Viime viikkoisten pommi-iskujen kohteena kaksi mafiaperhettä

Viime viikkoisten Tukholman pommi-iskujen taustat alkavat selviämään. Tälläkään kertaa kohteet eivät olleet mitään kilttejä pyhäkoululaisia, vaan kovan luokan multirikollisia.

Solnan ja Södermalmin viime viikkoisten pommi-iskujen takaa paljastuu taas vaihteeksi sellaista porukkaa, että on vaikea käsittää miten tämäkin porukka on joskus päästetty Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta. Kyseessä on Balkanilta entisen Jugoslavian alueelta tullutta porukkaa, eli ns. jugge-mafia.

Räjähdysten kohteena oli kaksi “perhettä”, joissa suurin piirtein kaikki vauvasta vaariin ovat gangstereita. Perheillä tässä käsitetään klassinen mafiatyylinen perhe. Praizovicit ja Jancovicit.

Södermalmin talossa oli kirjoilla ainakin Nikola Praizovic, joka on tuomittu mm. osallisuudesta Västerbergan suuren helikopteriryöstöön. Luultavasti hän on kuitenkin tällä hetkellä jossain ulkomailla, ei tietoa missä. Ei ole varma, että oliko hän juuri se kohde, jota haluttiin pelotella, mahdollisesti. Mutta joka tapauksessa näillä perheillä oli läheiset suhteet ja molempien edustajia on asunut tai asuu räjähtäneissä taloissa.

Vaikka mitään “virallista” vahvistusta poliisin suunnalta ei ole tullut, tekijää tai tekijöitä ei ole otettu kiinni, niin tämä motiivi nousee niin ilmeisenä esille, että ei ole kahta sanaa. Molempien mafiaperheiden sidokset molempiin taloihin tekevät asiasta ilmiselvän. Epäselvää on vain, että miksi haluttiin pelotella.

Alamaailman arvelujen mukaan on kaksi mahdollista selitystä. Aiemmin mainittu Praizovic on todistanut jokin aika sitten jossain oikeudenkäynnissä, tai olisi todistanut, mutta ei saapunut paikalle. Oikeudenkäynti on siirretty hamaan tulevaisuuteen. Toinen vaihtoehto voi olla jonkinlaiset yrityskaupat tai -velat. Nimittäin näillä “perheillä” on kaupparekisterissä enemmän firmoja kuin pienessä suomalaiskaupungissa yhteensä.  Jokin syntynyt epäsopu tm, joka aiheuttaa mielenpahennuksia, josta taas seuraa rispektin palauttaminen pommilla.

 

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vitsiä pukkaa

Vitsit on vähissä kun Balkanin juhlaa tuli tuotettua liikaa.

No 1.

Ei siis perhe vaan vitun Klaani.

Klaanikulttuurit alkaa Balkanilta, mannet ja muut ja jatkuu siitä koko Lähi-itään

mari

Kreikkalaisetkin ovat Balkanin kansaa ja vieläpä hyvin kieroja sellaisia. Saaristolomakohteet ovat ihan ok mutta meneppäs mannermaalle niin tulet huomaamaan aivan erilaisen kulttuurin, hyvin takaperoisen.

Suomi Finland

Voin kyllä kuvitella ruotsalaista oikeudenistuntoa, jossa pohdittaisiin tällaisten karkotusta. Tuomari selostaisi johtopäätöksessään todeten, että karkotus olisi kohtuutonta, koska koko ‘perhe’ asuu Ruotsissa ja ulkomailta on todistettavasti löydettävissä vain muutama lonkero.

mari

Tiedätkö Paavo millä kadulla Södermalmilla tuo pommi-isku tapahtui? On kai tämä jossa on jo mainittu mutta olen ollut aika kiireinen…Itsehän tykkään nimenomaan idyllisestä Södermalmista ja minulla asuu siellä tuttavia. Siksi kiinnostaa.

Näin ohimennen sanoen; aiemmin Ruotsissa olivat postiryöstöt suosittuja, siis 80-luvulla. Eräskin Norsborgin jengi ryösti posteja kuin liukuhihnalta. Sitten tulivat 90-luvun alussa serbit sun muut Balkanin ihmeet ja raha – autoryöstöt yleistyivät räjähdysmäisesti. Postiryöstöistä saatiin saaliiksi salkku joka oli täynnä rahaa sekä väripanoksia. Kuinka se avattiin? Laukun sivuun porattiin pieni reikä josta johdettiin letku laukkuun. Sitten laukku täytettiin letkua pitkin vedellä ja laitettiin pakastimeen vuorokaudeksi niin että se oli umpijäässä. Nyt laukku voitiin avata, jos panokset räjähtivät, ne värjäsivät vain pienen osan seteleitä sillä jää suojasi. Sen jälkeen setelit pestiin pesukoneessa muutamien lakanoiden kanssa. Tuli putipuhdasta.

mari

Ai tuo katu. Sehän menee kappaleen matkaa etelään sekä myös pienemmän pätkän itään kunnes muuttuu Bondegataniksi. Kyseistä katua pitkin olen kävellyt Vitabergsparkeniin, siitä pääsee myös kätevästi Anna Lindhin muistoksi perustetun pikku puistikkoon.

