Venäjä aloitti taas siviilien ja infran tuhoamisen

Venäläisten tuhoama sähköasema.
Venäjä on selvästi laittanut uuden vaihteen pykälään yrityksissään valloittaa Ukraina. Tällä hetkellä ammutaan taas urakalla ohjuksia rintamalinjojen taakse päin siviilejä ja infraa.

Etenkin oleellisen infran tuhoaminen näyttää olevan Venäjän agendalistalla. Päivän aikana on pommitettu mm. Dnipron kaupunkia, joka on Ukrainan teknologian ja teollisuuden keskus. Kaupunki sijaitsee kaukana rintamalinjoilta. Mutta koska kaupungissa on paljon Ukrainalle tärkeää infraa ja teollisuuden huoltoon liittyvää toimintaa, niin lienee selvää, että Venäjä yrittää tuhota sitä.

Myös Zaporizzijaa on pommitettu raskaasti. Sieltä kerrotaan useiden siviilien saaneen surmansa.

Alla filmille sattunut yksi isku Dneprin kaupunkiin. Useita loukkaantui aamuisissa ohjusiskuissa, mutta muuten vahingoista ei ole tietoa.

Sosiaalisesta mediasta löytyy useita filmin pätkiä, joissa siviilit ovat kuvanneet venäläisten ohjuksia, joita Ukrainan joukkojen ilmapuolustus on tuhonnut. Kannattaa muistaa se, että sekä ohjuspuolustuskaan ei ole 100 prosenttinen, puolustusohjukset voivat harhautua. Alla yksi filmi, jossa Ukraina tuhoaa yhden ohjuksen lähellä asustusta.

Useita kaupunkeja on jäänyt viime päivien aikana ilman sähköä, alla olevat kuvat ovat Odessasta. Isot osat miljoonakaupunkia ovat pimeänä ja käytännössä sähkön lisäksi lämmitys ei toimi.

Myös Puolan rajan pinnassa sijaitseva Lvivin suurkaupunki on ainakin osittain ilman sähköä. Videonpätkää kaupungista. Kaupungissa on syntynyt raadollinen sananlasku, että ”Tämä pimeys johtaa kirkkaampaan tulevaisuuteen”.

Rintamalinjoilta on tullut vähän tietoa. Varsinkin Donetskin rintamalta pohjoisen ja lounaan suuntaan on todella vähän tietoa. Toisaalta sieltä tulee sellaista tietoa, että varsinkin Donetskista lounaan suuntaan rintamalinja etenee hitaasti, mutta varmasti kohti etelärannikkoa.

Kannattaa huomata, että välimatkat ovat pitkiä, eikä aikaisempien Hersonin ja sitä ennen Harkovan tapaisia venäläisten joukkoperääntymisiä tapahdu joka päivä, jolloin Ukrainan joukot pystyvät etenemään useita kilometrejä putkeen.

 

Ukraina käyttää etenemisen apuna monia keinoa. Alla filmillä yksi tapa. Ukrainan joukot laskevat valtavan savuverhon valtavalle pellolle. Savuverhoa apuna käyttäen ukrainalaiset yrittävät ottaa taas yhden askeleen vallata maataan takaisin.

 

Uuden haasteen sodan kululle aiheuttaa talven tulo. Useisiin maakuntiin on satanut ensilumi. On pakkasta ja kylmää. Siitä seuraa tietenkin siviileille ongelmia. Varsinkin kaupunkiväestölle, jolla ei ole saatavissa sähköä, mutta ei myöskään puulämmitystä, jota voidaan käyttää maaseudulla. Omat haasteensa talvi aiheuttaa myös sotilaille. Nyt katsotaan pakkasen kestävyys.

 

Aiemmin on kerrottu, että Hersonin alueella Dneprin itäpuolelle perääntyneet venäläiset ovat jatkaneet perääntymistään edelleen. Tämä oli ehkä vähän liioiteltua siinä mielessä, että ainakin joissakin paikoissa venäläisjoukot ovat ihan Dneprin rannoilla ja ampuvat tykkitulta joen yli Ukrainan hallussa oleville alueille.

Toisaalta taas useissa yksiköissä venäläiset pakkomobilisoidut joukot ovat heittäneet aseet ojaan ja yksissä tuumin lähteneet käpykaartiin.

 

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Antiatomi

Mikäli Venäjä saa Iranilta paljon niitä yliääniohjuksia, niin Ukrainasta sammunee loputkin valot. Tällöin Nato joutunee puuttumaan peliin kuten Jugoslavian hajoamissodissa 90-luvulla.

