Da da, sanoi suomalainen vatnik kun kuuli Putinin puheen

Viime aikoina on noussut esiin venäläinen käsite ”vatnik”. Mitä tarkoittaa? Vatnikin suomalaisilla vastineilla voidaan simuloida millainen on venäläinen tollo, joka uskoo sokeasti Kremlin propagandaan.

Vatnik on venäjää ja tarkoittaa halventavassa mielessä venäläistä ääliötä, joka uskoo kaiken mitä Venäjän hallitus sanoo. Vatnik on tietenkin Putinin vankkumaton kannattaja. Vatnik on tyhmä, oppimaton ja huonokäytöksinen henkilö ja halveksii sivistystä. Haisee viinalle ja mahorkalle ja pitää Venäjää maailman napana, maailmassa, jossa muiden tarvitse olla olemassa.

Sana lanseerattiin joskus vuoden 2011 paikkeilla Venäjällä, josta se levisi Ukrainaan ja muihin entisiin Neuvostomaihin, joissa puhutaan venäjää. Vatnik syntyi sarjakuvahahmosta, joka oli mustasilmäinen henkilö, jolla juuri halveksittiin tällaista stereotyyppistä venäläistä henkilöä, joka on teennäisen älykäs yltiö”patriootti” ja toistelee venäläisissä joukkotiedotusvälineissä esitettyä tavanomaista Kremlin propagandaa.

Yksinkertaisesti vatnik on venäläinen arkkityyppi, joka tukee hallitusta, uskoo sen propagandaa.

Suomalainen simultaani-vatnik

Suomalaisista putlereista ei ehkä pitäisi puhua nimellä putinisti, vaan vatnik kuvaa heitä paremmin. Suomalainen vatnik, kun sattuu lukemaan netistä kritiikkiä Venäjän suuntaan, niin aloittaa naama punaisena vaahtoamisen. Wää wöö yää kyllä Venäjä onpi jämti, Nato ja USA yää.

Vatnik toistaa sanasta sanaan Kremlin propagandaa ja tekee asioista tahallaan väärintulkintoja Venäjän hyväksi. Vatnik on esimerkiksi vankkumaton Suomen ”liittoutumattomuuden” kannattaja, eli ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä, mutta ei tietenkään tarkoita oikeasti liittoutumattomuutta ja Suomea, vaan Venäjän etua. Suomalaisten vatnikkien ehkä vastenmielisin piirre onkin juuri tämä asioiden ymmärtäminen Venäjän etu edellä. Jonkin verran siinä on samankaltaisuutta puhtaaseen 70-luvun suomalaiseen suomettumiseen.

Muita esimerkkejä, tyypillinen heikkolahjainen suomalainen vatnik väittää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, että koska media valehtelee, niin se valehtelee myös Ukrainan sodasta. Tällä vatnik ei tarkoita sitä, että media oikeasti valehtelisi Ukrainan sodasta ummet ja lammet, vaan tietenkin sitä, että Venäjällä oli oikeutus hyökätä Ukrainaan.

Suomalaisella vatnikilla on melko tyypillinen ryssän vatnikin usko Venäjän suuruudesta. Että huomenna, ylihuomenna, ensi viikolla kun patrioottista Venäjän karhua on suututettu tarpeeksi, niin puna-armeija kaivaa jostain salaisesta siilosta modernit aseet ja eliittisotilaat. Sen jälkeen Ukrainan yli mennään, että heilahtaa. Jos Venäjän menetyksiä onkin tullut tähän asti, niin ukrainalaisia sotilaita sitä vasta kaatuukin.

Yleisesti ottaen suomalainen vatnik toistelee ukrainan sodasta ihan niitä perus asioita, joita tuutataan Kremlistä maailmalle. Ne voivat olla mitä tahansa USA:n biolaboratorioista kansanäänestyksien hyväksymiseen jonakin faktana.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Vatnik on jo kauan tunnettu Suomessa nimellä Hyödyllinen Idiootti.
Heitä ei haittaa edes se, että heidän jumalansa Lenin otti tämän termin käyttöön nimenomaan heistä.

Heistä on siis hauskaa olla Hyödyllisiä Idiootteja.

Aku Trumppinen

Kurjuusjatkumo on kuin mustassa Afrikassa.

Orjista puhuttaessa pyritään miltei aina tarkoittamaan USA:n puuvillapeltojen
t u m m a i h o i s i a, vaikka Venäjän aroilla ahersi moninverroin niitä enemmän
v a l k o i h o i s i a maaorjia.

