Venäjä värväsi vankeja rintamalle – antautuivat ukrainalaisille

Kuvituskuva venäläisestä vankilasta.
Venäläisten vankien värväysyritykset rintamalle ryssittiin melko huolellisesti. Sotilaiksi ylennetyistä vangeista iso osa heitti saman tien aseet penkalle ja antautuivat.

Donetskin alueella Bahamutissa venäläisten rintama oli saanut vahvistusta Venäjältä tuoduista vapaaehtoisista vangeista. Vangeille oli luvattu armahdus ja vapaus, jos he pysyvät hengissä tietyn ajan, eli jos ovat sotapalveluksessa puoli vuotta.

Vankeja koulutettiin ammattisotilaiden ”Wagnerien” toimesta ainakin jo heinäkuun alusta alkaen. Koulutuksen tarkoituksena oli saada vangeista kovaa vahvistusta Izyum-Slavyansk-Bahamut-lohkolle.

Koulutuksen jälkeen vangeille annettiin aseet ja vietiin rintamalla Bahamutin edustalle. Mutta sitten tapahtui jotain sellaista, mitä ei osattu odottaa, iso osa vangeista antautui ukrainalaisille sotilaille joukkoantautumisina.

Syy: venäläiset vangit katsoivat, että he saavat säädyllisempää kohtelua ukrainalaisten sotavankeina kuin venäläisissä vankiloissa. Sitä paitsi armahduksestakaan ei voinut olla varma; jos se on venäläinen broshyyri, jonka antaa venäläinen pikkuvirkamies, ja siinä luvataan jotakin, niin se on vain venäläinen lupaus, joka ei tarkoita mitään.

Sitä paitsi venäläisissä vankiloissa vankien kuolleisuus on niin suurta, että suurempi riski on säilyä hengissä ukrainalaisten käsissä kuin venäläisessä vankilassa.

Subscribe
Notify of
guest
87 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ei helv

Hakivat ns. TURVAPAIKKAA. Ovela veto. Kunnon näätäsakkia.

T

Milloinkohan nämä herrasmiehet ovat Suomessa t-paikanhakijoina..?
Esim Chile ulkoisti vankinsa Ruotsiin 70-luvulla. Kätevää, eikö? Status vain vaihdettiin poliittiseksi vangiksi.

X

: D osuva kuvaus.

No name

Jutun sisältämä todistusaineisto oli harvinaisen perusteellinen.

Lähdeaineisto

Jep. Oli hyvät lähteet. 🙂

VMP

Koska lähteinä ei lukenut duuma, VGTRK, putkonen, kepun puoluetoimisto tms. on sen pakko olla jo hyvin lähellä totuutta…

Ohmygod

Lähteet ehkä olivat vain Paavon päässä.
Ainakaan niistä ei ollut viittausta itse jutussa.
Toki kertomus käy ymmärrykseen, noinhan se todennäköisesti menee.

haha

trust me bro luin twitteristä

Schlageter

Sisältö sisältönä, mutta kirjoituksen kieliasu on hyvin heikko. Ensin kouluun. sitten vasta kynä käteen.

Qroquius Kad

Et sitten ymmärtänyt kirjoituksen sisältöä, kun et voinut muuta kuin kitistä kirjoitusasusta?

VMP

Venäläinen kääntäjä ei osaa kääntää kuin sanakirjassa olevat perusmuotoiset sanat…

Kehopositiivisuus

Onpa mielenkiintoinen väite. Mielenkiintoiseksi sen tekee muun muassa tälläkin sivustolla havaitut venäläisiin kohdistetut uhkaukset, joiden mukaan kaikki venäläiset on pantava vastuuseen eikä venäläisen henki ole minkään arvoinen van kaikki ovat örkkejä. Ihmettelenpä sitäkin, että tavallisen venäläisen henki ei olisi minkään arvoinen mutta rikollinen venäläinen on se parempi venäläinen. Eikö nimenomaan kaikki sotaisa venäläisiä kohtaan esitetty kritiikki ole kohdistunut juuri venäläisen pahuuteen tai huonouteen verrattuna muihin ihmisiin? Sitä paitsi sodassa ei voi olla varma niinkään siitä, että antautumisesta selviäisi hengissä ainakaan, jos nykyajan mielipuolista retoriikkaa trakastelee. Mikäli yhtään on niihin raakalaismsuuksiin uskominen, mitä on julkisestikin esitetty, niin venäläisen sotilaan todennäköisempänä vaihtoehtona olisi teuraaksi joutuminen. Kumpi sitten onkaan parempi vaihtoehto… Kaikkea ei pidä uskoa.