On tää jmlauta! Missä sitä enää tohtii Tukholmassa kävellä ilman että pelkää pommin räjähtävän vieressä? Muutama päivä sitten meni tuo kuolonuhrien uusi ennätys rikki. Se oli silloin 48 raatoa. Liekö jo tullut lisää? SVT:stä lueskelin kuinka eri “asiantuntijat” olivat kovin huolissaan ja totesivat, että nyt on paneuduttava varhaiskasvatukseen. Järkähtämättä luotan siihen, että näiden asiantuntijoiden neuvot auttavat palauttamaan Ruotsin takaisin sinne 70-luvun ihanuuteen. (ser sarcástico es difícil como sabes 😵)

Anonyymi

Hoh – hoijaa ja sönkön sönkkö!

mari

Onko sulla jotain asiaa mulle? Anna tulla suoraan vaan.

Qroquius Kad

Ei sillä taida olla mitään asiaa millekään taholle.

mari

Korkeintaan koulukuraattorille. Kyllä nää on vaan niin säälittäviä mutta omalla tavallaan viihdyttäviä tapauksia.

sellaista

400 miljoonaa kruunua oli saalis rahankuljetusautojen ryöstöistä.

Qroquius Kad

Sitä Ruotsin arvokuljetusryöstöjen boomia selitettiin tuolloin Suomen arvokuljetusten suojaustason huomattavalla korottamisella, jota Ruotsissa ei tehty.
Kuinka ollakaan, koto- ja vierasperäiset ryöstäjät suuntasivatkin huomionsa sinne.

mari

80-luvulla Ruotsissa postiryöstöjen turvatoimet lähinnä vitsi. Niiden ryöstäminen oli lastenleikkiä. Samoin alussa myös arvokuljetus-autojen ryöstöt olivat ryöstäjille helppo nakki. Kunnes sitten eräs ryöstäjä vuonna 2003 sai poliisin luodista päähän ja kuoli. Se oli jonkinlainen vedenjakaja. Sen jälkeen ryöstöt alkoivat vähentyä. Poliisi sai kovat nuhteet koska ampui ilman varoitusta ja se myös oikeudenkäynnin aikana tiputti ryöstäjien tuomioita useilla vuosilla.

Turun moottoritiellä yritettiin aikanaan arvokuljetusryöstöä mutta se epäonnistui koska ryöstäjät eivät halunneet räjäyttää autoon asennettua räjähdyskehikkoa (joka asetetaan auton takaoviin). Sivullisia autoilijoita olivat tulleet liian lähelle ja trotyylipaukku olisi ollut sen verran kova että sivullisia olisi voinut kuolla. Sen sijaan Suomen Pankin ryöstö onnistui. Se onkin ainut joka Suomessa on onnistunut.

Anonyymi

Siis konkreettista rahanpesua! Kyllä rikollisen aivot on kekseliäät!

Piikivi

Varkaiden paratiisi on yksi Hitchcockin elokuva ja nykyinen Ruotsin valtio

Jones

rispektin palauttaminen pommilla” Ja sivullisilla uhreilla eli ruotsalaisilla ei tietenkään ole mitään väliä. Suomessakin tulijat ovat polttaneet pizzerioitaan, vakutuspetoksen toivossa, ja sivullisilla uhreilla ei ole ollut mitään väliä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pizzerian-tuhopoltto-paljastuikin-vakuutuspetokseksi-tampereella-nain-poliisi-selvitti-tapauksen/7709476

mari

Taas näitä. Siis nämä mlkut eivät ota yhtään huomioon sivullisia, tämäkin liike sijaitsee liikekorttelissa jossa on asuntoja, yrityksiä jne. Ilmeisesti nyt palo saatiin rajattua tuohon p*skapizzeriaan mutta huonolla tuurilla olisi taas kuolonuhreja tullut kuin aikanaan samassa kaupungissa.

Syytteet tulevat todennäköisesti olemaan tuhopoltto sekä vakuutuspetos. Minusta lisäksi kuuluisi tulla erittäin vakavan yleisen vaaratilanteen aiheuttaminen sekä vielä erillinen syyte kusipäisyydestä.

Vielä voisi tutkia tuon kusiluolan kuitit sekä verotustiedot. Miksei myös Migrin paperit. Eli oliko lupa olla maassa, myös työntekijöiden paperit. Jos ovat luvatta maassa, niin kenkää ahteriin mutta tämä nyt on toiveunta. Eiköhän joku Rasmus löydä tästäkin rasismia…”omistaja ajettiin paineen alla polttamaan liikkeensä koska rasistiset suomalaiset kiusasivat ihanaa nallekarhun omaista Mohamedia, vai oliko se Muhammed? Vaiko sittenkin Muhammad?

mari

Suojelupoliisikin sai kansallisen turvallisuuden katsauksen viimein väsättyä. Yllättäen suurimmaksi uhkaksi nousee kaksi ryhmää.

Tässä suora lainaus raportista–> “Suomessa isku-uhkan muodostavat pääasiallisesti äärioikeistolaista tai radikaali-islamistista ideologiaa kannattavat yksittäiset henkilöt sekä toisaalta salassa toimivat pienryhmät. Lyhyellä aikavälillä sota Ukrainassa mahdollisesti kasvattaa suomalaisen äärioikeiston väkivaltakyvykkyyttä, Supo arvioi.

En ole lukenut koko raporttia mutta veikkaan siinä mainittavan äärioikeiston paljon useammin kuin islamin uhkan. Mutta kuten tiedämme, Supo on alistettu poliittiseen ohjaukseen eikä uhkakuva islamilaisuuden uhkasta kuulu vihervasemmiston narratiiviin. Ei auta vaikka niille vääntäisi asian ratakiskosta.

No, näillä mennään kun ei oikein muutakaan vaihtoehtoa tällä hetkellä ole. Mutta katsotaan ensi keväänä kun Orpo hyppää puikkoihin ja ottaa jämerän otteen koko valtakunnan tulevaisuudesta hehe…

gate.io

I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.