Vanhuksilta huijattuu taas miljoonia BankID-petoksilla

Hyvin suunniteltu petos on onnistunut silloin kun siitä joutuu roviolle henkilö, joka ei tiedä koko petoksesta mitään. Tällainen on taas uusi huijaus, joka kohdistuu etenkin vanhempiin ihmisiin. Petos on kaksiosainen, jossa huijataan uhria ja maalivahtia.

Huijari soittaa henkilölle ja kertoo olevansa paikallisesta terveyskeskuksesta. Sieltä ollaan varaamassa automaattisesti aikaa terveystarkastukseen kaikille alueen asukkaille. Huijari on siinä mielessä suunnitellut puhelun hyvin, että ensinnäkin he soittelevat pienempien kylien asukkaille, jotka ovat yleensä enemmän hyväuskoisia kuin kaupunkilaiset. Lisäksi huijari kyselee puhelun aikana mahdollisista vaivoista ja sairauksista hyvin ammattimaisen kuuloisesti, joten ikäihmiset eivät osaa epäillä mitään.

Kun kuvitteellinen aika terveystarkastukseen on saatu varattua, niin henkilöä pyydetään vahvistamaan aika BankID:llä, jota Suomessa vastaa pankkisovellukset.

Tämän jälkeen huijari pääsee vanhuksen pankkitilille ja tekee siirron. Uhria ohjaillaan koko puhelun ajan hyvin määrätietoisesti.

Kun uhrin tilille on päästy, niin rahat siirretään maalivahtien ruotsalaisille pankkitileille. Sieltä raha siirretään edelleen sellaisille tileille vaikkapa ulkomaille, jonne rahaa on vaikea jäljittää.

Maalivahdit jäävät tietenkin kiinni ja he joutuvat asiassa rikosepäilyn kohteeksi. Poliisille on selvinnyt, että maalivahteina käytetään nuoria, jotka haluavat nopeasti rahaa keinolla millä hyvänsä, eivätkä täysin ymmärrä mistä on kysymys.

Nuorten lisäksi maalivahteina käytetään ”rakastuneita” yksinäisiä miehiä. Miehille luritellaan Facebookissa tekaistulla naisen profiililla. Miehelle lainataan aluksi muutama kymppi rahaa. Sen jälkeen tämän lainan voi kuitata sillä, että miehen tilille lähetetään nyt suuri summa rahaa, josta hän voi pitää edelleen muutaman satasen ja välittää loput rahoista edelleen eteenpäin jollekin pankkitilille.

Hyväuskoiset ja rahanahneet maalivahdit eivät välttämättä ymmärrä joutuneensa itsekin petoksen kohteeksi, eivätkä varsinkaan sitä, että heitä kohtaan aloitetaan rikostutkinta petoksesta ja rahanpesusta.

Kuluvan viikon aikana Ruotsin Norrbottenin alueella vanhuksilta on huijattu yli 2 miljoonaa kruunua (200 000 euroa).

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hyväuskoiset ja dementit

Ruotsissa 10-12 vuotiaat lapset tilaavat netistä ”kristallia”. Hienot tulevaisuudennäkymät siis niille jotka nyt ovat 70-90 vuotiaita: puhelin soi PÄNTÖIMENÄÄN ja hyväuskoinen vanhus vastaa… ja vastaa…

Mr X

Ei kai taas,silloin,kun RUINfeldt oli kärkiaasi,häneltä lipsahti pienoinen sanavirhe koko ruotsin kansalle ( ei koske savunahkoja ),avatkaa sydänmenne , kun vuohipaimenia punki maahan pitkin poikin,piti sanoa,avatkaa lompakkonne . No,nyt kukkarot putsattu . Onko svea mamma yhtään kylää,jota ei ole RIKASTETTU sontiaisilla ?

kukamitäketä

Onkohan karvahattutrolli ruattin guptia, kun väittää nimekseen Gubta?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17637271/mita-puoluetta-moktar-gubta-edustaa-vai-mainostrollaaja-suomi24lle#comment-117536778
Mikähän ID-varas se on, kun kivenkovaan kuvaansa väittää kasvoistaan otetuksi ja nimekseen tuo. Taitaa olla vihreän langan jämiä ryhmänä. Mokutusmiehhiiii

Tavja

Meillä on niin paljon opittavaa heiltä