Syksyn vaaligallup: Mitä puoluetta aiot äänestää ensi eduskuntavaaleissa?

Gallup on yksinkertainen, mitä puoluetta aiot äänestää ensi kevään Suomen eduskuntavaaleissa? Puoluerekisteriin on merkitty 24 puoluetta, jotka kaikki löytyvät listalta, sekä mustana hevosena Reformi, joka taas ei ole puoluerekisteriin merkitty puolue, mutta sieltä on tiettävästi tulossa kaksi ehdokasta.

Äänestysaikaa kuluvan kuun loppuun asti. Yhtä puoluetta voi äänestää eikä sitä voi muuttaa. Puolueet on listattu listalle puoluerekisteristä sen antaman järjestyksen mukaan, mutta tulokset näyttäytyvät lukijalle siinä järjestyksessä mikä puolue on saanut sillä hetkellä eniten ääniä.

Pt-media ei voi rukata tuloksia millään tavalla.

 

Mitä puoluetta aiot äänestää Suomen eduskuntavaaleissa 2.4.2023?

 • Perussuomalaiset (50%, 449 Ääntä)
 • Sinimusta Liike (14%, 124 Ääntä)
 • Valta kuuluu kansalle (12%, 111 Ääntä)
 • Vapauden liitto (7%, 66 Ääntä)
 • En aio äänestää (4%, 39 Ääntä)
 • Eläinoikeuspuolue (2%, 20 Ääntä)
 • Kristillisdemokraatit (1%, 11 Ääntä)
 • Kokoomus (1%, 11 Ääntä)
 • Jokin muu (1%, 8 Ääntä)
 • Sosialidemokraatit (1%, 8 Ääntä)
 • Suomen Kansa Ensin (1%, 8 Ääntä)
 • Liberaalipuolue (1%, 7 Ääntä)
 • Feministinen puolue (1%, 5 Ääntä)
 • Keskusta (1%, 5 Ääntä)
 • Suomen Kommunistinen Puolue (0%, 4 Ääntä)
 • Vihreät (0%, 4 Ääntä)
 • Vasemmisto (0%, 4 Ääntä)
 • Liike Nyt (0%, 4 Ääntä)
 • Reformi (joka ei ole puolue aikaisempien tavalla) (0%, 2 Ääntä)
 • Kristallipuolue (0%, 1 Ääntä)
 • Suomen ruotsalainen kansanpuolue (0%, 1 Ääntä)
 • Kansalaispuolue (0%, 1 Ääntä)
 • Korjausliike (0%, 1 Ääntä)
 • Piraattipuolue (0%, 1 Ääntä)
 • Kansalaisliitto (0%, 0 Ääntä)
 • Avoin Puolue (0%, 0 Ääntä)
 • Seitsemän tähden liike (0%, 0 Ääntä)

Ääniä yhteensä: 895

Loading ... Loading ...
Subscribe
Notify of
guest
98 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Saas nähdä

Kiitos gallupista Pate.

Se taitaa olla nyt kuitenkin sillä tavalla että pienpuolueet syövät toisiltaan ääniä siinä määrin että niillä ei ola mahdollisuuksia pärjätä. No, vappusatasten ikuiset odottajat äänestävät uskollisesti ja jäävät odottamaan satasiaan. Enkä oikein muuten ymmärrä sitä kuin että pääoma on Helsingissä, missä kepun:n kannatus on aina suurinta. Sielähän sitä pääomaa on.

No, niin tai näin. Tuli vetovuoroon kuka tahansa niin samat menot, samat tulot ja samat velat se saa sylinsä vaalien jälkeen. Mikään ei muutu…siis parempaan. Oli johdossa kuka tahansa.

Jos Suomessa olisi Nyans niin voisin vaikka piruuttani äänestää sitä. Tulisi edes vaihtelua kokousten yksinpuheluihin.

Make's perfect sense

Tuli vetovuoroon kuka tahansa niin samat menot, samat tulot ja samat velat se saa sylinsä vaalien jälkeen. Mikään ei muutu…siis parempaan. Oli johdossa kuka tahansa.

Ja tässä onkin tuo ongelma jota Paavo ja muut globalistit kasvattavat vuosi vuodelta suuremmaksi. Sitä mukaa kun Suomi velkaantuu ja lukkiutuu maksamaan edellisten hallitusten sitoumuksia, sitä vähemmän tulevilla hallituksilla on mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään.

Tämä hallitus on kuitenkin ennätyskallis. Ja vaikka kuinka Venäjää vihaisitte, niin tietäkää että EU:n ja Suomen hallituksen osallistuminen Ukrainan sotaan on maksamassa suomalaisille vähintään 50 miljardia. Ai mitenkäkö?
fortumin omistukset venäjällä 32,6 miljardia => 0
muiden suomalaisfirmojen sijoitukset venäjälle 12 miljardia =>0
fortumin Uniper pääomitus 8 miljardia => 0

plus Suomen osuus Ukrainan tulevasta 580+ miljardin jälleenrakennuksesta ~ 10 miljardia

plus 1000€/suomalainen sähköön ja tuotteiden kallistumiseen => 5 miljardia

Last edited 1 vuosi sitten by Make's perfect sense
VMP

Niinpä putinin propagandaa tuutin täydeltä taas kerran ja joka kerta.

https://www.vahtera.blog/post/fortumin-oligarkit-maksamaan-tuhonsa-j%C3%A4ljet

Avoimessa yliopistossa on muuten kursseja nimellä laskentatoimen perusteet suosittelen sellaista voi auttaa ymmärtäämään edes vähän, suosittelen sellaista myös pääministerille…

Ja roistovaltion ryöstämällä omaisuudella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että suomi tukee ukrainaa paitsi kremlin propagandassa jonka tämänhetkisenä tähtäimenä on selittää, että kaikki paha johtuu venäjän boikotoinnista ja pelastus kaikkeen olisi tukea venäjää ja kansanmurhaa.

