kuin Tukholmasta.

Kun tällainen muutos on tapahtunut demografiassa, niin sitä ei voi enää palauttaa entiselleen.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

maahanmuuttajat (kuten itse)”

90-luvulla eräs ruotsalainen rouva selitti minulle, että kun he puhuvat maahanmuuttajista (invandrare), eivät he tarkoita suomalaisia. Häntä pelotti mennä Rinkebyhyn. Jo vuosia aiemmin oli niin, että monet ruotsalaiset eivät uskaltaneet mennä edes bussilla läpi Rinkebyn. Että sellaista rikkautta se ruotsalainen maahanmuutto ruotsalaisten mielestä.

Sama äänestyskäyttäytymis

Siltikin ovat päämärkänä äänestäneet poliitikkoja jotka edistävät sosiaaliperäistä maahanmuuttoa.

Johan Steel
terhomatti.hämeenkor

Mennyt on se Ruotsi ja Botkyrka, jota tässä hetken muistelen:
Kun 80-90-lukujen vaihteessa mentiin ex-perheen kanssa kesälomamatkalle, niin: Laivasta Stockholmissa vain ulos ja aina Botkyrkaan asti mitään syömättä. Sitten Botkyrkan kirkon kiviaidalla istuttiin, aurinko paistoi ja oli rauhallista! Eväät esille ja syötiin hyvä aamiainen. Ja edelleen rauhallista ja hiljaista… Vähitelleen kasattiin tavaroita autoon ja suunta etelään kohti uusia seikkailuja.
Voitko kuvitella, Pate ja muut? Se oli Ruotsia, joka on hukkunut mutavyöryn alle. Hyi helkkari. Mutta muistoja he eivät voi viedä minulta!

tunnelma risteily

Totta turiset. 95 alkaen vuosia asuin täbyssä. Kun muutama vuosi sitten menin käymään, muutos oli/on ns melkoinen. Takaisin tullessa sattui vielä huono säkä, kun laivalla oli äbläwäblää niin prkl:sti. Kyllä vitutti.

Raping Line

Laivalle ei mene enää kukaan täysjärkinen.

Big l

Juu muistoja ne ei voi viedä onneksi

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ensi kertaa olin Ruotsissa 1971. Silloin Tukholma oli ruotsalainen. 1980luvulla näki porukan tummentuvan . 80 luvun lopulla Segelin tori ja tunnelbana oli viikonlopun aikana jo hyvin tumma ja levoton. 90 luvulla en enää halunnut viedä lapsiani katsomaan kaunista Tukholmaa. 2000 luvun tulokset olemme nähneet/lukeneet ensin Rähmispossussa ja sen jälkeen Rähmiksen manttelinperijän Paavo Tajukankaan Pt -mediassa. Piloilla koko Etelä-Ruotsi. Sama koko rantaviiva Tornioon asti. Skandien vuoristoalueella viitsii vielä käydä.

Sam Colt

Asuin Norsborgissa 1977-78. Enemmistö oli silloin vielä kantiksia, joskin muualta. kuten Afrikasta ja Etelä-Amerikasta tulleita oli paljon. Rauhallista väkeä, islamista ei mitään havaintoa.
Kantiksissa tosin oli paljon alkoholisteja ja narkkareita. Silti en pitänyt kylää vaarallisena.

fatima_darra

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009056337.html

Milloinkohan saataisiin yhtä kattava selvitys haittamatutuksesta?

Big l

80 ja 90 luvulla tuli vietettyä todella paljon aikaa ruotsissa sukulaisten luona. Örebrossa, karlskogassa, karlsdalissa, kiirunassa, tukholmassa jne. Jokapuolella ruotsia. Oli todella idyllinen maa silloin. Yhtäkään neekeriä ei näkynyt missään. Viimevuonna ja tänvuoden alkupuoli tuli oltua töissä puoli vuotta skellefteåssa. Ei sielläkään nekruja näkyny mutta en tosin kylilläkään käynyt kun 12h jokapäivä työmaalla ja majoitus syrjässä. En edes harkitsisi enään meneväni esim tukholmaan. Pohjoisruotsi lienee vielä yleisestiottaen rauhallista ihmisten asuttamaa.

Lallukka

Vittu mikä persläpikunta.

seant

Luulen, että maahan muuttopolitiikan syy on, suomalaiset Ruotsiin muuttajat joita 60-70- luvulla muutti satoja tuhansia. Suomalaiset teki töitä, noudattivat Ruotsin sääntöjä ja rikollisuus ei ollut sen suurempaa. Ruotsalaiset luulivat kun he päästävät maahanmuuttajia mistä tahansa maailman kolkasta, niin he käyttäisivät samalla lailla kuin suomalaiset, mutta siinä he menivät halpaan.

sellaista

Kaikki maahanmuuttajat olivat työn perässä tulleet Ruotsiin–ja töitä piisasikun vain halus tehdä.
Chilestä tulleet poliittiset pakolaiset muokkasivat tilannetta,mutta myös heistä suurin osa oli töissä.
Löyhän sosiaalipolitiikan,jossa rahaa sai tekemättä mitään,avustuksia jaettiin kaikille kuka vaan anoi,sai kreikkalaiset ja turkkilaiset sekä ennenkaikkea pohjois afrikan maiden tulijat käyttämään tilannetta hyväkseen ja alkaa elämään tekemättä mitään.
50set hakivat eläkettä keksityin keinoin,voila elämä hymyilee.
Samoja keinoja käytti osa suomalaisistakin ,mutta hehän olivat jo alkoholisoituneet joten työelämään heistä ei silti olisi ollut.
Jugoslavian sodan seurauksena Ruotsi sai klaanijengit ja (raaan) organisoidun rikollisuuden.
2000 luvulla lähi idän kansat toivat kulttuurinsa jossa petoksella,yleensä valtiolta, hankitaan rahaa kysenalaisin keinoin.Esimerkkinä vammautunut perheen jäsen jonka hoitamisesta tienaa puoli miljoonaa vuodessa.

sellaista

Kumpaakaan tilannetta –rikollisuus ja petostelu-ei olisi tullut niin suuriksi jos Ruotsin hallitus ja Poliisi olisi ollut järjissään ja pysäyttänyt ihmiset jotka rötösteli.’Nyt se on myöhäistä koska ryhmä on saanut valtaa,jopa poliittisesti,kahvitteluilla ja muilla höpötempuilla.
Voisiko olla jotain 200 000 jotka elävät tälläistä ”työelämää”

Mörkö

Sosialiturva maahanmuuton houkuttimena on se myrkkypilleri. Seuratkaa mitä vain yhteisöä, johon, kaikkialla seurauksena on katastrofi.

Dickie

BotKyrkka? rassistista..nimeksi vois, pitäis vaihtaa Boot Mos skeidas

Sam Colt

Nimi tulee Pyhän Botvidin nimestä. Ilman irvailua.

Lallukka

Tuohon kuntaan vois korkeintaan käydä vääntämässä kyykky-käikäleen ja poistua kovalla metelillä takavasemmalle. Niin verkonpainolta maistuu kyseinen kunta nääs.

basso balalaikka

siihen käikäleen viereen voisi ihan piruuttaan laittaa pienen lapun, jossa lukee ”Hund Bajs / Dog Poop / Vihakakka ”.
hommassa toki ainakin kaksi muttaa:
1: entäs jos et olekaan vääräuskoinen koira ?
2: osaako kohderyhmä lukea, ja jos osaa, osaako ruåtsia tai lontoota saati päiväkotisuomea kuitenkaan ?