Seksin suostumuslaki lisäsi raiskaustuomioita – asianajaja kehoittaa nuoria miehiä välttämään seksiä

Ruotsin tilastokeskuksen mukaan sen jälkeen kun seksin ns. suostumuslaki tuli voimaan niin oikeuden langettamat raiskaustuomiot ovat nousseet selvästi. Asianajajaliitto esittääkin nyt kritiikkiä lakia kohtaan.

Suostumuslaki, samtyckeslagen, joka tuli voimaan 2018, on saanut paljon kehuja. Tasa-arvoministeri kehui lakia SVT:n ajankohtaisohjelmassa sanoen, että ennen lakia meillä oli useita “yllätysmomenttitapauksia”, joissa esimerkiksi joku oli työntänyt sormensa jonkun reikään, joka ei ollut ollenkaan mukana asiassa.

– Näitä juttuja oli vaikea käsitellä oikeudellisesti ja tässä kohtaa laki on ollut hyvä.

Asianajaja Kristina Bandrupin mukaan laki ei kuitenkaan ole ollenkaan tasa-arvoinen ja miehille on tullut eräänlainen selitystaakka.

– On paljon tapauksia, joissa mies on luullut, että hänellä on suostumus, mutta sitten yhtäkkiä oletkin käräjillä.

Koko laki on maalaisjärjellä ajatellen hieman vaikeaselkoinen. Sen puolestapuhujat perustelevat lakia jotenkin siihen tapaan, että raiskaus voi tapahtua vaikka nainen antaisi ymmärtää olevansakin suostunut seksiin. Miehen pitäisi sitten jotenkin mystisesti tulkita naista, että onko tämä vapaaehtoisesti mukana seksissä vai milloin mennään rajan yli, että teko muuttuu raiskaukseksi.

Asianajaja antaakin nuorille miehille neuvon:

– Ensimmäisiä seksikertoja ei kannata harrastaa humalassa ja ylipäätään välttää yhden yön suhteita humalassa. Jos joudut tilanteeseen, että henkilöä epäillään raiskauksesta, niin silloin olet selitysvelvollinen, eli näyttötaakka on miehellä. Miehet, jotka eivät ole hyviä suusanallisesti, ja ovat ehkä humalan takia huonomuistisia, niin heidän on todella vaikea puolustautua. Minun kokemukseni mukaan miehet, jotka eivät ole verbaalisesti hyviä suustaan, tuomitaan raiskauksesta.

On myös tullut langettavia tuomioita ilmiselvissä tapauksissa, joissa nainen on katunut seksiä jälkeenpäin ja tekee siitä rikosilmoituksen. Toisin sanoen nainen voi olla seksiaktin aikana ollut suostunut seksiin, mutta voi jälkikäteen muuttaa mielipidettään.

 

Miten sitten välttää parhaiten joutumasta käräjille raiskauksesta jos on panomies? Siihen löytyy yksi hyvä keino: panemisen sijasta kannattaa etsiä sellaisia harrastuksia kuin puukäsityöt ja arkun rakentaminen. Vaikka kuinka olisi hyvännäköinen, hyvä tanssimaan ja hyvä sängyssä, niin puukäsitöissä tuloksen näkeminen on paljon antoisampaa.

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Joksa

Ei kun arkkuja tekemään ja good bye. Nyt on ne paljon puhutut arvot kohdallaan, eikä kukaan vie enää sinulta sitä turvallista tilaa, paitsi tietysti matut jotka ei välitä tällaisista laeista pätkäkään.

Hane

Eihän tämänkaltaiset lait ja rajoitukset matuja koskekaan.

Reijo Ruotsalainen

Ehkä parempi on paneskella vain ulkomaanreissuilla. Ja siitä samasta syystä voi sitten jättää palaamatta Ruotsiin/Suomeen.

Liberaalit: paluumuutto peruutetaan.

