Saamelaiset vaativat Suomelta ihmisoikeusloukkauksien lopettamista

Tiesitkö, että Suomi on kohdistanut saamelaisiin järkyttäviä ihmisoikeusrikkomuksia. Nämä ihmisoikeusrikkomukset ovat olleet niin vakavia, että jopa pääministeri Sanna Marin on pyytänyt anteeksi näitä sortotoimia.

Ihan tarkasti ei tule selville, että millaisia ovat nämä suomalaisten harjoittamat ihmisoikeusrikkomukset konkreettisesti. Onko siellä katkottu kauloja, kidutettu ihmisiä ja puhkottu silmiä, vai mistä oikein on kyse.

Nämä ihmisoikeusrikkomukset ovat nyt menneet niin järkyttäviksi, että kymmenet saamelaiset teippasivat suunsa jeesusteipillä kiinni ja vaativat hallitukselta pikaisia toimia ihmisoikeusloukkausten lopettamiseksi. Asiasta kertoo mm. Ylen uutiset.

Mistä ihmeestä oikein on kysymys? Sortaako Suomi saamelaisia?

Ei tietenkään. Kun oikein yrittää perehtyä asiaan, niin selviää, että kysymys on jostakin käsittämättömästä ”saamelaiskäräjistä”. Saamelaiskäräjät on jonkinlainen valtuuskunta, tai kulttuurielin, jonka tarkoituksena on pitää yllä saamen kieltä ja kulttuuria. Saamelaiskäräjät on tosiasiassa kuitenkin organisaatio, jonka avulla saamelaiset keskittyvät riitelemään keskenään jostakin aivan yhdentekevistä asioista ihan kuin ne olisivat tärkeitä.

Nämä ihmisoikeusrikkomukset tulevat taas esille siinä muodossa, että saamelaiset haluavat saamelaiskäräjälakiin jonkun muutoksen, mutta millaisen, se ei selviä mistään. Kun tätä muutosta ei olla saatu lakiin, niin se on se ihmisoikeusrikkomus, jota Marinkin pyyteli anteeksi. Nykyinen saamelaiskäräjälaki muka rasisteeraa saamelaisia ja Suomen valtio puuttuu liiaksi saamelaisten itsemääräämisoikeuteen.

Pääpuuhapetterinä, tai birgittana tässä saamelaisasiassa on Tampereella asuva Emmi Nuorgam. Tätä silmällä pitäen tällaiset vaatimukset saamelaisten itsemääräämisoikeuden lisäämiseksi kuulostavat vähän tyhmiltä. Jos henkilö, joka profiloituu saamelaiseksi, mutta asuu jossain Tampereella, niin miten hänen itsemääräämisoikeuttaan pitäisi lisätä, jotta Suomen valtio ei rasisteeraisi häntä.

48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
terhomatti.hämeenkor

Saatanan paskat emmit ja nuorgamit ja marinoidit !
Mitäpä täsä muuta!

Kukavaan

Onhan näitä yksilöitä nähty. Yrittävät uhriutumisella saavuttaa itselleen etuja ja kostaa kuviteltuja vääryyksiä. Tekevät haittaa saamelaisille.

suophanwoke

Anteeksipyyntö voisi käytännössä toteutua esim. siten, että Suomen kouluissa alettaisiin opettaa saamen kieltä jo ala-asteella kolmantena kotimaisena kielenä. Virkamiehille taas tulisi pakollinen virkasaamen testi. Olisi myös kohteliasta aina pysähtyä ja polvistua matkalla Lappiin, kun napapiiri ylitetään. Kaikenlainen pullikointi katsottaisiin rasismiksi, josta tietenkin kovennetut rangaistukset.

Qroquius Kad

Saamelaisille voisi kyllä osoittaa muutamia oikeasti sorrettuja vähemmistöjä, kuten vaikkapa vatjalaiset joita on jäljellä enää noin 60.
Sitten perään kysymys, että haluaisitteko tekin tuollaista, vai oletteko mieluummin tyytyväisä kissanpäiviin, jotka me suomalaiset olemme teille järjestäneet?