Runtiti-pou

Kirjoitit kai tämän vahingossa suomalaisellle foorumille näin aamutuimaan kun oli tarkoitus valistaa maanmiehiäsi

Kehopositiivisuus

No jos yhtään sinun arviokykyysi liittyy, niin vastaanpa sinulle, että todennäköisesti olen suomalaisempi kuin sinä tulet koskaan olemaankaan. Se, että pyrkii erottamaan valheen totuudesta ei käsittääkseni määritä ihmisen kansalaisuutta. Minun ei tarvitse olla mukana levittämässä valheita venäläisistä, vaikka se ehkä sinun mielestäsi mâärittäisi minun suomalaisuuttani. Se on vassi ja virma.

ORC

Kehopositiivisuutesi on päätynyt jopa Youtubeen: Avara luonto Venäjällä – YouTube , joskin se paljastaa myöskin kotimaaksesi Venäjän.

Kehopositiivisuus

Kiitos hyvästä vinkistä, teksti oli täyttä asiaa. Mursukin löysi reittinsä tänne, vakken Venäjällekään kuulu

Dan Wesson

”Ihmettelenpä sitäkin, että tavallisen venäläisen henki ei olisi minkään arvoinen… Eihän se olekaan. Ryssä ja tämänhetkinen johtaja Suuri Puutiainen ajattelevat juuri näin. Omia kansalaisia voi tapattaa mielin määrin, jotta puutiaisen mielisairaat halut maailmanvalloituksesta saadaan täytettyä.

Kehopositiivisuus

En ole missään nähnyt, että Putin haluaisi valloittaa maailman. Sen sijaan koko kansan presidentti on nykyään tituleerattu arvostetuksi maailman kansalaiseksi ja ainakin EU haluaa määärätä suomalaisen sähkön käytöstä. Ketkähän niitä maailmanvalloittajia ovat? Iltapäivälehtikin hokee tänään kuinka rakettimaista erään pääministerin nousukiito on ollut. Millähän ansioilla? Kun lukee hänen toilailujaan niin ei voi kuin todeta, että ansiot ovat tulleet Suomen ja sen kansan tuhoamisesta. Siinä voit sitten miettiä, kuinka venäläinen olen. Sitä paitsi alkaa tuntua, että venäläisetkin ovat suurempia Suomen ystäviä kuin nykyiset poliitikot. On muuten kiero mutta hyvin alkukantainen juoni leimata, vastustaja pahimman kuvitellun vihollisen kätyriksi.

Kehopositiivisuus

Eu aluaa viedä vapautesi koska Venäjä. Eu haluaa viedä sähkösi koska Putin. Eu haluaa viedä asuntosi koska maailma. Eu haluaa viedä rahasi koska sähköpula. Eu haluaa viedä asuntosi koska rahat. Eu haluaa viedä elämäsi koska korona. Kuka se on se maailmanvalloittajia? Ei ainakaan Putin.

Suomi Finland

Nythän on niin, että juuri Putin on se, joka koko kierteen aloitti hyökkäämällä Ukrainaan. EU:n on aivan pakko vastata siihen. On nimittäin järkevää ajatella kauemmas kuin sen kvartaalin päähän.

Putin se on sanonut, että ’olemme tottuneet kärsimään’. Putinin tavoite on horjuttaa EU:n yhtenäisyyttä, Naton yhtenäisyyttä ja alistaa naapurimaat Venäjän etupiiriin.

EU on tehnyt suuria virheitä, kuten se keskinäisriippuvuuden keksiminen Venäjän rauhoittamiseksi.

