PS:n Taviolta kirjallinen kysymys: “Pankkiirit ovat valmistelleet uutta tukipakettia kansalta salassa”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on tänään jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Suomen suhtautumisesta Euroopan keskuspankin uuteen rahoitusinstrumenttiin TPI:hin.

TPI on tukiväline, jolla Euroopan keskuspankki voi ostaa jonkin jäsenmaan joukkovelkakirjoja, jotka eivät muutoin menisi kaupaksi. Näin vaikkapa Italialle saadaan halvempaa valtionvelkaa, jotta maa ei ajaudu maksukyvyttömyyteen.

TPI:n luominen vahvistettiin Euroopan keskuspankin neuvoston kokouksessa Frankfurtissa heinäkuussa. Suomea kokouksessa edusti Olli Rehn (kesk.). Tavio paheksuu, että julkisuudessa tämä merkittävä päätös kuitattiin vain vähäisellä huomiolla. Tavio arvioi, että Suomessa osa päättäjistä toivookin asian pysyvän kansan tietämättömissä, koska järjestely on Suomelle epäedullinen.

Tavion mukaan EKP:sta uhkaa tulla roskapankki, joka ostaa valtionobligaatioita riskillä. Tämä olisi samalla suoraa tukea Italian kaltaisille taloutensa huonosti hoitaneille maille.

– TPI on räätälöity ylivelkaantuneita euromaita varten. Suomi ei tästäkään velkahimmelistä hyödy vaan Suomen vastuut kasvavat, Tavio sanoo.

Tavio katsoo, että TPI:llä jatketaan euroalueen taloudellisen moraalikadon ruokkimista, joka alkoi jo viime vuonna yli 700 miljardin euron elpymisvälineellä.

– Italialle ja muille pahasti velkaantuneille euromaille on annettu viesti, että maiden ei tarvitsekaan tehdä rakenteellisia uudistuksia taloutensa korjaamiseksi, vaan keskuspankki ja viime kädessä vauraammat euromaat auttavat niitä kerta toisensa jälkeen, Tavio moittii.

– Vaikka TPI:tä ei käytettäisi usein, jo pelkkä rahoitusinstrumentin olemassaolo antaa eteläisille maille kannustimen jatkaa kelvotonta taloudenhoitoaan, Tavio pohtii.

Tavio katsoo, että TPI-arvopaperien osto-ohjelman toteuttaminen vaarantaisi Euroopan keskuspankin uskottavuuden. Tavio vaatii hallitukselta vastausta siihen, pitääkö Suomi tätä ongelmallisena.

– Jos markkinoilla ei luoteta Italian kykyyn hoitaa paisunutta velkataakkaansa, miksi EKP siihen luottaisi? Tavio sanoo.

Kirjallisessa kysymyksessä Tavio esittää Marinin hallitukselle vaatimuksen, että se nousisi vastustamaan TPI:tä uutena eurokriisin tukipakettina. Suomella tulisi Tavion mielestä myös olla oma hätäsuunnitelma euroalueen hajoamisen tilanteeseen.

Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Maan tapa

Eiköhän asia ole kulisseissa jo sovittu hallituksen ja valeopposition kesken.
Hallitus kannattaa TPI:n käyttöä jollain puppugeneraattorin tuottamalla määreellä kuten tarkkarajaisuus, kertaluonteisuus, induktiivinen tuotannollisuus, eurooppalaisen rahoituksen saneeraus, tulevaisuuden luottoratkaisu, viimeaikaisen korkokehityksen rajaaminen, kasvunäkymien turvaaminen jne. ja Kokoomus turvaa sen hyväksymisen eduskunnassa.

p.grandell

suomen rääpäle eu.n persiinnuolijat eivät kansasta välitä yhtikäs mitään…ministerin valatkin pelkkää sananhelinää. nuijasodan aika…..

Make’s perfect sense

Näitä globalistien kriisipaketteja on tullut ja on tulossa loputtomasti. Ainut tapa välttyä näiltä on vetää piuhat irti kaikista monikansallisista sitoumuksista tyyliin EU, WHO, UNHCR, euro, NATO, EKP, Global compact, Agenda 2030, YK ym.

Vaaleissa jää tuolla tavoin ajattelevalle harmittavan vähän ja pieniä äänestysvaihtoehtoja eli lähinnä Sinimustaliike ja VKK, eli äännestämällä tätä globalismia ei (vielä) pysäytetä. Persut on globalismin vastustamisessa enintään puoleksi sitoutuneta – vastustaisivat nyt alkuun vaikkapa edes EU:ta ja euroa.

