Göteborg aikoo asuttaa tulijoita hienostoalueille, parempaa integraatiota

Maahanmuuttajien asuminen paremmilla hienostoalueilla voi olla ratkaisu huonoon kotoutumiseen. Voisiko tätä mallia soveltaa Suomessakin?
Göteborgin uusi sosiaalidemokraattivetoinen kaupunginhallitus on käärinyt ja laittanut tuulemaan. Siellä näytetään nyt tosissaan, että rasismia, fasismia ja natsismia ei Göteborgissa hyväksytä.

Pena sen siinä loppumetreillä keksi, veti ässän hihasta ja sanoi: aletaan majoittamaan työttömiä maahanmuuttajia parempiin kaupunginosiin.

Vitsit sikseen, esimerkiksi SVT:n uutisten mukaan tämä on Göteborgin kaupunginhallituksen uusi linja. Tavoitteena on asuttaa juuri-maahan-tulleita maahanmuuttajia paremmille asuinalueille, eli niille alueille, joissa puhutaan entuudestaan enemmän ruotsia kuin muita kieliä, ja joissa työttömyys on pientä. Kaupunginhallituksen jäsen Jonas Attenius (S) kertoo, että vuosikymmeniä lähiöt ovat saaneet kantaa vastuuta, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet:

– Aiomme asuttaa juuri-maahan-tulleita paremmille asuinalueille!

Tosiasiassa tätä systeemiä on käytetty Göteborgissa jo muutaman vuoden ja sen kerrotaan toimivan hyvin. Aiempi Moderaattijohtoinen kunnanhallitus aloitti, ja integraation kerrotaan olevan huikeaa.

– Meillä on nykyään suuntalinjana yrittää välttää asuttamasta maahantulijoita ongelma-alueille, ja se on toiminut hyvin.

Asiaa aiotaan nyt uuden kaupunginhallituksen johdolla vain tehostaa. Mitä useampi kehitysmaista tullut maahantulija pääsee hienostoalueelle asumaan, sitä parempi, on päivän motto. Integraatio lisääntyy ja segregaatio vähenee.

Attenius hehkuttaa:

– Voi, tämä on maahanmuuttajalapsille todella hyväksi asua hienostoalueilla, jossa puhutaan ruotsia. Vanhemmillakin saattaa onnistua itsensä elättäminen paremmin kun saa töitä paremmin.

 

Voisiko mallia soveltaa Suomessakin, esimerkiksi Espoossa? Miksi asuttaa tulijoita Suvelassa kun tarjolla voisi olla Westendiä tai Soukan niemen parempia ja hienompia taloja.

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Kuinkahan moni kaupunginhallituksen jäsen sijoittaa kemumatun oman hienostokotinsa naapuriin?

Lallukka

Hienoa kehitystä. Täälläkin pitää uudet tulijat asettaa kesärannan naapureiksi kuin myös sotasannan tupakavereiksi. Saisi sannuliini tietää olevansa elossa.

rocky

Kun on jono sängynpäädyssä.

terhomatti.hämeenkor

JOO, KYLLÄ. JOO, KYLLÄ SE RUOTTISSA ONNISTUU !
tERV, TERHOMATTI

Mr X

Ai että,keneltähän moinen järkipläjäys . Umpineekeri savimajasta Westend rantatontille ? Ja kotoutuu ? Kuka AASI ehdottanut moista ? 100% tollot. Viherpiipertäjät,valo päässä ?

Ilmari

Voi kuule, juuri siellä Westendissä asuu niitä kermaperseitä jotka kannattavat humanitaarista maahanmuuttoa. Tähän asti heille ei ole tullut mieleenkään että he joutuisivat siitä jotenkin kärsimään.

Valtsu

Westendiin Stubbin naapuriin mahtuu vaikka kokonainen vokki!

Tapio
Suomi Finland

Nyt Alexander Stubb voi ottaa tästä kopin ja alkaa kavereineen pakkolunastamaan westendiläisasuntoja kemumatuja varten.

Tämä on kannatettava idea. Viimeistään 20 vuoden kuluttua nähdään tämän toiminnan tulos. Silloin ei ole enää jäljellä mitään epävarmuutta siitä, kuinka asiassa käy vaikka poliitikot seisoisivat yötä päivää päällään.

