Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen epäiltyihin valepoliisipetoksiin liittyen

Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea.

Sisä-Suomen poliisilla on tutkittavana epäilty petossarja, jossa on kyse ns. valepoliisipetoksista, joissa rikollinen soittaa iäkkäille ihmisille ja esiintyy poliisina. Soiton aikana rikollinen pyrkii saamaan uhrin pankkitunnukset haltuun, minkä jälkeen uhrin tileiltä siirretään rahaa luvattomasti eteenpäin. Tyypillisesti rahat siirretään asiaa varten erikseen rekrytoitujen henkilöiden tilille, joiden tehtävän on toimia asiassa rahanpesijöinä ja välittää rikoksella hankittu omaisuus eteenpäin organisaatiossa.

-Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään vanginnut vuonna -81 syntyneen miehen epäiltynä petosorganisaation johtamisesta. Poliisin nykytietojen mukaan organisaatioon liittyy noin 40 henkilöä. Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea. Poliisi aloitti sarjan tutkinnan kesällä, toteaa rikosylikomisario Sakari Tuominen.

-Erehdyttäjät toimivat hyvin ammattimaisesti ja ovat puheluissaan aina erittäin vakuuttavia. Poliisi ei koskaan kysy puhelimitse eikä muutenkaan kirjautumistietoja pankkipalveluihin, eikä niitä tule koskaan luovuttaa kenellekään tuntemattomalle, Tuominen painottaa.

Esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa rikoksista tarkempia yksityiskohtia. Poliisi tiedottaa asiasta lisää kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista.

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Löhveni

Kysykää tavjalta – he kunnioittavat vanhuksia

Pottis

Onko näkynyt kehitysmaalaisiakin jo valepoliiseina vai onko valepoliisin homma toistaiseksi pottunokkabisnestä?

Qroquius Kad

Kyseinen toiminta on ollut vahvasti erään kansallispukuisen vähemmistön pyörittämää.

Puoli-kreikkalainen

Oisko ollu tähän asti Lindgrenien sun muiden lakerikenkien puuhastelua.

Vallah billah-suomella ei vielä varmaan noissa hommissa oo kauheesti katu-uskottavuutta. .

Se onkin sitten mitä käsittämättömintä paskaa, kun tekijöiden nimiä ei julkaista oikeen enää minkäänlaisissa jutuissa.

Vedotaan mm. jotta “uhrin suojelemiseksi”. Ketähän siinä sitten loppujen lopuksi suojellaan. Huh huh.

Suomalaiselle se vaan kelpaa selitys ku selitys. Vitun munattomia, kuohittuja spanieleita. Saatana.

Jos minä oisin tässä hölmölässä kuninkaana, niin rikollisten ja raiskaajien nimet, passikuvat, sos.turvatunnukset, kotiosoitteet julkaistais jokaisen lehden etusivulla.

Ja jos se ei auttais jonkun kohdalla, nii häpeäpaaluun perse paljaana keskelle kylää pariksi päiväksi.Säällä ku säällä.

Mr X

Liikemiehiä ? Kulmahousut ? Vasen käsi 9 rannekelloa ? Volvo,Göteborg kilvet ? Työelämä,ei aikaisempaa kokemusta . Nykyinen ammatti,tukevasti eläkeläinen .

Nih

Pakkotyöllä ainakin osa korvattava, jos ei suostu, vedelle ja leivälle ilman mitään oikeuksia.Näille vain työnteko on varsin vieras käsite. Yksi keino olisi laittaa vaikka sähköntuotantoon, polkemaan jotain härpäkettä 20h vuorokaudessa, josta saatu virta myydään verkkoon näin kalliin sähkö aikanan..

Jokeri

Tavjahan on halaillut kaikkia julkkismaturikollisia torilla.

Kimi

Hävettää se Halonen, sen presidenttiys pitäisi peruuttaa ja pyyhkiä historiasta, kansakunnan pelastamisen ja presidentti-instituution maineen palauttamisen nimissä.