Runtiti-pou

Nimenomaan suomalaisten ihmisoikeudet olisi nostettava saamelaisten kanssa samalle viivalle ja suomalaisten ihmisoikeuksien polkeminne loptetettava

ei jatkoon

Kun mainittiin Emmi Nuorgam, niin se oli siinä. Muistaakseni tämä naikkonen on kuorossa, jotka rasisteeraavat tavallisia suomalaisia miehiä. Eli ei jatkoon. Ja kun Marin pyytää anteeksi kaikkea muuta kuin sitä, että 6000 miljoonaa tuli takkiin, koska kännissä ei lähtenyt muuta kuin tekstiviesti, niin luultavasti kyseessä on jälleen joku suomalainen mies on paskaa tyylinen kannanotto.

basso balalaikka

eihän tuossa ole kuin yhdellä jesariteippiä, muilla erkkaria tai (terkkarista Omilla palkkarahoilla OSTETTUA?) laastaria.

Reijo Ruotsalainen

Tärkeintä on että saamiaiset ovat tällä tavoin osoittaneet ryhtyneensä PORONPURENTALAKKOON. Nyt on työnantaja kovan paikan edessä.

Sherlokki suvakko

Hyvä että teippasivat, ovat edes sen aikaa iäneti, ei sitä joikhaamista kuuntele erkkikää.

Daavidin poika

Onko saamenmaalla kauhiasti Muslimi, Somali ”katujengiläisiä”. Tai muita kunnia kansalaisia jotka ryöstelevät,pahoinpitelevät Suomalaisia.? Häh.? Olen elämäni aikana kiertänyt lappia ristiin, rastiin eikä koskaan ole ollut ongelmia saamelaisten kanssa.

Harmittaa, että Saamelaiset feministit kantaa ongelman tuossa muodossa etetelä-suomeen. Jokun roti pitää olla.

Qroquius Kad

Eipä siellä ole, koska ne eivät viihtyisi siellä vaikka niitä sinne vietäisiinkin.
Valuisivat vaan pääkaupunkiseudulle ja muihin suurempiin kaupunkeihin.
Kuten suurinta mölyä pitävät saamelaisetkin ovat tehneet.

ORC

Pirtupullo povella, ei ole koskaan ollut ongelmia Lapinmaalla.

VMP

Kyllä mulla on saamelaisista sama käsitys kuin homoista/transuista/muista genitaali amputoijista, että ne on pikkusen älyltään vajaata porukkaa ja kaikki äänestävät vasemmisto liittoa tms. Ennen en tätä tiennyt ja suhtautumiseni oli neutraali mutta nyt kun niistä on kerrottu niin tiedän tämän mutta ei tämä tarkoita, että mitenkään syrjisin erityisesti henkisesti vajaita..

Sekunda Hurri

Oikeitakin ongelmia saamelaisilla on. Kolttasaamelaisten kieli tilanne on todella paha!! Keskusta, Vihreät+RKP ovat pitkään luvanneet koltille kielikastelurahaa jne.., mutta mitään ei lupauksista huolimatta ole tullut.

Inarin saamelaisilla sen sijaan pyyhkii´hyvin ja kieli on saatu eläväksi ja seka-avioliitoista syntyneet lapset oppivat nykyään Inarin-saamen hyvin.

Ongelma näillä valittajilla tietojeni mukaan on se, että saamelaiskäräjien äänestyslistoille on päässyt saamelaisia, jotka eivät osaa puhua jotain kolmesta eri suomessa puhutuista saamen kielistä, eli jos et osaa saamea, et ole saamelainen.

Itse epäilen pohjois-saamea puhuvia hiljaisesta petoksellisuudesta kolttia ja Inarin saamelaisia kohtaan. Pohjois-saamelaiset kun puhuvat usein saamesta yksikkönä, vaikka kyse on kolmesta eri kielestä.Jäänyt vaikutelma, että toivoisivat koltan ja Inarin saamen kieten häviämistä, niin voisivat olla kukkona tunkiolla(Toivon olevani väärässä)

Lapin tuhot olivat massii

No sen olen oppinut, että pohjalaiset ovat rehellistä kansaa. Paitsi että eivät ole. Pohjanmaalta ylöspäin sellaista selkäänpuukottamista että moro. No ei se sen parempaa ole etelessäkään. Tampereella on sanonta, että pohjalaiset tulevat treelle paukuttulemaan henkseleitä, kun eivät uskalla pidemmälle mennä. No joo. Ovelia ovat pohjalaiset. Siitä olen samaa mieltä, että saksan pitäisi maksaa korvauksia Lapin tuhoamisesta. Kreikallekkin maksoivat. Sellaiset 500 miljardia euroa. Alkuun. Sen sijaan maksetaan Saksaan niiden sähkölaskuja.