Ihan kuin vain poikia panetuttaisi eikä tyttöjä ollenkaan. Sama oli BLM ja MeToon kanssa, kaikki muutetaan kontraproduktiiviseksi idiotiaksi.
Ruotsissa Liberaalien puheenjohtaja Pehrson puhuu selän takana paskaa Sverigedemokraateista: ”Jag är inte naiv, jag vet precis att SD har samma organisationsnummer i dag som de hade när de bildades och även deras eget taffliga lilla försök till vitbok visar ju att det är en brun sörja, säger Pehrson. Under mötet sa L-ledaren också att han ska göra sitt bästa för att hantera Tidöavtalet – och delen om migration.– Alla volymmål är borta, alla återvandringsmål är borta och en massa andra sjuka saker. Nu är det tillbaka på samma regelverk som gällde i Sverige under Stefan Löfven och Åsa Romson.

kalifaattikaroliini

Jos raiskauksen määritelmä on nyt sitten laajennettu jormasta sormeen, niin silloinhan tuo “sormeilija” voi olla yhtä hyvin NAINEN.

Miksi tuossa alkuperäisessä jutussa sitten viitataan vain miehiin ?

Qroquius Kad

No kun se naisen tekemä sormiraiskaus on niinku sellaista parempaa seksuaaliväkivaltaa, tai ainakin erilaista, voisi sanoa soma Li Lystikäs.

Bunsenpari

Piparipareja tai ylipäänsä minkäänlaisia pareja ei olisi olemassakaan elleivät niiden esivanhemmat olisi olleet pääsääntöisesti leipäpareja.

J. Jörgensen

Niin no, ei kai tässä muusta apua kuin että naiselta ennen aktia nimi paperiin että hän suostuu vapaaehtoisesti ko kanssakäymiseen; mukaan tietysti päiväykset, kellonajat ja muut dokumentoinnin kuviot. Voihan se tunnelma tästä vähän dropata, mutta mitäpä sitä ei mies suostuisi tekemään varmistaakseen selustansa – jos vaihtoehtona on reissu rosikseen ja vähintään tuhdit sakot, Toki naisenpuoli voi jälkikäteen väittää, että allekirjoitus oli saatu väkivallalla uhkaamalla – jolloin taas ollaan tilanteessa sana vastaan sana. No, eikun ei-jäävit henkilöt paikalle ennen aktia ja sen ajaksi – siis molempien osapuolten todistajina. Vaihtoehto tällaiselle totaaliselle typeryydelle? Veljet, käyttäkää vain maksullisia naisia. Kun homma ja maksu on reilusti hoidettu, ei mitään jälkipuheita.

Saanko jatkaa 10 sek?

Eihän se nimi paperiin mitään auta koska naisella voi mieli muuttua aktin aikana. Ainoa oikea tapa on siis kysyä naiselta joka 10s sekuntti:

”Saanko jatkaa?”

Alpertti

Kyllä sekä pollausta että keskeytystä tarvitaan. Täytyy muistaa, että raiskauksen uhri voi halvaantua ja mennä puhumattomaksi. Jos näin käy, niin silloin uhri ei voi itse enää keskeyttää toimenpidettä. Lisäksi on hyvä muistaa, että ajan taju ei ole aina kovin luotettava. Siksi onkin syytä asettaa kello piippaamaan joka 10. sekunti muistutuksen kysymisestä.

Ohmygod

Pitää myös vaatia kuitti maksusta.
Nainen saa myydä seksiä, mutta mies ei saa ostaa.
Kuitilla voi kuitenkin todistaa, että kysymyksessä oli kauppa eikä raiskaus.

Reijo Ruotsalainen

Ja muistakaa sitten kielimuuri: ruotsalaiselta naiselta pitää vaatia kuittia: “Jag vill ha KVITTU”.