Ydinsodan uhasta puhutaan, mutta jossakin vaiheessa sekin kortti varmaan katsotaan.

Qroquius Kad

Xi on tehnyt selväksi, ettei se salli Putlerin alkaa pilata omaa strategiaansa ydinpöljäilyillä.
Putlerlla ei ole mitään Punaista Nappia, vaan komentoketju käskystä laukaisuun on pitkä ja moniportainen.

Kiina on tähän mennessä yhtään epäilemättä pitänyt huolta ketjun kaikkien portaiden kohdalla katkaisemisesta tarvittaessa joko korruption tai tarkoin sijoitettujen salamurhaajien keinoin.

Ei NATOn tarvitse kuin toimittaa Ukrainalle nykyaikaista ilmatorjuntaa niin paljon, että se voi pysäyttää örkkien ohjukset sekä tykistöohjuksia niin paljon, että se voi vastata Ryssälle ohjuksen ohjuksesta, parhaasta kaksi.
Kun örkit alkavat kuolla tuhansittain omissa kotikaupungeissaan, tulee sota aivan liian todelliseksi eikä enää ollenkaan mukavaksi asiaksi.

Hetki vielä

Ei hätää. Ihan just Venäjä ilmoittaa antautumisestaan. Zelensky on jo esittänyt vaatimuksensa ja ehtonsa rauhalle. Ja nyt vain odotetaan milloin Venäjä alistuu niihin.

tytti

venajalla kayttaa itsekehittamiaan hyoersoonisia ohjusalustoja nimeltaan S400 ja S500 joita koko muu maailma haluaa, miksi ne ohjukset pitaisi iranista roudata

Minä

Kysy sitä venäläisiltä. Nehän niitä haluavat ostaa Iranista.

Antti Antiatomi

Mahdollisesti niitä omia on vähän ja/tai niissä on teknisiä ongelmia.

Qroquius Kad

Kuinkahan moni maa niitä S-500-järjestelmiä oikein haluaa?

Kake

Millä ohjuksilla Venäjä muka pommittaa? Nehän loppuivat jo maaliskuussa. Kuinka paljon ohjuksia jollain burjaattivanhuksilla muka voi olla.

Qroquius Kad

Ilmatorjuntaohjuksilla, jotka eivät sovellu siihen lainkaan, kute huomataan.
Tykistöohjukset ovat loppuneet jo ajat sitten, toimivat siis;
varastoissa on vaikka kuinka paljon, mutta niistä ei enää lähde pihaustakaan.

Joppos123

Ryssällä on kaikki ohjukset aikalailla lopussa siksi ne ostavat korvaavaa romua Iranista.
Veikkaanpa, että ei mene kauan kun Iranin ohjustehtaille iskee jokin ”ongelma”. Orastavasta kansannoususta puhumattakaan. Ei ne papit ole ikuisesti vallassa.
Ryssä jatkanee ”taktisia” vetäytimisiä aina Moskovaan asti malliin kalapuikko-aatu.
Rintamalinjoja ”oiotaan” on vanha sanonta holtittomalle paolle.
Ei ryssän varusmiehet kykene pitämään yhtään nyt linnotettua linjaa.
Niille on annettu 2 viikon vittuilukoulutus ja paskat aseet.
Paintboll liivit ja muovikypärä. Wagnerpaskat ja Tsetseenit kyttäävät rintaman takana ja ampuvat perääntyvät.
Geronimo, motivaatio ihan huipussa kun vastassa on veteraanit ja sodan ammatilaiset.

Joppos123

Jos ryssä olisi edes vähän todistanut olevansa ihminen niin kävisi jopa sääliksi niiden tappiot.
Mutta kun ryssä on todistanut jälleen kerran olevansa ihmiskunnan pohjasakkaa ja elukka niin ei tule sääliä.
Mitä enemmän Ukrainaliset niitä elukoita tappaa, sen parempi.
Ovat poissa meidän huudeilta.
Jokainen alapeukuttaja voi miettiä millä he voisivat petoa tyydyyttää ettei tulisi kuula kalloon. Suikkari, pesukone, mummon alkkari vai jotain muuta?
Me isänmaalliset tarjoittaisiin vain kuolema.