sen sijaan maksamme etelä

Ja muistamme, kuinka Kreikka saatuaan rahat, osti armeijalleen miljardeilla kaikkea kivaa. Italialaiset remppasivat kotejaan 200 miljardilla. Kaikki raha ilmaiseksi niinsanotusti. Täälä pitäisi ottaa yhtä häikäilemätön asenne. Koska nyt on uusi ns kylmä sota, niin suomeen pitää saada ties mitä. Tiet kuntoon ( 100 miljardia ) , lentotukialus tai kaksi ( biljoona ), koska olemme etulinjassa, sukellusveneitä ( biljoona), ruotsillakin on, mutta me olemme etulinjassa, itärajan aitaaminen kokonaisuudessaan ( 2 miljardia ) , kattava ilmapuolustus 20 miljardia ( todella aiheellinen, lue ukraina ) , 10 000 virkamiestä ( 10 miljardia ) , rajavartio 2 miljardia ( sekin luultavasti alakanttiin) , laittomien kotoutus jne 10 miljardia ( sisältää yhdenvertaisuus henkilön palkan ) , korvaukset shengensopimuksen rikkomisesta sekä niiden seurauksista ( 5 miljardia per vuosi, eli 50 miljardia tähän asti ) , sisältää oikeudenkäynti kustannukset jne. Siinäpä alkuun.

menkää sossuun fiksut suo

Pointtini tässä nyt on se, vaikka meneekin sivuun itse aiheesta, etelänmailla on rahaa ns perkeleesti. On käyttämättömiä lentokenttiä jne , mitkä on rahoitettu jäsenmaksuilla. Eli eu. Suorastaan vituttaa. Täällä suunnitellaan 10 – 15 miljardin leikkauksia. Jlauta. Leipäjonoissa ei ole jaettavaa. Samaan aikaan yritykset vetävät jättivoittoja. Nykyinen hallitus veti sellaiset 8 – 15 miljardia ulkomaille. Ja nyt se otetaan suomalaisilta. Eli 100 000 – 150 000 köyhää lisää. Matuilta ei leikata. Se on varma. Sellainen saarna.

10 - 15 miljardin leikkau

Mielensäpahoittajien yms aiheuttamat oikeudenkäynnit, sekä vahingot ( lue me too yms paska ) , oikeuden ylimääräinen rasittaminen, sekä ylikuormittuminen, vahingot tavallisten kansalaisten asioiden viivyttämisestä aiheutuneet kustannukset 500 miljoonaa euroa. Vähintään. Poliisin turha kuormittaminen, 50 miljoonaa euroa. Korjaan 100 miljoona euroa. Valtakunnansyyttäjän toiminta ideologisista syistä, ylittävät kustannukset hänen virka-aikansa palkan. Eläkkeeseen leikkaus. Korvauksena. Vielä ei olla päästy edes virheisiin.

onko otettu edes puheeksi

Korjataan. Saksa maksoi kreikalle 160 miljardia. Lapin tuhot olisivat luultavasti 100 miljardia. Ja tämä ei ole mitään putinismia. Joten älkää vaivaituko.

Qroquius Kad

Eihän tuossa mitään putinismia missään ollut.
Suomalaiset vain eivät ole kuin katolilaiset italialaiset ja ortodoksiset kreikkalaiset, jotka saavat syntinsä tuosta vaan anteeksi, kun huomaavat pyytää.

Meillä suomalaisilla kuten myös pohjoissaksalaisilla on luterilaisuuden etiikka perisynteineen kaikkineen.
Nuo kusettavat saksalaiset lienevätkin eteläisen ja läntisimmän Saksan katolilaisia;
baijerilaisia ja muita, eivät pohjoisen preussilaisia ankarine työmoraaleineen.