JuhoL

Haha 😀 Taidan tämän lain mukaan olla moninkertainen seksuaalirikollinen, kun kaveripohjainen peppuhieronta on johtanut sormettamiseen ja sitä kautta useimmiten seksiin, missä itse paneminen on toki tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Opin jo nuorena, että jos haluaa saada pillua, niin homma etenee viattoman hieronnan kautta ^^

Sellaista

Tällaista älytöntä lakia ajetaan myös Suomessakin kovalla vimmalla. Taitaa sitten tulla täällä myös käräjillä ruuhkaa, kun nainen tulee jälkeenpäin katumapäälle ja tekee rikosilmoituksen samalla tavalla. Tosiaan kohta pitää ilmeisesti olla todistajat paikalla ja kummankin kirjoittaa suostumuspaperit.

Ernst Seifenmacher

Paljon seksuaalisempaa on tehdä dreijalla saviastioita, niiden poltto toki vie hieman energiaa, mutta savivaasia voi puristella, nipistellä ja vaikka sormettaa ilman suurempaa vaaraa käräjistä.

Jos harrastaa sekä puutöitä, että savitöitä, voi ehkä lämmittää uunin puutöistä ylijäävillä palikoilla kapuloilla ja purulla, mutta se on melko hankalaa.

Hebert Bumsen

Dreijaaminen on mukavaa, vihreille naisille voi järjestää dreijausiltoja joissa tehdään esim. savidildoja.

defund v-YLE

“.. lämmittää uunin puutöistä ylijäävillä palikoilla ..”

Sooo-sooo!! puiden poltto on nykyään kiellettyä, kun se ilmastohumppa!

Lentokoneella voi sen sijaa rahdata pöpejä laumoja vaikka Egyptiin maailmanparannusjoogaan!

Jorma Kovanen

Omin käsin onneen tai voi tilata Kiinasta kuminuken johon purkaa paineitansa niin ei tarvitse raastupaan lähteä.

Juke

Pieni vinkki miehille, miksi pitäisi kertoa oikea nimensä!!!. Itse en Suomessa käydessäni ole kertonut oikeaa nimeäni ja arkkitehti ollut suomessa käydessä jo vuosia 🙂

defund v-YLE

Varo vaan Juke, tulee ne DNA-profiilit otettaviksi kantiksilta. Kemujen kohdalla se kuitenkin on rasismia.

Sellaista

Vinkkisi on muuten ehkä hyvä, mutta mikäli olet paikallisia ja kyseessä pieni paikkakunta tai kaupunki ja käyt siellä panemassa paikallisen naisen kanssa, niin eiköhän kaikki tiedä varmaankin kuka kyseessä, jos alkaisi sana levitä. Nykyään vielä kaikki somet, niin varmasti leviäisi tieto, mikäli nainen tulisi katumapäälle ja haluaisi etsiä toisen osapuolen.

Last edited 1 vuosi sitten by Sellaista
Mister Gynisti

Uskallan väittää että valtaosa näistä seksuaalisista teoista muuttuvat raiskauksiksi sillä hetkellä kun naisen keho on polttanut pois edellisillan alkoholin ja harmitus/häpeä omasta lutkamaisuudesta on krapulan takia kymmenkertainen. Joissakin tapauksissa jää raiskaus ilmoittamatta heti sillä mies olikin aamulla vielä hyvännäköinen ja vaikutti olevan myös suht. varakas. Näissäkin tilanteissa teko muuttuu viiveellä raiskaukseksi jos mies ei ole kiinnostunut naisen kanssa olemisesta enää. Joku voi pitää tätä naisvihana, mitä se ei ole, vaan faktaa. Ja se joku on nainen joka tunnisti tästä itsensä. Te olette paskoja ihmisiä, te pikku lumput.

Moonman

Jälleen kerran homman lähtökohtana on, että naisten ei tarvitse ottaa mitään vastuuta käyttäytymisestään. Paljon on tullut tehtyä puukäsitöitä, mutta ei niillä saa panemista pois mielestään.

Dickie

Eiköhän tässä ole tavoitteena lopettaa valkoisten lasten syntyminen. Käytännössä käräjille joutuu varmaan valkoinen mies noin 10 x helpommin mitä pikipää.

