Ukraina ottaa seuraavien päivien aikana haltuun koko Krimin yhteyden

Ukrainan tekemä Hersonin ja Dnepr-joen länsirannan takaisinvaltaus oli menestys. Ukrainalaiset joukot eivät kuitenkaan ole jääneet tuulettelemaan menestystä vaan takaisinvaltaus jatkuu odotusten mukaan Dneprin suistolla joen itäpuolelle Kinburnin niemimaan kautta.

Jo viikonloppuna tuli arvioita, että Ukraina aikoo jatkaa takaisnvaltausta Kinburnin niemimaan kautta. Sotilaallisesti tämä onkin järkevää, sillä siinä saadaan samalla todella kovaa painetta Hersonista perääntyville venäläisille, joiden taistelumotiivi suuren perääntymisen myötä on melko huono. Lisäksi venäläisten joukkojen huolto on Dneprin itäpuolella surkeaa: länsirannalle on jäänyt valtavat määrät kalustoa ja tietojen mukaan jopa miehiä vangeiksi. Itärannan huolto takkuaa.

Päivän aikana on alkanut tippumaan ensimmäisiä filmejä Dneprin suistoalueelta, jossa ukrainalaiset joukot ovat ylittäneet meren mantereelta Kinburnin niemimaalle. Alla kartassa yliykset suurin piirtein. Ukrainalaisten eteneminen sinisellä, venäläisten perääntyminen punaisella.

 

Ukrainan näkökulmasta, jos tämä etenee, niin on voitokas. Siinä estetetään venäläisten pakeneminen Krimille, toistaalta estetään venäläisten huolto Krimillle.

Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Stalin solvasi suomalaisten olevan niin tyhmiä, että heidän päähänsä on iskettävä järkeä moukarilla.
No eihän se Josif-sedän leka siihen riittänyt, eikä tullut Neuvosto-Suomea.
Niinpä örkit kokeilevat sitä nyt toisiinsa:

https://twitter.com/DavidRusskian/status/1591617255783424004

Kyllä tuosta on saattanut tulla pienehkö päänsärky, mutta mahtoiko järki lisääntyä?

X

Niin nyt kun historioita on muisteltu tarkemmin voidaan myös rehellisesti todeta että Suomi voitti sodan Neuvostoliittoa vastaan. Sodan jonka Neuvostoliitto aloitti.

Kunnes toisin todistetaan

Hmmm… Voiko oikeati sano voitoksi sitä että itäraja siirtyi länteen päin 150km???

Qroquius Kad

Sodan aloittaneen Imperialistisen Roistovaltio Ryssän tavoite oli Suomen valloittaminen ja liittäminen itseensä.
Se ei toteutunut.
Tässä mittakaavassa rajan siirtyminen on pikkuseikka, ja Suomen voitto tosiseikka.

Vaikka se Ryssänrenkejä kuinka jurppisi.

X

Totta.

X

Venäläisten juttuja kuunnellessa, kyllä. Helposti.

Name

Itärajan siirto on välivaihe.Itärajaa on vemputettu eeskahtaalle vuosisatoja..Seuraavaksi siirto vuoden 1940 kohdalle..myöhemmin sitten katsotaan Uusi paikka.

Paavo juttu matkoilla😂😂😂😂

Ketä hallitsi neuvostoliittoa?? Eivät ainakaan venäläiset!! Neuvosliiton j hallitsijat vihasivat venäläisiä!!

Suomi Finland

Burjaatit? Mongolit?

Olen vähän kuullut huhuja, että juuri mongolipankkiirit hallitsisivat kulisseissa maailmaa. Todennäköisesti he ovat syyllisiä. Vitun mongolit.

Jns. Man

Vuosia sitten julkaistussa 1900-luvun Venäjän juutalaisia käsittelevässä kirjassaan venäläissyntyinen juutalaiskirjailija Sonja Margolina paljastaa juutalaistoimijoiden hallitsevan roolin bolsevismihallinnossa ja kutsuu sitä ”juutalaisten historialliseksi synniksi”. Hän osoittaa myös juutalaistoimijoiden tärkeän osuuden gulag-leirisysteemin komentajina sekä juutalaiskommunistien aseman Venäjän kirkkojen järjestelmällisessä tuhoamisessa. Lisäksi koko maailman juutalaiset osoittivat tukeaan neuvostovallalle eivätkä päästäneet opposition kritiikkiä kuuluville.  
Voidaan vielä muistuttaa gulag-leireihin viitaten, että niissä oli kussakin vankileirin komentajana aina juutalainen.

X

Nyt kyllä ja vetävät historiassakin mutkat suoriksi. Onneksi meilläkin siihen oikeus. Oletko jo kuullut viimeisimmän tarkastetun uutisen Putinista, on kuulemma tullut kaapista. 🤔

Qroquius Kad

Onhan tästä ollut puhetta ennenkin, ettei Putlerille maistuisi pillu vaan pylly, ja nuorta sen vielä olla pitää:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2016012220999141

Ainakin puheeksi ottaneen elinpäivät hupenivat nopeasti sen jälkeen.

