Venäläisiä sotilaita antautuu välillä joukolla

Venäläisiä pakkomobilisoituja joukkoja ei paljon sotiminen kiinnosta. Jokaiselta rintamalta antautuu sotilaita. Ei tietenkään kaikki, mutta välillä isoja määriä.

Luhanskin maakunassa useat venäläiset sotilaat, jotka olivat joutuneet rintamalle, antautuivat melko suoraan ilman taisteluja ukrainalaisille joukoille. Jostain Moskovan suunnasta kotoisin olevat miehet jättivät aseensa perunakellarin ulkopuolelle ja odottivat antautumista.

Samat miehet jorisevat filmillä alla:

Venäläisillä sotilailla on usein toden paikka miettiä miten jatkossa: jos antautuu, niin saa säällisen kohtelun, ruokaa ja sairaanhoitoa. Jos vielä loikkaa Ukrainan puolelle, niin saa kansalaisuuden eikä tarvitse mennä takaisin Venäjälle. Toinen vaihtoehto on kuolla. Monet valitsevat kuolemisen, vaikka heille tarjotaan elämää. Kuolemisen tahti on kuitenkin sen verran kovaa, että ennen joulua on kevyesti sadan tonnin rajapyykki täynnä.

Tuossa hyvä filminpätkä, josta käy hyvin selville se, että Ukrainan vapautus on hidasta hommaa. Se käydään katu kadulta, tien pätkä tien pätkältä läpi. Jokainen nurkkaus pitää tarkistaa vihollisen varalta.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
huh

Hybridikeskuksen mainos.

huh

Saitko sähköasentajan paperit Ruotsista, vai veikö viina miehen?

A Siantuntija

Luulen että hän tarkoittaa sitä virolaista tahoa joka kehotti sua jatkaan kun olit lopettanassa Helmikuussa vai millon se oli,

VMP

Vastatkaas joku tähän: Oliko yle aikaan neuvostoliiton äänitorvi luotettava media entä oliko sdp ja kommunistiliitto ykköpuolueet vielä joku aika sitten kun huutelivat vielä neuvostovastaisuudesta? Suomen elokuvatarkastomoakaan ette ole ikinä kyseenalaistaneet. Silloin ei valehdeltu yhtään, eihän? Kertokaa nyt lopultakin kun silloin kukaan ei puhunut mädätyksestä.

X

Raakaa on.
Meilläpä se on itäraja auki aina vaan..

Kukavaan

”Monet valitsevat kuolemisen, vaikka heille tarjotaan elämää.”

Jospa antautujia mietityttää tekonsa seuraukset omaisille. Jos antautuu pidetään kotipuolessa petturina ja mitäpä muuta kuin pettureita ovat myös antautujan lähiomaiset. Heille voi olla luvassa potkuja, vankeutta ja leiritystä. Jokunen pudota ikkunastakin.

Tai ehkäpä ukrainalaiset voisivat voisivat julistaa antautujan kuolleeksi taistelussa tai muussa vastaavassa ja antaa hänelle uuden identiteetin. Lähettäisivät ”kuolleen” tiedot Punaiselle Ristille. Antautujasta tulisikin näin sankarina kuollut. Omaiset saisivat uuden Ladan.

Pumaga on pumaga ja praktika on praktika.

Sitten joskus vuosien kuluttua, jos hallinto olisi vaihtunut, sankarivainajan kotiväki saisi puhelinsoiton ulkomailta ja kuollut onkin elossa. Ihme olisi tapahtunut

Mustamakkara

Venäjän hallinto ja omat sotavoimat ovat jo pettäneet omat sotilaansa. Venäjällä antautuvia sotilaita voidaan tietenkin pitää pettureina ja kirota alimpaan helvettiin, mutta näin ulkopuolisena en pidä heitä pelkureina tms vaan enemmänkin järkimiehinä ja realisteina.

He tajuavat olevansa hallinnolle vain uhrattavia pelimerkkejä, joille ei edes anneta alkeellisia selviämisen mahdollisuuksia. Niin paska on ryssän armeija. Miksi kuolla täysin läpimädän paskan puolesta?

Minä

Kyseessähän on hyökkäyssota, ei isänmaan puolustautuminen hyökkääjää vastaan. On ihan hyväksyttävää, että kieltäydytään hyökkäyssodasta.

kukavaan

Venäjällä yleisesti uskotaan tai ollaan uskovinaan, että Venäjä ei ole koskaan hyökännyt minkään maan kimppuun. Ei koskaan. Useimmat uskovat ja loput ovat uskovinaan.

Tästä ilmiön historiasta kertoo nuorehko nainen videollaan:
Why Russians think they never attacked anybody (pt1)https://www.youtube.com/watch?v=mpVrctt4j-k

VMP

Ryssät on yhtä tyhmiä kuin suomalainen vihervasemmisto ja ”kansanmieliset”…

basso balalaikka

onko edes mahdollista olla yhtä tyhmä, kuin vihervasemmisto tai Valta Kuuluu Kremlille puolueen jäsen?