Joppos123

Taitaa nekin ohjukset seilailla leopardiset tangahuorat etukannella pitkin välimerta. Eli paperilla olemassa mutta rahat pöllitty ja niillä fyrkillä on ostettu ökyjahteja huorineen.
Samoinhan kävi ”ARMATA” projektille.
Putler laittoi jo 10 vuotta sitten 500 miljardia dollaria armeijan uudistukseen ja nyt nähdään tulos.
Kun varkaiden ylipäällikkö eli putte kuori siitä omansa pois niin kaikki muutkin teki samoin.
Sinne suoritusportaaseen jäi hankintoihin sata ruplaa ja siinä vaiheessa paikallinen komentaja osti sillä sadalla ruplalla pullon paskaa vodkaa.
Kun koko järjestelmä perustuu varastamiseen niin näin käy, onneksi.
Ei ryssä kykene tuosta koskaan muuttumaan.
Sama paska jatkuu ja jatkuu.
1500 vuotta haaroille potkittu kansa nauttii samanlaisesta jatkosta.

Totuus esiin

Maan ulkopuoliset tahot tulevat estämään mahdolliset ydinräjäytykset. Likaisen pommin räjäyttäminen on kyllä mahdollista.

Sherlokki suvakko

Onhan se niinkin, mutta meneppä tykiruuaks. Suolenpätkää ja paskaa tulee silmille, niin onko kaunista?

Qroquius Kad

Siksihän örkit liikkuvatkin vauhdilla rintamalta poispäin joko käskystä tai ilmeisesti enimmäkseen omin luvin.
Niinpä yhtenä strategisena tavoitteena onkin suotavaa olla lisätä karkureiden määrää ja karkuvauhtia.

Kake

Örkit! Eli toisin sanoen Frodo on Zelensky, joka urheasti lähtee pelastamaan maailmaa, ööh, eikun piileskelee jossain turvassa ja vaatii rahaa. Elrond on Soros ja Gandalf Joe Biden, Galadriel Nulandin eukko. Juu, hyvältä näyttää tämä versio.

matti mainio

Kummallista on sodankäynti. Eikö sääntöihin kuulu että ketään ei saa tappaa, mitään infratuhoa ei saa aiheuttaa, sähkökatkoja ei saa aiheuttaa. Myöskään ei saa sotia jos lämpötilat laskee alle pakkasrajan, saattaa tulla paleltumisia tai ainakin sellaista vaaraa.

A Siantuntija

Mitä Paavo tuumaa 5 min pätkästä? siis asiasta, ei ihmisten syömisistä, eikä mun analysoinnista

https://www.bitchute.com/video/NIowcCBeP3Bt/

Minä

Siinä joku selittelee oman agendansa tarinaa. Venäläinen ohjus oli tulossa, ukrainalaiset laukaisivat ilmatorjuntaohjuksen, joka osui siihen ja molemmat mätkähtivät Puolan puolelle. Kuulemma räjähdys ei ollut venäläisen ohjuksen räjähteen rähädys, vaan polttoainetankin räjähdys.

VMP

Kummallista on ryssän elämä ei saa raiskata lapsia ja tappaa mummoja vapaasti vaikkei kutsu sitä edes sodaksi ja jos kutsuu niin niitä pitäisi saada raiskata vapaaksi, eikö ryssillä seiso jos nainen ei pane vastaan?

Nih

Ryssä on näyttänyt todellisen luonteensa taas tässä ”sodassa” kun siitä ei ole taistelemaan mies miestä vastaan vaan se terrorisoi ja murhaa,raiskaa ja kiduttaa avuottomia siviilejä. Ryssä pitäsi hävittää maapallolta kuin haittaeläin luonnosta, kokonaan sitä ei pois saa mutta pienentää roimasti populaatiota niin muuta voisivat sen jälkeen paremmin. 40-luvulla se oli lähellä mutta se perkeleen roosevelti, stalinin perseen nuolija esti sen.

tytti

millonkohan ukraina aiotaan perustaa, eihan sita ole viela edes hyvaksytty itsenaiseksi valtioksi neuvostoliiton hajoamisen jalkeen missaan tuutissa, voisin minakin perustaa samalla pikku valtion ja saada taskut pullolleen aseita ihan ilmaiseksi koska kolohausti(muut maksaa)

Minä

Mistähän mielikuvitusmaailmasta tietosi keräät? Ylität jopa Putinin väärän tiedon selittelyssä.

VMP

”kansallismielisiltä” Siellä tieto on jostain syystä sama kuin toisen maailman sodanaikaisessa propagandassa ja mitä isompi valhe sen paremmin se näihin uppoaa..

Tapio

Rurik, viikinki kuningas, perusti Kiovan Rusin eli alkuperäisen Venäjän viikinkiaikaan. Rurikin suvun viimeinen Tsaari oli Iivana Julma, jonka jälkeen alkoi Romanovien dynastia.

