Milan Jaffan jengi vapautettiin murhan yritys-syytteistä

Itä-uudenmaan käräjäoikeus vapautti Milan Jaffan ja useita jengiläisiä syytteistä koskien toissakesäistä murhan yritystä Vantaalla. Yksi uussuomalainen tuomittiin kuitenkin pieniin nuhteisiin.

Tapaus sattui Vantaalla viime vuoden elokuussa, kun Milan Jaffan jengillä oli murhat mielessä. Kilpailevan jengin autokolonnaa ammuttiin liikkuvasta autosta ja kentältä. Jaffaa syytettiin murhan yrityksestä, syytteen mukaan Jaff oli ollut ulkosalla ja ampunut haulikolla kilpailevan jengin autoa. Muut jaffalaiset ampuivat kilpailevan jengin autoa omasta liikkuvasta autosta.

Oikeuden mukaan Jaffan jengi kyllä oli paikalla ampumismaisemissa, mutta koska ei pystytty todistamaan kuka piti minkäkinlaista asetta ja kuka painoi liipaisinta, niin kaikki Jaffan jengiläiset vapautettiin kaikista syytteistä.

Sen sijaan kilpailevan jengin Sakarie Abdi Mohamed tuomittiin 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä, kahdesta ampuma-aserikoksesta ja pienemmistä rikkeistä. Mohamed ampui hetkeä myöhemmin Jaffan jengin edustajaa vantaalaisen päiväkodin pihalla.

Milan Jaffalla on kuitenkin 10 vuotta lusittavaa ennestään ja lisää on tulossa ainakin seksuaalirikosoikeudenkäynnistä.

Korjaus: Käräjäoikeus oli siis Itä-Uudenmaan eikä Helsingin.