Nainen usutti koiransa sivullisten kimppuun Lahdessa

Kello 16.00 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Lahteen Kärpäsen alueella sijaitsevalle asuntoalueelle, jossa ilmoituksen mukaan isokokoinen koira oli purrut useita ihmisiä.

Tapahtumapaikalla selvisi asianomistajien kertomana, että isokokoinen irrallaan ollut koira oli purrut mahaan koulusta palaavaa lasta. Lapsen vatsassa oli havaittavissa purujälki. Samoin koira oli hyökännyt samassa pihapiirissä naisen kimppuun ja purrut tätä vasempaan pakaraan, johon oli tullut verta vuotava vamma. Tässä vaiheessa koiran omistaja, alle 30-vuotias nainen oli saanut koiransa kiinni.

Paikalle tullut ulkopuolinen nainen oli alkanut soittamaan paikalle poliisia, jolloin koiran omistaja oli suuttunut ja alkanut jahdata ilmoittajaa koiran kanssa sekä usuttanut koiran puremaan ilmoittajaa. Koira pääsi puremaan ilmoittajaa polveen, jonka jälkeen hän pääsi pakenemaan paikalta ja koira omistajineen poistui asuntoon.

Partion tullessa paikalle, saapui paikalle myös koiran omistaja, joka riehaantui myös poliiseja kohtaan siinä vaiheessa, kun poliisi kertoi ottavansa koiran haltuun ja toimittavansa sen löytöeläintalolle. Nainen yritti estää voimallisesti koiran pois viennin, jonka seurauksena koiran omistaja otettiin kiinni ja toimitettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Naista epäillään tässä vaiheessa pahoinpitelystä, vammantuottamuksista, eläimen vartioimatta jättämisestä sekä virkamiehen vastustamisesta.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ohmygod

Mistä lie tullut noin paha olo?

Tai – onhan noita murheen aiheita ja Marinoidut tekevät lisää.

Suomi Finland

Eläintenpitokieltoa pitäisi laittaa aika nopeasti. Kyseessä on selvästi epäkypsä väkivaltaan taipuva ihminen, jolle ei koiran pitoa voida sallia.

Dan Wesson

Koira on voimankäyttöväline, kuten tuliase tai teleskooppipatukka. Niinpä isolle koiralle pitäisi olla luvanhakuprosessi, kuten aseille. Luvattomasta hallussapidosta linnaa.

Qroquius Kad

Aikamme symboli:
nuori nainen, joka on jo pikkutyttönä oppinut saamaan kaiken haluamansa vain siksi, että on syntynyt.

Hänelle on opetettu päiväkodista saakka, että hän on ylempiarvoinen muihin nähden ja hänellä on vain vapauksia ja oikeuksia vailla vastuita ja velvollisuuksia;
jälkimmäiset kuuluvat miehille.

Kun hän aikuisten maailman siirryttyään ensimmäisen kerran kohtasi tilanteen, jossa ei saanutkaan tahtoaan läpi hän hankki räyhäköiran, jonka on näköjään kouluttanut hyökkäämään ihmisten kimppuun.

Saapa näkyä, miten tuo puolustautuu käräjillä;
kyllä tuolla syntilistalla sinne mennään.

Koiranystävä

Mikään koira ei synny räyhäkoiraksi. Se on ihmisen vika jos koirasta tulee sellainen ja se on merkkinä siitä että koiralla on tasapainoton koti.

hohhoijaa

Koirasta oli kuvakin IL:ssä, tosin ymmärtääkseni kuvituskuva. Vantaan ryöstäjästäkin oli kuva, mutta ei mikään kuvitteellinen. Oli oikein varoitus laitettu ko. kuvan yhteyteen, ettei kannata mennä lähelle. On kuulemma vaarallinen ja ehkä aseistettukin. Kassaneiti oli saanut vakavia vammoja ja on nyt sairaalassa. Olipa poliisien jakama kuva selvä ja osviittaa antava.

black_danger_company

Tarkotuksella laitettu sellanen kuva, ettei suojaväri näy.

