Kadonnut Tove löydettiin kuolleena

Ruotsi on seurannut viime viikot tiiviisti 21-vuotiaan Toven katoamistapausta. Nyt juttu sai uuden käänteen, kun nainen löydettiin kuolleena Vetlandan eteläpuolelta metsästä.

21-vuotias nainen Tove katosi reilu pari viikkoa sitten. Katoamiselle ei ole tähän asti löytynyt mitään järkevää selitystä, vaikka teosta on vangittu kaksi saman ikäistä naista epäiltynä murhasta. Naiset kiistävät teon.

Nyt metsänomistaja oli kävelyllä metsässä ja löysi sieltä kuolleen ihmisen. Selvisi, että henkilö oli kadonnut Tove. Selvisi myös se, että Tove oli surmattu, tosin poliisi ei kerro toistaiseksi kuolinsyytä tai mahdollista surmatapaa.

Juttu on mysteeri, vaikka siitä on tehty sivukaupalla erilaisia arvioita, niin tosiasiassa tapahtumasta ei tiedetä juuri mitään. Tove oli kavereidensa kanssa Vetlandassa sijaitsevassa yökerhossa syyskuun lopussa. Jossain vaiheessa huomattiin, että Tove oli lähtenyt seurueesta. Hänestä tehtiin katoamisilmoitus seuraavana päivänä, josta asti häntä on etsitty ympäri Vetlandaa.

Poliisi otti aiemmin kiinni 18- ja 20-vuotiaat naiset, joita epäillään murhasta. Naiset kuitenkin tietojen mukaan kiistävät tapahtuman ja osallisuutensa millään tavalla tapahtumaan. Tämä on siinä mielessä erikoinen vangitseminen, että kokematon henkilö, joka joutuu ensi kertaa putkaan, niin yleensä tunnustaa mitä tahansa putka-ahdistuksen takia. Tai parin päivän jälkeen yleensä aletaan puhumaan asiaa omalta kantilta parhain päin ja sälyttämään vastuuta toisen niskoille. Mutta nyt molemmat kiistävät osallisuutensa tapahtumiin.