Husbyn mellakassa yli sata kiinniottoa

Husbyn lauantaimellakassa tuotiin Afrikka Ruotsiin. Kyseessä oli eritreaanojen keskinäisestä poliittisesta kiistasta eikä mistään jengien välisestä sodasta.

Eritrean hallituksen kannattajat olivat vuokranneet Husbyn Folkets hus:in käyttöönsä ja tarkoituksena oli pitää jonkinlaiset Eritrean hallitusta myötäilevät juhlat.

Paikalle saapui ympäri lääniä satoja eritreaanoja, kuten myös Eritrean hallituksen vastustajia. Näin saatiin aikaan ison puoleinen mötäkkä-älämölö, johon sitten tarvittiinkin ruotsalaisten veronmaksajien apua rauhoittelemaan kiivastuneet eritreaanot.

Iltapäivän ja illan mittaan Husbyseen tuotiin kymmeniä mellakkapoliiseja ja poliisin johtoryhmä pyöri helikopterilla taivaalla tuntikausia.

Varsinaisesti mitään suurempaa ei ehtinyt tapahtua, sillä poliisilla oli putkasormi herkässä. Illan mittaan 105 henkilöä otettiin kiinni. Yleensä tällaisissa massakiinniotoissa porukkaa pidetään busseissa. Viisi on pidätetty epäiltynä väkivaltaisesta mellakasta.

Poliisin mukaan tilanne oli loppujen lopuksi rauhallinen, vaikkakin molemmat ryhmittymät olivat kovin kiivastuneita.

Folkets hus:in johtaja on tullut medioissa esiin kertoen, että he tekivät virheen kun vuokrasivat juhlatilansa Eritrean hallituksen kannattajille, koska juuri tämä hallitus taas aiheuttaa pakolaisuutta.