Make's perfect sense

Haloo, Suomen on oltava taloudellisesti vahva jotta se voi olla sotilaallisesti vahva ja itsenäinen. Paavo ja muut globalistit ovat antamassa oligarkkien ryöstää suomen köyhäksi ja köyhä Suomi on Venäjän suhteen suuremmassa vaarassa. Maailmassa on aina sotia joihin voi heittäytyä, mutta proxy-sotiminen venäjää vastaan ei ole itsenäisen Suomen etujen mukaista.

Jo sodan alussa mainitsin että Venäläisillä liberaailla olisi nyt sama oikeus salamurhata Putin ja koko Venäjän poliittinen sodanjohto kuin oli Natsi-saksan liberaaleilla oikeus yrittää salamurhata natsi-saksan johtajat. Ja ukrainalaiset olisi ollut helppo aseistaa ohjuksin sissisotaan venäläisiä miehittäjiä vastaan, koska Ukrainan on niin iso ettei venäjällä ole niin isoa miehitysarmeijaa tai kykyä rahoittaa niin isoa miehitysarmeijaa joka pystyisi pitämää vastahakoisia ja sopivasti aseistettuja Ukrainalaisia miehitettyinä.

Te todelliset Putinistit saitte silti yllytettyä ukrainalaiset rintamasotaan – onnittelut

VMP

Kuten sanottu kaikille oli selvää, että tuo on teidän propagandan seuraava vaihe ettette kiistä sotaa ja sen tuloksia ja ehkäpä käytätte sitä keppihevosena kun tarkoitus on saada pakotteet venäjää kohtaan pois ja yritätte siihen pehmittää kansaa..

Ja kuten alussa toteat suomen on oltava taloudellisesti vahva(joka onkin ainut tosiasia koko tekstissäsi) mutta sori nyt, siihen agendaan ei kuulu kaupan käynti eikä sijoitus toiminta yhdessä roistovaltion kanssa koskaan tämä olisi jo aikoinaan pitänyt oppia siitä satamasta jonka venäjä ryösti..

Ja kuten tapanasi on yrität haudata tuota jo ekassa vastauksessani ollutta tosiasiaa sähkön hinnasta ym. ja yrittää saada taas kaupankäynti venäjän kanssa on pelastus ja portti taivaaseen paskaasi, suomen nykyinen köyhyys ei johdu venäjästä tai sen kanssa kauppaa käymättömyydestä tai no onhan sillä osa tietenkin kun viimesodissa ryösti viipurin ja ison läjän teollisuutta roistoja kun ovat..

DeeQ

Ääni menee hukkaan jos sen antaa jollekin pienelle ääri fraktiolle vaikka olisikin niin kiva leikkiä jotain täydellistä keskiajan metsäläistä.

Mikäli 80% puolueelle haluaa edes jonkinlaista vastavoimaa pitää äänestää PS vaikkei arvomaailma kaikissa asioissa täysin kohtaa. Voimia ei saa hajoittaa.

Se on kuitenkin ainoa vaihtoehto joka kykenee mahdollisimman suurella koolla vaikuttamaan asioihin edes jollakin tavalla.

Niillä riimukirjaimilla ja muilla hörhöjen palopuheilla ei puhutella massoja.

Vitt...Stadilainen

Minusta “kirittäjäpuolue”-teoria on täysin pätevä ja toimiva ajatus.

Jos PS alkaa lipsua valtavirran puolelle keskeisissä kysymyksissä, siirrän tulevat ääneni SML:lle ilman muuta.

PS:n on pakko huomioida tämä tai takuulla tuntevat sen nahoissaan, ehkä aikanaan varsinkin kunnallisvaaleissa..?

(P.S hienoa Pave että olit pitkästä aikaa VPFM:llä, voisit muutenkin esiintyä ja tehdä videoita enemmän ja VPFM:kin ottaa enemmän vieraita.)

Adonis

Juuri näin. Ääniä ei tule missään nimessä hajauttaa vaan kerätä ne perussuomalaisille tuloksellisuuden takia. Yhdenkään ei tule äänestää mitään sinimustia tai reformin väkeä.

Vitt...Stadilainen

Autistinen, jopa sukupolvien yli jatkuva puolueuskollisuus on täysin naurettavaa. Ja iso syy nykyisiin ongelmiimme.

Miksi helvetissä jatkaisin esim. PS:n tukemista jos puoluekoneisto alkaa elää omaa elämäänsä puoluetukiensa ja pakastevirkojensa kanssa, lahjottuna, käytännössä täysin irti perusperiaatteistaan?!

Jos PS alkaa lipsumaan, mikä on välillä ollut vaarallisen lähellä, ei minulla ole mitään ongelmaa siirtyä kannattamaan jotain muuta liikettä ja kansallismielisille se on tällä hetkellä ilman muuta SML.

Vielä persevammaisille rautalangasta: MIKSI HELVETISSÄ JATKAISIN PS:N TUKEMISTA JOS HE MM. PÄÄTTÄISIVÄT AVATA RAJAT JA JATKAA VÄESTÖNVAIHTOA?!?!?!!?!?

Qroquius Kad

Anna sitten vaan äänesi jollekin pellejengille, että PS:llä on yksi ääni vähemmän, joilla vastustaa viherkommunistien ja huorapuolueidensa tuhotyötä.
Kunhan ymmärrät, ettei se pellejengi todellakaan sitä tee.

