Tukiopetusyhdistykset huijaavat isoja summia

Ruotsin tukiopetus-instituutio on ollut koko syksyn esillä ja pikku hiljaa näyttää siltä, että koko homma on ollut pelkkä raha-automaatti uusruotsalaisille ja etenkin erilaisille muslimiyhdistyksille.

Ruotsissa on olemassa sellainen ilmiö kuin läxhjälp, suomeksi tarkoittaa suurin piirtein tukiopetusta. Läxhjälpin eli tukiopetuksen avulla esimerkiksi opinnoissa jälkeenjääneille koululaisille opetetaan yleensä muiden kuin kouluopettajien toimesta oppiaineita. Läxhjälp on kuitenkin siinä mielessä poikkeuksellinen instituutio verrattuna Suomeen, että sen ympärillä häärää monenlaista yhdistystä ja hyväntekijää, jotka kuppaavat valtion ja kuntien apurahoja toiminnan verukkeella. Eikä puhuta mistään pikkurahoista vaan ihan miljoonasummista.

Asia on ollut esillä koko syksyn ja viikoittain on tullut ilmi uusia huijauksia, joissa erityisesti islamitaustaiset yhdistykset, joita on perustettu tukiopetuksen varjolla, ovat huijanneet suuria apurahoja, joita on käytetty ihan muuhun tarkoitukseen kuin lasten tukiopetukseen.

Expressen kirjoittaa muutamasta läksy-yhdistyksestä, jotka ovat ihan puhtaasti perustettu huijaamaan apurahoja.

 

Nackan Fisksätrassa sijaitseva Fisksätran islamilainen yhdistys on imaissut vuosien ajan hulppeat summat läksytoimintaan. Vuodelle 2022 yhdistys sai reilu miljoona kruunua (100 000 euroa). Kukaan ei tähän asti ole kyseenalaistanut yhdistyksen toimintaa, tai edes tutkinut asiaa. Yhdistyksen osoite on paikallisen pizzerian osoite ja selvittelyn jälkeen selviää, että kukaan ei ole koskaan kuullutkaan koko yhdistyksestä, että se tarjoaisi tukiopetusta.

Yhdistyksen posti menee läheiseen kellarimoskeijaan, samaan osoitteeseen, jossa sijaitsee toinen vastaava yhdistys, joka on aiemmin saanut apurahaa, mutta tälle vuodelle saanut kielteisen vastauksen hakemukseensa.

Kun Expressenin toimittaja kyselee yhdistyksestä, niin hän saa muslimimiehiltä vastaukseksi vain: ”Te sverigedemokraatit olette rasisteja!”

Burträskissä sijaitseva yhdistys on saanut toiminnalleen vuosittain puoli miljoonaa kruunua vuodesta 2016 alkaen. Burträsk on pieni kylä, jossa kaikki tuntevat toisensa. Expressenin toimittajille selviää, että kukaan kylässä ei kuitenkaan tunne yhdistyksen nimeämiä henkilöitä, eikä kukaan ole kuulut puhuttavan mistään läksyavusta. Edes kylän koulussa ei tiedetä asiasta mitään.

Yhdistyksen edustaja kiistää, että mitään läksyapua ei järjestettäisi, joskus on hiljaisempaa, joskus vilkkaampaa, ja vetoaa sairaslomiin.

Tukholman Rinkebyssä sijaitseva Ruotsin nuorten akatemia-yhdistys on saanut vajaa kaksi miljoonaa kruunua kuluvan vuoden aikana. Yhdistyksen puuhapetteri Mukhtar Abdullahi Arab on osaava mies ja hänellä on toinenkin vastaava yhdistys, joka on saanut kuluvana vuonna 1,2 miljoonaa kruunua. Molemmista yhdistyksistä on tehty rikosilmoitukset petoksesta.

Naapurilähiössä Kistassa sijaitseva läksyapuyhdistys taas on ehtinyt imaista vain 60 000 kruunua. Yhdistyksen ilmoittamissa osoitteissa ei ole mitään toimintaa eikä alueen kouluissa ole kuultu mitään yhdistyksen tarjoamasta läksyavusta.

 

Expressenin mukaan yhdistykset peittelevät toimintaansa mm. väärillä ja keksityillä laskuilla. Yhdistysten osoitteet ovat usein keksittyjä tai menevät minne sattuu. Monissa tapauksissa ilmoitettua osoitetta ei ollut edes olemassa. Yleinen tapa yhdistyksillä oli vuokrata autoja ja ilmoitella nämä kuluihin.

Yksi yhdistys oli matkustanut neljän henkilön kanssa Somaliaan. Toinen oli ostellut kaikkea mukavaa kulutuselektroniikasta luksushuoriin, tietokoneista puhelimiin jne. Kolmas oli ostellut kalliita miesten pukuja ja sen sellaista.

Tukiopetus muodostui pikkuhiljaa massiiviseksi huijausoperaatioksi. Joitakin vuosia sitten Opetustoimi jakeli pieniä muutaman tuhannen kruunun apurahoja islamilaisille yhdistyksille. Tuolloin toiminnan katsottiin vielä olevan kuosissaan. Mutta sitten koijarit huomasivat miten löyhäkätisesti apurahoja jaellaan ja homma karkasi sanotaanko viimeisen kymmenen vuoden aikana käsistä.

Ilmaantui kymmeniä yhdistyksiä, joilla ei ollut tukiopetuksen kanssa mitään tekemistä ja tarkoitus olikin vain kupata helposti saatavaa rahaa.

