PS:n Tavio: Saksa uhkaa viedä suomalaisilta vesivoimaloita

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kritisoi voimakkaasti Saksan harkitsemaa suunnitelmaa Uniperin kansallistamisesta.

– Saksan ei pidä antaa viedä Uniperiin laitettuja miljardeja suomalaisilta. Kahdeksan miljardia euroa on jo mennyt suoraan saksalaisten kotitalouksien ja yritysten tukeen, Tavio huomauttaa.

– Suomen ei pidä hyväksyä sitä että koko Uniper kansallistetaan, vaan yhtiöstä tulisi ensin pilkkoa irti sen kannattavat osat, Tavio ehdottaa.

Tavio pitää epäuskottavana, että Saksa oikeasti tarvitsisi koko Uniperin turvatakseen oman kaasuhuoltovarmuutensa.

– Uniperilla on Ruotsissa 76 vesivoimalaitosta. Kuinka voi olla mahdollista, että kaasun huoltovarmuuteen vedoten Saksan hallitus kansallistaisi tämän pitkälti suomalaisten omistaman vesivoiman? Tavio pohtii.

Tavion mielestä Uniperin tilanteen käsittely osoittaa, ettei Suomen hallituksella ole poliittista painoarvoa Euroopassa.

– Suomi on vuosikymmeniä nöyristellyt EU:ssa, mutta nyt kun Suomi kaipaisi ensimmäistä kertaa solidaarisuutta, niin saksalaiset johtavat politiikot ovat ilmaisseet, että Saksa ei anna Suomeen penniäkään. Tämän tulisi saada ajattelevat ihmiset havahtumaan EU:n luonteeseen maamme kuppaajana, Tavio sanoo.

Subscribe
Notify of
guest
52 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lallukka

Paska homma ja saksa on muuten paska maa. Nyt pitäis tehdäkin jotain pelkän puheen lisäksi. Laitetaanko Suomineitoa taas kuivalla kolmoseen vai riittääkö Tavion jyräys?

kari ilmarinen

Jos oikein salaliittoteorioihin uppoutuisimme, niin Fortum/Uniperin kova kohtalo suomalaisille voisi ehken johtua Ruotsin valtiojohtoisesta Vattenfall -kilpailijasta. Se on kuulunut jo pitkään tämän WEF:n omimiin partneriyrityksiin ilmastohöyhötyksineen ja uusine maailmanjärjestyksineen. Fortum ja Uniper eivät kuulu tälle loppupeleissä vähintäänkin pahamaineiselle listalle.
https://www.weforum.org/partners#U

Qroquius Kad

Todennäköisemmin se johtuu Suomen hallitusta leikkivien tyttöjen tunnuslauseesta:
“Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista!”

Ja sen mukaan he totisesti toimivat.
Nyt ja jatkossa.

Alpertti

Enpä nyt oikein tiedä, onko tuo muiden kuin Tytin tunnuslause. Mutta Tyttihän tämän Uniper-seikkailun jälkiä siivoaa, joten sinänsä on kyllä osuvaa muistuttaa hänen ajatuksistaan.

Tuskinpa saksalaiset odottavat Ruotsin vesivoimaloista kaasua. Erityisesti ammattiliitot haluavat säilyttää työpaikat. Tämä tietysti edellyttää kannattavan toiminnan tuottojen käyttämistä kannattamattomien toimintojen (eli suojatyöpaikkojen) palkkojen maksuun. Toki Saksan valtiollekin on varmasti edullista, jos Uniperin työläiset saavat palkkaa sosiaalietuuksien sijaan. Saksallehan on tässä kaupassa sama, tekevätkö työläiset mitään järkevää.

Saksalaisia on turha tästä syyttää. Tähän ei ole mitään muuta syytä kuin suomalaisten ahneus. Kääntäisin syyttävän sormen esimerkiksi Juha Sipilän suuntaan. Hänhän kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin aiheesta. Tietää siis jotain, muttei halua huonoa mainetta eikä halua valehdellakaan. Parasta siis vaieta ja toivoa, ettei kukaan huomaa.