Vitt...Stadilainen

Voiko luetun ymmärtäminen todellakin olla noin helvetin vaikeaa?

Kysyn nyt ihan suoraan: oletko PS:n palkkalistoilla ja velvoitettu puhumaan tuollaista paskaa?

Otetaan vielä kerta kiellon päälle, vähän eri lailla muotoiltuna: miksi kukaan jatkaisi (vain esim. perhetrafition takia) sellaisen puolueen tukemista JOKA EI AJA HÄNEN ASIAANSA JA JOKA LIPSUU PERIAATTEISTAAN PETTÄEN ÄÄNESTÄJÄNSÄ?!

Eihän tämä nyt jumalauta voi olla näin vaikeaa?!

(Esim. Jenkeissä on tällä hetkellä ko. prosessi käynnissä MAGA-republikaanien kanssa.)

VMP

Mutsis petti miestään kun sut teki itäisen naapurimaan ukon kanssa.

Joppos123

Vähän samaa tuossa laskeskelin, että tämän kyselyn pohjalta yli puolet ovat antamassa äänensä putlerille.
No, ne ovat ne ainoat putlerfanit Suomessa.
Ei merkkaa oikeastaan yhtään mitään.
Samaan paskaan uppovat kuin se siansilmä jolle lukevat iltarukouksensa.
On meinaan taas tullut hyviä uutisia rintamalta. Ryssä saa edelleen selkäänsä ja nyt on kauhea kiire saada “kansanäänestyksiä”.
Ryssä on nolo ja luuseri.
Mitäs sitten siansilmä tekee kun kaikki vangitkin on tapettu?

ajuri

Nämä pienpuolueet toimivat putinin tai viherkommareiden pussiin. Ei ääniä niille, herrajumala!

MattiS

Nyt täytyy sanoa että en ole varma haluaisinko nähdä persuja tulevassa hallituksessa. Voisi olla poliittinen itsemurha. Kun kokoomus alkaa leikkuri heiluttamaan, niin siinä saa hallituskumppanit kylmää vettä niskaan. Persut erityisen alttiita tälle. Joko persut pääministeripuolueena (tällä hetkellä ei taida olla mahdollista) tai jatkaa oppositiossa ja katsoo kun kokkarit ja demarit leikkivät kotia. Ei demareilla enää onnistuisi jatkuva velanotto ja leikata pitäisi kaikesta kivasta. Loppuisi tuo velanottoon perustuva kannatus ja hei hei Marin.

Anonyymi

Kaikki tietävät, kuinka persaukisen ja velkaisen valtion seuraava hallitus saa johdettavakseen. Kun on pakko alkaa leikata ja supistaa menoja, alkaa ennenkuulumaton rääkyminen ja maajusseja ja ensitreffejä alttarilla silmä kovana tuijottavan kansan syyttävä sormi osoittaa ihan väärään suuntaan.

X

Höpö höpö höpsö, paniikki pois ja Järki käteen. Käyt napauttamassa äänesi PS:lle, kuten minäkin. Ainoa järkevä vaihtoehto.

VMP

Oho ryssät käyneet peukuttamassa joukolla 🙂 Miksiköhän?

Ohmygod

Missä kohdassa PSn ohjelmissa mainitaan rajojen avaaminen?

Muuten – PSn kannattajia on minimaalisen vähän viroissa eivätkä nekään tietääkseni ota lahjuksia.

Huolestuttavaa on se, että oikeusasteet ovat pullollaan kokoomuslaisia, kepulaisia ja ruotsinsuomalaisia.

Ensin päästät mielikuvituksesi laukkaamaan ja sitten muodostat harhoistasi mielipiteitä. Hohhoijaa.

Qroquius Kad

Itsekin olisin kysynyt lähdetä tuolle PS:n rajojen avaamiselle, mutta tässähän se tuli.
Ei sille tietenkään mitään muuta lähdettä ole kuin hysteeriset naisenaivot, ja sellaisilla onkin paras jättää äänestämättä.

Vitt...Stadilainen

Siitä lähtien kun te normot ilmestyitte tänne, on komenttiosion taso laskenut aivan valtavasti.

Pääasiallinen ongelma luetun ymmärtäminen.

Se, että esim. vihjataan että olen putinisti, osoittaa, että olet ollut täällä n. 2kk.

Olen kirjoittanut samalla nimmarilla jo aika kauan aikaa joten luulisi mielipiteeni näistä olevan aika selvä jo vuosien takaa.

Olet muutenkin kunnostautunut täällä jo monesti aivan turhalla vänkäämisellä.

KAIKILLA PUOLUEILLA PITÄÄ OLLA JATKUVA PELKO PERSEESSÄ ÄÄNIEN MENETTÄMISESTÄ MIKÄLI ALKAVAT HARRASTAMAAN “KONSENSUSTA” HALLITUKSEEN PÄÄSTESSÄÄN.

Sinähän et tuota ylläolevaa millään voi ymmärtää, joten sinun ei tarvitse enää kommentoida.

Qroquius Kad

No etpä sinä täällä kauaa ole ollut kun et nimimerkkiäni tunnista
Se on ollut täällä vuosikaudet, ja on muuten hyvin tunnistettavissa ja erotettavissa kaikista muista.

Niin että mitäpä jos lopettaist nuo ämmänvalehtelusi ja pitäisit pöljän hesalaisen pilluturpasi kiinni?

Vitt...Stadilainen

Vuosia?! Sinä saatanan härskiintynyt mällirätti et kylläkään siltä kuulosta.

Kuulostat tasan siltä, kuin olisit tullut kesken kaiken vänkäämään ja jauhamaan paskaa aikuisten pöydässä käytävään vuosia jatkuneeseen keskusteluun mistään mitään ymmärtämättä.