Fatwantarkistaja

Keksitkö yhtään tekosyytä, miksei antautunut halua tulevansa tunnistetuksi? Mä en ole kuullut yhdessäkään sodassa vankeja otetun. Lännen juonia taas.

Kukavaan

Syy. Tunnistamattoman antautujan omaisten elämä ei vaikeudu kohtuuttomasti, vaan he voivat saada kaatuneksi kirjatusta omaisestaan korvauksia tai jopa Ladan. Ehkä jo ennen kutsuntoihin menoa on sovittu keittiön pöydän ääressä, että mobilisoitu lähtee ensi tilassa livohkaan. Kotiväki sitten esittää viranomaisille oman osansa näytelmästä.

Antautujan yksikön esimiehetkin kirjannevat mieluiten taistelijan kadonneeksi tai varmuuden vuoksi suoraan kentälle jääneeksi kaatuneeksi. Kukapa sitä kertoo ylemmilleen, että alaisia lähti livohkaan. Silloin vielä ylemmät järjestäisivät vaikeuksia totuudenmukaisesti tapahtuneesta ilmoittaneelle.

Lucky Luke

Sotaharjoitus. Kenellä on sininen kypärä tuolla jos oikeesti soditaan?

Aku Trumppinen

Sodan loppuminen edellyttää venäläissotilaiden kuolemaa,

ALKO

Ryssärääpäle antautuu sekuntiakaan miettimättä mukillisesta vodkaa kun omat juomat on loppu. Bonuksena voi heilutella suolakurkkua ja pornolehteä naamansa edessä. Superbonuksena voidaan valehdella että lähetetään kotijoukoille antautumisen kiitokseksi upouuden pesukoneen ja rintaliivejä.

Nih

Ryssät heittelee jo kivillä kun ei kremlillä ei ole edes aseita edes antaa ja kaivavat piilopaikkoja Ukrainan multaan kynsin hampain. Kuolema tulee siitä huolimatta ja todella noloa ryssän sodanjohdolle. Eikö noila perkeileillä ole yhtään omaa tahtoa kun menevät kuin lampaat teuraaksi.

Rami

Kävin noin viikko sitten neljän päivän reissun Pietarissa, sen verran iso maa on tuo Venäjä, ettei siellä mistään tunnistanut, että maa on sodassa?

VMP

Niin eli ankarampia pakotteita, ostitko muuten uuden näytönohjaimen paikallisesta verkkokaupasta ? 🙂

Kukavaan

Onko Venäjä hallintonsa mielestä sodassa. Eikös kyse ollut erikoisoperaatiosta. Onko sotatila julistettu.

Qroquius Kad

Eipä sitä sotaa ole edelleenkään julistettu.
Sellainen BLM:n tapainen keskusteleva rauhanturvaamisoperaatiohan siellä vaan on menossa nasismin, fatsismin ja saatananpalvonnan kukistamiseksi.

Rami

Erikoisoperaatio oli ja meni. Nyt on painettu kaasu puoleen väliin, mutta odotetaan ensin , että EU menee polvilleen taloudellisesti!

Qroquius Kad

Sitä odottaessa ei kannata pidätellä henkeään.

Rami

Mihin hävisi linkki?
Jos tämä ei ole asiallinen kolumni, niin mikä sitten on?

***sori, mutta pt-mediassa ei voi julkaista linkkejä mv-lehteen. Terv. Moderaattori Sara***

Qroquius Kad

UMV:ssä ei ole asiallisia kolumneja eikä mitään asiasisältöä, vaan pelkkää Ryssää palvovaa propagandaa.

Rami

*****

Sara Nordström

Pt-mediaa ei voi käyttää alustana avoimen ja suoran ryssän propagandan levittämiseen. Jos tämä ei ollut vielä selvä, niin nyt pitäisi olla.

Qroquius Kad

Ei se taida edelleenkään olla, kun on yhä vaan kova yritys tunkea tänne Anus Pötkösen profetiaa jumalastaan Putlerista.

basso balalaikka

eihän (Putten mukaan) mitään sotaa olekkaan, siispä nuo tyypit ovat vain laittomasti ilman passia ilman viisumia ilman työlupaa ylittäneet Ukrainan rajan, ja ovat tulleet aseet mukanan(joista ei ole maksettu tullimaksuja saati muita vaadittavia), ilmeisimmin aikomuksenaan murhailla ihmisiä, siis 25vuotta mukavaa vankilaelämää odotettavissa, vaikka klapeja pilkkomassa ynnä muussa kevyessä ja hieman raskaammassa työssä on mahdollinen kohtalo heille.

gate.io

I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/de/signup/XwNAU