Suuri EU-keskustelu, mikä muuttuisi EU-eron myötä?

– Olen joskus miettinyt, että miksi jotkut ovat niin kiivaita suhteessa Euroopan Unioniin ja euro-valuuttaan. Tällaisena persaukisena sippiukkona on melko yhdentekevää kuulutaanko unioniin ja onko maksuvaluuttana euro, markka tai kruunu. Mikään vaihtoehto ei poista sitä persaukista sippiukkoisuutta. Näin kertoi muuan mies baarikeskustelussa EU:n puolesta tai vastaan.

Muuan mies kertoo baari-illan myöhäisväittelyssä, jossa taas vaihteeksi esille nousee euro-asiat. Muutaman tuopin verran on keskusteltu olivatko asiat paremmin ennen vai jälkeen EU:hun liittymisen. Olivatko asiat paremmin kun ison stoben sai maksaa markoilla, vai nykyään euroilla.

– Olen elänyt aikuiselämää myös ennen Euroopan Unionia, joten tiedän kyllä millaista elämä on ollut 1970-90-luvuilla. Lisäksi olen maksanut elämäni aikana enempi markoilla kuin euroilla, joten tiedän kyllä millaista elämä oli markka-aikaan.

– En oikein ihan aina ymmärrä henkilöä, jonka päivä täyttyy eeuu-jankutuksesta; vaatimuksista erota EU:sta ja eurosta. Mikä muuttuu konkreettisesti, jos Suomi yhtäkkiä eroaa EU:sta ja rahaksi tulee markka? En ole saanut koskaan mitään hyviä vastauksia, koska joku wöö wää valtionvelka wää wöö bruttokansantuote ei riitä vastaukseksi, muuan mies kertoo ja jatkaa:

– Kun Suomi liittyi EU:hun ja rahaksi tuli muutaman vuoden päästä euro, niin ainakaan minun elämässäni mikään ei muuttunut. Kalja, tupakka ja bensa maksoivat edelleen saman verran ja meikäläinen oli edelleen persaukinen sippiukko. Mitä merkitystä joutomiehille muka on, että onko se raha markka vai euro ja onko Suomi osa jotakin abstraktia EU:ta vai ei.

Joku väittää vastaan, nykyään kaikki on kalliimpaa ja palkat huonoja. Muuan mies on eri mieltä.

– Ensimmäinen autoni, jonka ostin vuonna 1991, oli Ford Sierra vm. 1983 ja maksoi 22 000 markkaa, nykyrahassa noin 5 750 euroa. Nykyään tuolla rahalla saa moninkertaisesti paremman auton kuin tuolloin tuollaisen loppuun ruoskitun Sierran, jossa peräkin kolisi kuin mummovainaan tekohampaat vesilasissa. Samana vuonna, eli 1991 sain palkkaa metalliverstaalla 26 markkaa tunti, eli nykyrahassa 6,79 euroa.

Sekalaista mölinää ja vastaväitteitä elintasoindeksistä, mutta mitään konkreettista ei saada. Muuan mies jatkaa:

– Sanon nyt vielä vaan sen, että en ole EU:n puolesta, en vastaan enkä mitään siltä väliltä. Minulle on aivan sama kuuluuko Suomi EU:hun vai ei. Minulle on aivan sama onko maksuvälineenä markka tai euro. Muutos ei vaikuttaisi minun elämään mitenkään, joten minulla ei siksi ole asiaan mitään kantaa eikä mielipidettä. Vain tyhmillä ihmisillä on kanta sellaisiin asioihin, jotka eivät kosketa sitä itseään, tai läheisiään mitenkään.

– Teistä kuulostaa, että olen EU:n puolella, koska teille tämä asia on ON/OFF-asia, mutta kun tämä asia ei ole joko tai. Teistä tuntuu, että olen euron puolella, sillä te muistatte harvinaisen säännöllisesti asiat väärin. Väitätte mm, että kaikki muka kallistui yhdessä yössä euroon siirryttäessä. Ei pidä paikkaansa. Hinnat pysyivät samana, ero oli vain se, että valuutta vaihtui markasta euroksi, muuan mies sanoo ja vetää illan viimeisen ryypyn.

*    *    *

Kysymys kuuluukin nyt, että mikä muuttuu jos Suomi eroaa EU:sta ja valuutaksi tulee taas markka? Miksi Suomen pitäisi erota EU:sta? Kerro mielipiteesi, mutta älä sössötä. 