X

Onko Putin vääräuskoinen, nehän tykkää pikkupojista. Myötähäpeän puna emoji, onko sellaista? 🤮

Kukavaan

Pravda kertoo kyseisestä miehestä artikkelissaan:
https://english.pravda.ru/news/hotspots/154780-wagner_sledgehammer/

Yevgeny Nuzhin oli ollut Wagnerin palkkalistoilla, mennyt Ukrainan puolelle ja israelilaislähteen mukaan luovutettu takaisin Venäjälle vankienvaihdon yhteydessä. Hänet surmasi Wagnerin väki.

Nuzhin liittyi Wagneriin 2022. Hän oli Venäjällä murhasta tuomittu. Hänen kuolemansa ja ansioluettelonsa antanee käsityksen Wagnerin joukosta. Oliko niin kelvoton, että sekä ukrainalaiset että venäläiset halusivat hänestä eroon.

Uutta rikollisten käyttö sodissa ei ole.

Qroquius Kad

Ryssässä ilmeisesti toivottiin murhamiehestä päästävän eroon ukrainalaisilla tapattamalla.
Kun hän antautumisen lisäksi ryhtyikin vielä Ukrainan pavelukseen, johan siinä oli örkeille riittävästi syytä hankkiutua tyypistä eroon kovennetulla kuolemanrangaistuksella.

Samalla saatiin aikaan pelote muille vastaavaa harkitseville.

Putin

Yyyyyh Yyyyyyh Yääääääääää !!!!!!

viikate ja moukari

Ukrainan valtausyritys lienee nykyhistorian tyhmimpiä sotia.

Vietnamin sodassa nähtiin miten käy kun rintamalle roudataan vastentahtoisia sotilaita (USA) kotikyliään puolustavia vastaan.

Qroquius Kad

Vietnamin sodassa kylläkin Etelä-Vietnam ja sen liittolainen USA olivat Pohjois-Vietnamin ja sen liittolaisten hyökkäystä vastaan puolustautuva osapuoli.
Oikea vertailukohta Ukrainaan on Talvisota.

Jns. Man

Vietnamin sodassa nähtiin miten käy kun rintamalle roudataan vastentahtoisia sotilaita (USA) kotikyliään puolustavia vastaan.’

Miten tähän asiaan sopii ne Donbassin venäjänkieliset asukkaat jotka ovat taistelleet Kiovan joukkoja vastaan yli 8 vuotta…?

Kake

Noin kätevästi kuvitellaan Donbassin ihmiset pois häiritsemästä omaa yksinkertaista maailmankuvaa.

Qroquius Kad

Ei siellä ole ihmisiä, siellä on örkkejä ja niillä on oma maa.

Suomi Finland

Macron ja Xi ovat nyt sopineet, että ydin­aseiden käyttö Ukrainan sodassa estettävä keinolla millä hyvänsä. Siinä sinulla on miettimistä, kun sekin kortti alkaa olla katsottuna. Kiina kääntää selkänsä, jos Ukrainassa sienet alkaa kasvaa edes pikkuisessa taktisessa mielessä.
Olisin ollut erittäin yllättynyt, jos Kiina olisi tukenut Venäjää ydinaseiden käytössä, koska Kiinan etu on jotain aivan muuta kuin ydinsota missään päin maailmaa. He eivät ota sellaisia riskejä.

Qroquius Kad

Muistelen juurikin tästä asiasta puhuneeni täällä muutamankin kerran aikaisemmin.

umelo

Jälleen hieno koukkaus Ukrainalta. Dneprin itärannalle Ukrainalle tukikohta?

Samuel

Tuo Kinburnin niemimaalle tehty maihinnousu on jo melko lailla varmistettu. Ukrainan eteläisestä puolustuspiiristä on vahvistettu, että siellä on operaatio meneillään. Sen lisäksi Hola Prystan ja Oleshky ovan mahdollisesti niin ikään olleet maihinnousun kohteina. Molempia kyliä on ensi moukaroitu tykistöllä ja Himarseilla, ja sittemmin on kuultu taistelujen ääniä käsiasein. Jotain kryptisiä viestejä mm. Oleskyn pormestari on someen lähettänyt, mutta varma tietoa ei ole.

Samuel

Pieni epäilys on, että ensiksi tehtiin maihinnousu Kinburnin niemeen. Venäjä on jättänyt vain vähän joukkoja Dneprin itärannalle, kun ei uskonut sieltä tulevan uhkaa, ja nekin ovat mahdollisesti Hersonista vedettyjä uupuneita joukkoja, joita ei ole kuukausiin kierrätetty. Näitä kenties lähetettiin Kinburniin, jolloin Ukraina käytti tilaisuutta hyväkseen tehden maihinnousut myös Oleshkyyn ja Hola Prystaniin. Toki nämä ovat varmistamattomia tietoja, joten jäitä hattuun vielä.