Minä

Nykyisen Venäjän juuret ovat Moskovan ruhtinaskunnassa. Se ei varsinaisesti liity Kiovan Venäjään, joka oli ihan oma lukunsa slaavilaisen maailman valtakuntana. Moskovan ruhitnaskunta oli hylkiö, joka mielisteli mongoleja saadakseen oikeuden verottaa muita ruhtinaskuntia seudulla ja siitä tuli suuriruhtinaskunta.

Qroquius Kad

Mongolit valloittivat lukuisia itäslaavien ruhtinaskuntia ja tekivät heille alamaisimmasta Moskovasta suuriruhtinaskunnan, jonka suuriruhtinas sai kerätä verot muilta ruhtinailta.

Sittemmin mongolit turkkilaistuivat tataareiksi ja sekosivat itäslaavien kanssa niin, että muodostui örkkien orjarotu.
Sillä ei ole yhtään esivanhempiensa hyvistä puolista, mutta kaikki huonot.

Qroquius Kad

Tuollaistako UMV:ssä nyt kerrotaan?

Runtiti-pou

Se onhuomannut, että Länsi vain katsoo vierestä

Qroquius Kad

Eikä toimita lainkaan HIMARSeja eikä muitakaan asejärjestelmiä saati yhtään mitään sotamateriaalia eikä varsinkaan kouluta ukrainlaisia.

Runtiti-pou

Nuo eivät vielä ”eskaloi” sotaa. Ainoa oikea ratkaisu olisi kuitenkin eskaloida Venäjä hautaansa

Niinistö fan

Aika väsynyttä skeidaa alkaa olla nää jutut. Sama kuin katselisi Toverin tai Aaltolan muminaa kusenvärisillä tähdillä ryyditettynä.

Qroquius Kad

Kyllä UMV:stä voi lukea sitä oikeaa Totuutta, örkiksi Pravda, joten mitäs täällä itseään kiusaamaan epämiellyttävällä tiedolla.

p.grandell

kun on sodassa, strategiaan kuuluu infran tuhoaminen..ei sota ole lumisotaa lumipalloilla, turha tuollaisesta kirjoittaa, kukaan ei kirjoittanut kun ukrainalaiset systemaattisesti tappoivat venäläisiä,vaikka oli yli 3000 ilmoitusta tehty yk.lle 8 vuoden aikana. turha nyt kun sota eskaloitunut, parkua ja kirjoittaa että venäläiset ja ve….ihan sceidaa. kun olin angolassa 3 vuotta fransmannien alaisena, ensin varoitus, kun mitään tapahtunut, 5 päivän aikana joka ikinen islamisti juoksi rajan yli, pari sandaalia jäi jäljelle, joka ikinen moskeija oli maan tasalla ei tiiltä tiilen päällä…sota on sotaa, ei siellä ole ”sääntöjä” kummallista kun sionisti jenkit hajoitti kaddafin maan raunioiksi, oli ”oikeutettua” hullu obamakin sai nobelin rauhan palkinnon, vaikka aloitti 8 sotaa..

VMP

Painu sinne ”kansallismielisille” sivustoille ja ne on tasan yhtä kansallismielisiä kuin metro-tytöt on hevi bänndi, minkä takia ”kansalismieliset” muuten tarjoaa ilmaisen alusta ryssän propagandalle? Tähän ei ole tullut vastausta.

Suomi Finland

Viktor Orbán: EU:n Venäjä-pakotteet ”askel kohti sotaa” – IL seuraa

Tämä Orban on varsinainen nero. Miten hän on ajatellut itse hoitaa tilanteen? En ole vielä lukenut juttua loppuun, mutta luulenpa ettei Orban kerro, mitä oikein tarkalleen ottaen pitäisi tehdä.

Suomi Finland

Käytännössä se sanoo, että Venäjän täytyy antaa rauhassa tehdä sotilasoperaatioita ihan missä ryssiä nyt vaan sattuu huvittamaan ja niiden toimintaan ei pidä mennä puuttumaan, koska ryssät voivat tästä suuttua.

Jos ryssä menisi Unkarin rajojen yli niin kyllä itkettäisiin jopa Pohjois-Koreaa apuun.

Alpertti

Ryssien on vaikea mennä Unkariin, koska ystäviä on vähän, ja Ukrainan ryökäle on välissä. Valko-Ryssäkin on kaukana pohjoisessa, monta sataa kilometriä Ukrainaa on välissä. Orban voi siis jatkaa touhujaan melko turvallisesti. Hän tosin taitaa olla sitä mieltä, että Ukrainan pitäisi lopettaa sotiminen ja liittyä Ryssän federaatioon. Ja ottaahan suuri Ryssänmaa varmasti nytkin jäsenhakemuksia vastaan. Mikään sääntö ei varmaan estä maata kuulumasta sekä Ryssänmaahan että Euroopan unioniin. Jos estääkin, niin ainahan EU:sta voi erota. Jos Ryssänmaa on niin hyvä, niin miksei Orban liitä Unkaria siihen?

