Tanskassa Sönderborgin oikeudessa saatiin varsin karu murhajuttu päätökseen

Afganistanilainen tanskalaisten joukkojen tulkkina Afganistanissa toiminut 33-vuotias Said Bahram Sherzad tuomittiin 12 vuoden vankeuteen, karkoitukseen ja vielä päälle elinikäinen maahan paluukielto Tanskaan.
Tuomion syynä oli vaimon tappo. Puoliso menetti henkensä kun Said hakkasi häntä isolla puukolla 26 (!) kertaa päähän ja ylävartaloon. 27-vuotias vaimoparka oli päässyt Tanskaan miehensä mukana kun talibaanit ottivat vallan Kabulissa. Perheenyhdistäminen onnistui täydellisesti – vastasyntynyt tytär nimittäin oli sairauden takia alkuun jäänyt talibaanien ihmemaahan, mutta Tanska onnistui järjestämään myös tämän taaperoisen paluun muutamassa päivässä Tanskaan pakolaiskeskukseen Lögumklosterissa. Elokuussa 2021 Tanskaan saapuneeseen Saidin perheeseen kuului vaimon lisäksi kaikkiaan viisi lasta.
Said ei tunnustanut tappoa, mutta myönsi tekonsa väkivallan kuolema seurauksena. Puolustuksekseen hän lisäsi, että “oli juonut oluen ja puoli pulloa viskiä” ollen siten alkoholin vaikutuksen alainen eikä kyennyt hallitsemaan itseään.
Oikeus ei ostanut tätä afgaaniselitystä, vaan totesi iskujen olleen niin voimakkaita ja syviä iskuhaavoja aiheuttaneita, että jokaisen pitäisi ymmärtää vähemmän määrän näistä aiheuttavan kuoleman.
Said kuului niinikään niihin “hyvis-afgaaneihin”,  joiden paosta ja työstä hyvisten (=Tanskan/ Naton/ USA:n miehitysjoukot) puolesta julkaistiin lukemattomia nyyhkytarinoita Tanskan valtalehdissäkin. Perhe yhdistetty, majoitus, ruoka ja turvapaikka taattu – mutta niinpä vain tämäkin kääntyi tragediaksi jonka perheen pikkulapset joutuivat omin silmin todistamaan.
-Kari Ilmarinen-
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan

On virhe tarkastella ihmisiä pelkästään yksilöinä. He ovat sekä yksilöitä että etnisen ryhmänsä edustajiä. Ihminen on laumaeläin, joten yksilö viimekädessä noudattaa etnisen ryhmänsä tapoja. Ei ole olemassa hyviä afgaaneja. On vain afgaaneja.

Maahan asumaan päästämisen kriteerinä tulisi olla, että yksilö on hyvä ja hänen etninen ryhmänsä on hyväksi havaittu. Jo edes toinen ehdoista ei täyty, maahanpyrkijää ei tulisi päästää maahan.

T

Myös ne kivat maahanmuuttajat, esim japanilaiset vähentävät suomalaisten prosenttiosuuttaan omassa maassaan.

Jörkenpetterseeni

Liekö motiivina mustasukkaisuus ja sitä kautta ns. kunnianpalautus?
Vaimo ei suostunut olemaan 24/7 kotona ja se ei ehkä tulkille käynyt kun Anders ohimennessään katsoi vaimoa silmiin.

Kukavaan

Jospa joku tanskalainen mies on sanonut afgaanin vaimolle jotain, vaikkapa hyvää huomenta. Täysi huorahan tuollainen nainen on, kun keskustelee muiden kuin miehensä ja sukulaistensa kanssa. Ja onhan tuo voinut poistua asunnosta ilman miehensä lupaa. Selvä tapaus. Huora mikä huora. Kunnia on ollut pakko palauttaa.

Suomi Finland

Vaimolle annettiin vaihtoehdot: parvekelento tai hengiltä mukiloiminen.

Qroquius Kad

Tekotapa ei tainnut olla mukilonti vaan puukotus, mikäli oikein ymmärsin.
Valintakin olisi ollut väärä:
parvekelennosta voi selvitä hengissä, toisin kuin määrätietoisesta hengiltäotosta.

Suomi Finland

Kirjoitin kommentin kännykällä. En huomannut kunnolla pistää mieleen tekotapaa ja kännykällä skrollaaminen ulkona kylmässä kirjoittaessa ei ole kovin mielekästä. Arvaus meni väärin. Sen verran pisti kuitenkin vihaksi, että oli jollain tavalla pakko avautua aiheesta.

Qroquius Kad

Mikäli tuon uutimen

https://ekstrabladet.dk/krimi/tolken-hector-draebte-konen-hun-svarede-igen/9503272

oikein ymmärsin, syy vaimon tappamiseen oli, että hän kehtasi sanoa miehelleen vastaan.
Viidestä alaikäisestä lapsesta neljä joutui katsomaan, kun isi puukotti äippylin ulvoen kuin elukka.
Mikä tuo tietysti onkin.
Suunnilleen samalla tasolla örkkien kanssa.

Moonman

Toivottavasti afgaano-pennutkin karkoitettiin isin mukana, tai ne ovat pian jengiytymässä ja rikastamassa. Saivareista täitkin sikiävät.

Jokeri

Ah tätä monikulttuurisuuden unelmaa!

Varma Voitto Ikuinen

valhemeedoiden manne kiinni ,- uppoaa aina.