Ja entäs sitten? valkoisen nuoren tai vanhemmankin ura tyssää aika varmasti raiskaus syytteeseen, saatti tuomioon

Sen sijaan pikipäälle tuomiokin on yks ja se sama, korkeintaan valkoisen naisen raiskaus nostaa jengissä pisteitä. Pikipää muijathan ny ei tietenkään voi nostaa syytettä ainakaan toista pikipäätä vastaan, tai tulooo kunnia murha

nimellinen

ei saatanassa ruotsissa vielä niin paljon matuja että 99% olisi niiden tekemiä.
Sitäpaitsi ne matut on hyviä käsitöissä…puuarkut ja sensellaiset, ei niitä vittujakaan kiinnosta paneskelut.

Nih

Maksullisten huorien käyttö lisääntyy ja kysynnän kasvaessa ihmiskaupan kautta alalle tuodaan lisää tuoretta lihaa. Tätä telaketjufeministi varmaan tarkoittivat lain muutoksella.

Minä

Kirjallinen sopimus ja todistajat paikalla sekä alkometri puhalluspillin kanssa tarkistamaan, että nainen ei ole vaikutuksen alaisena, ehkä huumetestitkin olisivat paikallaan. Tämä sattaa olla aika varma tapa, mutta ehkä joku nainen keksii tuostakin porsaanreiän ja sitten mennään tuomiolle.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Eki

Joo, mutta eikö seksuaalisuuskin ole ihmisoikeus? Miten normaali luonnossa esiintyvä paritteluvietti voidaan kumota tekaistulla lailla?

Kondom

Viettiä ei voidakaan kieltää, mutta kaikki toimet – mukaanluettuna tumputus – voidaan kieltää perustuslain säätämisjärjestyksessä. Pillun nuolu sallitaan kaikille sukupuolille..
Kyllä tämä hallitus sen vielä alkuun saa.

Kake

Kyllähän se on sama kuin kieltäminen jos sitä ei anneta toteuttaa. Mutta määräsysvallastahan tässä on perimmiltään kyse, feministit yrittää kuomata luonnonlait ja tehdä naisesta aloitteentekijän, miehestä passiivisen vätyksen, en tiedä miksi? Aika lähellä on onnistuminen, lukuunottamatta matuja, jotka jatkaa kaikesta intersektionaalisesta ponnistelusta huolimatta normaalisti.

h44

Kannattaa ottaa videotallenne tilanteesta ettei jää sana sanaa vastaan.

Qroquius Kad

Silloin tulee tuomio sekä seksistä että salakatselusta, vaikka videolla näkyy kummankin asian tapahtuneen täydessä ymmärryksessä ja yhteisymmärryksessä.
On se vaan sen verran omituinen tämä marxistis-feministinen oikeuskäytäntö.

Vitt...Stadilainen

Tämä lause hieman epäilyttää: “Minun kokemukseni mukaan miehet, jotka eivät ole verbaalisesti hyviä suustaan, tuomitaan raiskauksesta.”

Viitataanko tässä myös huonoon kielitaitoon ja jos viitataan, miten tälle laille käy jos ilmenee, että melkein kaikki näistä tapauksista on rikastajien tekemiä?

Kestääkö humanitäärisen suurvallan omatunto silloin sen, että tällä tavoin syrjitään siinä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, eli mamuja?

Vai otetaanko Ruotsin oikeuskäytännössä jo huomioon mm. erilaiset seksuaaliset hätätilat, sosioekonominen luokka ja huono kielitaito lieventävinä seikkoina?

Entä Lerppu?

Voiko nainen tehdä poliisi-ilmoituksen jos miehen kikkeli lerpahtaa? Eli naista on tavallaan huijattu, luvattu jotakin mitä ei pidetty.

Juke

Aina kannattaa asioida ammattilaisten kanssa.

Pro

Käykää huorissa, muuta ohjetta ei tule.