Putin on kuitenkin tehnyt paljon suurempia virheitä kuin EU koskaan [poislukien avoimien rajojen politiikka]. Ja venäläisen korruption vaikutus koko yhteiskuntaan on tullut varsin ilmeiseksi.

Katsotaanpa millaisia kostotoimia antautuviin entisiin vankeihin kohdistuu näiden epäonnistumisien jälkeen. Stalinmaisia otteita kenties tykistökeskityksillä antautuviin joukkoihin?

Kehopositiivisuus

Eu:n säheltäjät ovat todellakin tehneet suuria virheitä ja Suomen päättäjät ovat ennen kaikkea tehneet niin suuria virheitä, että niitä saa tuskin enää korjatuksi, ei ainakaan tällä pakkoliittämisellä ja kähmäisellä suhmutoinnilla, mihin nyt on menty. Pian taas itketään krokotiilin kyyneliä, kuinka on sitä ja tätä valuvirhettä, mutta ei koskaan mietitä, kun valetaan.

VMP

Mikä pakkoliittymä? Ei eu tai suomi tai muukaan länsimaa ole mitään alueita pakkoliittämässä omiinsa päitsi ruotsalaiset jotka suorittavat suomalaisten kansanmurhaa omassa maassaan kulttuurisella laimentamisella ja kieli terrorismillaan.

XxX

Senverran haluaisin sanoa että sähkönhinta on ihan oma vikamme. On toteutettu vihreää siirtymää silmät kiiluen ja käytännössä tuo oli sitä että omaa energiantuotantoa on romutettu ja korvattu venäläisellä energialla 🙁 Yhtään ei lhduta että keskieuroopassa asiat on vieläkin huonommin koska suomi on kytketty monen mutkan kautta eurooppalaisille energiamarkkinoille joka tarkoittaa kovia hintoja koska venäläiskaasua on korvattu pohjoismaisella sähköllä. Ainut tulppa on että pohjoisruotsita ja pohjoisnorjasta ei ole riittävästi siirtokapasiteettia keskieurooppaan. Lukekaa Jan Blomgrenin kommentti asiasta.

Kehopositiivisuus

Vaikka siellä Ruotsissa ilmeisesti oleskeletkin, niin kysynpä, oletko sinä syyllinen esimerkiksi Sanna Marinin tekemisiin. En ole äänestänyt Niinistöä enkä ole äänestänyt Marinia. Käsittääkseni kukaan muukaan ei ole äänestänyt Marinia pääministeriksi vaikka täällä varmasti on niitäkin, joiden mielestä Marin ihqu BÄÄministeri. En katso olevani syyllinen Marinin tekemisiin enkä katso olevani syypää Niinistön tekemisiin vaikka tosiaan heidän ja eräiden muiden logiikan mukaan kaikki kansalaiset ovat syypäitä heidän töppäilyihinsä. Mietitä hiukan. Pääministerin ja presidentin mukaan kansa on syypää heidän rikoksiinsa, kas kun ei ajattelin onttous teille paljastu. Minä en ole syypää nykyisten hallitusten rikoksiin. Valtiovalta edustavat eivät ole mielestään syyllistynyt yhtään mihinkään mutta jonkin perverssin ajatuskulun mukaan olisin syypää heidän rikoksiinsa. Kumpi pakottaa ja ketä, valtiovalta/esivalta vai kansalainen? Hei haloo…

Kehopositiivisuus

Ja vielä lisäyksenä, kun kerran eräiden mielestä Venäjällä on aina väärennetyt vaalit, niin mitenkä se tavallinen kansalainen on siihen syypää?

Käsittääkseni ainoat mahdollisuudet ovat lailliset kanavat, vallankumous tai ihmeen odottaminen. Mitä Suomeen tulee niin lailliset kanavat eivät toimi, kynnys on nostettu laittoman korkealle ja esivalta pyyhkii lailla persettään. Siinä sitten vaatimus, että minä olisin syypää menneiden, tulevien tai olevien vallanpitäjien rikoksiin. Vai onko niin, että olen syyllinen heidän rikoksiinsa, koska en ole antanut heidän maistaa miekkaa?

