Ihmisillä on pakkomielle parkkeerata autoja ojaan ensilumella

Joskus ihmetyttää, että miksi ensilumi aiheuttaa joka ainoa kerta täyden liikennekaaoksen. Ihan kuin autoilijat olisivat ensikertalaisia ja auto on pakko saada ojaan.

Viime yön ja aamun aikana Tukholmaan satanut muutaman sentin lumikerros pysäytti cityn liikenteen totaalisesti. Kaikki bussilinjat olivat monta tuntia pysähdyksissä ja joka ainoaan ojaan, jonne vain on mahdollista, on parkkeerattu autoja.

Lunta ei edes satanut pyryttämällä, vaan lähinnä “jouluisasti” leijaillen. Keli oli ihan normaali talvikeli, eikä edes mitenkään erityisen liukas. Itsekin näin muutaman kilometrin matkalla useita autoja, jotka oli saatu ojaan. Käsittämättömin oli neliveto maastoauto, joka oli saatu suoralla tiellä sivuluisuun ja ojaan. Miten tällainen voi olla mahdollista? Autossa on ratti, kaasu, jarrut ja vaihteita, joilla auton kulkua hallitaan. Silti jotkut katsovat parhaaksi ohjata auto ojaan.

Yhdellä risteysalueella ojaan oli saatu kaksi autoa samaan paikkaan ja 50 metrin päässä oli toiset kaksi autoa. Jotkut pöntöimmät olivat saaneet moottoritiellä päähänpiston pysäyttää auto keskelle kaistaa hätävilkut päällä, koska joku oli saanut auton luisuun. Luisun jälkeen saadaan tietenkin paniikkikohtaus ja auto pysäköidään keskelle moottoritietä sen sijaan, että jatkettaisiin ajamista.

Itse oli kesärenkailla liikkeellä, eikä autolla eteenpäin liikkuminen ollut mitenkään ongelma. Auto ei kesärenkaista huolimatta luistellut ympäriinsä kuin pulkka

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Johan Steel

Montako rallikuskia on tullut ruotsista viime vuosina?

Mr.Reese

Oliver Solberg, joka kylläkin sai kenkää Hyundailta kun parkkeerasi ojaan liian usein.

Lallukka

Itse aina vaihtanut ajoissa talvikemut, paitsi nyt piti viedä jonottamalla paikalliseen rengasliikkeeseen koska olen äärimmäisessä flunssassa. Ei pystynyt.

Kukavaan

Olen ajanut kesät talvet kitkoilla. Ei vaihtohuolia. Ei kausivarastointikustannuksia. Joka toinen vuosi koko rengassetti vaihtoon sen kunnosta riippumatta.

Qroquius Kad

Autossa on ratti, kaasu, jarrut ja vaihteita, joilla auton kulkua hallitaan.

Kun painetaan kaasua ja vaihdetaan isommalle ohjaten ratilla menoa tarkemmin liikennettä seuraamatta, tuleekin YLLÄTYS!!
Sitten painetaan jarru pohjaan, nostetaan kädet ratista silmille ja kiljutaan, kunnes auto on pysähtynyt ojaan.

Siitä selviydyttyä lähetetään raivoisa määrä someviestejä, joissa kirotaan taas tämänkin kelin aiheuttaja.
Se ei tietenkään ole pohjoismainen talvi.

Kurkku Purkki

Allahin tummat pojat ajelevat todella huonosti

Kukavaan

Jospa moniosaajat eivät ensimmäisenä talvenaan osaa ajaa lumikelillä.

Juha s

Eivät osaa edes kesällä.

Alpertti

Tukholmahan on jo niin kaukana etelässä, ettei siellä edes ole varsinaista talvea. Mutta ehkäpä oja tuntuu turvalliselta paikalta, kun taivas hilseilee, ja siksi ruotsalaiset pysäköivät ojaan? Sieltähän auto ei varmasti lähde ilman hinausauton apua liikkeelle. Tosin ilmastonmuutoksen myötä Suomessakin lumisade on jo käynyt siinä määrin poikkeukselliseksi, että se on jo pääuutinen. Iltalehdessä voi seurata suorassa lähetyksessä, kun sataa lunta.

Jupi

Talvi yllätti Ahmedin

YLEn valehteleva tuo yle

“.. Käsittämättömin oli neliveto maastoauto ..”

Ketkäs ne maastureilla ajaa? Pikkurikkaat, egoansa esittelevät kotirouvat! Kun irtoaminen tapahtuu renkaan ja tien kesken, tapahtuu irtoaminen myös ohjauspyörässä. Egoisti sulkee tiukasti silmänsä ja kabiinin täyttää rrrraikas “iiiIIIIIIKk”

Tarviiko selittääenemmän?

JFK

Itselläni oli jossakin vaiheessa neliveto citymaasturi ja niin se vaan lähti suoralla tiellä pyörimään. Onneksi pysyi tiellä. oli mukavaa, että saattoi omalta osalta vahvistaa mielikuvaa citymaasturikuskien ajotaidosta. Vaikuttaa vähän siltä, että neliveto lähtee luistelemaan paljon helpommin, kuin kaksiveto (eli yksiveto). Nelivetoa ei kannata pitää päällä normaaliajossa.

Pera Pervo

En ole nelivedolla ajanu eli ei todellista kokemusta. Mutta kaksivetoisella liian kaasunkäytön huomaa luistamisena aiemmin ja tilanne hallintaan usein vain kaasun hölläyksellä. Eli ilmeisesti nelivedolla luistoon lähdettäessä tilanteen hallinta jo paljon vaikeampaa.

Rattari

Niin mutta sinä Paavo et olekaan muslimi, joten sinä OSAAT ajaa autoa.

Oloneuvos

Katohan perkelettä, se on tuo lumi jännä elementti. Täällä tullinpuomin Shellin eteläpuolella ihan sama juttu, varsinkin bussit kiinni tasaisella kun pysäkiltä pois yrittävät.

Pera Pervo

Varmaa pysäkkien ajourat kiillottuu, ettei ihme jos kiinni. Riippuu kans paljo, kummoset vetoset on. Mut kiillotetulla jäällä kitkakerroin ilman nastoja on pieni.

Dan Wesson

Kuvassa olevassa kelissä ei tee kesärenkaalla yhtään mitään. Sitä ei ole suunniteltu lumessa toimivaksi. Jarrutusmatka on kymmenkertainen. Jos olosuhteisiin nähden vääränlaisilla renkailla pääseekin eteenpäin, niin jarrutus- ja väistötilanteissa tuleekin sitten ns. kusiherätys eteen. Sama koskee talvirenkailla ajeluun kesäkuumalla. Muuten menee, mutta jos/kun joutuu tekemään 80-100 km/h paniikkijarrutuksen tai -väistön, niin ei ehdi katumaan väärää rengasvalintaa.

Leksa

Pääosa ulosajaneista kuskeista taitaa olla ahmeddia, Alia ja Mohammedia.

Ernst Seifenmacher

eikös vihreät luvanneetkaan noin v 2009, ettei v 2020 enää tule kunnon talvea, siksi lumipenkkaan parkkeerausta ei ole oikeaoppisesti opeteltu. koska pitäähän Haidi Heutalan sanaan voida luottaa.