Venäjä aloitti perääntymisen Hersonin suunnalla

Useat eri sotilaslähteet kertovat, että venäläiset joukot perääntyvät kaikkialla Hersonin rintamalla Dnepr-joen länsirannan puolella. Jokien ylityskohtiin arvellaan nyt tulevan suuria iskuja kun perääntyviä venäläisjoukkoja tuhotaan.

Laajan kaaren muotoinen rintamalinja Hersonin ympärillä on tiivistynyt päivä päivältä. Venäläiset ovat kyydittäneet ukrainalaisia siviilejä sieltä jo ties minne, mutta nyt näyttää, että myös sotilasjoukot ovat alkaneet perääntymään.

Useita kaupunkeja Hersonin ympäriltä on vapautettu. Venäläiset ovat rakentaneet Dnepr-joelle monenlaisia ponttoonisiltoja ja lauttoja, joilla joukkoja kuskataan joen yli. Ukrainalla on nyt erinomainen tilaisuus tuhota massoittain venäläisiä, sillä joen ylitys ponttoonilautoilla ja heppoisia ponttoonisiltoja pitkin on hidasta hommaa. Seuraavien puolentoista vuorokauden arvellaan olevan kriittinen, jonka jälkeen venäläisten tappiot lähtevät murskanousuun. Yllä kartassa painopisteet.

Myös eri venäläiset lähteet kertovat, että Venäjä on määrännyt joukot vetäytymään Hersonista. Kohta tämän jälkeen Hersonin alueen ”kuvernööri” sai surmansa auto-onnettomuudessa. Alla väitettyjä kuvia auto-onnettomuudesta. Vaikuttaa vähän muulta kuin perus nokkakolari.

 

Ongelma tässä vetäytymisessä on siis se, että Dnepr-joki ei ole mikään pikku puro, jonka yli mennään heittämällä, vaan Hersonista molempiin suuntiin joki on valtavaa rämeikköä, joten ylityspaikkoja ylipäätään ei ole kovin montaa tarjolla. Nyt kun oikeita siltoja ei ole käytössä, niin sellainen ees taas sahaaminen joen yli on riskaapelia. Joten tältäkin pohjalta on luultavaa, että venäläiset perääntyvät joen yli ja pyrkiviä parempiin asemiin. Onhan ukrainalaisilla joukoilla ihan yhtä vaikea homma ylittää joki perässä hyökkäävänä osapuolena. On siis uskottavaa, että Dnepristä tulee rintamalinjan jakaja ainakin talveksi.

Huomis iltana Hersonin tilanne näyttää varmasti melko erilaiselta kuin tänään.

Subscribe
Notify of
guest
47 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T

Dnepr joen ylittäminen tulee olemaan Ukrainalle vaikea haaste, jossa pahimmillaan tulee valtava määrä tappioita. Voisi olettaa että Venäjä vuorostaan odottaa Ukrainan vastahyökäystä joen yli päästäkseen tuottamaan tappioita

Samuel

Miksi Ukrainan pitäisi Dnepr ylittää? Kyllä he pääsevät Krimille Zaporizzjan, Melitopolin ja Mariupolin suunnistakin. Toki ne alueet ovat yhä venäläisten kontrollissa, mutta joskus nekin on vallattava. Ne ovat paljon helpommin otettavissa kuin hyökkäys Dneprin yli Khersonin alueen itäosaan. Ukraina tyytynee toistaiseksi Dneprin länsipuoleen, ja tekee sieltä lähinnä tykistö- ja Himars-iskuja venäläisten puolelle.

T

Totta. Dnepr on leveä joki, jolloin ylittäminen on aina riskialtis maihinnnousu

Minä

Kun valtaa erityisesti rautateiden risteyskohdat, lakkaa venäläisten kyky huoltaa joukkojaan. Silloin ne heikkenevät ja heikentynyt on helpompi voittaa. Jos menevät Mairupoliin asti, ei ole enää minkäänlaista maayhteyttä. Krim on sitten myös riippuvainen sillan kautta tulevista kuljetuksista, eikä se ole kovin hyvä huoltoreitti. Saattaa se silta hajotakin.