Kukavaan

Google-karttaa ja siihen linkitettyjen kuvien perusteella Kinburnin niemimaa olisi ehkä mukava retkeilykohde. On pitkä hiekkakynnäs meressä. Mustanmeren vesikin on vähäsuolaista. Alueella ja Krimillä yleensä on potentiaalia lomakohteena.

Samuel

Pentagon on viime kuukausina lähettänyt Ukrainalle ainakin 58 aseistettua partiovenettä. Näiden lisäksi ainakin kuusi Metal Shark -yrityksen valmistamaa hyökkäysalusta. Nämä ovat jääneet vähälle mediahuomiolle. Niille kun ei tähän mennessä ole juuri käyttöä ole ollut. Voipi olla, että näitä maihinnousuja on suunniteltu jo kuukausia, ja taas ryssä yllätetään sieltä, mistä se ei osaa hyökkäystä odottaa.

Valtsu

Toivotaan, että Ukraina saa järkättyä huollon itärannalle.

X

Sitten vaan pistämään pystyyn kansanäänestys kuulumisesta Ukrainaan.

Ilmari

Mitä kansanäänestystä siellä tarvitaan? Aluehan kuuluu jo Ukrainaan.

X

Kysyppä Kremlistä. Ryssät piti oman shownsa siellä, kansanäänestys kumoaa sen.

Suomi Finland

Kansa äänesti jo juhlimalla vapautustaan. Siis tätä ihan viimeisintä.

Mutta Kremlille asian voisi viestittää rautalankalangasta vääntäen.

Jns. Man

No, ainakin tiedossa on venäjämielisten massateloitukset tai karkotukset. Hersonin alueelta kyllä jo evakuoitiin kaikki halukkaat, joten etninen puhdistus lienee tehty. Lännen ja YK:n mielestä Ukrainan venäjänkielisillä ja mielisillä ei ole ihmisoikeuksia. Venäjänkielisten kielelliset oikeudethan mitätöitiin heti 2014 vallankaappauksen jälkeen.

liz

kohta venaja taas upottaa 100 ohjusta ja homma alkaa alusta niinkuin aikaisemminkin, pian usan maaimanvallan puolrsta taistelevat isanmaalliset ukrainalaiset kokevat taas massiiviset menetykset ja kaikki menee niinkuin pitaakin, valkoisia kuolee kuin heinaa mika lienee koko homman tarkoituskin

Suomi Finland

Venäjän ohjussiiloissa ei virity ohjus, vaan pikkuinen tuulenvire. Muutkin Venäjän ohjusyksiköt ovat vaan tyhjiä putkia.

Venäjä voi lopettaa valkoisten tappamisen koska vaan, jos se ei ole heidän tarkoituksensa. Ukrainalaiset eivät seuraa heitä Venäjälle. Venäläiset ovat turvassa omassa maassaan. Niin sotilaat kuin siviilitkin.

Kouluttamattomat venäläissotilaat vaan tässä pääsevät hengestään, jos ei niiden johtajat ymmärrä, että peli on nyt pelattu.

Mike Stoner

Pure jenkki. I am a dirlewanker soldier. We will gonna win this war. God bless our president.

Denzol Washington

Vitun siistii herätä kännissä ja heittää makeeta läppää netissä. Sä oot paras.

Suomi Finland

“will gonna” ???

Kukavaan

will be going to win ?

Suomi Finland

are going to

tai sitten

we will win

Qroquius Kad

We’re gonna win, sanoi Bryan Adams:

https://www.youtube.com/watch?v=UhYXhjrcLNE

Wanker-paroille ei kuitenkaan riitä, vaikka kuinka monta kertaa tuon kuuntelisivat.

Qroquius Kad

No kun näillä Wankereilla ei tuo Ameriikan kieli ole niin oikein hallussa.

Jerker

Pääasia onkin tehdä sillä vaikutus itseensä.
Tyyli on tärkeintä.

Suomi Finland

Autoissaan on wanker- moottorit.

X

Syvenny aiheeseen tarkemmin, oikea merkitys on aivan sormen päissäsi. Pieni puristus vielä ja..vihje ei liity moottoreihin.

Daavidin poika

Näin siinä käy kun Venäjän diktaattori Putin ottaa valtaan nimittämänsä puollustusministerin viran. Tämähän on kuitenkin yléistä kaikissa maailman maissa missä diktaatori on vallassa.

Slava Ukraine.

Qroquius Kad

Onko sillä eroa, jos puolustusministeri on pulikoimassa tai puollustusministeri pullikoimassa?

Suomi Finland

Venäläinen tennispelaaja Andrei Rublev lähetti viestin: Rauhaa (iltalehti.fi)

Noiden herrojen kohdalla pitää vetää ryssänimitys pois. Lisää tällaisia.

Qroquius Kad

Onhan siinä maassa vieläkin jonkin verran ukrainalaisten kaltaisia itäslaaveja, jotka joutuvat kärsimään örkkien keskellä.

gate io

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/zh/signup/XwNAU