Junkkari

Näitä tapauksia varten pidän aina ruuvimeisseliä taskussani kun ulkoilen.

Nik

Koirakortti olisi varmaan kova. Montako tuhatta koiranpuremaa Suomessa lääkäri saa hoitaa vuosittain?

Koiranystävä

Tuskin kovin montaa. Suurempi riski on että sinut ryöstetään/raiskataan/pahoinpidellään uusasukkaan toimesta.

black_danger_company

Uusioasukas – vähän niinkuin uusiorengas tai uusioperhe, mutta ei sinne päinkään. Sotkeutumalla mihin tahansa uusioasiaan otat suuren riskin, että törmäät ongelmiin, joista aiemmin olit onnellisen tietämätön.

Last edited 1 vuosi sitten by black_danger_company
Silmien Välliin

Valitettavasti tämä koira on opetettu vahingoittamaan ihmisiä. Ainoa oikea asia mitä tässä pitää tehdä on, että koira pitää viedä lopetuspiikille. Koira voitaisiin ehkä vielä uudelleen kouluttaa, mutta se on pitkä prosessi ja takuuta siitä ettei koira enää koskaan käy ihmisen päälle ei voida antaa. Tämä koiranomistaja pitää ehdottomasti tuomita eläintenpito kieltoon. Jos joku kukkahattutäti pahoittaa nyt pahoittaa mielensä siitä, että kirjoitin tuossa että koira pitää viedä lopetuspiikille niin voin kertoa, että olen itsekin koiran omistaja. Ikävä tapaus niin uhreille kun tälle koirallekin.

Akita Inu

Aggressiivisen koiran uudelleenkouluttaminen on paljon helpompaa kuin pelokkaan koiran. Tarvitaan kokenut koiraihminen joka kasvattaa rakkaudella eikä huutamalla.

Suurin osa ihmisistä ei tiedä koirapsykologiasta mitään. Itse olen erikoistunut aggressiivisiin, isoihin koiriin joilla on aikaisemmissa kodeissa puremistausta johtuen siitä että on hankittu koira pelkästään ulkonäön perusteella vaikka mitään kasvatustietoja ja -taitoja ei ole, ei myöskään sitä aikaa ja kärsivällisyyttä mitä koiranpito vaatii.

Ilmari

Itsekin olen koirien ystävä mutta kyllä tällaisissa tapauksissa pitäisi olla nopea keino määrätä koira lopetettavaksi.

Moonman

Suomalaisen white trashin varma tunnusmerkki on, että sosiaalisten ongelmien ja avioerojen ohella harrastetaan isoja ja aggressiivisia koiria, niitä ei kontrolloida tai ei pystytä kontrolloimaan, eikä koirien tekemisistä oteta vastuuta vaan rähjätään uhreille ja viranomaisille.

Koirallakin Koiruusoikeus

Tämä juttu on nyt vain ILTALEHDEN versio asiasta, koiranomistajaa kuulematta, joten on turha vetää liian suuria johtopäätöksiä ja tuomioita. Molemmilla osapuolilla on oikeus kertoa näkemyksensä ja kokemuksensa ensin.

Minuakin puri useampi koira pienenä koska en voinut olla niihin koskematta koska rakastin/rakastan koiria. Oma oli vikani. Ei ole mikään ihmisoikeus mennä klähmimään toisten koiria. Eikä kakaroita.

Suomesta en tiedä mutta Ruotsissa poliisi voi määrätä koiralle kuonokopan ja/tai ottaa koira agressiivisuustestiin. Ei niitä tuosta vain lopeteta jos eivät hyökkää poliisin kimppuun.

Ilmari

Koira on joka tapauksessa purrut ihmistä. Pitäisikö sitäkin kuulla?

Qroquius Kad

Koira ei ole oikeustoimikelpoinen, eikä näin olen nauti samaa oikeushyvää kuin omistajansa, joka vastaavasti on mainitusta syystä vastuussa koiransa tekemisistä.

gpherm

Nähden ja hänellä on vain vapauksia ja oikeuksia vailla vastuita ja velvollisuuksia; drift boss