Mies vapautui vankilasta aamulla ja iltaan mennessä oli kerännyt 8,5 vuotta uutta lusittavaa

Oulun käräjäoikeus tuomitsi oulaistelaisen miehen taposta vankilaan. Jos Ruotsissa uusruotsalaiset gangsterit ampuvat toisiaan, niin tässä tapauksessa voi sanoa, että perisuomalaisempaa tappoa ei löydy.

42-vuotias Pasi Tervakangas oli päässyt huhtikuisena aamuna Pelson vankilasta vapaaksi muutaman kuukauden saunareissulta. Sitä piti juhlistaa tietenkin: juomalla ämpärillinen viinaa. Siinä samalla saattoi yrittää selvitellä vankilan takia rästiin jääneitä siviiliasioita.

Tervakankaalla oli yksi rästiasia selvitettävänä. Nimittäin kävi niin ikävästi, että Tervakankaan naisystävä oli mennä paukauttanut kihloihin sinä aikana kun ukko oli suota kuokkimassa. Sellainen pistää vituttamaan.

Tervakankaalla ja naisella oli yhteinen asunto, mutta naista ei asunnolla näkynyt siviilipäivänä. Päivän mittaan otettiin lisää tärpättiä, eikä Oulainen niin iso kylä ole, etteikö yksi karannut muija sieltä löytyisi. Lopulta päädyttiinkin Haaranmäellä sijaitsevalle asunnolle, jossa asusti Tervakankaan entisen muijan nykyinen kihlattu. Paikalla oli myös Tervakankaan entinen nainen, kihlasormukset sormessa kuten asiaan kuuluu.

Mainittakoon tässä ohimennen, että naisen kihlattu oli kihlannut myös erään toisen naisen, eli mies oli tuplakihlaaja.

Tervakangas saapui asunnolle ja ilmoitti voittajan elkein, että tuli hakemaan muijansa kotiin. Porukka oli ympäripäissään ja kaikkien muistikuvat hataran puoleisia, mutta joka tapauksessa tästä alkoi sekava tilanne. Tervakankaan mukaan hän yritti rauhoitella lattialla painivaa kaksikkoa tarttumalla kuristusotteella toista takaapäin. Mies sattui olemaan entisen muijan uusi kihlattu ja mies sattui kuolemaan.

Asunnolla käytiin luultavasti jonkinlainen kännisten joukkotappelu, ja tässä yhteydessä Tervakangas sitten kuristi entisen naisystävänsä uutta miestä kurkusta siten, että tämä kuoli tukehtumiseen.

Oikeuden mukaan teko katsottiin puhtaaksi tapoksi ja siitä hyvästä kahdeksan ja puoli vuotta vankeutta.

Mainittakoon tässä ohimennen sekin, että kun Tervakangas oli vangittu uudestaan tästä jutusta, niin entinen naisystävä jatkoi rakkauskirjeiden lähettelyä vankilaan kuten ei mitään.