Ukrainalla edessään vallattavana reilu puoli Suomea vastaava alue

Ukraina on vallannut suuria alueita Harkovasta itään, parhaimmillaan eteneminen on ollut reilu sata kilometriä viikonlopun aikana. Nyt Ukraina valmistautuu luultavasti Luhanskin takaisinvaltaamiseen.

Vaikka viikonloppu näyttäytyi todella helpolta Ukrainan näkökulmasta; venäläisjoukot perääntyivät sekasorron vallassa ja sotilasjohto menetti kokonaan otteensa joukkoihinsa, niin kyllä Ukrainalla on vielä työtä edessään ja paljon.

Luultavasti seuraavana Ukraina yrittää tyhjentää Luhanskin maakunnan venäläisistä, koska sillä suunnalla venäläisten perääntyminen on nopeinta. Kun Luhanski on saatu haltuun niin seuraavana Donetskin maakunta. Ylimpänä kartassa rintamalinja tällä hetkellä suurin piirtein, merkkasin karttaan myös matkoja kilometreissä Venäjän rajalle. Poikkeuksena rajalta matka Luhanskiin 60 km.

Ukraina on suurten välimatkojen maa ja se selviää, kun vertaa Suomea ja Ukrainaa reaalikokoina. Viikonlopun aikana takaisinvallattu alue vastaa kooltaan suurin piirtein Suomen lounaisosaa akselilta Pori-Hämeenlinna-Kotka. Joten kyllä siinä on tankkien kaasupolkimet huutaneet hoosiannaa.

 

Ukrainalla on vielä edessään kuitenkin iso urakka. Kun vertaa alla karttakuvaa, niin huomaa, että Ukrainan pitää vallata takaisin suurin piirtein Suomen kokoon muutettuna alue Kemistä Hankoon. Tai melkein 2,5 kertaa Viron kokoinen alue.

 

Jos alueet vallataan sotimalla, sentti sentiltä, niin se on iso urakka ja kestää pitkään. Mutta luultavampaa kuitenkin on, että ihan tällaiseen sotaan ei tarvitse ainakaan kaikkialla mennä. Nyt Harkovan suunnallahan venäläiset joukot pakenivat kusi sukassa, joten mahdollista on, että tämä tulee aiheuttamaan jonkinlaista vetäytymistä kaikkialla itärintamalla.

Krimin niemimaa sitten tietenkin erikseen oma operaationsa, kuten myös etelärintama Mariupolista Hersoniin asti.