Subscribe
Notify of
guest
74 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huru-ukko

Ehkä joistakin asioista saataisiin “päättää” itse? Nykyisin useat asiat sanellaan sieltä päättävistä pöydistä joissa Suomi on kuunteluoppilaana. Tai sitten ei, mistä sitä tietää, ei mistään ennen kuin erotaan siitä suuresta saatanasta nimeltä EU.

puolueeton

Aikoinaan en äänestänyt EU puolesta, koska arvelin vain haettavan lisää turvallisuutta. Sitten johto muni Suomessa ja ajattelin EU-johtajisto toimii paremmin. No ei toimi enää.
Euro olisi tärkeä kilpailija taalalle, mutta sekään ei onnistu. Menestys riippuu vallanpitäjien kyvyistä ja hallitsemassa byrokratiasta.

Sakari Rajamäki

Tuo wöö wää valtionvelka liittyy vahvasti varsinkin euroon. Ennen finassakriisiä Suomen ja Ruotsin talouksilla meni suurinpiirtein yhtä hyvin, mutta Ruotsi toipui kriisistä huomattavasti nopeammin oman valuttaansa takia. Koska ruutsin kruunun arvo laski kriisin johdosta, joka johti siihen, että sen vienti tuotteet alkoivan mennä hyvin kaupaksi maailmalle euro ei joustanut samalla tavalla.

Koska vienti ei vedä Suomessa riittävästi se selittää ison osan valtion velkaantumisestra joka huolestettuvalla tasolla. Valtion velkaantumien ei näy vältäämättä tavallisen tallaajan elämässä vielä vuosiin tai vuosikymmeneen, mutta näihän se oli Kreikassa, mutta ku maa joutui talousvaikeuksiin se todellakin alkoi näkymään ihmisten arjesssa. Uskon, että se tuleee vielä näkymään merkittävästi suomalaistenkin arjessa, sillä en usko, että velkaantumista saadaan millään kuriin. 1/2

Sakari Rajamäki

2/2 Jotta Suomen velkaantumisen voiisi saada taitettua pitäisi leikkauksia ja veronkorotuksia tehdä paljon, mutta se on poliititsesti vaikeaa. Toiseksi vyön kirityksissä pitäisi olla oikeudenmukainen, että kansa ne hyväksyisi. Jos suomalaislle tehdään leikkauksia rahaa ei pitäisi jakaa maailmalle ja myös poliitikkojen palkoista pitäisi leikata ja kaikki poliitinen suhmurointi pitäisi saada pois. En kuitenkaan usko, että näin käy siks pidän talouden tervehtyistä epätodennäköoisenä.

VMP

Jos suomessa olisi markka eikä oltaisi eu:ussa maksaisi uusi näytönohjain (rtx4090) markoissa 30000 (euroissa 5000€) ja viina ihan vitusti, ettei voisi edes kännissä lopettaa vittuuntumista Björn Walhroosin ja orvon puheisiin siitä kuinka pitää devalvoida lisää …

Rakuuna

Jos ei ymmärrä historiaa niin ei ymmärrä tulevaisuutta. Suomi saatettiin €u kuntoon koiviston konklaavilla. €u = globalismi ja yhteinen raha + sen luontimekanismit. Paavo sinun pitää perehtyä €u:n luontimekanismiin ja sen päättäjiin. 1952 perustettiin EHTY. Sen päättäjämekanismi toimii edelleen samoin periaattein. Se on alunperin ollut kartellia suojaava päätäntäorganisaatio, joka toimii nykyisin nimellä eu. Sen päämäärä ei ole sama kuin kansallisvaltioiden päämäärä ja siksi on yhteinen raha, jolla ohjataan päätäntävaltaa kohti päätäntäorganisaatiota. Kokonaisuutta ei näe jos ei tunne historiaa, samoin tulevaisuutta ei osaa ennustaa ilman historiatietoa. Olen eri mieltä 70- ja 80- luvun elämästä suomessa, jopa 90-luvun alussa oli Suomi ja Suomen markka. Nykyinen suomineito on globalistien pelinappula, heikkoine vastarintoineen. Ensi takvena tulemme näkemään globalistien vaatimukset omavaraisen suomineidon riisumisesta omasta energiasta, ja sen taas suomalainen maksaa. Ei markoissa.

Make’s perfect sense

Schengen-sopimus:
Siellä Ruotsissa kun kirjoittelet uutisia räjähdyksistä, niin vertailun vuoksi niitä tapahtuu Suomessa vuodessa noin viisi, ja niistäkin puolet tapahtuu jonkun huumekotikemistin keittiössä.

Ammuskeluissa kuolee Suomessa pari henkeä vuodessa ja heistä puolet mustalaisia ja puolet narkkareita.