Qroquius Kad

Meidän täytyy muistaa, että Suomen valtamedia ei julkaise Orbánista yhtään todenmukaisempaa uutista kuin Trumpistakaan.

Molemmat ovat suomalaisen mediaeliitin inhokkeja numero yksi, jaetulla sijalla:
Orbán siksi ettei päästä muslimeja Unkaria tuhoamaan ja Trump koska hän ei päästänytkään Hillarya siippansa ex-virkahuoneeseen, vaikka USAn ja Suomen vasemmistomedia oli hänet yksimielisesti valinnut.

Näitä kahta asiaa mediaeliittimme nyt kostaa leppymättä päivästä toiseen näille kahdelle suoltamalla puhdasta ja peittelmätöntä vihapropagandaa.
Muistakaamme lähdekritiikki;
emmehän me usko örkkienkään ja niiden persehuorien valeita?

Jokeri

Ryssät on aseettomia siviileitä tappavia pelkureita!

Joppos123

Ryssä ei uskalla ja kykene muuhun kuin tappamaan siviilejä ohjuksillaan. Rintamalla ne ali-ihmiset saavat turpaansa koko ajan, ne eivät vaan osaa ja kykene.
Suomi teki loistokaupan kun osti 400 kasetillista uusimpia ohjuksia MLRS järjestelmään.
Jos siansilmä saisi kipuiluissaan päähänsä iskeä Helsinkiin niin meidän vastaus olisi 100 (800 ohjusta) kasetellista suoraan Pietariin. Ja lisää löytyy jos siansilmä tilaa.
Sitä kutsutaan kauhun tasapainoksi.
Se kyky valitettavasti puuttuu Uktainalta.
Ryssän pitäisi tuntea se sama paska niskassaan mitä siansilmä kylvää Ukrainaan.
Ukraina voittaa sodan ja tuhoaa siansilmän armeijan.
Kiina saattaa samalla napata siansilmältä Siperian luonnonvaroineen.

Joppos123

Jos ryssä ja ryssänfanit luulevat, että edessä olisi joku ”talvitauko” niin väärin meni.
Ukraina painaa nyt päälle ja örkit tapetaan. Ihan sama montako sataatuhatta varusmiestä tai vankia örkit heittää lihamyllyyn, ne tapetaan tai ajetaan pois, myös Krimiltä.
Momentum on Ukrainalla ja siansilmä voi jatkaa piilotteluaan.
Sitä paskaa pelottaa.
Se paskakasa pelkää ihan tosissaan.

Runtiti-pou

Valitettavasti on Raspytzija vai mikä se oli eli rospuuttoaika

Joppos123

Alapeukuttajille:
Te kuvittelitte, että putlerin barbaarilauma marssii 24.2 2022 suoraan Kiovaan ja vapauttaa Ukrainan natseista, kuinka meni?
Te kuvittelitte , että se vetäytyiminen on vain väliaikaista (niinhän jumalanne putler julisti).
Kuinka meni?

Harkova. Kuis nyt ihan oikeasti meni? Turpaan saitte ja aika isolla tuella. Tehän juoksitte karkuun ja valtaosa kalustosta jäi Ukrainalaisille. Paskin vetäytyminen ikinä. Eihän ryssä sitä tunnusta.

Mutta Herson.

Milläs te alapeukuttajat meinaatte tämän selittää?
Ryssä saa turpiinsa parhaillaan ja toki Ukrainankin joukot kärsivät tappioita. Samalla tavalla kaikki vuotaa verta kun tulee reikä.

Joppos123

Kaikille hyvää lauantain jatkoja paitsi putenlutkuttajille paskaa iltaa.

Joppos123

TJ 41. Mutta pyydettiin erääseen koulutusorganisaatioon . Kai se pitää mennä koska se tähtää ryssän tuhoon ns taistelukentällä.
Ns siksi, että eihän ryssä käy sotaa muuta kuin siviilejä vastaan. Ei se ali-ihminen uskalla.
Sääli kun aatu ei saanut tuhottua tuota pahuuden valtakuntaa.
Sen tuhoaminen jäi Ukrainalle ja meille jotka ovat tukena.
Nyt olisi sauma ottaa takaisin Viipuri ja Petsamo. Ryssä ei mahtaisi mitään.
Viipuria en kaipaa mutta Salmi.
Nyt on psyko haavoittuva. Rajan yli ja ”kansanäänestys”.