 

Mielenkiintoinen ilmiö asiassa on se, että hyvin monet yhdistykset ovat somalialaisia yhdistyksiä. On somalialainen media- ja kulttuuriyhdistys, somalialaisten vanhempien äidinkieliyhdistys, somalialainen jalkapalloyhdistys, tyttöyhdistys jne. Ylipäätään kaikki yhdistykset, joilta on vaadittu apurahojen takaisin maksua, ovat yhdistyksen nimestä päätellen Somaliasta tai Afrikasta.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
farbror Trollvägg

Ruotsi on Suomea vauraampi, joten niitä kruunuja joutaakin työntää kemuperseeseen.

Eihän sitä ameriikan mallin mukaisesti polarisoitunutta kriisidemokratiaa muutoin syntyisikään.

Kari Ilmarinen

Kun noille moninaisille somaliyhdistyksille meneviä avustuksia täällä Suomessakin katselee, niin varmasti ollaan Ruotsin tiellä tässäkin. Yhdistyksiä riittää ja veroeuroja riittää – ainakin näille.. Eli ei taida kannattaa Ruotsille paljon naureskella tässä asiassa.

Sossetant

Ja Suomessakin pitäisi olla jo tiedossa se mitä Ruotsissa tapahtuu, mutta jostain ihmeen syystä täälläkin pitää odotella vähintään se kymmenen vuotta ennen kuin joku viimein älyää kysyä että onko nämä yhdistykset sittenkään sitä mitä ne väittää olevansa.

huh

Pasilassa oli kymmeniä Solimali yhdistyksiä, suomen- ja englanninkielellä, jotka saavat tukia.

Riku Laine

Totta kai ne kuppaa kun on niin pösilöitä että antaa ja tuohan menee sitten veronmaksajien pietiin. Vaikuttaisi myös siltä että homalit ovat oikein kouluttautuneet kusettamiseen. Onko heillä joku kurssi siellä kotimaassaan?

Huru-ukko

Otsikossa on virhe. Oletettavasti siinä piti lukea tukiopetus-, oikeasti tukipetosyhdistykset?

Sherlokki suvakko

Tässä tarttis tukiopetusta ”kuinka kusetan valtiolta hynät poies kuleksimasta”. Missähän tällaisen kurssin vois suorittaa, moskeijassa? Pääsyvaatimuksena lankkikuono, turaparta ja ällää häläpäti älä pälä pälä pesuvati luettuna etu ja takaperin. Tyssäis jo hakuprosessiin koko keissi.

Qroquius Kad

Moskeijat ja mustalaissuvut järjestävät koulutusta vain omilleen.
Liian valkoisen naaman omistava saa tyytyä putsattavan rooliin tai opetella itse.

jorma

Eipä löytynyt googlaamalla Veikkauksen avustuskohteita. Liian kuuma peruna. Kerran näin, kun lista (vahingossa) jossain julkaistiin. Kaiken maailman somalien kokkikerhojen kaltaisia avustuskohteita matuille oli aikamoinen litania. Että siitä vaan ilolla veikkaamaan.

Qroquius Kad

Eipä löydy, koska avustussummat on tarkoituksella hajautettu vaikeasti löytyviksi:
Veikkaus Oy ei itse anna rahaa avustuksiin suoraan, vaan kolmen ministeriön kautta näiden luovuttamina.

Viime vuonna Veikkaus Oy luovutti sosiaali- ja terveysministeriölle kaikkiaan 292,4 miljoonaa euroa, opetus- ja kulttuuriministeriölle 360,4 miljoonaa euroa sekä maa- ja metsätalousministeriölle 27,2 miljoonaa euroa jaettavaksi edelleen eri avustuksensaajatahoille.

Niiden loppusijoituskohteet on sitten kaiveltava esiin näiden kolmen ministeriön takaa.

seant

Tässä 2018 sitten kerätty lista maahanmuuttoon liittyvät rahoja saaneet yhdistykset
https://mvlehti.net/2018/03/15/katso-tuet-mamutusta-edistaville-jarjestoille-veikkausvaroista-vuonna-2018/

Onko siällä kettää, huhu?

Somalilapsille piti järjestää läksyapua kun ei koulunkäynti onnistunut. Somalilaiset läksyavunantajat kuppasivat kuitenkintietenkin rahat, miljoonia kruunuja. Rahat on käytetty sukulaisten ”palkkoihin”, Somalianmatkoihin, kännykkäostoksiin, tietokoneisiin, megatelevisioihin, vuokra-autoihin ja omien velkojen maksuun. Nyt läksyavunantajia etsitään perse pystyssä huhuilemalla kellarimoskeijoiden postiluukkuihin. (Expressen)

Luki, luki, anna tuki!

Ronnebyn matughetossa raiskattiin lapsi perjantaina Willys’ parkkipaikalla. Kehiskikkeli seisoo ilman tukiopetustakin.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/aklagarens-besked-utreder-misstankt-valdtakt-mot-barn

Leksa

Yhdellekään islamilaiselle yhdistykselle ei pidä maksaa kruunuakaan. Massiivinen ja tasalaatuinen huijaus on ollut menossa vuosikaudet. Takaisinperintä, karkotus ja paikallinen poliisihallitus hakemaan jokaisen yhdistyksen kriminalisointia.

Qroquius Kad

Ensin pitää saada sellainen hallitus, joka antaisi poliisihallitukselle sellaisen käskyn.

Washbrush

Matujen motiivien kyseenalaistaminen on rasismia.

Sossetant

”Mitäs läxit” sanoi hymyilevä somali pankkiautomaatilla.

Dickie

onko olemassa mitään toimintaa Suomes tai Ruotsissa, missä pikipäät EIVÄT huijaisi? Onko olemassa edes ainuttakaa rehellistä aikuista pikipäätä koko Euroopassa?

Never Ever next 1000 yrs

Oikea vastaus: EI OLE, EIKÄ TULE!