Tuon tasoisella “ajattelulla” kansallismieliset ovat olleet altavastaajina kaikkialla vuosikymmenten ajan.

Sinulla ei ole meidän liikkeellemme mitään annettavaa, lässytät paskaa aivan samoilla olkiukoilla ja muulla paskalla kuin suvakit.

VMP

No sä olet todellinen esimerkki tason nostosta, varmaan huutelet kuinka sananvapautta rikotaan kaikilla palstoilla kun asialliset ja suorastaa älynvalolla sokaisevat kirjoituksesi “sensuroidaan”
Ja tiedoksesi tuo äänien menettämisen pelon takia nämä tämän hetkiset puolueet eivät tee mitään mitä pitäisi mutta sulle on turha selittää kun en osaa niin yksinkertaista tekstiä tuottaa, kun et kuitenkaan ymmärrä mitään laajempia kausaliteettejä ja tapahtumia, teikäläisten takia tämän hetkiset puolueetkin on vallassa kun äänestäjä on yhden lauseen ihmisiä tämän hetkisille kanattajille riittävät seuraavat: “homojen oikeudet ovat tärkeitä” “tässä talous tilanteessa täytyy ottaa huomioon tasa-arvo”, “olemme tehneet tämän yhden vertaisuusperiaatten mukaan”..
Sulle taas sanoo “Vitun pässit me nyt päätettiin näin” “Vittu olet tyhmä mä tiedän kyl tän mistä tää johtuu”, “Sä et ymmärrä noita kahta edellistä mä pohdin noita tosi pitkään” no kummilla lauseilla paikka irtoaa? Vaikka kumpikin paskaa.

Vitt...Stadilainen

Idiooteille on näköjään ihan turha yrittää selittää mitään, kuten esimerkiksi että puolueen ohjelma ja käytännön toiminta ovat kaksi täysin eri asiaa ja monet puolueet ovat kusettaneet äänestäjiään vuosikymenien ajan – ohjelmaansa vastaan…

VMP

Miksi muuten teillä on samanlainen tapa kuin vaikka SDP:llä puhua täyttä paskaa kuten vaikka tuo sun viimeinen lause, onko teillä jotenkin epätoivoista siellä teidän toimistolla vai mikä on, toi on jo oikeasti helvetin huonoa..

Persuihin pettynyt

Kerro tyhmälle miten ääni ei muka mene hukkaan äänestämällä ilmiselvää valeoppositiopuoluetta joka ajaa täysin samoja agendoja kuin hallituspuolueet ja toinen iso “oppositiopuolue” kokoomus? Siinä samalla voit myös kertoa persujen ja kokoomuksen linjojen erosta koska tällä hetkellä en näe myöskään mitään käytännön eroa persujen ja heidän nykyisen isäntäpuolueensa välillä.

Ja tarvitseeko väkeä edes muistuttaa siitä miten persuilta on täysin unohtunut EU-integratio vastaisuus viimeisen puolentoista vuoden aikana tai se miten puolue äänesti 48a pykälän puolesta perustuslakivaliokunnasta vieden toimeentulon monelta sotelaiselta? Saat mitä tilaat?

VMP

Toi valeoppositio mitä käytette on kyllä niin huippu, ette edes tajua miten ääliömäisiä noi juttunne on…

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyhmyys

Matthijs van Boxselin mukaan tyhmyyden voi määritellä vain jonkin muun ominaisuuden puutteeksi tai vastakohdaksi. Tyhmyyttä ei voi tavoitella, koska tietoisena se ei ole enää tyhmyyttä vaan lisätietoa. Omasta tyhmyydestään ei siten voi olla tietoinen.

Vitt...Stadilainen

PS:n kutsuminen “valeoppositioksi” tässä vaiheessa on aika naurettavaa.

Kyse onkin siitä, että länsimaisessa poliittisessa systeemissä oppositio onnistutaan jollain ihmeen tempuilla harjaamaan usein täysin valtavirtaiseksi liikkeeksi, joka ei millään tavoin oikeasti noudata perusperiaatteitaan.

Tarvitseeko tässä antaa esimerkkejä?!

Tämä vaara koskee nimenomaan persuja ja heidän on ymmärrettävä, että mukavat lihapadat kylmenevät välittömästi jos äänestäjien toiveita ei noudateta! Se on sitten ihan sama, jos “äänet menevät hukkaan”.

VMP

Älä selitä ei kellekkään jää epäselväksi keiden lihapatoja puolustelet noin fanaattisesti tai sitten olet vaan tyhmä..

Bellatrix

Joskus asiat eivät vaan ole näin suoraviivaisen yksinkertaisia,oli tilanne mikä tahansa.

VMP

Soros kaataisi markan jos ei kuuluttaisi euuhun, kaikkien pitäisi erota eusta ja perustaa eusuperior joka olisi samoilla sopimuksilla kuin eu alunperinkin ilman paskaa ja vähemmällä byrokratialla.. Lopulta saksa ja ranska joutuisivat liittymään tähän uuteen liittoon uusilla sopimuksilla joissa niillä olisi äänivaltaa saman verran kuin muillakin eikä pystyisi päättämään kaikkea kaksin..

VMP

Niin se teidän yksimahdollinen ehdokasko sitten käy lyömässä hallituksessa istuvia turpaan, että ei käy tai lyön lisää ja jos ei tee niin tuleeko siitä sitten valeopposition edustaja?