Suomi Finland

Maihinnousu voisi ollakin hyvä idea, koska sitä ei osata odottaa. Koodinimet Utah, Omaha, Gold, Juno, Sword vaan uudestaan käyttöön ja siitä hyökkäys venäläisten selustaan. Ja laskuvarjoilla pudotetaan ruupertteja hämäämään venäläisiä ja kun ryssä odottaa, että Ukrainan päähyökkäys tulee Galai.. Zaporizzjasta, niin joukot iskevätkin joen yli maihinnousualuksia käyttäen.
Sitten vaan suolataan hengiltä käsin juoksuhautoja kaivavia ryssiä ja lopuksi Vladimir suurta autetaan hankkimaan pysyvä meditaatiotila avaamalla kolmas silmä hänen otsaansa.

Minä

Kävi minullakin mielessä, että maihinnousu toiselle puolelle juuri nyt olisi hyvin yllättävä, eikä siihen varmaan ole varauduttu.

T-55

Venäjä suoristaa vain rintamaa, maailman suurimman armeijan valtavat tankkiarmeijat ovat valmiina valtaamaan koko Ukrainan. Odottavat vain sopivaa hetkeä.

Varma tieto, Putkoselta kuulin.

Reijo Ruotsalainen

Venäjän armeija laulelee ”Viimeisen kerran katson Dniepriin” maakuopassansa, kaalia eväänä. Kaalikin on hapantunut. Vituttaa ja talvi tulossa, vodka loppu ja holotna.

Sherlokki suvakko

Dneprin virtapa tää, on taakse jäänyttä elämää, koottu kimpsut ja kampsut on juu Läskiä lotinaa, kaalin kanssa on tarjollaa…

Siperian oppilas

Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen arveltiin että Venäjä voisi hyvinkin kehittyä sivistysvaltioksi mikäli maahan pääsee syntymään riittävän suuri läntisten arvojen mukainen keskiluokka.

Maaorjien perinnöstä syntyi kuiten lähinnä vain modernien ”rosvoparonien” luokka.

huh

Mikset hehkuta Sanna Marinia, kuten Pekka Kemppainen julkaisussaan?

Saisit sinäkin voitä leivän päälle, ja vähä extraa.

Slava Pave

Kemppainen on vanha vihervassarikommari. Nykyään konformisti.

umelo

Länsimaissa on ajatuksen vapaus.

Sam Colt

Jauhosanna lie ehdokkaana Pirkanmaalla, jossa et lie koskaan käynytkään.

Onko Sanna luvannut tehdä vaalikampanjansa vain Pt-Median kautta?
Vai mistä moinen ihastus?

Sara Nordström

Paavon kannattaa nyt miettiä, että tarkoititko tosiaan tätä 😀

Suomi Finland

Eiköhän tuo mene osastoon ’olen kasaarijuutalainen ja saatananpalvoja”.

Qroquius Kad

Kyllähän nyt ihastuttavan Saran pitäisi tietää, ettei Manna Sariini ole P.T.Kankaan silmissä yhtikäs mitään häneen verrattuna.

Trampas

Jos Sanna Marin näyttää eduskunnan istunnossa tissit, niin äänestän minäkin.

Ernst Seifenmacher

Ei Putlerin joukot mitään peräänny, ne tekevät vain täyskäännöksen ja etenevät jälleen , tällä kertaa kohti Azovstalin tehtaan raunioita Mariupolissa, siellä on melkein varman huhun mukaan miljoonan litran pirtusäiliö joka vain odottaa pikkupakkasukkopäivien? viettäjiä

Reijo Ruotsalainen

Kunhan vuodenvaihteessa puolet ryssän armeijasta on kerääntynyt tuon pirtusäiliön vierelle (kenraalit kerrankin etulinjassa), tyly isäntä Ukraina lopettaa kutsumattomien vieraiden uudenvuodenjuhlat HIMARS-ilotulituksella.

