Iran aikoo alkaa teloittamaan mielenosoittajia

Teheranin mellakoita.
Vaikuttaa siltä, että Iranissa alkaa kohtapuoliin joukkohirttäjäiset. Parlamentti nimittäin päätti, että mielenosoittajat tullaan hirttämään.

Iranissa on jatkunut syyskuun puolesta välistä asti massiiviset mielenilmaukset sen jälkeen kun moraalipoliisi pahoinpiteli 22-vuotiaan naisen hengiltä, koska nainen rikkoi tiukkoja islamilaisia pukeutumissääntöjä.

Suurissa mielenilmauksissa naiset ovat mm. riisuneet huivejaan ja vaatineet vapauksia. Tämä on islamilaisessa maassa aivan ennenkuulumatonta.

Iranin parlamentti päätti selvällä enemmistöllä, että pidätetyille mielenosoittajille langetetaan kuolemantuomio. Laki päätettiin 227-63 enemmistöllä. Iranin hallituksen edustaja kertoo, että kansan enemmistö, joka ei tue mellakoita, vaativat oikeuslaitokselta kovia otteita. Mielenosoittajille aiotaan siis antaa “kova opetus”, jotta myös muut ymmärtävät olla osoittamatta mieltään. Kuolemantuomiot toimivat hyvänä opetuksena lyhyessä ajassa muille mielenosoittajille”.

Iranin hallitus uskoo, että kuolemantuomioilla ihmiset saadaan takaisin kuosiin ja naisille islamin vaatima huivi päähän.