Tukholman poliisi takavarikoi 19 varastettua autoa

Poliisin seurantakuvaa, kun yhtä autoa lastattiin konttiin.
Tukholman poliisi ja rajapoliisi paljastivat syksyn aikana mittavan varasliigan, joka operoi kalliiden autojen parissa. Kiinniottojen ja takavarikkojen yhtydessä löydettiin 19 varastettua autoa.

Poliisin seurannan perusteella saatiin takavarikoitua mm. yhdestä laivasta, joka oli matkalla Las Palmasiin ja sieltä edelleen Länsi-Afrikkaan, yhdeksän autoa. Loput takavarikoidut autot olivat myöskin matkalla Afrikkaan ja ne oli lastattu jo kontteihin, mutta odottivat vielä laivausta.

Afrikkaan ehti kuitenkin päätyä jonkin verran autoja ennen kuin liiga jäi kiinni.

Kyse ei ollut mistään aloittelijoista, vaan liiga toimi erittäin ammattimaisesti. Heillä oli käytössään eräänlainen vastaanotin, jolla kaapattiin auton avaimien signaali, jonka jälkeen autoon päästiin sisälle ja se saatiin käyntiin.

Varkauksien jälkeen liiga pääsi käsiksi auton sähköjärjestelmään. Kun auto oli ilmoitettu varastetuksi, niin järjestelmään syötettiin uusi runkonumero ja tehtiin uudet väärennetyt paperit. Auto saatiin näin myytyä ulkomailla tietämättömille ostajille.

Poliisin mukaan Afrikkaan ja Ruotsiin sijoittuneilla toimijoilla oli selvä yhteys ja ainakin osa autoista oli maksuna Ruotsiin tuoduista huumeista.

Neljää miestä epäillään törkeistä varkauksista ja varastetun tavaran kätkemisestä.