Sverigedemokraateista Ruotsin toiseksi suurin puolue – Nyans antoi tulosvaroituksen

Ruotsin eduskuntavaalit menivät melko odotetusti. Sverigedemokraatit nostivat kannatustaan vuoden 2018 vaaleista reilu kolme prosenttia. Suurin yllättäjä oli kuitenkin islamilainen Nyans-puolue.

Puolen yön jälkeen kun äänistä oli laskettu noin 90 %, niin sverigedemokraattien kannatus oli 20,7 % (17,5% 2018). Sosiaalidemokraatit johtivat 30,5 % äänimäärällä ja kokoomuspuolue Moderaatit olivat saaneet 19 % äänistä.

Varsinaisesti mitään suuria yllätyksiä näiden suurten puolueiden kohdalla ei ollut. Tulokset menevät melko linjassa viimeisten mielipidekyselyjen tulosten linjassa.

Ruotsalaisen blokkiajattelun mukaan mandaatit menevät oikeiston ja vasemmiston kanssa melko tasan:

Sverigedemokraatit, Moderaatit, Kristillisdemokraatit ja Liberaalit saavat 176 paikkaa.

Sosiaalidemokraatit, Vasemmisto, Vihreät ja Keskusta saavat 173 paikkaa.

Käytännössä tämä voisi tarkoittaa sitä, että jos moderaatit, kristilliset ja liberaalit lähtevät sverigedemokraattien kanssa yhteisyöhön, niin tällä kokoonpanolla voi perustaa hallituksen. On kuitenkin vaikea sanoa, että lähtevätkö nämä puolueet SD:n kanssa hallitukseen. Moderaattien Ulf Kristersson nimittäin on toisinaan sanonut, että yhteistyö voi sopia, toisinaan taas yhteistyö ei sovi. Riippuu päivästä. SD:n Jimmie Åkessonille tämä kuitenkin sopii.

Islamilainen Nyans-puolue teki jättiyllätyksen

Vaalien suurin yllättäjä oli islamilainen puolue Nyans, jonka vaalitulosta voi sanoa varoitusmerkiksi tulevaisuudesta. Nyans sai alueellisesti todella kovia vaalituloksia.

Malmön maahanmuuttaja-alueilla Nyans oli toiseksi suosituin useissa vaalipiireissä. Rosengårdin keskustan vaalipiirissä Nyans täräytti 28,2 % kannatuksen ollen toiseksi suurin puolue sosiaalidemokraattien 41,9% jälkeen. Kannattaa huomata, että kolmanneksi tulleeseen Vasemmistoon ero oli todella suuri, Vasemmiston äänet 12,6 %.

Niin ikään Rosengårdin vaalipiirissä Herrgårdenissa Nyans tykitti 24,7 % kannatuksen , Törnrosenin vaalipiirissä 22 % ja Örtagårdenien kaikissa vaalipiireissä 20-22 % kannatuksen.

Myös Tukholmassa Nyans sai todella hyvän menestyksen. Rinkebyn, Tenstan ja Husbyn vaalipiireissä tulos oli 20 prosentin molemmin puolin kaikissa vaalipiireissä, kovin tulos Rinkebyn keskisessä vaalipiirissä 26,5 %. Myös Rinkebyn keskustassa tulos oli 22,2 %.

Myös muiden isojen kaupunkien maahanmuuttaja-alueilla Nyans takoi tulosta. Örebron Vivallan kolmessa vaalipiirissä 16-17 % kannatuksen. Uppsalassa Gottsundan ongelma-alueella 10 % pintaan ja Sigtunan Valstassa niin ikään reilu vajaa 10 % kannatus.

Nyans-puolueesta voi sanoa, että käytännössä se teki todella kovia vaalituloksia niillä alueilla, joissa asuu islamilaisista maista tulleita maahanmuuttajia. Mitä suurempi on alueen asukkaiden ulkomaalaisuusprosentti, sitä kovemman tuloksen Nyans sai.

Varsinkin Malmön muslimit ovat pitäneet äänestystulosta todella merkittävänä. Nyans-puolueen vaalilive-lähetyksessä tunnelma oli kevyt, sadat muslimit juhlivat tulosta todellisena voittona. Puolueen puheenjohtaja Mikail Yüksel sanoi, että Nyans tulee yhdistämään Ruotsin, vähän kuin Make Sweden Great Again.

– Sen, minkä sosiaalidemokraatit ovat tuhonneet, sen Nyans tulee korjaamaan, Yüksel sanoi. 

Kuntavaalien tulosta ei vielä tiedetä, mutta on jo nyt selvää, että Nyans saa monissa kunnissa yhden tai useamman kunnallisvaalipaikan ja sitä myöten isomman vaikutuksen kunnallispolitiikassa.