Raiskausten suhteellinen määrä ruotsissa on 10x sitten 1980 Suomessa jo noin 2,5x. Itä-euroopassa -0,8x. Suomalaiset katu- ja kotiryöstöt narkkarit voi ryöstää toisiaan

Auto, kirkko ja koulupoltot, enpä muista milloin viimeksi olisi autoja poltettu oisko joskus kesällä ollut pieni uutinen. Kouluja Suomessa porotetaan kunnolla ehkä 1-2 vuodessa. Mitens ruotsissa muutama sata tulipaloa kouluissa, ehkä tusina kirkkoa savuna ilmaan + satoja vahingoitetaan muuten, + muutama tuhatta autogrilliä.

Paavo, tiedät ihan hyvin että markka-aikaan Ruotsi oli Suomea parempi maa – vaikka pillu-jahti olikin astetta haastavampaa – sitten haittamaahanmuutto teki Ruotsista huonomman.

Make’s perfect sense

Globalisti-oligarkki-ryöstäjät:
Markka-aikaan kotimaiset pankit ja verottaja ryöstivät ihmisiä, mutta tuolloin nekin ryöstösaaliit päätyivät pyörimään kotimaan taloudessa.

EU:ssa ja Eurossa ollussa globalisti-oligarkit ja pankkiirit luovat säännöllisesti uuden kriisin jonnekin päin Eurooppaa, ja heidän WEF sertufioiduissa mainostoimistoissa koulimansa young global leader sätkynukkensa (Sanna Marin, Anneli Saarikko) tietävät kyllä että ratkaisu jokaiseen kriisiin on… otetaan yhteisvastuullista velkaa 4-5 seuraavan hallituksen maksettavaksi TAI annetaan EKP:n painaa valtavasti rahaa tyhjästä ilmasta ongelman ratkaisemiseksi, mikä automaattisesti laskee kuin juustohöylätem olemassa olevien eurojen arvoa devalvaation tavoin. Lähes kaikki tuosta kriisirahasta päätyy oligarkkien ja pankkiirien tileille.

Ah, suomalaisia taitaa olla ulosotossa nyt noin 470 tuhatta eli joka kahdeksas vastaantulija on oikeudessa todettu persauliseksi sippiukoksi tai -akaksi.

Suomalaiset köyhtyy

Make’s perfect sense

Totta kai sillä on 🙂

Se että valtio joutuu käyttämään yhä enempi rahaa EU-peräisten velka/tukipaketti kustannustensa maksamiseen on poissa siitä rahasta jonka valtio voisi käyttää yksityisten ihmisten taloustilanteen helpottamiseen, vaikkapa työpaikkojen luomisen kautta.

Klassinen (Adam Smith) esimerkki jossa ikkunoita kivittävän pojan voisi ajatella lisäävän taloudellista aktiivisuutta ja työpaikkoja, vaikka todellisuudessa ikkunakorjauksiim uppoava raha oli poissa muusta taloudellista hyvää luovasta toiminnasta.

Make’s perfect sense

No mistä se raha sitten on poissa 😉

Jos se ei ole mistään poissa, niin valtion/EKP:n kannattaisi heti maksaa kaikkien valtioiden velat pois.

Inflaatio ja nuo tukipaketit ovat vero, huomaamaton mutta vero.

Make’s perfect sense

Globalistit kehittää 2-3 vuoden välein uuden Mulitanian suunnilleen näin
2008 – pankkikriisi
2010 – EKP, EVVK tuki, irlanti,portugali,espanja
2011 – kreikka konkurssitukipaketit
2015 – matuvyöry
2020 – kansalliset koronatukipaketi
2021 – EU 750 miljardin koronatuki vuoteen 2058 asti
2022 – Ukrainan sota jonka jälleen rakennuksen EU, japani ja USA ovat Luganossa luvanneet maksaa 1000 miljardia josta suomelle pätkähtää ainakin 20 miljardin osuus
2022 Energiatukipaketit
.
.
.

2023 EU:n korkoharmonisointi paketti
2023 matumauden nälänhädän torjumispaketti
2024 uusi matuvyöry, matu-maiden nälkäkonfliktien seurauksena

Huonot bileet, ei kannata jäädä maksumieheksi.

Make’s perfect sense

Juu, turha noista on stressata – tietyllä tavalla nautinnollista kuin katsella National Geographyn “lentoturmatutkinta” ohjelmaa. Ainut todellinen yllätys olisi jos jotain katastrofia ei tapahtuisi.

