Video: Muslimien kokoontuminen Malmössä Ashura-juhlintaan

Kesän mittaan Malmössä on ollut useita suuria muslimien kokoontumisia, joissa on ns. merkattu reviiriä. Oheinen filmi on kuvattu kuukausi sitten kun muslimit juhlivat keskellä Malmön katua suurta Ashura-juhlaa.

Ashura on shiiojen juhla, jossa muistellaan profeetta Muhammedin tyttärenpojan Husain ibn Alin kuoleman muistoa. Joissain islamilaisissa maissa miehet ruoskivat itsensä verille tämän juhlan temmellyksessä.

Vaikea sanoa, että miten Nyans-puolueen kannatus jakaantuu shiia- ja sunnimuslimien kesken. Nyansin kerrotaan olevan sunnimuslimien puolue, eli juuri niitä isis-päänkatkojia. Kun taas noin yleisesti shiiat ja sunnit eivät voi sietää toisiaan.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.