Subscribe
Notify of
guest
49 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ennakkoluuloinen

Islamilaiset korjaavat Ruotsin?

DeeQ

Islamilaiset korjaavat islamilaisen Ruotsin.

Minä

Ju, korjaavat Ruotsin valloitussatonaan pois kuleksimasta vääräuskoisten polulla.

tasa-arvo roskiin insalla

No itse ymmärrän sen niin, että luultavasti tulisi loppu sateenkaari yms pelleilylle. Ja feministit laitettaisiin ruotuun. Islamin arvostelusta rikos. Mutta tämä nyt on mitättömän umpirasistin mielipide.

Anonyymi

Katsokaahan vaan, miten Afganistanin on käynyt. 1970-luvulla oli vielä suht normaali valtio ihmisoikeuksineen, sitten Neuvostoliitto hyökkäsi, sai turpiinsa ja vetäytyi, sen jälkeen Bin Ladenin porukka räjäytti WTC:n tornit ja sai kimppuunsa USA:n. Kun USA lähti, ottivat muslimit vallan ja nythän maa on samanlainen islamistinen ja sharia-lakia noudattava onnela kuin Lähi-idän maat, joista lähdetään “pakolaisina” länsimaihin toteuttamaan tuota samaa kivikautista oppia.

Qroquius Kad

Ja mikä hauskinta, siellähän sateenkaaritouhu on niin olennainen osa kulttuuria, että sillä on oma nimensä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi

Niin että ei muut kun oikein paljon islamisteja vaan Eurooppaan, niin pääsette pyllistämään heille naisen vaatteissa tanssittuanne ensin oikein naisellisesti.

Vöörg Höörgan

Minä olen vissiin rasistinen, patriarkaattinen, nationalistinen ilmastorikollinen, kun en todellakaan halua poikieni tanssivan tulevaisuudessa karvanaamoille. Minut on kasvatettu jotenkin väärin(?).

Moonman

“Nyans tulee yhdistämään Ruotsin” Lienee kiertoilmaus sille, että nyans tulee yhdistämään muslimit ruotsalaisia vastaan

Pekka is pest

Onko tuo Nyans Shiia- vai Sunnipuolue?

Vladimir

Vasemmisto voitti, mikään ei muutu parempaan ja Ruotsi putoaa kuiluun.

Särmääjä

Ei voittanut. Tilanne on vielä auki ja oikeistohan johtaa.

Nyky oikeisto mitään auta

Oikeisto? Moderaatit ja liberaalit. Just joo. Täällä Kokoomus on kunnostautunut maan tuhoamisessa aivan kuten vasemmistokin.

Pekka is pest

SvD:n kannattaa lukea tarkkaan PS:n lähihistoriikki, jottei käy samoin….

Qroquius Kad

SD:llä on tässä suhteessa pullat paremmin uunissa kuin PS:llä Soinin alaisuudessa:
Timosaurus I Suuri oli suoraan sanonut, ja useaan kertaan, ettei haittamaahanmuutto haittaa häntä vähääkään, ja oli avoimesti pilkannut Halla-ahoa ja kumppaneita.

Heidän hankkimansa kansallimielisten äänet kyllä kelpasivat, mutta ei Soinilla ollut aikomustakaan antaa äänestäjille mitään vastineeksi.
Ja lopulta:
hallituksessa istuivat Soinin vennamolaiset, eli Siniset.
Eivät halla-aholaiset eli Perussuomalaiset.

Åkesson on johdonmukaisesti pitänyt äänestäjiensä puolta, ja pitänee vastakin.

jorma

Taitaa nyanssit olla pian härmässäkin, halusit tai et.

Kans tahtoo

…mutta sthän me olemme halunneet kun oleme äänestäneet valtaapitävät ajamaan asioitamme puolestamme.

Jeanne d'Arc

Lelu-Rami, Husu & Musta Leijona varmaan aloittelevat jo sisarpuoluetta.

Särmääjä

Saikos Stram Kurs sun muut yhteensä edes puolta prosenttia?

Särmääjä

Jos tilanne pysyy tollasena niin SD pääsee ihan väkisinkin jo hallituksen muodostajaksi, vaikka tietenkin ne puliveivaa lopulta moderaattiukosta pääministerin.

Qroquius Kad

Entä jos SD toivotetaan hallitukseen tervetulleeksi sillä ehdolla, että sen on otettava valtiovarainministerin sekä maahanmuutto- ja ampuma-aseista vastaavan ministerin salkut?