Last edited 1 vuosi sitten by Make’s perfect sense
Sipistä Hovihankkijaksi
VMP

Niin paitsi, että voisit ostaa suomesta sitä kaljaa ehkäpä jopa saksan hinnoilla ja voisit polttaa sikareita silläkin rahalla kun katsot mistä valtio kuppaa rahansa niin eipä niiden tarvitsisi niin paljoa kupata mutta tietenkin sinä antaisit tuon erotuksen avustuksena ruotsiin… vuonna 1999 olin muuten harjoittelussa jossain palkka oli 14 000 markkaa, vuokra oli 2200 markkaa nortti aski oli 22.6? markkaa palkat(mediaani) on nykyään noissa hommissa ~<2800€ ja vuokra vastaavasta kämpästä helsingissä ~1000€ rööki ~10€ ja bensa voi vittu ja kyllä se johtuu veroista joita tarvitaan kaikeen maksamiseen myös lainojen korkojen… Ei niitä veroja nosteta siksi, että toi 20% kuulostaa hyvältä murtoluvun sijaan, eikä siksi, että paavo puliukko on kuitenkin persaukinen eikä edes huomaa jos viedään siltä puolet sen rahoista..

VMP

Eli meinaatko, että valtion budjetissa se kohta jossa on lainanhoito kulut niin siihen kohtaan ei käytetä verorahoja vaan se raha tulee taikaseinästä ei esimerkiksi tupakan hinnan nostosta tai yleensä muista himoveroista? Vai vasemmisto matematiikan mukaan rakentamalla suurempi seinä? Vai onko tuo laina erillinen budjetin osa joka hoidetaan vaan pääomittamalla ja sillä ei ole mitään tekemistä sen oikean suomen budjetin kanssa? Oishan se vittumaista jos se rööki aski maksaisi ~3€

VMP

Niin voisiko olla niin, että sitä rahaa ei myöskään koskaan riistettäisi niiltä veronmaksajilta?

Make’s perfect sense

… itse asiassa koko eurooppa köyhtyy. kaikki EU-maat ovat vuosi vuodelta velkaisempia ja vaarallisempia. Britit lähtivät jo ja myös sveitsiläiset ilmoittivat että voitte polttaa EU-jäsenhakemuksemme.

Mutta ei hätää lisää maita haluaa vielä liittyä EU:hun ehdokkaina mm. wikipediasta…

“There are seven recognised candidates for membership of the European Union: Turkey (applied in 1987), North Macedonia (2004), Montenegro (2008), Albania (2009), Serbia (2009), Ukraine (2022), and Moldova (2022). Additionally, Bosnia and Herzegovina, Georgia and Kosovo (whose independence is not recognised by five EU member states) are considered potential candidates for membership by the EU.”

Paavo, kuvittele paljonko Suomea ja muuta länsieurooppaa pitää v(e|o)rottaa noiden korruptitiopesäkkeiden tukemiseksi. Nuo ei nimittäin ole nettomaksajia. Ja samalla kun EU:n ulkoraja laajenee kohden noita rupumaita – sitä enempi matuja sieltä virtaa kohti pohjois-EUta. Matut ei jää noihin rupumaihin

Last edited 1 vuosi sitten by Make’s perfect sense
Make’s perfect sense

Aivan, ja kohta koko Suomi miettii samaa kun loistavat suomi/WEF poliitikkomme saivat parissa vuodessa aikaan ainakin 75 miljardin taloudelliset vahingot eli ottivat 15 tuhannen euron vekseli jokaiselle suomalaiselle… nyt kun korot ovat vielä pienet niin ei vielä olla ongelmissa, mutta pian ruoka loppuu joka puolella tai ainakaan sähköä ei oo sen lämmittämiseen.

Lidilssä koskin äsken kotimaiseen kurkkuun. Kosketteluksi jäi kun näin hintalapun 3,79€/kg. Hinta varmaan kaksinkertaistunut edellisestä.

Onnex siihen appelsiinimehukiljuun riitti kai pakkanenkin… Nyt mehutölkkejä hamstraamaan, kohta ei ehkä oo edes appelsiineja. Uutiset kerto äsken jo että puolet kotimaan kasvihuoneista jätetään nyt laitumelle.

Huonot ajat kaikilla edessä , kiitos EU, euro ja globalistit.

VMP

Sä oiot mutkia ja se johtuu siitä, että sulla on ryssä taustalla..

Make’s perfect sense

Eli koko EU oli alkuun kuin LÄNSI-EUROOPPALAINEN yhden Michelin-ukon ravintola joka on nyt kovaa vauhtia kurjistumassa ITÄ-EUROOPPALAISEKSI kaalinhajuiseksi räkäläksi. Juopot joita nyt tunkee kapakan ovesta sisään vaativat ravintolassa vielä istuvia ostamaan ison tuopin, itseasiassa ostamaan koko illan niitä tuoppeja. Tiedät kyllä että tässä vaiheessa iltaa on parasta häipyä “vessaan” varsinkin kun näet ja tiedät että kapakkajonossa on entistä pahempaa ja vaarallisempaa sakkia, niitä jotka tiedät olevan taipuvaisia ryöstelemään, raiskaamaan, tuhopolttamaan ja tekemään kaikkea muuta häijyä.