Qroquius Kad

Enpä ole huomannut Rysselin Tiltun esitytin Manna Sariinin erityisesti vastustavan tätä tuhon politiikkaa.
Päinvastaista olen huomannut paljonkin

Ja kyllä saksalaisia saa syyttää siitä, että he seisottavat 33 ydinreaktoria kylminä ja julistavat sammuttavansa kaksi viimeistäkin, joita heidän on nyt pakko käyttää vasten tahtoaan.

Eivät olisi nyt minkäänlaisessa lirissä, kun ottaisivat ydinvoimansa käyttöön, mutta kun vihreät tytöt kieltävät, niin ei voi, ei pysty, ei kykene.

VMP

Mutta eivät olisi saaneet uniperia ilmaiseksi jos olisivat todenneet, että kyllä tuollainen sota ja itsekin asettamat pakotteet on Force majure tilanne..

VMP

“Saksalaisia on turha tästä syyttää” No niitä voi syyttää oikein hyvin saksalaiset kuppaa ja varastaa aina kun mahdollista, puhuu kaiken lisäksi vielä helvetin rumaa ruotsalaismurretta ja on rumia muutenkin.

Saksalaiset voisivat aloittaa maksamisen suomen lapista…

Suomalaisia tuosta on turha syyttää vaan kokoomuslaisia arvoja ja kokoomus-sdp-kepu-molottajien suhtautumista samaa porukkaa olevan eliitin valvontaan, yleiseen valtion kuppaukseen ja muuhun omanedun maksimointiin, laithan on vain kansaa varten ja valtion omaisuus on puolue herrojen hallinnassa olevaa omaisuutta josta voidaan luopua jos itselle saadaan edes promille.

https://www.vahtera.blog/post/uniper-sari-baldauf-ja-fortumin-konkurssi

https://www.vahtera.blog/post/fortum-konkurssikyps%C3%A4k%C3%B6

https://www.vahtera.blog/post/fortum-soveltaa-kirjanpitolakia-peitt%C3%A4%C3%A4kseen-tappioita

https://www.vahtera.blog/post/fortumin-oligarkit-maksamaan-tuhonsa-j%C3%A4ljet

VMP

Niin tai mitäpä jos nuo tyttöset eivät ole oikeasti edes päteviä vaan oikeasti jotain keskintaisuuksia pääministeri ehkä tyhmempikin tuo oma kansa myöhemmin tyttönen on kuitenkin itselleen kerännyt omaisuutta kohtuullisesti kuppaamalla..

Kehopositiivisuus

Ja Niinistö käy koppaamassa Maailman kansalaisen palkinnon Jenkkilästä.. Ensiksi kun on haukkunut Putinin tavoittelevan korotusta Washingtonista. On siinä meillä kanssa yksi molopää. Katsoisi mulkero peiliin, ellei sitten roiku liian alamaissa onahyvaisyytensa nähden.

Qroquius Kad

Sauli Väinämö on tehnyt Suomesta lopullisesti länsimaan liittämällä maamme länsidemokratioiden puolustusliito NATOon.
Sinun jumalasi Putler murhaa häijysti naapurimaansa siviilejä ja uhkaile maailmaa ydinaseilla.

Kukahan se molopää on?

Juha Sipilä

Sota intoa tuolla vanhalla Niinistön horiskolla on vaikka muille jakaa.

Qroquius Kad

Kyllä se sotainto on täysin teidän Ryssänrenkien kiimakiihkoa.
Mutta turha on toivonne:
Suomi kuuluu Länteen, te ette.

Oloneuvos

Ei muuta kuin nyrkkiä tiukemmalle taskussa. Kyllä ne asiat siitä itsekseen lutviutuu ja kello aamulla soimaan hyvissä ajoin, että pääsee tienamaan iloisesti sähkölaskuun rahat.

