Volvo mallia nuorukainen

Sattumalta iltapyörälenkillä tapasin mukavia ruotsalaisia nuorukaisia, joilla päheet Volvot. Takarenkaat savusivat niin maan perusteellisesti, enkä malttanut olla vaihtamatta muutaman sanan nuorison kanssa.

Kyseessä on ns. nuorisomallin katiska, jossa auton teho on rajattu siten, että auto kulkee korkeintaan jotain 40 km/ h:ssa. En tiedä ihan tarkkaan teknisiä rajoituksia näille vempeleille, mutta Ruotsissa niitä kutsutaan A-traktoreiksi tai EPA-traktoreiksi. Niitä liikkuu paljon meidänkin nurkilla ja nuorukaiset kokoontuvat aina iltaisin polttamaan kumia läheiselle parkkipaikalle. Kortin tällaisen auton kuljettamiseen saa 16 vuotta täyttänyt.

Kuvan autoissa oli sellaiset soittimet, että kun volyymit käänsi täysille, niin jytke kuului varmasti Haaparantaan asti. 240 Volvossa erityisesti ihastutti katolle asennettu joku tyyliin 1 000 watin ledivalo, joka vastasi suurin piirtein jotain urheilukentän valoa kun sen räväytti täysille.

Ja se Wunderbaumien haju, se haisi kilometrin päähän. Kun nuorukaiset ymmärsivät, että olen suomalainen, niin väittivät, että Ruotsi tulee mukamas voittamaan jääkiekossa Suomen taas ensi kisoissa 100-0. Olin jyrkästi eri mieltä. Nuorukaiset joka tapauksessa lupasivat, että kun ensi lumi tulee maahan, niin kumpikin Volvo kulkee sivuluisua kevääseen asti. Siitä ei varmasti ole epäilystäkään.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.