Eli näistä bileistä on paras häipyä vaikka ilman takkia, vaikka portsari vaatiikin isoa narikkamaksua. Toinen ongelma on että kapakkahuorat Marin ja Saarikko ovat nyysineet lompakkosi sutenöörilleen Klaus Swab. Ja jotenkin tiedät että kapakan ulkopuolella pyörii mafia-Vladimir jonka ohi pitäisi vielä päästä ilman että saa puukosta tai edes turpaan.

Paskat bileet, mutta tulipa käytyä.

VMP

Paitsi jos sitä schengen sopimusta ei oltaisi rikottu sillä ei olisi mitään tekemistä täälläkin olevien neekereiden kanssa unohtui sulta se mainita…

Moonman

Erossa olisi se hyöty että roistomaiset ja valehtelevat päättäjät eivät voisi paeta “eu käskee”-selitysten taakse ja asioista pitäisi ottaa jotain vastuuta itse

Qroquius Kad

Vaikka EU hajoaisikin jäljelle jäisi hyvänlainen nivaska the Kansainvälisiä Sopimuksia™, jotka muka pakottavat tekemään ja tekemättä jättämään.

Sitäpaitsi niitä voi keksiä uusia tarpeen mukaan, vaikka tähänkään asti ei ole ollut tarvetta:
eihän kukaan ole koskaan vaatinut poliitikkoa selittämään mihin the Sopimukseen™ hän on tällä kertaa oikein vetoavinaan.

Olemassaolevia kansainvälisiä sopimuksia sen sijaan on kävelty reippaasti yli aina kun on ollut tarvis.

VMP

Eu-sopimuksia rikotaan jos ne ovat ristiriidassa rajattomalle ryssien ja koneinsinöörien maahantulolla muuten ne direktiivitkin lisätään suomenlakiin vaikkei niitä mikään muu maa noudattaisi ainoastaa keeneripalautuksen mahdollistavia direktiivejä ei suomessa ole ratifiotu ja suomessa lakien rikkominen huipulla muutenkin on maan tapa, varmaan ministerien valaa ei kannata mainita…..

Nyt vaikka tuo sähköyhtiöden laissa säädetty jakeluvelvoite ja kohtuullinen hinta ei meinaa mitään kun on pörssi joka kävelee lakien yli ja tarvittaesssa pörssiyhtiössä voidaan kävellä osakeyhtiölakien yli:

https://www.vahtera.blog/post/fortumin-oligarkit-maksamaan-tuhonsa-j%C3%A4ljet

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
Alpertti

Jos tämän verran saisi sössöttää, että kysymys on väärä. En halua Suomen eroavan EU:sta vaan haluan EU:n lopettavan
-haaveilun esim. Turkin liittämisestä unioniin
-liittovaltiohankkeen
-ideologisen kiihkoilun

Liittovaltioprojekti tulee kaatumaan EU:n hajoamiseen. Yksi jäsenvaltio on jo eronnut. Seuraavalla kerralla ei tule enää eroa vaan jäsenvaltiot toteavat unionin rauenneeksi.

Jälkimmäinen tarkoittaa esimerkiksi että EU:lla ei tule olla kansallislaulua.

julle

mä poltan joka vitun eu lipun minkä saan käsiini

voihan venäjä

EU ei ole yhtään sen parempi oli venäjän hyökkäystä tai ei.
Suomea lukuunottamatta lähes kaikki maat ajattelee oman maansa parasta, niin kuin pitääkin.
Suomessa sen sijaan esimerkiksi pien ja yksinyrittäjiä on mennyt konkurssiin kauheat määrät.
Yli 20-vuotta toimineet yksinyrittäjät on konkurssisa.
Joidenkin mielestä sillä ei ole väliä, mutta ihminen joka on panostanut 20-tuntisia päiviä, niin on sillä vähyän väliä.

Sam Colt

Yrittäjät ovat erilaisia, joku tienaa rahansa toisten addikteilla.
Jos krouvi tekee konkurssin asiakkaitten raitistumisen seurauksena, niin se on vain hyvä juttu.

Lopetin aikanaan tupakoinnin ja ryyppäämisen terveyssyistä.
Enkä ole katunut.

julle

kertokaapa, mikä se on niin vitun hieno asia, mikä on meidän tavan tallaajien elämää parantanu, kun kuulutaan tähän kusiséen EUssr:ään

Päivitys

Ei saa enää:

19.4 EU-ruokakassit vaihtuvat maksukorteiksi kauppoihin – käyttöönoton viive uhkaa tehdä loven ruoka-apuun kuukausiksi (EU-ruokakassit loppui maaliskuun lopulla). Tarkempia tietoja tulossa syksyllä
 23.9 Betalkorten som ska ersätta EU:s matkasse försenas kraftigt: “Det blev en pannkaka av alltihop”Det nya systemet med betalkort kan tas i bruk tidigast på våren 2023,

Last edited 1 vuosi sitten by Päivitys
Vladimir

Sähkön ruorei hintatarjous 45 c/ kWh.. 500-1000 €/kk

Jep jep. tää €U itsemurha on ihan mukavaa hauskaa ja jätte-kivaa 🙊🙉🙈😀🌋

VMP

Sähkön hintaan suomessa ei vaikuta venäjä pätkääkään vaikka niin haluat uskotella.,..

