Kiittääkö työ tekijäänsä? Ainakin risusavottaajaa

Lottovoitto syntyä Suomeen–sanonta kuulostaa joskus pikemminkin kuin jokeri-pokerissa kaksi paria 10 sentin panoksella. Siis jos vertaa mitä todellinen lottovoitto Ruotsissa tarkoittaa, kun on syntynyt jossain Afrikan maassa.

35-vuotias rouva Shukri Hassan saapui Somaliasta Ruotsiin yhdeksän vuotta sitten. Mukana tuli kolme lasta, mutta Ruotsissa olon aikana kikkarapäitä on syntynyt kolme lisää. Rouva on eronnut ja siten myös ns. yksinhuoltaja, joka tosiasiassa tarkoittaa ruotsalaisten veronmaksajien huoltama, ei huoltaja.

Rouva puhuu vajaan kymmenen vuoden maassa olon jälkeen alkeellista tönkköruotsia. Hän kykenee asioimaan kaupassa, kertomaan yksinkertaisia asioita ruotsiksi, mutta mitään ydinfysiikkaa on turha edes ajatella keskustelevansa rouvan kanssa. Se on turha toive, vaikka hän osaisikin ruotsia, sillä rouva ei kuitenkaan osaa kirjoittaa kuin miten kuten nimensä. Kouluja nimittäin on käyty vähemmän kuin huutolaispoika kiertokouluja väärin päin.

Rouva kuitenkin tykkää asua Ruotsissa, Åmålin pikkukunnassa. Mikäpä siinä on asuessa, kun ruotsalaiselle pankkitilille pätkähtää joka kuukausi sellaiset 32 000 kruunua, eli noin 2 950 euroa. Yksin lapsilisiä tästä on vajaa 12 000 kruunua.

On selvää, että rouva ei ole käynyt Ruotsissa päivääkään töissä. Mutta viime vuonna Åmålin kunta hankki rouvalle, ja parille muulle pitkäaikaistyöttömälle afrikaanerille hätäaputöitä, vähän niin kuin kokeilumielessä. Että oisko siinä työnteossa jotain, joka voisi rouvaa kiinnostaa.

Rouva pääsi Åmålin kunnalle töihin: risusavottaan. Rouva ja pari muuta afrikaaneria ajetaan kunnan pikkubussilla joka päivä jonnekin kaupungin laitamille keräilemään risuja. Yleensä risunkeruupaikat ovat esimerkiksi kunnan pururadan parkkipaikan ympäristö tai vaikkapa kunnan uimaranta. Neljä tuntia afrikaanerit painavat urakkaa, sen jälkeen päivä on melkein pulkassa.

Paitsi ei ihan. Maittavan lounaan jälkeen opiskellaan SFI:n aikuiskoulutuskeskuksessa pari tuntia ruotsin kieltä. Talvisin afrikkaosaston naisille pyritään keksimään muuta työtä, sillä risunkeruu ei ole mitään helppoa hommaa lumen alta.

 

Jokaisessa yhteiskunnassa on pieni prosentti ihmisiä, jotka syystä tai toisesta eivät kykene elättämään itseään ja joutuvat systeemin ulkopuolelle. Fiksut ihmiset ymmärtävät tämän, ja siksi on olemassa erilaisia sosiaaliturvaverkkoja, joiden avulla ihmisiä autetaan selviytymään joten kuten eteenpäin. Systeemi ei kaadu heikompiosaisten ihmisten takia. Tarkoitin tässä kantaväestön heikompiosaisia.

Kysymys kuuluukin, että mikä velvollisuus veronmaksajilla on elättää kehitysmaista tulleita tulijoita, joilla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuden alkeitakaan selvitä monimutkaisessa länsimaisessa yhteiskunnassa. Ja joilla ei ole yhtään minkäänlaisia siteitä länsimaiseen yhteiskuntaan. Tulijat ovat jo kotimaissaan oppineet, että elämän suurin haave on saada ruskea sandaalijalka Ruotsiin/ Suomeen/ Saksaan tm, jossa taataan ilmainen elämä.

Jutussa mainitun rouvan lapsista tulee ihan samanlaisia elättejä, heidän suvun kulttuuriin on yksinkertaisesti koodattu tapa, että valkoinen jauhonaama kyllä maksaa ja elättää.

Ei ole mitään tarvetta opetella mitään tietotaitoja, koska valkoinen setä ja täti kyllä viime kädessä antaa leipää.

 

Mutta jotta ei mennä rasismin puolelle, niin tunti aikaisemmaksi kello huome aamuksi, sillä sosiaalidemokratia tarvitsee maksajia.

 

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Alpertti

Noin kymmenen prosenttia ihmisistä ei kelpaa Amerikan yhdysvaltojen asevoimien palvelukseen. Siinä yksi arvio, paljonko on tuo pieni prosentti, eli minkä verran ihmisistä on käytännössä pysyvästi työkyvyttömiä.

Musta tuntuu

USA:n armeijaan ei pääse alle 83 älykkyysosamäärällä, joten tuon määrän, joka ei kelpaa armeijaan täytyy olla paljon suurempi.