Älkööt unta nähkö. Muuten: ParkkiPaTe, jos asia yhtään tarkemmin kiinnostaa, niin kyselepä Helsingin käräjäoikeudesta, mitä mieltä olin heidän tekemisistään. Voit vaikka näyttää niitä keväällä Ukrainan sodasta esittämäsi kuvia ja kysyä muutamalta käräjäoikeuden valehtelijalta, näkyykö kuvissa jotakin tuttua.

No name

Ja Adminit päättää kossuhuurussa mielivaltaisesti mikä ryssämielistä ja mikä ei?

Ehdottomasti sakeimmat idiootit löytyy PT kommenteista. Jutut on kuitenkin yleensä hyviä, ei sillä. Jokaisella on varmaan se sokea piste mitä ei vain osaa käsitellä järjellä, ja ryssä on yksi helpoimmista kun jallunkatkuinen Talvisodan henki päällä erotellaan omia vihollisista.

No name

Onko kaikki mistä adminit ei tykkää ryssän persehuorien sössötystä?

Ei kuulosta yhtään Hesarilta.

No name

SItä että adminin henkilökohtainen mukavuus on ilmeisesti tärkein mittari sille mikä on ryssämielisyyttä.

En kiistä, pikemminkin päinvastoin, etteikö PT olisi jo vuosikaudet puhunut asioista mistä valemedia vaikenee. Siitä syystä olen rahaakin lähettänyt. Näyttää vain tuo ryssämielisyys olevan yhtä epäselvä käsite kuin Hesarin äärioikeisto ja rasismi tai vihapuhe.

Qroquius Kad

Missään nimessä kaikki mistä adminit eivät pidä ei ole Ryssän persehuorien sössötystä.
Sen sijaan kaikkien teidän Ryssän persehuorien kaikki sössötys on juuri sitä.

Pahoittelen ihmislukijoille karkeaa ilmaisuani, mutta en voi mitään raivolleni jota nuo örkkien kullinlutkuttajat minussa aiheuttavat.

No name

Jos Venäjästä valehdellaan jotain tai sitä syytetään jostain mitä se ei ole tehnyt, onko valheiden osoittaminen Venäjän vai totuuden puolustamista?

VMP

Venäjästä jos haluaa paskaa puhua niin ei tarvitse kyllä kenenkään valehdella yhtään kun on sellainen paska maa miksi valehtelesi ja teikäläisten ”valheiden osoittaminen” on kyllä ~99% kremlin paskaa jossa on keksitty uusi valhe peittämään edellinen kiinni jäänyt valhe tai aloitettu alusta jollain stalinin aikaisella historiallisella valheella. Tai sitten puhutaan edellisestä valheesta valheena jota ei itse olla kuitenkaan tehty ja tehdään siihen päälle uusi valhe joka saa uskottavuutta kun kerrotaan ensimmäisen valheen olleen valhe tms.

No name

Sinun epäkypsyydelle ei voi kukaan muu tehdä mitään.

Turhaan sinä myös lässytät jostain örkkien kullinlutkuttajista. Sinä vain koitat syyttää muita siitä että sinua ahdistaa. Muuten sinä kykenisit sisäistämään luettua ja näkemään että minä en ole tehnyt yhtään väitettä mistään liittyen Venäjään.

Kaltaisiasi lapsenmielisiä, ahdistuneita idiootteja on aina osattu hyödyntää massojen aivopesussa.

Qroquius Kad

Sinä puolustat täällä Imperialistisen roistovaltio Ryssän rikoksia ja koppavan ylimielisesti vielä esiinnyt korkeammanasteisena guruna.
Sinä et ole mitään muuta kuin vihollisen väline, joka heitetään käytettynä pois.

Minua ei ahdista.
Minua raivostuttaa.
Olen niin raivoissani sinulle ja teille muille omaan pesään paskantajille, että hyvin mielelläni kiskoisin teitä hitaasti hirteen.

Qroquius Kad

No niin, nyt on taas pakko pitää täältä jonkin aika taukoa.
On alkanut taas hihna luistaa siihen malliin, että täytyy taas keskittyä pitämään juna kiskoilla, ennen kuin joku kuolee oikeasti.