Sellaista

EU on aiheuttanut jo paljon harmia, kuten senkin että ovat keksineet ettei puu ole myöskään uusiutuva luonnonvara. Tällä järjettömällä perusteella ovat kieltämässä myös hakkuutähteiden käyttämisen lämmityksessä, EU koettaa muutenkin saada Suomen metsät suojelukseen ja metsäteollisuuden tuhottua. Nythän myös pitäisi EU:n mielestä komposteistakin tehdä joku älytön ilmoitus myös. EU myös ajaa järjetöntä vihreää siirtymää, jolla saadaan viimeistään teollisuus lopettamaan tuotanto ja maat konkurssiin, sitten EU ajaa järjetöntä direktiiviä rakennusten energiatehokkuudesta, joka ajaisi suuren joukon suomalaisia asunnonomistajia köyhyyteen ja taloudelliseen ahdinkoon.

Komissio myöskin haluaa vähentää vedenkulutusta vessoissa ja muovipussien käyttöä. EU myös on keksinyt sellaisen loistoidean, että junien raideleveyttä pitäisi alkaa muuttamaan Suomessa, tämäkään ei halvaksi tule. Nythän tämäkin on menossa kovasti liittovaltiota kohti hallituksemme tuella.

Last edited 1 vuosi sitten by Sellaista
Sellaista

Pitää mainita myös EU:n typerä Fit For 55 “ilmastopaketti”, joka uhkaa nostaa Suomessa polttoaineiden hintoja yli 40-senttiä litra. Tämä myös tuhoaa viennin Suomesta, koska merenkulku myös kallistuu merkittävästi, jos tuo järjettömyys toteutuu.

Ohmygod

Eikös se raideleveysjuttu jo torpattu.

Meidän mökkimetsän puut kasvaa ja uudistuu hyvin.
Varsinkin pajukot ja lepikot.

Finn kampen

Ensinnäkin alkoholi ja muut oli huomattavasti halvempia 30 vuotta sitten. Duunari pystyi vetää kännin ravintolas, eikä tarvinnut hakea tai tilata ulkomailta juotavia.

Euroon liittymisen jälkeen hinnat vähintään kuusinkertaistui, vaikka valehdeltiin että hinnat halpenee. Täys kusetus.
Miten hinnat on muuttunut Ruotsissa samoihin aikoihin, kun Suomi liittyi Euroon?

Käviskö Pt-medialle, Väyrysen ehdottama pohjoismainen yhteistyö?

2000 luvun päättäjät Suomes on ollut niin surkeita, että EU ero tuskin auttais.

VMP

“Pohjoismainen yhteistyö” on ollut aina poliitikkojen termi jolla ollaan saatu perustettua mukavia toimikuntia turvatyöpaikkalaisille…

VMP

Ei todellakaan ollut eikä ole vieläkään siksi sitä ulkomailta roudataan, ainut syy miksi kalja pullo on edelleen 6markkaa(1€) on eu…

Janne

Päivää ennen kun euro tuli käyttöön essolla maksoi kahvi 5 markkaa. Euron tultua hinta oli 1€. 1€ = 5,94573 markkaa. Eli kahvin hinta essolla nousi yössä 0,94573 markaa. Koko eu ja euro on ihan perseestä. Moni on kommentoinut tänne todella kattavasti tätä koijausta. 👍🏻

Finn kampen

Olin töissä Essolla, kun työnantaja laittoi kassaa eurokolikot ja setelit. 24/7 auki Esso.
Ei maksanu kahvi kun pari markkaa.

Qroquius Kad

Hinnat eivät nousseet lainkaan, kun kahvi maksoi ennen kaksi markkaa ja sitten kaksi euroa.