Lallukka

Näinhän täällä aina käy. Fixit!

Vladimir

Lähettäkäähän Tuppurainen ja Jauhonaama neuvottelemaan niin saadaan maksaa lisää miljardeja saksaan.. mukavaa 🙂

Ingen Gripen

Sinne menee nekin velkamiljardit jotka olisi tarvittu estämään julkisen terveydenhuollon luhistuminen.

Oletteko muuten panneet merkille, että jalkautuneita poliiseja ei näy Suomessa juuri missään ennenkuin sattuu jokin vakava tapaus ?

Ei ole ilmeisesti varaa perustaa riittävästi vakansseja.

Eipä siis ihme, että niggeriteinien jengit voi vapaasti ryöstellä vastaantulijoita.

Qroquius Kad

Ei niitä poliiseja kerta kaikkiaan ole jokapäiväiseen jalkapartiointiin.
Suomessa on EU-maista vähiten poliiseja suhteessa asukaslukuun, eikä vajaukseen haluta puuttua mitenkään.

Kas, allahuakbarointi sekä neekereiden neekeröinti ne väestönvaihtoa vasta edistävät, ne!

VMP

Niin annettiinhan poliiseille lisää rahaa mutta poliisi hallitus käytti sen itseensä kuten hallituksilla on tapana rakensivat itselleen uuden palatsin.

Juha Sipilä

Kaikki tavaroiden hinnat nousee jatkuvasti, mutta viinan ja kaljan ei nouse yhtään.

VMP

Lopettakaa se sota ja käykää historia läpi sieltä stalinini ajalta vääristelemättä sitä ja valehdelko tuleville sukupolville koko pakollisen koulun ajan niistä asiosta niin ehkä joku alkaa teidän kanssa kaupppaa vielä tekemään ja saatte tavaroita muun maailman hintatasolla.

Grisenpossu

Seppo Räty oli oikeassa

Minä

Suomalaiset poliitikot saavat hillotolppia uskollisuudesta EU-eliitille. Suomi saa pitää sen mitä EU-eliitti ei kehtaa ottaa, vielä.

Adonis

Täyttä asiaa Taviolta. Saksan perseilyt seis.

Pekka is pest

Jostakin syystä erityisesti Tavioon liittyvissä uutisissa Suomen uutisissa kommentointi on rankasti moderoitu. Joku syy sille täytynee olla. Herkkä hipiä?

Qroquius Kad

Kenties vääränlaisia faktoja, jotka eivät sovi Energiavääntöön meillä ja muualla?

Sanna M.

Parasta olla hiljaa vaan ettei aiheuteta mitään harmia ja mielipahaa. Me ollaan tosi suosittuja EU:ssa, se on kultaakin arvokkaampaa. Meihin voi luottaa, me autamme, meillä on rahaa. Pitkällä tähtäimellä me voitetaan tällä.

Kehopositiivisuus

Joo ja nyt kun Salekin kävi koppaamassa maailman kuulun Maailman kansalaisen palkinnon niin varmaan joksikinen kosmopoliitti ja varsinkin parasiitti tietää keitä me ollaan. Suomen arvostus nousi kympillä taivaisiin. Ei hyvä isä sentään, kuinka nuo jenkit osaavat tuon mielistelyn ja manipulaation taidon. Ja Niinistö vielä astuii tuohon liukumiinaan. No ymmärtää hän sen kun mistään ei miestä panna vastuuseen vaan voi sointia kaiken kuran muiden niskoille.

Qroquius Kad

Onneksi sinun jumalasi Putler on maailman nöyrin ja mukavin kansalaistensa palvelija, joka ei riehu naapurimaassa murhaamassa ja raiskaamassa siviilejä.

Saksa määrää

Ei tämä nyt niin vaikeaa ole.

1) Kuka on Uniperin pääomistaja (>50%)?
2) Missä maassa o Uniperin kotipaikka?