VMP

Venäjälle ja sen mulkuille/ämmille eduskunnassa on aina ps:än pääsy hallitukseen ja nykyisen “vaihtuvan” kokoonpanon rikkoontuminen ollut iso uhka bisneksille sen takia nuo ryssän propagandaa levittävät “nationalistit”, “kansallismieliset” keskustelupalstoilla, valehtelevat ryssäpuolueet(kepu&sdp), kaikki sanoja “rasisti & vihapuhe” käyttävät ym. neuvostoliiton(venäjä) tuotokset/perilliset/asiamiehet ja näiden kouluttamat idiootit vastustavat sitä niin kiivaasti ja levittävät paskaa parhaansa mukaan..

Viimevaaleissa ryssän propagandistit saivat suuren voiton ja siksi perussuomalaisilta puuttuivat kriittiset äänet…

Saas nähdä

Mutta etkös juuri sanonut että ääni menee hukkaan jos antaa sen jollekkin fraktaatiolle. Ja sitten heti perään puhut persuista?

Mitä hyvää Persut ovat saaneet aikaiseksi Suomessa? Mitkä parannukset ovat Persujen aloitteiden tulosta ja läpiajoa?

Qroquius Kad

Kuinka monessa hallituksessa PS on ollut mukana tekemässä päätöksiä?
Soini ei ollut koskaan Perussuomalaisten, vaan Sinisten johtajana mukanaan Sinisiä ministereitä.
Halla-aholaiset eivät ole olleet yhdessäkään hallltuksessa, eikä oppositiosta oikein tehdä päätöksiä.

Ohmygod

Persuille olisi perinteen mukaan kuulunut valtiovarainministerin paikka, mutta Soini laski että on liian tuulista ja turvallisempaa vain reissata paavin lähettiläänä pitkin maailmaa. Vastuun pakoilua.

Soini ei edes huomannut irakilaisinvaasiota, siihen otti kantaa Halla-aho. Lue Scriptaa niin tiedät.

Qroquius Kad

Kiitoksia paljon opastuksesta, olen kylläkin lukenut Scriptaa vuodesta 2007.
Olitko itse kuullutkaan Jussi Halla-ahosta tuolloin?

VMP

Tuskin monikaan täällä soinia äänesti, nythän soinin äänestäjät äänestä kepulaista läskiä..

VMP

No onhan se saanut paljonkin jarruteltua ja torpattuakin pähkähulluimpia ehdotuksia ja luottohäiriö merkinnän ikuisuuden ovat saaneet pois ehdotuksellaan oppositiosta käsin.

Lallukka

Nyt on vaikee galluppi kyseessä. Kun jotenkin tuntuu, että äänestämällä ei saa vaikutusta milliäkään ja kaikki ennen niin hyviltä vaikuttaneet alkoivat osin perseuilemään.
Noiden ns. “edustajien” takeilla tuntuu aina olevan karu kääntöpuoli. Tahtovat kaikki talsia menemään kaksipuolisilla takeilla ja pikkareilla.
Saas nähdä tuleeko edes vaaleja?

Aimo Mies

Vajaaälyiset äänestävät vajaaälyisimmät valtaan. Baltian maat ovat kuin pikkukoiria, jotka räksyttävät isolle karhulle. Nykypersut ovat muuttuneet Ukrainan tukipuolueeksi ja Azovin natsien kannattajiksi.
Idiooteille pitäisi olla oma planeetta jossakin universumin toisella laidalla.

Qroquius Kad

Teillä on se jo:
se on Imperialistnen Roistovaltio Ryssä.

Muuttakaa sinne, niin örkit tyydyttävät sairaallosta kiimaanne päivästä toiseen kunnes persereikänne repeävät.
Idiotismianne ei valitettavasti voi parantaa, mutta olettepahan muualla haisemassa.

Joppos123

Kyllä, koko länsimaailma on natseja jotka haluavat tuhota olemattonattoman ryssän imperiumin rauniot.
Ryssällä on historiallinen oikeus toteuttaa kansanmurha jos se vaan siltä tuntuu.
Suuren johtajan, putlerin fanijoukko runkkaa ringissä kun se kansanmurha on käynnissä, mutta.
Yksikään teistä runkuista ei uskalla lähteä sitä tavoitetta hakemaan.
Kotisohvarunkkareita kuten koko ryssänkansa.
Siksi Ukraina voittaa.
Teillä pakoilla ei vaan ole sitä mitä sotaan tarvitaan.
SLAVA UKRAINI.

VMP

Kun ryssä äitiäs nai niin kumpi niistä oli se natsi? Miksi muuten suomalainen toistasi ryssän paskaa? Tyhmäksihän ei varmaan voi sanoa jos se on perimässä tuo roistous…

Adonis

Ilman muuta Perussuomalaisia äänestetään. Rinta rottingilla uurnille. Lähdemme hakemaan 51 % jotta voisimme tehdä ratkaisut täysin oman maun mukaan Ilman kompromisseja.

MattiS

Taitaa kannatus vaaleissa jäädä sinne 16%-18% tuntumaan. Ja miksipä sinne hallitukseen pitäisikään mennä kannatuksensa romuttamaan kun Orpo käärii hihat ja alkaa talkoisiin. Antaa vain demarien olla sijaiskärsijänä. Ei enää onnistu jatkuva velanotto ja vaikeiden asioiden loputon lykkäys. Antaa kokkareiden ja demarien leikkiä kotia ja katotaan millainen perheriita siitä tulee. Eiköhän siellä kepukin aisurina taas hääri. Ehkä sitten seuraavan neljän vuoden päästä olisi perussuomalaisten aika näyttää.

Punainen Paimio

Hyvä kalluppi. Mutta Aku Ankka tai Mustanaamio on parempi kun 99 % noista puolueiden ehdokkaista. Mutta muutosta ei saa jos ei äänestä.