VMP

Pietari on rakennettu suomalaisilla orjilla…

kukavaan

”Pietari on rakennettu suomalaisilla orjilla…”

… suomalaiselle maaperälle. Netistä löytyy haukusanalla ”Nyenskans” karttoja 1600-luvun loppupuolelta. Kartoissa on jopa suomenkieliset nimet Nevan suiston saarille.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxklYx4WrIuTQhiWK7tpFY-NeEy3wp8NB80g&usqp=CAU

kukavaan

Tässä linkki Nyenskansin kaupungin lähiympäristön karttaan vuodelta 1676. Skanssi eli linnoite oli jokien välissä olevalla niemellä.

comment image

Qroquius Kad

Tunnettiin myös suomalaisella nimellä Nevanlinna.

Putnikin Vatnikit

Putnikki-Vatnikkeja ei kantaruotsalaisissa ole.

Matutuksen kautta tulleissa somaleissa, syyrialaisissa ja muissa venäläismielisistä maista tulevissa saattaa olla. Ne ovat juuri niitä älämölöttäjiä jotka bussissa ottavat 4-8 paikkaa haltuunsa (2 henkilöä) ja älämölöttävät toisilleen kovalla äänellä ja räkä lentää; toinen istuu toisella laidalla ja toinen toisella, sitten huuretaan. Välissä 3-6 tyhjää paikkaa joihin kukaan normaali-ihminen voi eikä halua istua, mölötysräkälinjalle.

dfyug

Niin ja niillä on pac-manin fani paidat päällä ja kännykässä aloitussivuna umv vai kuinka, huomio pitää saada toissaalle aina?

Vitt...Stadilaine'

Hyvä kirjoitus taas.

Muutamaa sanaa vaihtamalla kuvaa hyvin myös viherkommareita.

Durak

Ja minä kun olen puhunut vain durakeista.

Likainen harry 666

Rikollinen juutalaisvaltio Israel ei vieläkään suostu valitsemaan puoltaan Ukrainan ja Venäjän välisessä konfliktissa. Ilmeinen syy tälle on se, että rikkaat ja vaikutusvaltaiset juutalaisjärjestöt ovat kummankin valtion hierarkian huipulla.

Israelin vaalit voittanut Benjamin Netanjahu on perinteisesti painottanut läheisiä suhteita Vladimir Putinin kanssa. Ukrainan sodan myötä länsimaiset liberaalit ovat vaatineet Israelia katkaisemaan siteensä Venäjän kanssa, mutta juutalaisvaltio on jatkanut kaksilla rattailla ajoa.

”Vielä Venäjän tänä vuonna alkaneen suurhyökkäyksen alkuvaiheessa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kiitteli Israelia välitysponnisteluista. Sittemmin ääni kellossa on muuttunut, ja Ukraina on vaatinut yhä voimakkaammin sanakääntein Israelilta apua ilmapuolustukseen,” Yle kirjoittaa.

Israelin tasapainottelua maailmanpolitiikan nuoralla monimutkaistaa se, että Zelenskyi itse on biologinen juutalainen, jonka tärkeimmät vaalirahoittajat ovat juutalaisia finanssielitistejä. Venäjällä valtaa ovat perinteisesti pitäneet juutalainen Chabad-Lubavitch-äärijärjestö ja juutalaiset oligarkit, joiden vaikutusvallan on kuitenkin arvioitu heikentyneen viime aikoina.

VMP

Rikollisvaltio on venäjä.. Venäjän puheita toistavat ovat venäläisiä. Venäläisillä sivuilla voit kirjoitella natsivenäjän juttuja…

Pati

https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-sotilaat-yrittivat-suojautua-taloon-tykisto-osui-heti/#32cdc00a

Kuka niitä asuinalueita ja -rakennuksia yksin pommittaa?

Taitaa olla harhaista väittää, että sodan osapuolista vain toisen osapuolen vallankäytöstä löytyisi huomautettavaa. Uskokoot vaikka joulupukkiin ken haluaa, mutta on turha vaatia, että kaikkien harhaisten argumenttien voisi vaatia yhtään ketään liputtamaan sotilaallisen liittoutumisen autuudesta.

VMP

Et ole arvostellut kertaakaan warsovan liittoa… Etkä venäjän sotilasliittoumia muiden diktatuuri valtioden kanssa, miksi? Miksi venäjällä on armeija ja suomella on vaan puolustusvoimat, onko tässä mitään huomautettavaa? Näytätkö muuten yhtä tyhmältä mitä kirjoitat?

VMP

Jos mä tulen ja ryöstöraiskaan sut ja kakaras niin oletko sinäkin sitten yksi osapuoli monimutkaisessa ryöstöraiskaus tapahtumaketjussa ja osaisitko toimia oikein ja luovuttaa vaimosi ja tiliavaimesi jotta saataisiin joku sopu tohon raiskaukseen? Toimisitko oikein? Vai alkaisitko huudella hävyttömyyksiä ja levittelemään valheita? Hä?

Last edited 1 vuosi sitten by VMP
VMP

Suomessa tuollaisissa tapauksissa saakin tuomion jos aseisiin tarttuu, se on sitä neuvostoliiton perua hallinnossamme..