Sitten ensimmäisessä hallituksen istunnossa tehdään kolme hallituksen päätöstä
:
1) Ruotsiin otetaan miljoona muslimijätkää ja asutetaan ne ruotsalaisten koteihin.
2) Ruotsalaisten lailliset aseet takavarikoidaan korvauksetta ja jaetaan uusruotsalaisille, koska ovat Haavoittuvimmassa Asemassa.
3) Ruotsi lahjoittaa puolet varallisuudestaan kehitysmaihin.

SD-ministereillä on vain kaksi huonoa vaihtoehtoa:

joko jäädä hallitukseen tekemään poliittinen itsemurha tai kävellä lehdistön eteen ilmoittamaan eroavansa, koska hallitus vaatii heitä toimimaan moraalinsa ja äänestäjien tahdon vastaisesti.
Sitten rääytään kuinka SD juoksi karkuun.

Minä

Ihmeen suuri kannatus sossuilla.

DeeQ

Ihan sama kuin suomalaisissa kunnallisvaaleissa eli täällä puolisen miljoonaa demariämmää äänestää työpaikoistaan.

Daavidin poika

Olisi ollut suurempikin, mutta islamistit, ja muslimit löivät kapulaa rattaisiin.

Anonyymi

Todellakin. Onko Ruotsissa samanlainen piilosensuuri kuin mitä meillä harrastavat Hesari ja Yle ja jonka juttuihin vanhempi väki luottaa kuin pukki suuriin sarviinsa? Eipä valtamedia juuri uutisoi maahanmuuttopolitiikan täydellisestä epäonnistumisesta ja ongelmista Ruotsissa, vaan kehuu pelkästään kuinka hyvin Ruotsilla menee taloudellisesti.

Vähän jä vaille

Täytyy sanoa että olin kyllä pikkuisen pettynyt muslimeihin. Jos laskee niiden kappalemäärän maasta niin jokaisen käydesssä äänestämässä, ne olisivat voittaneet koko homman. Olisivat olleet suurin puolue. Ja siinä olisikin ollut sitten ruotsalaisilla kakomista aamukahveissa.

Mutta pistän vielä toivoni keskiviikko-ääniin. Ehkä ulkomailla lomailevat muslimit äänestävät uuden kotimaansa, kalifaatin, tulevaisuude puolesta.

Luulin että radikalismi sisuskalujen myynneistä ja lapsikidnappauksista olisi kirvoittanut porukkaa enemmän yhteen. Mutta kai ne ei vaan vielä ole kehittyneet tarpeeksi. Niinkuin ei suurin osa suomalaisistakaan.

Anonyymi

Minä taas toivon, että Ruotsin islamisoitumista pakoon ulkomaille lähteneet osaavat tehdä oikean ratkaisun ja joskus voivat vaikka palata isiensä maille.

Jerry Cotton

Nämä uusruotsalaiset ovat suurelta osin lapsia ja vanhemmat tekee kuin moskeijassa käsketään. Toisin sanoen pitää odotella 10-15vuotta, kunnes valtamedialle täysin yllättäen siellä on ponnahtanut nollasta suurimmaksi puolueeksi uusi puolue. Mitään hidasta nousua ei tule tuolla osa-alueella tapahtumaan, vaan muutokset tapahtuvat hyvin nopeasti. Samalla puolue pääsee hallitukseen sillä, että luodaan mellakoiden uhka. Julkisuudessa puolue tietysti puhuu jotain poliittisesti korrektia. Nämä kuviot on niin nähty ja helposti arvattavissa, vaikka joiltain osin ne saattavat yllättää.

seant

Ruotsissa on sellainen sääntö, vaikka puolue ei ylitä 4% äänikynnystä, niin se voi saada edustajan, jos jossakin vaalipiirissä saa 12% äänistä. Tähän Nyans asettaa toivonsa Malmön kunnassa. Mutta joka tapauksessa he veivät ääniä sossuilta, aika paljon, jolloin heidän takia Ruotsi ehkä saa oikeistohallituksen.

Prozac

Eli vasemmistolla “omat koirat purivat”.

Särmääjä

Hyvä jos feministipuolue on vaihtunu islamisteihin. Paljon hauskempaa kun suvakit touhuaa niiden kanssa.

Anonyymi

Eihän siitä pääse mihinkään, että sosiaalitukia auliisti jakavat puolueet menestyvät vaaleissa. Ihminen äänestää lompakollaan. Nyt on annettu pahalle vähintään pikkusormi, kohta se vie koko käden. Onneksi olkoon, Ruotsi! Joko niiden hitaampienkin ruotsalaisten olisi aika herätä, suomalaisista puhumattakaan? Hyvinvoiva Pohjola on kuilun partaalla johtuen yksinomaan kehitysmaalaisesta maahanmuutosta. Kuka lienee sanonut, että kun päästää hollitupalaiset salin puolelle, ne muuttavat salin hollituvaksi?