Adonis

Todellinen kansallismielinen lähtee tavoitteellisuudesta. On kansallismielisten vastaista toimintaa perustaa uusia puolueita, koska tällöin ääniä hajautuu. Tuollaiset uudet puolueet ovat turhamaisuushankkeita ja pelaavat islaminuskoisten pussiin. Äänet perussuomalaisille.

VMP

+1

Sherlokki suvakko

Mä äänestin, etten äänestä.

Qroquius Kad

Varmaan parempi niin, ettet mene äänestämään viherkommunisteja tai huorapuolueitaan.

Irmeli

Persut on ainoa puolue jota voin äänestää. En ole kaikista asioista ihan samaa mieltä, mutta ei semmoista puoluetta olekkaan jonka kanssa kaikki natsaisi. Hetken harkitsin etten äänestä ollenkaan, mutta sitten ajattelin että on pakko äänestää. Persujen ääniä syö jo muutenkin liikaa muut kansallismieliset pikkupuolueet.

Vladimir

Ääni persuille on ääni kokoomukselle. Valeoppositio on jo nähty.

VMP

ääni teidän pienpuolueille on ääni hurreille…

Kukaonmg
Bellatrix

Vaalit ovat isojen linjojen,mutta samalla äärimmäisen tarkkuuden vaalit,jopa lähes 10 vuoden sossu&viherhäsläreitten kansallisten tappioiden julkituomista.KANSAN ON SAATAVA TIETÄÄ,miten Suomea on myyty ennen niin turvallista perustuslakia myöten.
Puhtaasti pienet äärikoalitiot jäänevät marginaaliin.

XxX

Moni on käsittänyt väärin koko homman: Pitää äänestää sitä vähiten huonoa puoluetta. Äänestämättä jättäminen on ääni vihervasemmistolle!

Qroquius Kad

Juuri tästä on kysymys.

Tunnetun sanonnan mukaan Hyvän pahin vihollinen on Paras:
se joka etsii jotain täydellistä ei voi koskaan löytää sitä, vaan menettää siinä lopulta mahdollisuutensa saada hyvääkään.

Ja äänestämättä jättävät todellakin antavat viherkommunisteille puoltoäänensä:
“Haluan teidän jatkavan nykyiseen malliin, koska en vastusta!”

VMP

Äänestämättä jättäminen on ääni suomen buureille, noille molotustaan lasten suuhun pakolla työntäville hypokratian huipentuman iljetäville ilmentymille.

XxX

Offtopic: Voisiko Paavo tehdä jonkinlaisen matkaoppaan vaikka kommentoijaraadin avustamana? Virallisissa oppaissa ei kerrota mitään paikan turvis tilanteesta 🙁 Olen lukenut että Mallorca on jossainvaiheessa muuttunut jättivokiksi ja kanarialla on afrikkalaissiirtolaisia nykyisin.

Unelma Painajainen

Myös Kreikan tilannetta voisi päivittää. Siellähän oli kymmeniä tuhansia? telttaleireillä. Onko heitä lähtenyt takaisin kotimaihinsa tai kenties hissun kissun päästetty etenemään muihin EU-maihin?

Bellatrix

Upea oli SD:n tulos Ruotsissa,ja kuinka kauan puolue onkaan tahkonnut!!!Rikollisuuden aste on maahanmuuton myötä särkenyt hyvinvointivaltion.
ON siis Åkesson jaksanut,mutta nyt VASTA täytyykin jaksaa- moderaatit eivät kahden muun puolueen tavoin ihan niin helposti ole taipumassa neuvotteluissa periksiantamalla,näin on ymmärrys.MUTTA NEUVOTTELUTAITO,se on kullanarvoista.
Pidetään peukkuja,että SD on tuleva hallituspuolue,ei pelkkä tukipuolue.

Sellaista

Nämä pienpuolueet VKK ja Sinimustat tosiaan vain syövät toistensa kannatuksen, eikä näiden äänestämisestä ole mitään hyötyä. En oikeasti ymmärrä, oliko näiden perustamisesta mitään hyötyä. Kyllä minä mielummin äänestä Perussuomalaisia, jos haluaa jotain muutosta. Aivan turhaa äänestää noita pienpuolueita, jotka saavat alle 1% kannatuksen vaaleissa.

Joppos123

Molemmat ovat putlerin luomia paskapuolueita.
Se kokovartalomulkku huomasi, että ei se PS ollutkaan sen despootin taskussa niin luotiin yhden vitun tyhmän mutta putelle hyödyllisen mätisäkin ympärille puolue “VKK:.
Valta kuuluu Kremlille on sen oikea nimi.
On aika irvokasta kuinka yksi vitun mätisäkki puolustelee eduskunnassa kansanmurhaa mutta sen lauluja laulaa kuka palkan maksaa.
Kai mätisäkki odotteli jotain ” Kaakkoissuomen kansantasavallan kuvernöörin” paikkaa mutta kun ryssälle tuli muita kiireitä ja “vapauttaminen” jäi tulematta.
Sitä saa anus odotella, meinaan sitä “vapauttamista” ei tule koskaan.
Ryssä saa nuolla näppejään. Ollaan ihan kohta NATO:ssa.
Jos halutaan niin Moskova on sen jälkeen meidän alta kahden viikon.
Burjaatit ei meitä pysäytä.

Kukavaan

Pienpuolueiden kannattaisi perustaa vaaliliitto, vaikka ne olisivat tavoitteiltaan erilaisia. Jopa vastakkaisia.

Esimerkiksi vuoden 2003 eduskuntavaaleissa vaaliliitossa olivat valtiotieteen tohtori Ilkka Hakalehdon johtama Muutosvoimat Suomi MVS ja Kommunistinen työväenpuolue KTP.