Mika

Muistan hyvin tuon €-siirtymisen,,oma vertaus,ennen sai poikamies, ruokakassin 50mk, viikon safkat 100mk, kerran pistin elämän risasex, ostin ibitsan matkan 2vko, 1800mk.Ryyppäsin ja rälläsin,panin ja pierin oikein perusteellisesti, jostain ihmellisestä syystä rahaa vielä jäikin,,lompakkoon, joskus olenkin möläyttänyt jotain sellaista et nyt ei suomen “omistavan luokan” tarvitse hävetä maaailmalla, persaukisuuttaan,omaisuuskin kuusinkertaistui, jotkuthan naureskeli aikoinaan markalle, vertas sitä islannin kruunuun,,ps.en ole kommari vaikka sanoin suomen-omistava luokka.Niin kenes asialla he ovat,,tuli muuten ruotsissakin rellestettyä niin maan perusteellisesti, 1985-1991.Kumma juttu, ruotsissa Kruunu edelleen maksuvälineenä,,mitä se kertoo?

seant

Aikoinaan äänestin Eu:n sen takia kun Suomessa oli jatkuva lakkoilu, palkat nousi hinnat nousi. Itse olen maksanut lainaa, jonka korko on ollut yli 10%. Mutta silloin luulin äänestäneeni Suomi liittyy Eftan tapaiseen tulliliittoon eli tavarat kulkee vapaasti maiden välillä tullitta ja euro lopettaa palkkojen ja hintojen kilpajuoksun. Mutta Eu: on mennyt täysin väärään suuntaan eli se alkaa määrää kaikesta jo siitä jos, jossain maassa äänestetään väärin seuraa sanktiota.
Kesällä Euroopan unionin tuomioistuin hyväksyy totalitaarisen mediasensuurin Euroopassa eli se tarkoittaa EU-maiden kansalaiset ei pysty itse arvioimaan, mikä mediavirrassa on totta ja valhetta. Se, mitä Bryssel pitää poliittisten tai sotilaallisten vastustajien “propaganda- ja disinformaatiokampanjoina”, on voitava sensuroida, myös  rikolliseksi kuvataan Brysselin eston kiertämistä tavalla, jolla jotkut tekevät nykyään esimerkiksi VPN avulla.Eli kovaa vauhtia ollaan menossa Pohjois-Korean systeemiin.

Suomalaisista kaikki irti

Mielestäni sveitsin kaltainen asema olisi suomelle hyvä. Puolueeton ja asioista päätettäisiin kansanäänestyksillä.

Arvelen että tämä nykyinen johtaa siihen, että kaikki suomalaisten rahat lahjotetaan muille maill ei ja sen jälkeen suomalaiset pistetään eturintamalle tykinruuaksi.

VMP

Joo ja kun katsoo nykyistä hallitusta ja vaikka sitä mielenosoitusta johon saatiin ennätysmäärä ihmisiä rasismia vastaan niin tuollainen sveitsin tapainen kansanäänestys naamakirjakoulunkäynneelle kansalle nopeuttaisi prosessia huomattavasti…

VMP

.

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
VMP

Miksi te ryssät, ette halua tuollaista systeemiä sinne venäjälle, ettei tarvitse lähteä eturintamalle muita maita ryöstämään jotta niissä menisi yhtä huonosti kuin venäjällä..

Dickie

pöh, parempi auto on autoteollisuuden tuotekehityksen ja kilpailun syy ja ansiota, eikä todellakaan euron tai poliitikkojen. Yksityiset firmat tekevät tuotekehitystä, mutta kaikki mihin poliitikot tai Euro liittyy, polkee paikallaan tai heikkenee, kuten ny vaikka turvallisuus ja elämänlaatu

Sakari Rajamäki

Rakentamisen kulta-aikaa oli 80-luvun loppu, joilloin raksoilla tienasi ihan kivasta. Nämä ajat eivät koskaan enää tule palaamaan kiitos EU:n työvoiman vapaan liikkuvuuden. Samoin siivousalalla oli palkat ja työehdot aikaisemmin paremmat kuin nyt. Kyllä tästäkin on kiittämien massamaahanmuuttoa. Tietenkin halpatyövoimaa tulee paljon EU:n ulkopuoleta ja se on kaikin tavoin vielä haitallisempaa, mutta ei EU:n vaikutusta ei sovi unohtaa tässä kehityskulussa.

Ohmygod

1980- luvun lopun kulta-aika tehtiin korkeakorkoisella lainarahalla, jota sai rajattomasti ja lähes vakuudettomasti.

Devalvaatio ja hirmukorot sitten romahdutti sen korttitalon.

Tämä sukupolvi ei osaa varoa samaa miinaa. Velkaa ottavat yksityiset ja valtio lainkaan ajattelematta seurauksia.

Palkaverot pienenee

Jos erottaisiin EU:sta niin ihan ensimmiseksi päästäisiin eroon kaikista EU.maksuista ja velvotteista joita on noin 6 miljardia vuodessa. Myös topakalla ilmoitusluontoisella kommentilla päästäisiin eroon jo tehdyistä veloista.

Senjälkeen kaikki ulkomaalaiset yritykset joutuisivat maksmaan veroja voitoistaan Suomeen. Verotulot minimissää viisi miljardia (UPM, Stora, NCC, Skanska, Danske, Telia, Nordea, If, Dragon Mining, Talvivaara, Vattenfall, McDonalds…).