2023Vaalit
Sossetant

Ei ole taaskaan ylimieliset teorianikkari-vasemmistolaiset miettineet ihan loppuun asti kun laskivat saavansa varmoja äänestäjiä uusruotsalaisista. Menikin demareiden “varmat äänet” islamisteille.

Irmeli

Nyans siinä on Ruotsin tulevaisuus…Näitä väkivaltaisia laumasieluja ei kukaan enää estä. Eikä varmaan puoluetta syrjitä kuten SD:tä on syrjitty..Tervetuloa jokalajin terroristit, sehän on täälläkin tuttu ilmiö viherpunikki piireissä…SD ei yksin mitään pysty näille maantuhoojille eli muille puolueille. Ihanaa silti kuulla viherpunikkien itkupotkuraivarit, siitä että SD on noussut…

Daavidin poika

Ruotsin suurimpien kaupunkien kaupunginjohtajat saavat kohta alkaa soittamaan kirkonkelloja omille valtuustoille ja hallituksille. Tarkoitan sitä, että Ruotsissa on yli puolimiljoonaa “burjaania” jolla on laillinen oikeus äänestää kuntavaaleissa.

Olen seurannut Ruotsin eduskuntavaaleja Suomessa lehdistä, ja teeveestä. Jopa tyhmempikin huomaa miten paljon Nyan-islamistit veivät ääniä sosiaalidemokraateilta

Ei varmaan mene enää pitkään kunnes jokun “lelu-rami” on Suomen pääministeri, tai ehkä puollustusministeri.!.

jukkelispmmäksi
JuhoL

Voisin lyödä jopa vetoa, että Ruotsin demarien ja vasemmiston piirissä alkaa kitinä kiittämättömistä muslimimaahanmuuttajista! Nyt kun matuilla on ikioma puolue, niin suvakit eivät pääse ohjaamaan ääniä itselleen suljetuilla vaalilistoilla 😀

Risto Jääskeläinen

Kun en tunne paremmin, niin voihan se olla, että Ruotsissa islam on parempilaatuista kuin niissä maissa, joista turvapaikkaa Ruotsista hakeneet muslimit ovat tulleet, mutta vähän tuo arveluttaa. Etteivät vain haluaisikin samaa menoa Ruotsiin, kuin oli siellä turvattomassa lähtömaassaan?

Qroquius Kad

Pelkäänpä pahoin, että juuri sitä lähtömaidensa meininkiä ne haluavat, mutta sillä erotuksella että svenne rahoittaa sen ja siivoaa jäljet.

Anus Turahdus

Niin, mutta ku Putinilta saa halapaa kaasua ja öljyä.

E.H

Eli homma jatkuu niinkuin ennenkin , ei mitään uutta länsirintamalta kaikki sujuu hiljaa itsekseen….

Tapio

Täytyy korjata prosenttilukuja. SD:n kannatus nousi n. 18 % tai toisin ilmaisten 3,2 prosenttiyksikköä Matikkaa.
a

Lallukka

Maistuu ihan ruotsin persuiluilta nää svekokraatit.

XxX

MIstähän löytyisi se video viimevaalien ajalta jossa demarit liehittelivät 30-luvun saksalaisten kanssa?

Tapperlund

1918 on hyvä luku, poistaa täit ja lutikat ruusutarhasta.

Mehmetin Puhvetti

Nyansin puoluejohtaja on entinen kepulainen joka erotettiin koska hänen äkättiin olevan kytköksissä turkkilaiseen, ultranationalisti-islamilaiseen Harmaat Sudet- järjestöön. Samaan mihin Ruotsin entinen asuntoministeri Mehmetti Kaplaanikin kuului.

Ruotsista löytyy vaikka minkälaisia tossun ja rukousmaton kuluttajia.

Anonyymi

Alkaako mellakat ja autogrillit palaa, jos maa saa oikeistolaisen hallituksen?

Artistiuho Instagrammissa

Artisti Timbuktu uhoaa iInstagrammissa:

”Till alla svarta och bruna personer i Sverige. Var extra vaksamma nu. Det här valresultatet kommer otvivelaktigt uppmuntra till och med extremare krafter än de som har existerat i det här landet i nästan 100 år. Våld kommer att komma. Var försiktiga men var inte rädda. Det spelar ingen roll hur mycket vind de har i sina segel nu. Tid, godhet och demografi är på vår sida.”

Demografi = säkki + 10 kakaraa?