Hakalehto ei varmasti ollut kommunisti. Eivätkä kommunistit olleet täydellisesti Hakalehdon linjoilla. Mutta molemmat puolueet olivat pragmaattisia.

Siis vaikka pienpuolueet olisivat täysin eri linjoilla, niiden kannattaisi ottaa riski ja muodostaa vaaliliitto. Ilman liittoa kukaan ei tule valituksi. Hyvällä onnella liitto saa muutaman edustajan.

Uutisessa Paavo on luetellut ainakin 14 pienpuoluetta. Yksinään ne eivät päässe eduskuntaan. Vaaliliitossa niiden ehdokkaiden valituksi tulemisen todennäköisyys kasvaa.

Qroquius Kad

Pienpuolueet tapaavat usein olla yhden asian puolueita, edustaa poliittisia äärilaitoja ja niiden johtajat olla mielestään Ainoan Totuuden korkeimpia haltijoita.

Siksi niiden yhteistyö on käytännössä mahdotonta;
tavallisempaa on niiden jatkuva fraktioituminen vielä pienemmiksi, kunnes katoavat lopullisesti poliittiseen historiaan.

Kukavaan

Kyllä… noinhan se on. Odottavat ihmettä ja luulevat ehdokkaansa pääsevän läpi. Ihmettä ei tapahdu.

Ajatus vaaliliitosta jopa vastustajien kanssa lienee usealle vaikea.

Jos Paavon luettelemat pienpuolueet menisivät vaaliliittoon ja ottaisivat siihen mukaan myös erään tamperelaisen herrasmiehen, niin joku liittoon kuuluvista voisi mennä läpi. Mutta kun ei, ei haluta, että omien ehdokkaiden saamat äänet voivat hyödyttää jonkun muun liittolaisen ehdokkasta. Varma tappio on miellyttävämpi, kuin epävarma voiton mahdollisuus.

Wittgenstein

Ottia tuota; nyt ei Paavo ole ollenkaan laittanut klassista “Ottia tuota vaihtoehtoa”… elämäni on täysin tärviöllä.

Celia

Liberaalipuolueen toivoisin kasvavan uskottavaan mittaan, se kun on AINOA järkevä vasemmistopuolue tässä woke-ajassa. Toinen vaihtoehto on sitten tietysti Persut.

Joku VKK on tietysti sinänsä hyvä vaihtoehto protestiäänelle, vaikka ovatkin ryssän kätyreitä.

Celia

Oikeastaan Sinimusta liike olisi tuota ryssän kätyrien VKK:ta parempi protestiäänen paikka.

Big l

Perussuomalaiset ehdottomasti. Turha hukata ääniä pienille puolueille. Saatais perussuomalaisista pääministeripuolue ja suunnalle täys muutos. Kun persut on vakiinnuttanu asemansa hallituspuolueena ja ääniä tuleen enemmän ja enemmän niin sit on aika äänestää myös sinimustaa. Mut tyssä mielistä vkk: ta ei pystyis ees kännissä ja läpällä. Anolla oli helvetin hyvät mielipiteet koronarokotteesta ja maahanmuutosta mutta murhaaja ryssien kumartelemiselle ei löydy ymmärrystä pätkääkään.

Washbrush

Äänestän Sannamariinia. Sanna on kaunis ja poistanut Suomesta työttömyyden ja hoitanut yksin koronakriisin ja poistanut ulkomaanvelan ja halventanut bensan diisselin ja sähkön Euroopan halvimmaksi, verot ovat alentuneet pysyvästi ja viina on halpaa ja ruoka melkein ilmaista. Palkat ovat nousseet ja maahanmuuttoa Afrikasta ei ole enää ja lähi-itäläiset ei raiskaa ja Sanna on kaunis

Vladimir

Ooksä joku putinisti kun haluat tärvellä tämän maamme armahin syntymämaamme.. ihanuuden ihmemaan..

Prozac

Noiden pikkupuolueiden vaikutusmahdollisuus on niinku “tuuleen huutaisi”.

Huru-ukko

Tai kuin vastatuuleen kusisi! Nää pinepuolueet, ne on suurimmaksi osaksi peruista pois potkittujen sekopäiden perustamia. Kun eivät saaneet persuissa kannatusta perusivat oman puolueen nii saavat olla kukkona tunkiolla ja kiekua omiaan. Ja lupot muuten vaan outoja hiippareita. Ja mites e lohjan mieskin, kun ei valittu persujen puheenjohtajaksi liittyi valta kuuluu kremlille, vaa ei pärjännyt anonkaan kanssa niin nyt on hyvä kun perusti oman puolueen itselleen.

Särmääjä

Mikä on toi Korjausliike? Ja tuskin noista kaikki edes asettaa ehdokkaita tai on pystyssä enää esim. Tähtiliike.

Särmääjä

Ai niin se oli se sinisten uusi nimitys.

Bling Bling

Jos halutaan pelastaa isänmaamme, on siihen vain yksi keino: ensin on äänestettävä perussuomalaiset valtaan, tämän jälkeen voidaan sitten lähteä jälleenrakentamaan maata myös pienempien puolueiden kanssa yhteistyössä.

Poliittinen tilanne Suomessa on tällä hetkellä se, että jokainen ääni, joka annetaan muille kuin perussuomalaisille, annetaan vihervasemmistolle. Vaikka kuinka olisi hienoja pienpuolueita äänestettäväksi, ei näillä ole mitään parlamentaarista vaikutusmahdollisuutta mihinkään ennen kuin persut nousevat valtaan.

Vain persut voivat tehdä muutoksen. Tämä on realiteetti, valitettavaa tai ei.