Kolmanneksi, samalla julistautumalla itsenäiseksi ja puolueettomaksi valtioksi jälleen, voisimme ottaa Sveitsin talousmallin käyttöön. Eli, koska olisimme puoleettomia voisimme niiden tapaan ostaa Venäläisiä tuotteita ja myydä ne maailmanmarkkinoille, koska olemme puolueettomia. Ja sama toiseen suuntaan eli myydä Venäjälle se mitä ne taritsevat. Sveitsillä tämä liikevainto on luokkaa 300 miljoonaa kuukaudessa.

Keksikää lisää. Tässä korjattiin budjettia jo 20-25 miljardilla.

Ja ETA on yhä olemassa sopimuksena EU alueelle.

Sakari Rajamäki

Suldan said Ahmedilta varmasti löytyisi kykyä moiseen operaatioon..

Palkkaverot pienee

Tuota, eikös kysymys ollut että “mikä muuttuisi?”. Ja nämä tulivat mieleeni.

VMP

Unohdit mainita tuossa yhteistyön venäjän kanssa, sanoit vain puoleettomuuden joka tarkoittaa kuitenkin kirjoituksessasi ja aatemaailmassasi venäjän vasallia…

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
Prozac

Äänestin aikoinaan eeuuta vastaan, sen kummemmin asioista ymmärtämättä. Äänestäisin vieläkin, kun jo vähän ymmärrän. Olen ymmärtänyt että suurimpia puolustuksia eu n puolesta on korkotaso, ja “turhien” devalvoimisien poisjäänti. Sanotaan että, jos meillä olisi oma valuutta, niin asuntovelalliset olisivat kusessa korkeine korkoineen. En tiedä sitten ovatko ruotsissa kusessa, kun heillä on kruunu. Pahimpana pidän tuota oman päätäntävallan hiljaista luisumista saksalle ja muille isoille maille. Ja kuinka kätevästi omat poliitikot pääsevät eu n selän taakse tyyliin “ei me voida tälle mitään, eu n määräys”. Kun ennen mentiin maakunnista lakki kourassa helsinkiin, niin nyt mennään helsingistä lakki kourassa brysseliin.

Jari

EU esittää vaatimuksia unkarille, monta itsenäistä valtiota ei ole ,useimmat ovat enemmän tai vähemmän golbalisti pankkirien talutusnuorassa

VMP

Ja unkari on olligarkkien talutusnuorassa…

Särmääjä

Kysyisin mielummin että miksi Suomen pitäisi pysyä EU:ssa ja miksi meidän pitäisi käyttää euroja?

Qroquius Kad

Sehän on Suomen kansan vika, etteivät osaa äänestää päättäville paikoille tolkun miehiä ja naisia vaan höperötyttöjä huorapoikineen.
Elleivät osaa valita jatkossakaan paremmin, kärsikööt nahoissaan kaiken mitä tulee.

Särmääjä

Ei me kansalaiset eduskuntavaaleissa valita ketään mihinkään tai varsinkaan päätetä mistään asioista, vaan puolueet tekee kaikki päätökset. Tavan kansalaiset äänestää vain ketkä puolueen päättämistä ehdokkaista pääsee eduskuntaan kansanedustajan toimeen ja puolueet muotoutuu siinä samalla suuruusjärjestykseen.
Se taas on aivan yks paskan hailee varsinkin Suomen kokosen maan kohdalla ketä on europarlamentissa tai mitä siellä tehdään eikä eurovaaleista ole muuta hyötyä kuin se että niihin voisi purkaa osavaltiomme tuntoja kuten Britanniassa, jossa ne oli ainoot valtakunnalliset vaalit, jotka siellä saatiin käydä normaalin vaalitavan mukaisesti eli silloin Britanniassa ei ollu mitään kakspuoluejärjestelmäpaskaa vaan Brexit-puolue oli suurin puolue ja sai eniten paikkoja, kun taas Britannian omissa vaaleissa Nigel Farage ei välttämättä pääse edes yksistään läpi, joten eurovaalit oli ainoot vaalit, jossa britit pysty äänestään Faragen kavereineen johonkin asemaan ja mikä parasta vielä vitt

Last edited 1 vuosi sitten by Särmääjä
VMP

Niin miten eu voi sallia kaltaistesi kaksoiskansalaisuudet se ei mene mulla jakeluun ja miksi suomi myöntää teille kansalaisuuksia sekään ei mene jakeluun…

j.t

jos suomi olisi itsenäinen,ja päättäjät suomen kansan etuja ajavia,voisi se päättää myös maahanmuuton säännöistä.myös rahojen kuppaaminen suomesta voisi saada kolauksen.