Mr X

Se päivä,kun a.stuppi-kull,hutisalo,fetteri SUUR turpo ,vanne stperner ja so ma Li tekevät päivittäiset ostoksensa LÄHI-ITÄKESKUKSESSA,sen haluan nähTä . Sitä päivää tuskin koskaan tulee ?

Mr X

Sehän olisi suht mukavaa,jos jihad sippilä saisi 17v naapurin,ei tarvitsisi olla shokissa kellon ympäri.

defund v-YLE

.. Tai ei kokisi uusia shokkeja. Se yksi jatkuisi vaan loputtomiin ..

Piikivi

Pieleen menee … Hienostoalueetkin muuttuu vähemmän hienoksi tällä menolla.

Ilmari

Tietenkin ne muuttuu mutta miksi vain köyhien pitäisi kärsiä?

West End

Taakanjakoa 😄

Piikivi

No ei pidäkään. Tarkoitin vaan, että mihin islam leviää, sinne myrkky leviää

Synnove Kraken

Vanhemmillakin saattaa onnistua itsensä elättäminen paremmin kun saa töitä paremmin.”

Miten se asuinalue vaikuttaa työnsaantiin? Luku- ja kirjoitustaidoton, kouluttamaton moniosaaja on luku- ja kirjoitustaidoton, kouluttamaton moniosaaja, vaikka asuisi kuninkaanlinnassa.

VMP

Monet tekee just siksi töitä, että pääsee helvettiin niiden joukosta, jotkut taas masentuu kun katselee niitä töistä tullessa eikä kiinosta enää vittuakaan tehdä töitä, kaksi piippuinen juttu toisin kuin kannabiksen vapauttaminen joka on monipiippuinen asia.

Qroquius Kad

White Flight!
’Nuff sed, sanoi Stan Lee.

h44

Puutarhanhoitoa, siivousta, kiinteistön remontointia ja lastenhoitoa. Varakkailla on paljon tekemätöntä työtä jota teettää yhteiskunnan tukemalla työvoimalla.

Baja-Maja Kahelinström

Joo-o, mutta kuka haluaa kemumatun kotiinsa? Puhumattakaan löyhästä kaveriporukasta, jonka varakkaan palkkaama kemumatu tuo mukanaan tai päästää sisään…

Unelma Painajainen

Noilla alueilla riittää lapsilla ja nuorilla hienoja hynttyitä ryöstettäväksi. Matukka-jullien ei enää tarvitse vaivautua kaupungin keskustaan saadakseen tyylikkäät vermeet! 👍

Irmeli

Sehän on okeestaan periaatteessa ihan oikein. Nämä kalleimmilla asuvathan yleensä huutavat sen maahanmuuton perään kovimmin. Just sikisi kun niitä ei heidän asuttamilla nurkilla näy, eikä matujen tuomia ongelmia näin ollen ole…Mutta se että kuvitellaan että rasismi, natsismi ja fasismi jotenkin liittyisivät näiden kotouksen puutteeseen, niin metsään mennään. Syynä on se mitä ei missään uskalleta ääneen sanoa se on islam ja sen opit…Uskonto ja kulttuuri joka ei tänne sovi, eikä kotoudu vaikka asuttaisivat kuninkaan linnaan.. Toi ”hienosto” alueille asuttaminen vaan lisää heidän röyhkeyttään, omia alueita ja julistaa ne omiksi valtaamikseen alueiksi omilla säännöillään ja laeillaan. No sitä saa mitä tilaa, äly hoi…No Ruotsi on muutenkin jo yhtä suurta Lähi-itää ja Afrikkaa…

mari

Ruotsissa kuten paljon muuallakin edelleen pidetään yhteiskuntaa syyllisenä kun jokin etninen ryhmä ei (halua) sopeutua. Ei ratkaisu ole porukan asuttaminen hienoimmille asuinalueille, se on vain uusi vetovoimatekijä. Ja kunhan näillä alueilla etnisten määrä ylittää kriittisen pisteen, muuttuvat nekin alueet samanlaisiksi ongelmapesäkkeiksi kuin ne kuuluisat lähiöt joista tämä neropatti Attenius touhottaa. Sanon taas kerran: vastuu integroitumisesta uuteen yhteiskuntaan on aina maahanmuuttajalla itsellään. En minäkään tai minun perheeni ole kinunnut yhteiskunnalta koskaan yhtään mitään. Ei tullut mieleenkään. Minä hankin ihan itse työpaikan heti kun laki sen salli, eli 15-vuotiaana, 2 viikkoa sen jälkeen kun Suomeen muutimme. Opiskellessa minulla oli parhaimmillaan 3 eri duunia.

