Katujengeihin kytkeytyvän ampumistapauksen esitutkinta valmistunut – epäiltyjä yhdeksän

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi Vantaalla elokuussa 2021 tapahtuneen ampumistapauksen esitutkinnan. Esitutkinnassa on selvitetty muun muassa kahta epäiltyä murhan yritystä ja törkeitä ampuma-aserikoksia.

Poliisi on selvittänyt kahden katujengin välistä yhteenottoa, joka tapahtui Vantaalla Leinelänkaarella 6.8.2021 puoli kahden aikaan yöllä. Esitutkinnan mukaan molempien katujengien jäsenet ampuivat toisiaan kohti useita kertoja ampuma-aseilla.

– Poliisin käsityksen mukaan kyseessä oli kahden katujengin välinen väkivaltainen välienselvittely. Tapahtumien taustalla vaikuttaisi olevan ryhmien väliset aikaisemmat kiistat, joihin liittyy muun muassa gangsta rap -musiikin kautta esille nousseet vastakkainasettelut, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnassa on kaikkiaan yhdeksän epäiltyä, joita poliisi epäilee lukuisista eri rikoksista, kuten murhan yrityksistä sekä törkeistä ja perusmuotoisista ampuma-aserikoksista. Kaksi henkilöä on edelleen vangittuna murhan yrityksestä epäiltyinä.

Tapahtuma-aikaan asuinalueella ammutut laukaukset aiheuttivat vaurioita läheisiin asuinkiinteistöihin ja päiväkotirakennukseen.

– Poliisin tiedossa ei ole, että sivullisia olisi ollut tilanteessa konkreettisessa hengenvaarassa. Alueen asukkaiden poliisille kertomilla tiedoilla oli esitutkinnassa keskeinen merkitys ja poliisi kiittää saamistaan havainnoista, Puolakka sanoo.

Nyt valmistuneen esitutkinnan keskiössä ollut ampumistapaus on osa kahden katujengin välistä väkivallan kierrettä, johon liittyviä rikoksia on tutkittu eri poliisilaitoksilla. Poliisi tiedotti kokonaisuudesta helmikuussa.

– Esitutkinnassa on tehty tiivistä yhteistyötä Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa. Yhteistyö katujengeihin liittyvän rikosilmiön äärellä on sekä tutkinnan että rikosten ennalta estämisen näkökulmasta hyvin tärkeää ja toimivaa, Puolakka kertoo.

Esitutkinta siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
defund v-YLE

Heeeiiii, Alkukirjaimen vaihdolla otsikko saadaan informatiivisemmaksi, K vaihdetaan M:ksi:

”Matujengeihin kytkeytyvän ampumis …”

Paavo/ Pt-mediaD

Heh, hyvä huomio.

Adonis

Mutta Fobba Forsberg on sanonut, että Suomessa ei ole katujengejä.

Qroquius Kad

Samaa sanoi Fobban kollega Ylikomissaari Pyllytär, joka on nyt kadonnut oudosti julkisuudesta oltuaan useamman vuoden jatkuvasti suuna päänä.

Väitetään Pyllyttären alkaneen vääntää väitöskirjaa.
Voi olla.
Voi olla niinkin, että liian monet kansalaiset alkoivat kysellä Pyllyttäreltä, miksi valtamedia nykyään kertoo asioista joiden hän kiisti olevan olemassakaan?

Lallukka

Jospa foppa onkin sokea kuin lepakko?

Minä

Ei olla Ruotsin tiellä, ei sinne päinkään.

Lallukka

Vantaa maistuu pahalle paikalle kantiksen elää. Ei kiitos.