Nyans takoi kovaa tulosta myös kuntavaalien puolella maahanmuuttajalähiöissä

Islamilainen Nyans-puolue menestyi eduskuntavaaleissa, mutta niin menestyi myös kuntavaalipuolella. Jokaisessa maahanmuuttajalähiössä taottiin kovia tuloksia, Rosengårdissa jopa yli 30 % kannatus.

Alla kuvakaaviossa Rosengårdin keskustan tulos. Nyans sai 30,9 % kannatuksen, joka ei ollut sosiaalidemokraatteja paljon huonompi, 38,3 %. Ero kolmanneksi tulleeseen vasemmistopuolueeseen oli merkittävä, vasemmistolle 11,9 % kannatus.

 

Nyans teki myös muualla hyvää tulosta, esim. Törnrosenin vaalipiirissä 20,1 % tulos, sosiaalidemokraateille 39,7 %. Nyans käytännössä sai sitä suuremman kannatuksen jokaisessa Malmön lähiössä mitä enemmän siellä asuu islamilaisista maista tulleita maahantulijoita.

 

Sama ilmiö toistui kaikkialla Ruotsin suurkaupungeissa. Tukholmassa Rinkebyn keskustan vaalipiirissä 24,5 % tulos ja kolmas sija, joka tosin ei paljon heittänyt kakkosena tulleesta vasemmistosta, joka sai 27,6 % ja sosiaalidemokraateista, joka sai 29,5 %.

 

Rinkebyssäkin on useita vaalipiirejä, ja esimerkiksi Rinkebysvängen eteläisessä Nyans sai niin ikään kovan tuloksen. Kolmas sija 22,9 % tuloksella, kun vasemmisto sai 24,8 % ja sosiaalidemokraatit 35,6 %.

 

Samoja lukemia myös Göteborgin ongelma-alueilla. Ainoa ero on se, että muutamassa kunnassa, vaikka siellä on isojakin maahanmuuttaja-alueita, Nyans ei saanut juuri minkäänlaista kannatusta. Esimerkiksi Botkyrkan kunnassa menestys ei ollut kovin merkittävää. Jos vertaa, niin Botkyrkassa asukkaita vähän alle 100 000 kun naapurikunnassa Tukholmassa vähän alle 1 000 000.

Botkyrkan Albyssa ja Fittjassa maahanmuuttajaprosentti huitelee 80-90 prosentissa, mutta Nyansin kannatus vain muutama prosentti. Myöskään Södertäljessä Nyansilla ei ollut kannatusta, vaikka kunta on Ruotsin kovimpia maahanmuuttajakuntia.

Mistä johtuu, että islamilainen Nyans ei sitten menestynyt edellämainituissa kunnissa? Siitä yksinkertaisesta syystä, että vaikka Södertälje ja Botkyrkan Alby/ Fittja on maahanmuuttajaghettoa, niin se ei ole islamilaista aluetta, vaan tulijat ovat syyrialaisvoittoista porukkaa, joka taas ei ole suuntautunut islamiin vaan ovat syyrialais-ortodokseja, joka on jonkun sortin kristinuskoa.

– – –

Suomessa tällaisia samoja tuloksia on varmasti odotettavissa ainakin klassinen Turun Varissuo, mutta ennemmin uskon Espoon Suvelaan. Sieltä lähtee Suomen ensimmäinen islamilainen puolue tulille.