Reijo Ruotsalainen

Onko teillä kaalisoppaa siellä leningradissa???? jos on, hyvä, ryydy siihen. Äläkä sekaannu toisten, sivistyneitten, maiden asioihin.

Ja sitten; hyvä ryssä on kuollut ryssä. Joten Gorbatshov on juuri parantunut merkittävästi ryssänä.

Reijo Ruotsalainen

Hesari kuuluu persehuoriin. Muistatko milloin niiltä tuli tasapuolinen artikkeli?. Jooo, Niinpä. Ei Koskaan.

Kehopositiivisuus

Juuripa niin. Jallunkatkussa ei kannata sanoa sinne Venäjän suuntaan mitään sellaista, mitä myöhemmin katuu tai jää katumatta. Venäjä on kuitenkin tähän asti ollut tänne suuntaan suht asiallinen naapuri ja vaikka, kuinka Suomi voittaisi yksin sodassa niin varmaa on se, että ilman turhaa ruumista ei siitä kumpikaan osapuoli selviäisi. Ihmettelen kyllä, mikä ihmeen jallunhuutuinen öyhö oli mennä sinne natoon, jos siitä yksi kerran Suomi selviäisi. Sitä paitsi jos NATO ei ole suunnattu Venäjää vastaan niin mikä hiton jonku sinne oli ängetä. Veikkaanpa, että suunnitelmat on tosiaan suunnattu muutakin kuin vain Venäjää ajatellen, mutta ne kyllä vesittävät kaikki ne perustelut, mitä Suomen natoöyjöttäjät ovat politiikkansa ja kantansa perustaksi valaneet. PetoS se on.

VMP

Sanotko tuon saman siitä tosin hyvin ja ystävällisesti käyttäytyvästä pedofiinimurhaaja naapuristasikin joka ei ole koskaan sua raiskannut tai tehnyt muutakaan pahaa ja siltä sai vielä aina silloin tällöin viinapullonkin ja oli oikein mukava mies ja jos vankilat eivät ole muka suunnattu mukavia ja hyvin käyttäytyviä miehiä vastaan niin mitä varten sellaisia sitten suomessa on?

VMP

Tuo onkin niin vaativa tehtävä tuo ryssänmielisten erottaminen muista vähän kuin mustan ja valkoisen 🙂 Jotkut teitä kyllä yrittävät sotkea asiaa piirtämällä paperin täyteen kaikkia muita värejä mutta kyllä niistäkin läpi näkee..

No name

Se näyttää olevan tosi monelle yhtä vaativa tehtävä kuin suvakeille oli aikoinaan tunnistaa rasistit, ja näyttää olevan osumatarkkuus samaa luokkaa.

Onkin tosi vaikea nähdä mitään isoja eroja suvakkien ja kovimpien ryssänvihaajien välillä. Samaa idioottimaista sokeaa raivoaa ja lapsellista kiukuttelua kun ei osaa käsitellä asioita mistä ei tykkää.

Enkä oleta että sinä tai muut ketkä tästä kiukkuavat, kykenisivät ymmärtämään sitä. Ihan niin kuin sinä ja muut ei ymmärrä miten suvakit voi olla niin idiootteja.

VMP

Se jos ei niele kremlin paskaa ja jaksa kuunnella niiden valheita toistelevia idiootteja ei se ole mitään ”ryssä vihaa” vaan tervettä järkeä, eikä niistä valheista tarvitse keskustella yhtään, valhe on valhe, paska puhe on paska puhetta vaikka sitä ei sanoisi kepulainen.

Alpertti

Venäjällä PT-media tuskin saisi toimia. Joten olen jyrkästi ehkä sitä mieltä, että PT-media on vapaa media.

Kehopositiivisuus

No kun kerran korosti tuolla alhaalla tai ylhäällä PT-median kriittisyyttä niin sanottakoon tämäkin. Oletan, että tarkoitat ryssämielisillä viesteillä niitä päätelmiä ja arvioita, mitä olen tehnyt nykyisestä vallankerääntynisestä tietynlaisia näkemyksiä kannattavien yksilöiden ympärille. Se, että olen eri mieltä heidän kanssaan ei tee minusta ryssämielistä kuin ehkä sinun ja kaltaistesi keskuudessa.