Runtiti-pou

Jos tappioita ei tule, on kai koko vetäytymisjuttu sovittu Ukrainan ja Venäjän kesken salaa

Samuel

No ainakin Snihurivkan suunnalta on tullut videomateriaalia tuhotusta venäläiskolonnasta. Samoin Oleshkin ja Antonivkan alueilta raportoidaan säännöllisesti räjähdyksistä. Kyseessä on juuri Antonivkan mantiesillan ympäristö, jossa venäläisillä on lauttoja ja ponttoonisilta. Tosin jälkimmäinen on ilmeisesti tuhottu. Ei tämä siihen viittaa, että venäläisten annettaisiin rauhassa poistua. Toki ryssä on sillat räjäyttänyt ja maaperän miinoittanut, joten eivät ukrainalaisetkaan helposti pääse etenemään. Vetäytyminen kestää pitkään, ja lähipäivinä ollaan viisaampia.

Slava Pave

Ei nää sun ryssäviha stoorit pidemmän päälle kanna kun Ukraina on jaettu maapläntti. Koitappa keksiä seuraava klikkisaitti jota sun pieni mutta iskollinen puudelilauma seuraa.

Suomi Finland

Ainoa asia, jota ryssille voi tehdä on niiden vihaaminen. Paska maa, vielä paskemmat ihmiset. Venäjä jakautuu itsr maapläntteihin. Odotapa vain.

Minä

Venäjän hajoaminen on vain siitä kiinni, että heikkeneekö Kremlin ote Venäjän alueista tarpeeksi. Venäjää pidetään pakolla kasassa, joten se hajoaa, jos alueille tulee tilaisuus.

Ovat pitkin poikin Venäjää kyllästyneet olemaan Kremlin siirtomaita, joiden osa Venäjällä on olla lypsettävänä. Alueisiin ei juuri panosteta, vaan kaikki varat vedetään Kremliin ja mm. rahoittamaan hyökkäyssotaa.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Qroquius Kad

Ryssänrengeillä on kroonisesti paha mieli, kun heidän orjaisäntänsä osoittautuikin olemaan kaikkea muuta kuin mitä toivoivat.

Runaway train

Yli 100 000 venäläissotilasta on kuollut tai haavoittunut Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainassa, sanoo Yhdysvaltojen asevoimien komentaja Mark Milley.
Hän arvioi myös, että Ukrainan joukot ovat todennäköisesti kärsineet yhtä suuria menetyksiä ja ettei kumpikaan osapuoli ehkä pysty voittamaan sotaa sotilaallisin keinoin.
Minä olin kuullut vain yhdestä kuolonuhrista ukrainan puolella ja sekin oli pure jenkki spede. Miten tämä voi olla mahdollista?

Suomi Finland

Putinistiparat. Heidän pitäisi osata iloita kaatuneista ryssistä myös, koska se on osoitus siitä, että ryssäkenraalit kilpailevat tosissaan keskenään ja eniten miehiä uhranneet julistetaan Venäjän sankareiksi, kunhan etenevät sen kilometrin verran.

Ja mitä enemmän Venäjän sankareita, se on vaan osoitus siitä, että ryssät ovat ryssiä vaikka voissa paistais.

Samuel

No tämä on yksi arvio muiden joukossa. Taitaa olla ainoa ulkopuolinen arvio, jossa väitetään Ukrainan tappioita venäläisten suuruisiksi. Ainakin väitteille pitäisi löytää kunnon perustelut ennen kuin sille antaa sen enempää arvoa. Ei väliä, vaikka tulisi kuinka korkea-arvoiselta taholta hyvänsä. Pääsääntöisesti näitä arvioita kun kenraalitasoiset ovat aina esittäneet.

