Työmaamurrot lisääntyneet – varkaiden matkaan kaikkea myyntiin kelpaavaa

Itä-Uudenmaan poliisille on kuluneen syksyn aikana tehty useita kymmeniä ilmoituksia rakennustyömaille tehdyistä murroista. Työkaluja ja pienempiä työkoneita on anastettu myös pysäköitynä olleista ajoneuvoista.

– Työmailta varkaiden matkaan lähtee lähes mitä vaan anastettavissa olevaa ja myyntiin kelpaavaa tavaraa kuten kaapelikeloja, kuparia, työkoneita ja työkaluja. Varkauden kohteina ovat olleet myös työmailla sijanneet työkoneet, joista on anastettu arvokasta elektroniikkaa ja polttoainetta, kertoo rikoskomisario Aleksi Topinoja.

Anastetun omaisuuden arvo näissä varkaustapauksissa vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Osa epäillyistä tekijöistä jää kiinni, mutta osa varkauksista jää selvittämättä ja epäillyt kateisiin.

– Työmaiden työmaaturvallisuudesta kannattaa huolehtia myös oma-aloitteisesti. Työmaat tulisi jättää työpäivien jälkeen sellaiseen kuntoon, etteivät ne houkuta alueille varkaita. Arvo-omaisuus tulisi aina laittaa mahdollisuuksien mukaan turvaan hyvin lukittujen tilojen sisään. Myös turva-alan palveluntarjoajien käyttöä tai kameravalvontaa kannattaa harkita, kehottaa Topinoja.

Jos edellä mainituista toimenpiteistä huolimatta varkaat pääsevät yllättämään, tulisi rikosilmoitus poliisille tehdä aina mahdollisimman pian. Työkalujen merkki- ja mallitiedot sekä valmistenumerot kannattaa kirjata ylös. Näin anastettu omaisuus voidaan tarvittaessa etsintäkuuluttaa.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi maksaa

Kenties tulevat asukkaat ovat vaan käyneet tutustumassa rakenteilla oleviin sossukoteihinsa.

Rehellisyys, mikä se on?

Suomi on vahvasti Ruotsin tiellä. Työkalut ja dieselit lähtevät alta aikayksikön ”paremmin tarvitseville”.

Qroquius Kad

Ja ensi keväänä Suomen kansa taas vahvistaa haluavansa tämän jatkuvan, vaikka vaihtoehtokin olisi..
Mutta kun ei kerran kelpaa, niin minkäs sille sitten voi.

Det är kucku det

Niin, ei sille sitten mitään voi jos päät ovat puuta eikä vain puuta vaan lahopuuta. Meno jatkuu kunnes pohja tulee vastaan.

Kukavaan

Veikkaan vihreille kannatuksen lisääntymistä, koska pelkään pahinta.

Qroquius Kad

Se tapahtuukin luultavasti mutkan kautta, koska KaKolle on povattu komeaa vaalivoittoa ja sehän on vain viherkommunistien huorapuolue.

Nih

EU avaa lisää vapaakulkua rosvo maista.Bulgarian, Romanian ja Kroatian täysimääräisen osallistumisen Schengen-alueeseen, hih etelä-suomesa on saalista.

Qroquius Kad

Mutta emmekö mekin voi sitten lähteä sinne yhtälailla saalistamaan?

Nih

Niin mutta kun siellä ei taida olla mitää rosvottavaa.