Putin ei todellakaan edusta minulle täydellistä valtaa, ja Ukrainan toimien suhteen olen todennut hänen tehneen merkittäviä virhearvioita ainakin suhteessa omaan maailmankuvaani. Esimerkiksi venäläismielisten alueiden suhteen minulla on lähes varmasti aito ukrainalaisen näkemys siitä, että niillä alueilla kaikki eivät ole venäläismielisiä. Esitin näkemykseni välittömästi tilanteen alettua, ja kas kummaa valtamedia vahvisti näkemykseni oikeaksi. Tosin taistelujen alettua valtamedia valehteli siitä, että kaikki venäläsimielisetkin olisivat kääntyneet kannattamaan Ukrainaa.

VMP

”tietynlaisia näkemyksiä kannattavien yksilöiden” Tämähän alkaa menemmään samoille linjoille näiden erikois-sukupuolisanojen vaatimisten kanssa, että pitäisi alkaa ryssää kutsua sitten tietynlaisia näkemyksiä kannattavaksi yksilöksi käykö lyhenteeksi edes TNKY-ihmiset, sanon kuitenkin ryssäksi edelleen niin kauan, kunnes muutatte maanne nimeä.

Ja mitään kevyt ryssä termiä ei ole olemassakaan sen enempää kuin kevyt murhaakaan vaikka kuinka selittelisi.. Sen enempää ei ole kevytpropagandaakaan vaikka raskaimmasta kiistämisestä olette luopuneet ja siirrytte vähättelyn vaiheeseen mutta vääristelyä ja valhetta se on silti vaikka sinne jotain puolutotuuksianne sotkette niin se on silti sitä venäjän etua ajavaa paskaa seuraava vaihekkin jo tiedetään…

Kehopositiivisuus

Voit vahvistaa ylistämästäsi tai alistamastasi valtamediasta, ovatko kaikki venäläismieliset kääntyneet Ukrainassa tukemaan Ukrainaa. Viimeisimmän tiedon mukaan eivät ole, vaan valtamedia levitti jenkkien propaganda ja disinformaatioita edistääkseen hämmennystä venäläisten tai sen mielisten keskuudessa. Taas meni arvioni oikeaan. Mitä tulee Ukrainaan niin uskontoa, että kysymys on enemmänkin EUsta, Natosta ja globaalista maailmanvallasta ja Venäjästä kuin Ukrainasta ja Venäjästä. Kyse ei ole todellakaan Ukrainan pelastamisesta vaan Venäjän hävittämisestä. Tosin joidenkin kohdalla on sokea usko ja ideologinen kuvitelma, että tässä olisi kyse Ukrainan valtion pelastamiseata. Jos sinä ukrainamielisenä kuvittelet olet minun ”ryssämaailmaani” parempi niin sodi kuitenkin vain omat sotasi, koska minä en todellakaan näe mieltä lähteä sotimaan toisten sotia, joissa minulla ei ole mitään henkilökohtaista tai ideologista voitettavaa.

Kehopositiivisuus

Ja mitä Ukrainaan tulee, niin siellä on ihan sitä samaa rikollisuutta ja korruptiota, mitä olet näkevinäsi Venäjässä. Enkä muuten yhtään epäile sitä, etteikö Venäjällä olisi rikollisia. Jotta sinun ei tarvitsisi tuhlata aikaasi perättömiin väitteisiin, totean saaneeni Venäjällä asiatonta kohtelua, mutta enemmän huijareita on esiintynyt Ukrainan nimissä vaikkakaan en heidän etnisyyttään vahvistanut. Korostan vielä: ”UKRAINAN NIMISSÄ”. En muuten pysty vahvistamaan sen ukrainalaisen viranomaisen etnisyyttä, joka tarjosi minulle ehkä yhtä parasta kohtelua, mitä olen viranomaiselta koskaan osakseni saanut. Ainakaan suomalaisten kuspäisten viranomaisten osalta ei mitään sellaista kannata odottaa, omahyväisiä pellejä suuri osa. Ehkä siinä mielessä voisi yksi pieni sota ollakin paikallaan näiden itseriittoisten oikeusvaltioita halventavien teeskentelijöiden palauttamiseksi maan pinnalle.