Sam Colt

Venäjän armeijassa tuolla lukemalla on jo upseeriainesta.

rocky

Ja Somaliassa merirosvovoimien amiraali.

Tiet' isäin astumaan

Työkyvyttömyys ja asepalveluksesta hylkääminen eivät liity toisiinsa. U.S. Army Recruiting Commandin (Maavoimien henkilöstövärväys) mukaan 71 % halukkaista ei kelpuuteta palvelukseen. Syitä ovat liikalihavuus, fyysisen ja psyykkisen terveyden ongelmat, huumeet, aiemmat rikkeet ja soveltuvuustestit.

terhomatti.hämeenkor

“Se korutont´ on kertomaa; se ota vastaan Ruotsi / Suomi vaan”!´(Runeberg).

Unelma Painajainen

Halvemmaksi tulee antaa muijien maata. Sille hyysäriringillekin, joka näille lukutaidottomille yrittää hommia keksiä, kuskaa paikan päälle, paimentaa sen neljän tunnin ajan jne. pitää yhteiskunnan maksaa pitkä penni.

Stefan Lööööfvenni

Eiköhän ne kulttuuritulkit istu palkkalistoilla silti vaikka afrikan mamma makaisi perse homeessa soffalla. Tuleepahan tulkeillekin edes tekemistä.

Name

Sitä kelloa on siirretty nyt niin monta tuntia aikaisemmaksi että ei tarvii mennä ollenkaan köllölleen.
Nyt on 2 vaihtoehtoa.
1.Loisia aletaan poistaa..jos ei niin
2.Aletaan itse loisia.

Lopetin työnteon

Minä itse lopetin työnteon. Saan työttömyyspäivärahaa niin vähän että saan KELA:la sähkölaskuun tukea asumistuen lisäks. Ja sitten saan vielä kotitalousvähennyksenkin.

Loisiminen tuntuu ihan hyvältä vaihtoehdolta. Enkä tässä muutenkaan olisi minnekkään lomarannoille lennellyt. Ellen saa virkistysseteleitä.

rocky

Eikä sinulle voida kustantaa lomaa kotimaassa kun et ole lähtenyt sieltä pakoon kidutusta,vainoa ja varmaa kuolemaa.

Qroquius Kad

Nyt sinulle tuli tuohon kirjoitukseen perustavaa laatua oleva virhe:
sanoit afroneekereitä afrikaanereiksi!

Afrikaanerit on Suomessa tunnettu paremmin buureina, eli Etelä-Afrikan hollantilaistaustaisten siirtolaisten jälkeläisinä.
Heitä kirotaan edelleen apartheid-politiikan takia, vaikka se teki Etelä-Afrikasta maanosan ainoan teollisuusvaltion ja sen loppumisen jälkeen maa luhistui raiskausten ykkösvaltioksi.

Soisin sinun korjaavan tuon virheen, sillä kelpo afrikaaneria ei kerta kaikkiaan voi loukata pahemmin kuin väittämällä afroneekeriksi.

Qroquius Kad

Suotavaa se olisi.

Gyntter

“niin tunti aikaisemmaksi kello huome aamuksi, sillä sosiaalidemokratia tarvitsee maksajia.”

Olisko tuo ‘pohjoismainen/skandinaavinen unelma’ vastineeksi ‘amerikkalaiselle unelmalle’?

Stefan Lööööfvenni

Universaali uusmarxilainen unelma.

Pip(p)eline

Nämä rouvat voisi lähettää Bornholmiin rantoja siivoamaan.

Rouvan saamat 32.000kr kuussa puhtaana käteen (35.000kr jopa joillakin) on yli kolme kertaa tavallisen pieneläkeläisen köyhiseläke verojen jälkeen.

Huru-ukko

No mutta! “Rouvahan” tekee juuri sitä mitä hän tekisi kotimaassaankin. Kerää risuja. Tosin hänelle ei kotimaassaan siitä mitään maksettaisi. Se on ainoa ero hommissa. Tai no sekin ettei hänen tarvitse ruåtsissa talvella kerätä risuja. Kotona pitäisi. Ympäri vuoden.

Suomen kieltä

..suomessa niitä sanotaan politikoiksi…

fatima_darra

Sisällissota taitaisi olla ainoa mahdollisuus suorittaa “puhdistus”. Vieraslajit hätistettäisiin pois.

Qroquius Kad

Sellainenhan siellä on jo menossa, ja svennet ovat häviämässä hitaasti mutta varmasti.

Din Poh

Sviddu!
Mie joudun täällä Suomessa painamaan keskimäärin 60 tuntia viikossa päästäkseni noille nettopalkoille.

Trampas

Suomessa onneksi asiat ovat paremmin.
Hiljattain paikallisessa kaupassa somali nainen tallensi jollekkin tilille parin sentin nipun viiskymppisiä ja satasia. Ei mitään kyselyä alkuperästä.
Itseltä kysyttäisiin jo viiskymppisen alkuperää.