Runtiti-pou

Mistähän tuo sata miljardia koostuu? Teiden ym. tärvelemisestä? Vähän yläkanttiin. Toisaalta Suomi jöi velkaa saksalle aseista ym. ja nämä kuitattiin armeliaastim, jotta ne eivät olisi siirtyneet Venäjän perittäviksi Saksa myös pelasti SUomen Neuvostoliitolta niin talvisodassa kuin jatkosodassa

pasta on hyvää

Niin. En tarkoittanut saksan ww2 aiheuttamia tuhoja. Kirjoitin epäselvästi. Tarkoitin eu tukia nykypäivänä. Etelänmaissa ovat tiet, mitä upeimmassa kunnossa. Sinne mennään ajelemaan. Jlauta. Täällä vedetään autoja kärjistäen autoja traktorilla tienvarsilta. Tai lainataan pankilta, että saadaan bensaa. Autot menee paikaksi. Yhden jousituksen korjaaminen. Se maksaa monen kerran sen mustekalapastan verran. Nauttikaa nyt. Italialaiset . Me maksamme noin, hetkinen, oliko se nyt 8000 miljoonaa? No emme valita. Se ei ole meiltä pois. Nauttikaa italia!

pasta on hyvää

Korjaan paskaksi

Runtiti-pou

Saksan ei olisi kuulunut maksaa Kreikalle yhtään mitän. Saksa jälleenrakensi Kreikkaa ja ruokki sitä sodan aikana. reikkalaiset partisaanit murhasivat saksalaisia ja aiheuttivat tuhoa terrorismillaan

missä ne tilaukset ovat?

Niin Saksa maksoi sen 160 miljardia korvauksia. Kreikalle. Sen lisäksi, että pelastettiin pankit 2009. Suomen osuus oli järkyttävä summa. Mistä ei ollut mitään hyötyä. Ei kerta kaikkiaan mitään.

VMP

Niin ja pohjanmaalla äänestetään keskustaa joten ne ovat harvinaisen kieroa, korruptoitunutta epärehellistä porukkaa voihan se johtua sisäsiittoisuudesta siellä.

ORC

Miten raha liittyy kieleen? Jos joku oppii kolttia kotona, niin oppii. Jos joku opettelee kolttia muuten, niin ei ole rahasta kii vaan ajankäytöstä kyse.

Kielikasteluraha viittaa Kepu-Virh-rkp tukholmanristeilyiden baaritarjouksiin.

KLK

Sekunda-Hurri kirjoitti:
Ongelma näillä valittajilla tietojeni mukaan on se, että saamelaiskäräjien äänestyslistoille on päässyt saamelaisia, jotka eivät osaa puhua jotain kolmesta eri suomessa puhutuista saamen kielistä, eli jos et osaa saamea, et ole saamelainen.”

Täysin mahdollista, että juuri tästä on kysymys. Lain mukaanhan riittää sekin, että edes yksi isovanhemmista on oppinut saamen kielen ensimmäisenä kielenään. Vaikka se isovanhempi olisi jo nuorena muuttanut etelä-Suomeen, mennyt naimisiin eteläsuomalaisen kanssa eivätkä hänen jälkeläisensä osaisi saamen kieltä sanaakaan. Tosin lisäehtona on, että henkilö ”pitää itseään saamelaisena”, mutta mistä äänestysluetteloiden laatijat voivat tietää, kuka pitää itseään saamelaisena, muutoin kuin henkilön oman ilmoituksen perusteella.

Alpertti

Eikös Tampereella ole paljon saamelaisnimistöä käytössä yhä tänäkin päivänä? Amuri, Atala, Ikuri, Hervanta ja Nirva eivät selvästikään suomea, joten niiden on pakko olla saamea. Kaikkien saamelaisten ei tarvitse lähteä napapiirille, sillä johan Tampereen leveysasteelta 61,5 löytyy Lappi ja Lapinniemi.

Älä lähre sinne

Juu löytyy kyllä. On käyty. Treella on sanonta, että käydään ulkomailla. Teiskossa esim. Lapinniemi no joo.

Qroquius Kad

Amuri tulee siperialaisesta Amur-joen seudusta, jonne suomalaisia siirtolaisia lähti 1860-luvulla.
Atalan nimi johtuu Ata Oy:n vuonna 1937 perustetusta mm. hammaspyöriä valmistaneesta konepajasta.
Hervanta on ilmeisesti germaanista alkuperää.
Ikuri tulee Ikurin tilasta, jonka isännistä tunnetaan ensimmäisenä 1500-luvulla vaikuttanut Niilo Ikuri.

Nirvan alkuperää ei tiedetä.

kynttilät palamaan

No jos Hervanta oli germaanista alkuperää, niin johan on uusi suunta . Selvä muutos tarkoituksella. Kuten itähelsinki. Prkl:n No go zone. Tuleva vähintään. Kyllä vituttaa taas. Tieto on tuskaa . Jne .