Kehopositiivisuus

Niin ja sinäkö saat tappaa tavallisia venäläisiä ja valittaa sen olevan Putinin syy? Jo on aikoihin eletty.

Qroquius Kad

Terveisiä Pietarin trollitehtaalle.
Tämä oli jo hyvää verrattuna aikaisempaan, mutta paljastaa itsensä juurikin tuolla Ryssänihailulla ja uhriutumisella.

VMP

Venäläinen vanki saattaapi olla sieltä rehellisimästä päästä kansasta kun totuuden sanomisesta joutuu vankilaan..

Suo sielä...

Tässä kävi niinkuin Kuubassa aikoinaan. Jenkit kun kitisi ihmisoikeuksista ettei Kuubasta saa muuttaa amerikkaan. Niin Gaddafi lainasi pari kalastusalusta ja ne täytettiin vankiloiden pohjasakalla. Sitten laivat tyhjennettiin Floridaan. Ja lopputulemana jenkit kitisi että Kuubasta ei tule muita kuin rikollisia.

hohhoijaa

Eikö se ollutkaan Castro? Gaddafi oli Libyassa torjumassa nege-invaasiota.

Rutale

Ryssä on ryssä. Vaikka voissa paistais.

Juoppo123

On jo niin kulunut levy että kannattaisi vaihtaa se uudempaan. Jos tajuat mitä tarkoitan.

Qroquius Kad

Esitä parempaa.

VMP

Ryssä on ryssä vaikka kepulainen ei kerran valehtelisikaan..

VMP

Vaikka täti on setä niin ryssä on ryssä…

Extra Virgine

Ryssä on ryssä. Vaikka Extra Virgine oliiviöljyssä paistais?

Qroquius Kad

Ryssäörkki on Ryssäörkki vaikka sen dieselissä paistaisi:

https://russoldat.info/pogibshij-soldat-rf-ne-identificzirovan-55/

X

Liikaa hiilareita?

Qroquius Kad

Ainakin energiaa on ollut liikaa, kun se on muuttunut lämmöksi.

Suomi Finland

Huono tuuri kuulua armeijaan, jonka korruptio on pilannut läpikotaisin, johtaminen on täyttä paskaa, eivätkä sotilaiden elämät kiinnosta sotilasjohtoa eikä poliitikkoja vähääkään.

Kaikki on täyttä paskaa kalustosta lähtien.

Jallu

Ne Venäjän vankilat eivät sitten olekaan niin ihania paikkoja, kuten joskus on annettu ymmärtää. Jos siis halutaan lähteä sotimaan mieluummin. Neuvostoliiton alkuaikoina siellä vankilatkin olivat niin mukavia paikkoja, että sinne hyvin varovasti laitettiin ihmisiä, koska he eivät halunneet tulla vankilasta pois ollenkaan. Aika mukava ja ovela ratkaisuhan on antautua, jos todella saa sen Geneven kohtelun. Tuskin näillä Venäläisillä vangeilla on kovinkaan paljon sitä isänmaallista uhoa, että antaisi jopa henkensä Putinin erikoisoperaatiolle. Miinanpolkijoiden osa, sanoisin.

Kadehdittavat olot peräti

1930-luvun alussa länsimaissa puuhattiin ostoboikotteja metsätyömailla ja puutavaran tuotannosssa Neuvostoliitossa käytetyn pakko- ja vankityövoiman vuoksi. Punainen Karjala-lehden artikkeli Molotovin lausunnosta:
”Työpäivän pituus on kaikissa vankileireissä määrätty kahdeksi tunniksi. Vangit saavat turvatun pajokan ja yleensä riittävän varustelun, jotapaitsi ne joka kuukausi saavat 20-30 ruplaa käteistä rahaa eikä niiden työnormit ole suuremmat kuin vapaiden työläisten. Vankileirit ovat sellaisten ihmisten asutuksia, jotka vapaasti ilman vartioita liikkuvat ja työskentelevät asianomaisen rakennustyön alueilla. — Kapitalismin häpeäksi monet tuhannet työttömät kadehtivat nykyisin meidän pohjoisten piiriemme vankien työ- ja elämänoloja.” (Ossi Kamppinen: Palkkana pelko ja kuolema – Neuvosto-Karjalan suomalaiset rakentajat)

Koop

Venäläinen keskiluokkakin elää huonommin kuin vangit keskimäärin suomalaisessa vankilassa. En edes osaa kuvitella millainen helvetti on venäläinen vankila.