Risto Jääskeläinen

Tulos tässä kuvastaanee parhaiden lukijakunnan mielipidekirjoa. Sen perusteella vaalituloksen ennustaminen lienee haastavaa. Jos aiempia kyselyjä on ollut, niin tulosten muutos voisi heijastaa yleistä muutostakin, eikä pelkstään lukijakunnan vaihtumista.

Kukaonmg

Uskoisin että myös Moktar äänestänee
parjaamaansa puoluetta?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17570667/maahanmmuutto-2015-ja-moktar-piste-guptan-synty

ajuri

Perussuomalaiset on kenttäkelpoisin puolue. Ääni sille!

Persuihin pettynyt

14.5.2021 persut aloittivat jarrutuskeskustelun EU:n “kertaluontoisesta” tukipaketista ja vielä tässä kohtaa kaikki näyttikin hyvältä varsinkin sen suhteen että persut vihdoinkin tekevät jotain konkreettista vastustaakseen aina vain syvenevää EU-integraatiota ja rahan syytämistä oman taloutensa paskoneihin maihin. 16.5.2021 tämä jarrutuskeskustelu loppui mystisesti kuin seinään. Miksi? Ostivatko globalistit persut hiljaiseksi tai sitten hieman isommalla summalla peräti ajamaan omaa agendaansa kaikkien muiden puolueiden tavoin?

Tuon päivämäärän jälkeen persut eivät ole millään tavalla edes yrittäneet olla vaihtoehto hallituspuolueiden linjalle varsinkaan sen jälkeen kun puolueen puheenjohtaja vaihtui. Mikäli olen väärässä niin kertokaa esimerkkejä siitä miten persut ovat jossain asiassa tällä hetkellä vaihtoehto hallituspuolueille?

Qroquius Kad

PS ei ole täydellinen, koska sellaista ei olekaan.
Se on silti ainoa vakavasti otettava poliittinen voima, joka on nostanut äänensä haittamaahanmuuttoa vastaan.

PS ei ole haudannut EU-kritiikkiään vaa n sen taholta esitettiin jokin aika sitten julkilausuma, että Suomen olisi syytä erota EUsta NATOn täysjäsenyyden tultua ratifioiduksi, koska sen jälkeen EU-jäsenyyttä ei voi perustella alun perinkin hataralla turvallisuusfunktiolla.

Ja lopuksi:
miten joku änkyräpikkupuolue muka voi olla vastavoima viherkommunisteille ja huorapuolueilleen?

Kukavaan

Videon “Purra raatelee hallituksen budjettiesityksen” perusteella PS on vakavasti otettava puolue.

VMP

Niin se sinun ehdokkaasi siis menee vetämään niitä turpaan jos kaikki muut ei tee kuten se sanoo? Vai onko se valeoppositiota se sun ehdokas jos se valitaan? vai meinaako se kiduttaa niitä hallituksen tyyppejä vai mitä se tekee siellä luulen, että on valeopposition pääjohtaja ja sen tarkoituksena on tasan pitää nykyinen hallitus taas vaihtuvalla pysyväisjäsenellä vallassa.

Jeppe

Gallup -nimi on rekisteröity tavaramerkki. Sitä ei saa käyttää ilman lupaa.

Jeti

Miten joku voi äänestää perussuomalaisia? Sehän on valeoppositiopuolue. Ei hyvä heilu, jos noin moni uskoo vielä, että he ovat kansan asialla. Putkonen on cian miehiä. Purra Halla-ahon honeyträppi.

944I

Hanki elämä jostakin.

X

Oho, nyt on kaikkien salaliittoteorioiden äiti..oikeen isoäiti!

VMP

Taitaa tuo valeoppositio sana tullut tehtaankadun kehitysriihestä kun huomasivat sen joku vuosi sitten olevan todellinen uhka nykyjärjestelmälle.. Mahdollista toki myös, että SDP:propaganda jaos asialla…

Sekunda Hurri

Perussuomalaisia äänestän, vaikka Matti Putkonen on demaripaskakasa ja vahingollinen toimija.
muitakin paskoja sieltä löytyy, mutta jätekasoja on toisissa puolueissa huomattavasti enemmän ja äänestämällä perussuomalaisia voi varmasti vaikuttaa ennemmän kuin äänestämällä näitä uusia pienpuolueita, jotka niin kovasti väittävät olevansa suomalaisten asialla, mutta eivät välitä edes huomautuksista huolimatta oppia puhumaan selkeää suomen kieltä, vaan lähetyksissään viljelevät englismejä, anglismeja ja kaikenmaailman sekasikiö sanastoa, mistä ei ymmärrä mitään, edes vanha Erkki.

Sekunda Hurri

Esimerkkinä tästä Suomen kielen raiskaamisesta ja mädättämisestä, niin katsokaa ja kuunnelkaa Reormi-Studiota ja Yazka Loven Merirosvoradio lähetyksiä, aivan karmeeta kielen köyhdyttämistä.
Yazka Love on koko uransa alusta asti mädättänyt kaikissa lähetyksissään kieltä ja nimensäkin halunnut vääntää sekasikiöksi, eli perusasenne on jo se, että suomi kielenä on jotenkin riittämätön ja huono.
Mitä suomalaisuuden puolustamista on heikentää kieltä ja muuntaa sitä joksikin sekasikiöksi??
Näitä kielen mädättäjiä löytyy tietysti muualtakin, mutta eniten suututtaa silloin kuin joku väittää olevansa suomalaisuuden puolella, mutta ei edes viitsi yrittää puhua kieltä, ilman mädättämistä.

[…] on nykyään nimenomaan aikuispelaajille suunnattuja, myös kasinopelien ulkopuolella, mutta äänestämistä ei sentään vielä voi tehdä mobiilisti […]