Minä

Ei siitä kauan ole, kun Zelenski kertoi Ukrainan menettävän jossain 500 sotilasta päivässä.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Samuel

Kyllä siitä on jo lähes puoli vuotta. Se tapahtui touko-kesäkuun vaihteessa, kun Venäjän tykistö jylläsi Donbassissa, eikä Himarsseja oltu vielä saatu tuhoamaan niiden ammushuoltoa. Tällöinkin kuolleita ilmoitettiin olevan 60-100 päivässä. Tuo 500 (ja jopa 700) saatiin, kun mukaan laskettiin lievästikin haavoittuneet). Tuollaisia päiviä ei kuitenkaan montaa ollut, ja Himarsien saavuttua ne loppuivat kokonaan.
https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/zelensky-ukrainian-army-suffering-up-to-700-casualties-daily.html

Paavo juttu matkoilla😂😂😂😂

Paavo jatkaa valepropagandaa!! Kuka paavo on sodan takana tai yleensäkin sotien takana laittamassa bensaa liekkeihin??? Ketkä paavo on 109 eri maasta karkotettu?? Lukija kuntasi on pääosin täysin aivokuolleita lampaita sinä et ole täysin tietoisesti valehtelet

Mustamakkara

Minulla on hieman sellainen käsitys, että ryssäfanit on aivopesty vodkalla ja kusella ja lopputuloksena ne ovat täysiä idiootteja. Muuten ei käy järkeen se, että joku voi fanittaa ryssiä, heidän nykyistä messiastaan ja pikku prinssejä, jotka jo kiimoissaan odottavat pääsevänsä kalifoimaan ryssälandiaa.

Last edited 1 vuosi sitten by Mustamakkara
Minä

Kovin kiihkoilevat tapaavat yleensä olla aika paljon pielessä ”tietoineen”.

Eri Karkkia

Länsimaihin sijoutettu ja kätketty ryssänraha ja -omaisuus pitää takavarikoida, myydä, ottaa nyt heti käyttöön ja niillä rahoilla ostaa Ukrainalle viimeistä mallia oleva aseistus A-sta Ö-hön. Ei ole mitään itua siinä että ME maksamme vaan SYYLLINEN saa maksaa.

Ylijäämä käytetään Ukrainan jälleenrakennukseen valvoen ettei korruptiopeikko iske.

Sam Colt

Voi käydä niinkin, että vetäydyttyään länsirannalta russa räjäyttää padon ja hukuttaa alajuoksun varrella olevat.

Qroquius Kad

Eiköhän Ukraina ole tähän mennessä jo varautunut siihenkin skenaarioon.

Samuel

Tätä skenaariota on hypetetty liikaakin. Vaikka pato poksahtaisi, ei vesi nouse kovinkaan laajalla alueella. Esimerkiksi Hersonin kaupunki säästyisi tulvalta lähes kokonaan. Toki, jos pamahdus ajoitetaan vaikkapa juuri sen alapuolella tapahtuvan maihinnousun aikaan, voisi tuhoa olla suurta. Sellaista maihinnousua tuskin tullaan silti näkemään.

Tässä on facebookin käyttäjille hyvä mallinnus mahdollisesta vedenpaisumuksesta. Sotilaallisesti sen merkitys olisi varsin vähäinen: https://www.facebook.com/taktiikkajermut/posts/pfbid0FaYyestsxbb299M19wXxbAmrieH7qJ8aCnDi8PNjUxKgtbwkv9w138kU5eNKtDxZl

Varma Voitto Ikuinen

äänestyksessä 1oo % kannatti venäjästä irtautumista ikiajoiksi…

basso balalaikka

Tokihan tuo ensialkuun näyttää hyvältä, mutta
kyllä taitaa ryssällä olla Khersonin ympäristössä useampikin koira haudattuna, ties mitä kepposia sieltä löytyy, ja pelkään pahoin, että kunnon Khohoileita (ryssien haukkumasana UA maan väelle) kuolee ja haavoittuu niiden yllätysten seurauksena, sillä parhaatkaan pioneerit eivät löydä kaikkia miinoja. Slava Ukraini ja Slava kaikki ne sotilaat, jotka eivät ole tappaneet yhtään siviiliä.

Qroquius Kad

Löytyyhän sieltä varmasti yhtä ja toista keljua, joka maksaa monen ukrainalaisen sotilaan ja siviilin hengen tai terveyden.

Todennäköisesti kuitenkin paljon vähemmän kuin jos tilanne olisi toisinpäin ja ukrainalaiset olisivat vetäytyneet ansoittaen;
örkeillä eli ukrainalaisittain moskaleilla on liian kiire juosta karkuun ollakseen järjestelmällisiä.