Moonman

Putelta loppuvat ali-ihmiset ja roskaväki ennenpitkää. Pitääkö sitten pakottaa normaaleja venäläisiä nuoria rintamalle, vai laittaa homma pakettiin ja lähteä takaisin kotiin ryssälään.

Qroquius Kad

Eipä se pakottaminen taida oikein onnistua;
ne nuoret normaalit itsälaavit tekisivät kaikensa päästäkseen antautumaan ukrainalaisille.

Wladimir Wagner

Miksi Wagner-ryhmää kutsutaan Wagner-ryhmäksi?
Wagnerhan oli natsien lempisäveltäjä.
Kukahan se se natsi tässä oikeastaan on!

Qroquius Kad

Juuripa siksi:

”Wagner” oli tuon palkkasoturipuljun perustajan Dmitri Utkinin radiokutsu, jonka oli valinnut nimenomaan natsisympatioidensa ja Richard Wagnerin musiikin ihailun takia.

Eipä joukko ole muutenkaan pahemmin piilotellut uusnatsisympatioitaan.
Ryssä on niin pahasti kieroutunut Pahan valtakunta, ettei siellä enää yritetäkään puhua totta mistään vaan valehtelu on muuttunut normaaliksi kanssakäymisen muodoksi.

Sen on moni örkki saanut maksaa hengellään Ukrainassa, ja saa vastakin:
ei mikään toimi, kun sotilaskäskytkin pitää valehdella jotenkin.

X

Ryssällä rupeaa olemaan jutut sitä luokkaa että ihme jos niitä joku vielä uskoo, aina on tietty ”herkullista piste” vaihtoehto. Eli herkullista on ja pää kiinni.

Minä

Taitaa Putinilla olla pinna kireällä noista armeijan vahvistuksista.

Suomi Finland

Puttepossulle voisi nyt antaa sen intin psykologisen testin tehtäväksi. Sen, jossa on se kuuluisa kysymys ’kiristääkö vanne päätäsi’.

Nyt voisi tulla todistettavasti sellainen kyllä-vastaus, jota ei ole annettu vain sen vuoksi, ettei tarvitse lähteä aukkiin.

Puttepossu miettisi, että ’nyt kun kerran kysytte, niin kyllä, kiristäähän se, kun meni se moninapainen maailmanjärjestys vituiksi ja valtakin alkaa olla kiikun kaakun’.

X

Saattaa myös hammas lohjeta kun Finlandia liittyy Natoon, on molemmilla puolilla meriväylää Pietariin. Veikkaan että kirpaisee.

X

Smart move, hepuille annetut lupaukset on samaa luokkaa kuin vääräuskoisten paratiisiin pääsystä. Pannaan sellaisiin paikkoihin että kukaan ei selviä, loput hoidellaan perinteisellä Venäläisellä kuula takaraivoon ”vapauttamisella”.

Celia

Tuohan oli oikeastaan täysin odotettavissa ja juurikin tuon kaavan ja logiikan mukaisesti, ryssä on aina ryssä, mutta lähteitä minäkin peräänkuuluttaisin aina kaikkiin mahdollisiin juttuihin mukaan liitettäviksi.

Agr.Löllö

Olisin laittanut jakoon mutta on niin sairasta paskaa kommenteissa etten kehtaa.

Risto Jääskeläinen

Jos ei olisi kuolemanvakavasta asiasta kyse, niin kyllähän tämä naurattaisi. Ja naurattaahan se siltikin.
Ukraina saa muutamista noista antautuneista hyviä sotilaita. Eivät antaudu enää koskaan..