Venäläisiä sotilaita antautuu välillä joukolla

Venäläisiä pakkomobilisoituja joukkoja ei paljon sotiminen kiinnosta. Jokaiselta rintamalta antautuu sotilaita. Ei tietenkään kaikki, mutta välillä isoja määriä.

Luhanskin maakunassa useat venäläiset sotilaat, jotka olivat joutuneet rintamalle, antautuivat melko suoraan ilman taisteluja ukrainalaisille joukoille. Jostain Moskovan suunnasta kotoisin olevat miehet jättivät aseensa perunakellarin ulkopuolelle ja odottivat antautumista.

Samat miehet jorisevat filmillä alla:

Venäläisillä sotilailla on usein toden paikka miettiä miten jatkossa: jos antautuu, niin saa säällisen kohtelun, ruokaa ja sairaanhoitoa. Jos vielä loikkaa Ukrainan puolelle, niin saa kansalaisuuden eikä tarvitse mennä takaisin Venäjälle. Toinen vaihtoehto on kuolla. Monet valitsevat kuolemisen, vaikka heille tarjotaan elämää. Kuolemisen tahti on kuitenkin sen verran kovaa, että ennen joulua on kevyesti sadan tonnin rajapyykki täynnä.

Tuossa hyvä filminpätkä, josta käy hyvin selville se, että Ukrainan vapautus on hidasta hommaa. Se käydään katu kadulta, tien pätkä tien pätkältä läpi. Jokainen nurkkaus pitää tarkistaa vihollisen varalta.