Bellatrix

Fiksu äänestäjä,joka haluaa äänellään olevan jotain merkitystä,EI haaskaa ääntään marginaalipuolueisiin,jotka jäävät sarakkeeseen”Muut pienpuolueet”.
Näin se vaan on.

Ilmari

Jos nämä piuhat vedetään irti niin siihen loppuu ulkomaankauppa, teollisuus ja maanpuolustus.

Qroquius Kad

Sitähän nuo piuhojen irti vetelijät vaikuttavat haluavankin.

Controllera fakeoppocitio

Ehdotus Snowdenin turvapaikasta hyväksyttiin äänin 285-281. Eli hyvin niukalla enemmistöllä.Jussi Halla-aho ja Pirkko Ruohonen-Lerner äänestivät Snowdenia vastaan. Perussuomalaiset äänestivät Kreikan tukipaketin puolesta. Missä olivat perussuomalaiset hakeäänestyksessä? Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kannattaa Natoon liittymistä. Puolue on kannattanut metsien yhtiöittämisen lisäksi TTIP-sopimusta, aseiden vientiä al-Qaidan ja ISIS:n tärkeimmälle tukijalle, Saudi-Arabialle sekä maahanmuuttovastaisuuden kriminalisointia. Kaikki perussuomalaiset äänestivät metsien yhtiöittämisen puolesta. V.2016-Perussuomalaiset halusi leikata suomalaisten palkkoja ja lomia, nostaa eläkeläisten palvelumaksuja ja korottaa verotusta hallituksessa. Perussuomalaiset leikkaa lääkekorvauksia ja työttömyysturvaa. Perussuomalaiset lakkauttaa hallituksessa palveluita ja liikenneyhteyksiä maakunnista. Hiano Puolue.

terhomatti.hämeenkor

Koitahan rauhoittua, controllera…

Emmen sale ma

Perrssutit alapeukuista paatellen eivat tykkaa nakemyksestaasi.

Lallukka

On se hurja, teki kymysyksen? Lapinlahden lintuja lainaillen!

Kimmo Leino

Totuus on, että EKP:lle ajetaan totaarista valtaa myös Suomen kansan omasta omaisuudesta: 2017 Suomen hallitus teki “lain”, että panttikirjoa ei enää hallinnoi pankki, vaan Turun Maanmittauslaitos “sähköisessä” muodossa. Nyt kun luulet maksaneesi talon / mökin omaksi pankki onkin jättänyt pantin omiin nimiinsä ja pantannut sen EKP:lle ( 7 kertainen vipukerroin ) sisäänottolainan vakuudeksi.

Nyt kun Suomen pankit tällä EU:n energiapolitiikalla KAADETAAN tästä välistä EKP omistaa puolen Suomea yhdessä yössä tyhjästä tehdyllä valuutalla ( euro ) ja putsaa pöydän .

Oma taistelu panttikirjojen saamisesta omiin nimiin kesti 7, 5 kuukautta pankin velehdellessa joka välissä 2 vuotta sitten .

On KANSAN aika selvittää totuus paljonko näitä “tyhjiä” panttikirjoja on AIHEETTOMASTI pankkien hallussa !

Vaikka julkisella haasteella, jos pankit eivät muuten vastaa .

Pankkitunnuksilla se selviää omistatko todella velattoman omaisuutesi .Tai soitto Maanmittauslaitokselle !

Jones

Italia ja muutkin eteläiset maat yrittävät valkopestä mainettaan pohjoismaiden sortajana. Nyt mannekiiniksi Italiassa on laitettu vaaleatukkainen nainen, joka tosiasiassa taitaa olla vain vaalentanut tukkansa. Näin pohjoismaalaisia hämtään, että italialaiset olisivat heidän puoltaan. Tosiasiassa Italian äärioikeistolaiset ovat natseja pohjoismaalaisia vastaan, ja auttavat merentakaisia(syyrialaisia, kurdeja jne…) rotuveljiään pohjoiseen. Kaikenlisäksi pohjoismaalaiset ovat antaneet näille etelämaalaisille miljardeja, joita ei varmaankaan koskaan tulla saamaan takaisin. Kaivamme vain omaa hautaamme.
http://romanit-info.webnode.fi/news/romanit-israelin-kadonnut-sukukuntako-totta-vai-tarua-/
-Itse asiassa DNA paljastaa, että kansa, joka on geneettisesti lähempänä juutalaisia, ovat kurdit ja eteläitalialaiset