Se määrää jolla on valta. Ja jos joku sijoittaa tällaiseen yritykseen niinkuin Suomi, on todella tyhmä tai sitten haluaa tehdä tarkoituksella tuhoa.

Muistakaa osakekaupoissa: Aina kun joku voittaa, jonkun täytyy hävitä !!! Ja kukas nyt taas voitti?

Ja Suomen veronmaksajat hävisiävt ja saivat laskun epäpätevien ihmisten vuoksi.

VMP

Kai ymmärrät, että kun ostetaan tuolleen enemmistö osuus firmasta ei sitä osteta samoilla periaatteilla kuin muita osakekauppoja tehdään kurssit mielessä….

Ville

Saksan suurlähetystöstä voi katkaista sähköt jä lämmöt, voimalat voi panostaa ja räjäyttää.
Lidlit voitaisiin kansallistaa.

Make’s perfect sense

No nyt Sara ja Tavio kirjoittaa asiaa. Vielä kun huomaisitte että tässä EU-korttipelissä Suomi ja suomalaiset häviää jokaisen jaon. Kyllä, Paavo ja muut globalistit ovat virittäneet talouden pyörät siten että suomalainen häviää aina. Nämä säännöllisesti toistuvat rasitteet: kreikkavelkakriisi-, matutaakka pohjoiseurooppaan, koronaelvytysrahat italiaan vuoteen 2058, EUn korkoharmonisointi-, ECBn tekemä välimerenmaiden velkapaperiostot, ukrainanjälleenrakennus-, sähkön hinnan 10 kertaistaminen sekä saksan tekemä Uniperin kansallistaminen… kaikki tämä takaa että Suomi ja suomalaiset velkaantuvat ja köyhtyvät kohti Albanian/Moldovan tasoa.

Ainut mikä voi pelastaa tästä kleptokratiasta on EUn hajoaminen. Onneksi siihen on tulossa mahdollisuus, WEF-oligarkkien ja EUn despoottijohdon määrättyä eurooppalaiset proxy-sotaan ja tekemään konkurssiin päätyvän talouden taktiikkaa tukeaksemme korruptiomaata jota hallitsevat globalistit saivat maansa sotaan erästä ydinasevaltaa vastaan.

Last edited 1 vuosi sitten by Make’s perfect sense
Qroquius Kad

Kerros nyt meillekin mitä ydinasevaltaa vastassa kuka on sodassa.

Minä en näe kuin yhden ydinasevallan Ryssän, joka hyökkäsi rauhallisen naapurimaahansa Ukrainaan ja saa siellä turpaansa niin että läikyy.
Ydinaseillaan se uhkailee koko ajan mutta eipä uskalla käyttää, koska Kiina kieltää.

Ja turpaanotto sen kun jatkuu ja sekös putinisteja itkettää.

Juha Sipilä

Voe tokkiinsa, jo on kovat jutut pula-ajan natsilla🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Qroquius Kad

Te Ryssänrengit ette muuta teekään kuin uhoatte, tosin vailla voimaa ja älyä.
Turhaa on touhunne:
Ryssä ei pääse enää koskaan Suomeen.

Make's perfect sense

Ukraina ja venäjä nyt selvästi ovat sodassa keskenään.
Ministeri Lintilän kyselytunnilla antaman ilmoituksen mukaan myös Suomi on fyysisessä sodassa Venäjää vastaan.

EU, USA ja Nato ovat vain proxy-sodassa Venäjää vastaan

Qroquius Kad

Linnunlöysän möläytys oli kieltämättä idioottimainen, mutta jos hölmöläinen väittää osaavansa lentää, ei hän silti siihen kykene.
Kyse oli vain siitä, että naisten keskellä miesoletetukin alkavat ajatella ja puhua kuin naiset;
ei mistään miesten maailmaan kuuluvasta..