Huru-ukko

VMP-lehden anus putkonen on paras esimerkki ”suomalaisesta” vatnikista. ”Lehdykkänsä” tekstit suoraan politbyroosta kremlin tietojen tulkkina.

Kriittinen Kansalainen

Aika paljon vatnikeja täälläkin taas alapeukuttelemassa… 😊

Huru-ukko

Viissin anustappi löystyny tai irronnu?

Minä taas

Oliko siis Kekkonen ja Paasikivikin ”vatnikeja?

Qroquius Kad

Eivät.
Paasikivi toimi pakkotilan edessä ja Kekkonen oli vallanhimoinen opportunisti, joka käytteli ulkopoliittista pakkotilaa sisäpoliittisen valtansa betonoimiseksi.

VMP

Tuossa jälkimmäisessä historia toistaa itseään säännöllisin väliajoin suomessa..

Juha Vatnikkila

Ei tämä layoutti pelaa. Vastata ei voi ja teksti ei näy kirjoittaessa.
-No, aina täällä joku vaikertaa ”kyllä ukrainalaisetkin tekee vaikka mitä kauheeta venäläisille”. Joo, mutta venäjä on HYÖKKÄÄJÄ. Pitäisikö sille tarjota pullakahvit ja ryyppy?
Aika karmeaa kuitenkin kun VENÄLÄISMIELISET ukrainalaiset hirttivät kaupungintalon eteen sotaa vastaan protestoineen noin 50v. sairaanhoitajanaisen häntä ensin rääkättyään.
Viktor Kyrban ei halua enää osallistua Ukrainan tukipakettiin. Mitäs siitä sanotte?

Huru-ukko

Joo, mutta venäjä on HYÖKKÄÄJÄ. Pitäisikö sille tarjota pullakahvit ja ryyppy? Niinku ruåttalaiset polliisit mamukonille?

Mauno Huikuri

En ole vatnikki ,vaikka pidänkin puolueettomuutta ihanteena. Taitaa vaan olla niin, että tässä maailman lopun meiningissä tahtoo kukin asemoida itsensä johonkin joukkoon kuuluvaksi. On tää saatana yhtä hulluutta!

VMP

Puolueeton ei voi olla jos kuuluu puollustusliittoon? Voiko olla puolueeton jos omistaa moottorisahan, haulikon, metsästyskiväärin, milloin ei voi olla enää puolueeton, onko raja siinä, että metsästyskivääri on valmistettu länsimaissa?

Qroquius Kad

MIssä se puolueettomuus oli Paasikiven ja Kekkosen Suomessa, joka oli YYA-sopimuksella pakotettu Ryssän liittolaiseksi olemaan puskurivaltiona länteen?

Madedevelopingcountrytoge

Kun Moshe Dyan tuli Suomeen ,Kekkonen lähti kalaan.

Puolueettomuus on paras!!!

Linkki Veterans todayn englanninkieliseen artikkeliin, joka kertoo Rothschildien saavutuksista – ei kuitenkaan kaikkea, mutta tästä pääsee alkuun.
Rothschildit ovat jenkkien Demokraattien takana vetelemässä naruista ja Nato on heidän käsikassara. Tällaista jengiä en itse ainakaan voi palvoa ja kumartaa.

Lukekaa ja miettikää. Suosittelen lämpimästi.

https://www.veteranstodayarchives.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/2/

Minä

Siis putinistit ovatkin vatnikkeja.

Anonyym

Eikös se vatniekka tarkoittanut puuvillavanulla täytettyä mustaa pomppaa, joka oli köyhän kansan ainut päällysvaate surkeimpaan neuvostoaikaann?
Sitten ruvettiin olettamaan neuvostoaikaan jämöhtäneillä on pääkin täynnä samaa vanua.

Rumppi

Putkonsen vatipää on vatnik notta tiedätte ryssän komppaajat !!

Allu

Demarit ja Ryssät on sakeeta sakkia ei mulla muuta !!

Pete

Eli siis vatnik on täsmälleen Paavon venäläinen vastine. Ylen, ”asiantuntijoiden” ja trolliblogien jutut menee suoraan läpi ilman minkäänlaista suodatinta. No, joku heitti jossain että pitää olla vähintään 110 äo, että tajuaa että länsimaissa on jotain vialla, ja 115 että tajuaa mitä tällä hetkellä tarkalleen ottaen tapahtuu.

Poikkeuksena ovat hassusti kaiken maailman 80-90 äö afrikkalaiset, jotka vähän järkevämmän ja terveellä tavalla epäluuloisemman kulttuurinsa ansiosta eivät usko ylepaskaa. Ja kommunikoivat keskenään sen sijaan, että kuolevat yksin tyhjiin koteihinsa.

VMP

Mä oon vissiin tyhmempi kun en osaa kuin katsoa YLEä..