Tukholman poliisi takavarikoi 19 varastettua autoa

Poliisin seurantakuvaa, kun yhtä autoa lastattiin konttiin.
Tukholman poliisi ja rajapoliisi paljastivat syksyn aikana mittavan varasliigan, joka operoi kalliiden autojen parissa. Kiinniottojen ja takavarikkojen yhtydessä löydettiin 19 varastettua autoa.

Poliisin seurannan perusteella saatiin takavarikoitua mm. yhdestä laivasta, joka oli matkalla Las Palmasiin ja sieltä edelleen Länsi-Afrikkaan, yhdeksän autoa. Loput takavarikoidut autot olivat myöskin matkalla Afrikkaan ja ne oli lastattu jo kontteihin, mutta odottivat vielä laivausta.

Afrikkaan ehti kuitenkin päätyä jonkin verran autoja ennen kuin liiga jäi kiinni.

Kyse ei ollut mistään aloittelijoista, vaan liiga toimi erittäin ammattimaisesti. Heillä oli käytössään eräänlainen vastaanotin, jolla kaapattiin auton avaimien signaali, jonka jälkeen autoon päästiin sisälle ja se saatiin käyntiin.

Varkauksien jälkeen liiga pääsi käsiksi auton sähköjärjestelmään. Kun auto oli ilmoitettu varastetuksi, niin järjestelmään syötettiin uusi runkonumero ja tehtiin uudet väärennetyt paperit. Auto saatiin näin myytyä ulkomailla tietämättömille ostajille.

Poliisin mukaan Afrikkaan ja Ruotsiin sijoittuneilla toimijoilla oli selvä yhteys ja ainakin osa autoista oli maksuna Ruotsiin tuoduista huumeista.

Neljää miestä epäillään törkeistä varkauksista ja varastetun tavaran kätkemisestä.

Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Teoflos

Muutama vuosi sitten uutisoitiin täällä Suomessakin nigerialaisesta Balck Axe jengistä Ruotsissa. Ei ole siitä kuulunut enää, ellei tämä ole niiden tekosia.

j.t

Miksi Puolan ilmavalvonta ei huomannut ohjusta? jutusta puuttuu kommentointi osio.vahingossa vai kuinka?

Qroquius Kad

Voisithan poistaa ne sitä mukaa kun tulevat ja jättää ihmisten kommentit.

Sonny Pruett

Mahtaa tulla paljon kommentteja sen jälkeen. Itse asiassa kommenttiosio on yleensä todella viihdyttävä ja useasti on tullut makeat naurut. Harmi jos on auki vain rekisteröityneille tulevaisuudessa,on sitte kuin YLE:llä.

jorma

Stadissa kun näkee uudenkarhean sporttisen huippumerkin, niin arvaa melkein aina oikein, että Abdullahhan se siellä on puikoissa. Eihän niihin edes kelagoldilla pääse käsiksi joten täytyy olla muita bisneksiä taustalla, usein hämäriä sellaisia.

JFK

On omituista, että verottaja ei kiinnitä sellaiseen huomiotaan. Mistä on rahat saatu kalliiseen autoon (tai edes sen liisaukseen)?

Assan Nilmera

Eikö vastauksena ole muinoin kuultu että ei kaikki ryyppää rahojansa kuin suomalaiset miehet ja näin voi säästyneillä rahoilla ostaa vaikka auton.

Moonman

Ilmiö liittyy kuulemma myös siihen että ananastukille on maailman tärkeintä se, miltä asiat ainoastaan näyttävät. Sporttiauton puolesta ollaan valmiita vaikka millaiseen velkavankeuteen ja samaan aikaan asutaan jossain itäkeskuksen home-yksiössä. Eivät ne todellakaan ole mitään fiksuja rahankäyttäjiä tai rikkaita vaikka taustalla onkin pizzeria-starttirahoja, veronkiertoa, rötöksiä, huumekauppaa jne.

Lallukka

Vain polttomoottorinen on auto, nuo sähkö sun muut hypriti-hilavitkuttimet täyttä PASKAA! Eivät toimi talvella luotettavasti.

Anu S. Tappi

Sehän on ainoastaan mukavaa kun saatu kansainvälisyyttä myös autovarkauspuolelle. Minä jatkan Skodalla ajamista, ei pelkoa että kelpaisi afrikkalaisjengille varastettavaksi.

Nih

Ja EU suunnittelee schengen sopimusta varsinaisten roistomaiden Bulgaria, Romania ja Kroatian kanssa. Sen jälkeen isot rosvojoukot putsaavat kaiken irtisaavan, toivottovasti onglema lisääntyy myös Helsingin ja Etelä-Suomen rikkaitten alueilla. Täällä maaseudulla riittää kun antaa hieman tulta rosvojoukkojen perään kun poliisia ei ole, oppivat että voi lähteä henki ja hävitä olemattomiin..