Mitä tulee proxy-sotaan, sitähän voi sanoa vaikka Meksikon käyvän vaikka Mongoliaa vastaan tai Maan kuunatseja vastaan.
Sen kun hölisee tyhjää.

VMP

Sillä unohtu lisätä loppuun se, että venäjän kanssa tehtävä yhteistyö vapauttaa meidät tuosta orjuudesta… Onkohan toi muuten joku putkosen toimittelijoista kun toistaa aika sanatarkasti noita juttuja..

juke

Kalliiksi tulee EU ja Nato

Qroquius Kad

Vielä kalliimmaksi tulisi joutua Ukrainaksi Ukrainan paikalle.

Eikä se Ryssä tekisi sinusta Ryssä-Suomen johtajaa, vaan olisit ensimmäisten teloitettavien joukossa Epäluotettavana Aineksena.
Meidän kansallismielisten vuoro tulisi vasta sitten, ja Ryssä-Suomen johtajiksi nimitettäisiin nykyisiä liberaaleja, tuolloisia putinisteja.

VMP

Paitsi kun nuo eivät vaan liity tuohon asiaan millään tavalla vaan suomen koruptoituneet johtajat ja ryssien osalta selvää, että venäjän kanssa ei tuollaisia kauppoja pidä tehdä, mutta luuletko, ettei niitä voideltu muitakin…

Ruotsin sähkö Saksaan

Ruotsalaisia käsketään nyt säästämään sähköä jotta se sähkö voitaisiin viedä saksalaisille.
Eli ruotsalaisten pitää palella jotta saksalaiset saisivat lämmintä ja mukavaa?

Juha Sipilä

Ennen ukot tupakoivat pirtissä ja paskantamassa käytiin ulkohuusissa, nyt tehdään päivastoin, ukot menevät ulos tupakille ja nykyisin paskannetaan sisätiloissa. Semmoista olen ihmetellyt, kun kaikkien tavaroiden hinnat nousevat jatkuvasti, mutta viinan ja kaljan hinta ei yhtään.

VMP

Kyllä ne täällä suomessa on nousseet mutta teillä venäjällähän se on edullista kun muuta ette osaa tehdä..

Sähköä Sakuille, bitte!
Yessöör

Pelattiin kovilla panoksilla, oltiin kovii ämmii rulettipöydässä. Muitten rahoilla. Satsattiin KAIKKI mustalle, varma voitontuplaus mielessä. Tuli punainen. Hävittiin MUITTEN rahat, ei se meidän ämmiä haittaa, ne kun on samoja taikarahoja joilla kustantavat kaiken muunkin. Ei tämä ollut häviö. Tämä oli tärkeä kokemus! Otetaan lissä lainaa 15 miljardia sekä roudataan suomeen miljoona turvapaikanhakijaa sekä pilataan sairaanhoito, vanhustenhoito, poliisilaitos, koulut niin tämä on nollattu. Muistakaa että VASTUU (vika) on teidän, kansalaisten. Sanna on ihana. GIRLPOWER!

Qroquius Kad

Mitäs äänestätte taas ensi keväänä mieluummin pellejengejä kuin Perussuomalaisia.

VMP

Mutta kun perussuomalaiset on valeoppositio kun ei toistele joka puheessa tuollaisia ratkiälykkäitä lauseita, kirjoittaja ainakin koulujen osalta tietää mistä puhuu on kuitenkin ulosantinsa perusteella joku joka on käynyt monikkulttuurisen koulun ja läpäissyt monikulttuurisen vaatimustason mukaisen peruskoulun ilmeisen heikosti.

Qroquius Kad

No äänestä sitten pellejengiä mutta älä pety kun siitä ei sitten olekaan mitään hyötyä.

VMP

Känässä?

Qroquius Kad

Ei, kun vaaleissa.

VMP

Jaa ois se paavo voinut ne hyvät kommentit julkaista joihin linkkasin sen vahteran jutun joka oisi avannut joidenkin silmiä vähän….