Reijo Ruotsalainen

Hervantaan nimi periytyy punakapinan ajoilta, saksalainen eversti sai herpeksen Vantaalta ja nimesi Tampereen eteläisen alueen tautinsa mukaan.

JFK

Alueella vaikutti 1820-luvulla saksalainen teollisuusmies Friedrich Vanda. Häntä tavan mukaan kutsuttiin nimellä ”Herr Vanda”. Siitä sitten paikan nimi.

Valtsu

Nuorgamin sisarukset taisivat olla 1/8-saamelaisia ja etelässä koko ikänsä asuneita.

Ja koko vitun sirkuksen maksavat suomalaiset veronmaksajat – ei sillä poronhoidolla mitään saamelaiskäräjiä maksella. Hienoa pitää yllä näitä verorahoitteisia valittajia.

pakollinen ruotsi aivan t

Samaa sarjaa kuin rkp: n kannattajat. Tai ylipäänsä ruotsinkielen pakottajat. Kaikki nämä pois. Piste.

Huru-ukko

Eikös tää kyseinen emmi ole se monogamian kannattaja? Se jonka aisaa kannattelee usempikin lälly miesoletettu? Ja jonka lapsen isästäkään ole ihan täyttä varmuutta?

Qroquius Kad

Emmiäinen on juuri se, joskin hänen kannattamansa asia eli aviomiehen aisankannatuttaminen ei ole monogamiaa eli yksiavioisuutta vaan polyamoriaa eli monirakkaudellisuutta.

Huru-ukko

No niinhän se oli. Menee noi käsitteet sekaisin kuin emmin miesoletetut:)

Ilmari

Oli mikä oli niin Emmi on erittäin hyvännäköinen nainen.

Jake

Vituttaa ku noi saamelaiset joko riitelee keskenään tai vinkuu et poroilta viedään laitumet. Mikään ei oo hyvin, aina joku vituttaa niitä. Saatana.

Reijo Ruotsalainen

Kyllä poroa vituttaa enemmän kun Jänkhä-Joonas puree siltä pallit kuin että laitumista on riita.

Mutta nyt kun aslakit teippasivat suunsa tukkoon ovat porot turvassa.

kivitippu remonttiin

Minua vituttaa se, että nämä saamelaiset ovat pikkujuttu verrattuna laittomiin muslimeihin. Ja niihin Sipilän talon perään tulleisiin. Jälleen pohjalaiset. Kyllä te osaatte.

Ohmygod

Saamelaisalueilla voi kyllä kulkea ilman pelkoa tulla aslakkain ryöstämäksi. He myös enimmäkseen oleksivat siellä keskenään.

Mieluummin maksan veroja heidän hyysäämiseensä kuin etelän riesasta – mustalaiset ja somalit.

Nih

Tätä myyttiä mm. YLE pitää yllä koska YLE: lihapatojen ylenannista moni vale saamelainen saa toimeentulonsa. YLE:n saamenkielistä ohjelmista saa sellaisen käsityksen että joku utopistinen saamenmaa olisi oikeasti olemassa, jopa rajojen suhteen. Alkuperäisiä ”lappalaisia” ei enää paljoa ole jäljellä ja ovat sekoittuneet mm helsingistä muuttaneisiin vale lappilaisiin, jotka pitävät valtavaa älämölöä koska sillä saa valtion rahahanat pidettyä auki rasimikohujen pelossa. Ovat niin eripuraista porukkaa koska taistelu tukirahoista on raakaa.

VMP

Goolatkaapa emmi nuorgam niin valkenee.. Ja mitä helvetin rotusyrjintää nuo on etuoikeutettuja valkoihoisia joilla kyllä tilastojen mukaan on jo kaikki porot kuolleet auton alle eikä lapissa ole edes autoja kun kaikki on hajonneet porokolareissa…. Eipä uskalla sitä oikeaa sortajaa eli ruotsia syyttää…

Tike

Hahahahaha, saamelaiset haluaa olla wokkipanun ytimessä.Joko nuokin on houkuteltu mukaan humpuukiin? Eikö se riitä, että Pirkka-Pekka polvistui ja pyysi anteeksi?Rahaako sitä ollaan vailla?

Jokeri

Laittaisivat valtakunnan anteeksipyytäjä pirkka-Pekka Pafeliuksen asialle.