Qroquius Kad

Sinä olitkin aivan vääränlainen maahanmuuttaja:
liian nainen, liian länsimainen, liian kristillisestä kulttuuripiiristä, liian vähän altis pariutumaan muslimin kanssa.
Ei näin vääränlaista maahanmuuttajaa voida hyväksyä the Varsinaiseksi Maahanmuuttajaksi™.

Alpertti

Maahanmuuttaja™ on osuva esimerkki siitä, miten mielikuvia istutetaan hallintoalamaisiin. Minä tunnen monta Suomeen tullutta maahanmuuttajaa. Yksikään heistä ei tosin ole maahanmuuttaja™. Kaikki tuntemani maahanmuuttajat ovat ansiotyössä, ja heihin olen tutustunut työssä. He ovat juuri sellaisia maahanmuuttajia, jotka #unelmissa pelastavat Suomen kaikelta pahalta. Mutta onko heistä todella Suomen pelastajiksi? Jokainen voi arvioida todennäköisyyttä miettimällä, moniko on valmis jättämään kotimaansa Keski- tai Länsi-Euroopassa ja muuttaa susirajalle töihin vain siksi, että niin rakastaa töitään tai suomalaista. Oma arvioni on tyly ei.

Onkohan Göteborgilla mitään hyvää näyttöä siitä, että uusruotsalaisten hienostoasutus toimii? Onko sali kerrankin muuttanut hollitupalaisen?

timo

Tulijoiden sijoittaminen pitäisi aloittaa niiden poliitikkojen naapurustosta jotka tätä kannattavat ja jotka ovat tästä vastuussa. Eli siitä hutisalon miljoonatalon naapurista vuokrataan talo ja tehdään siitä vokki tms. jne.

Anonyymi

Vokit taitavat nyt olla jokseenkin täynnä ukrainalaisia. Ei ole asiat niin kuin olivat joitakin vuosia sitten.

Ota Matu, sulle Patu

Ruotsiin on tullut noin 49.000 ukrainalaista (pe 25/11) mutta heistä on jo 6000 lähtenyt vekeen, osa takaisin, osa muihin maihin.

Anonyymi

Kuka kertoisi, mistä muodostuu yhtään kenellekään vastuu vierasmaalaisista ihmisistä, jotka ovat täysin sopimattomia länsimaiseen yhteiskuntaan ja jotka vierastavat koulutusta ja työntekoa, kaiken hyvinvoinnin perustaa? Jokainen huolehtikoon omista lähimmäisistään, sitten omasta kansastaan ja jos resursseja löytyy, avustakoon ja auttakoon vaikka ukrainalaisia. Ruotsista ei nykyään tule kuin entistä hullumpia ja järkyttävämpiä uutisia, syypäänä täysin järjenvastainen maahanmuuttopolitiikka. Ja mikä pahinta, suomalaiset nilkit seuraavat perässä!

Kun ei opi niin ei opi

Göteborg alkaa olla hullumpi kuin Malmö. No, pieleenhän tuo menee kun vanhamatut alkavat kadehtia uusmatuja. Alkaa poltto ja pommitus. Sossukonttori tuhotaan. Ja alueen kantikset valittavat 24/7 kuten Hornsbergs Strandissa Tukholmassa.

Jälleen kerran yxi epäonnistunut sosiaalinen experimentti. Kun ei vaan vieläkään ymmärretä mikä matukemu on miehiään ja naisiaan.

Moonman

Ehdottomasti kannatettava idea. Stubb aikoinaan loihe lausumaan että ”itäkeskus tuntuu somalialta, se on hieno paikka” Stubb voi sitten todeta saman omasta naapurustotaan westendissä, kuinka hienoksi paikaksi se on muuttunut

Keskiluokan vitsaus

Valitettavasti lopputulos on se ettei matuja tietenkään sijoiteta kaikkein hienoimmille alueille vaan nimenomaan keskiluokan kiusaksi.

Ei esim. Tukholmassa menisi läpi joku matukkaistutus keskellä Djursholmia tai Danderydin Kevinge Strandia. Tai Östermalmin Villagatania. Näissä asukkailla on autoinaan Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini, Bentley, Koenigsegg. Kuvitelkaa matalaälykemun sytyttämä autopalo/pommi…

Rikostilastot kertoo toista

Ei se integraatio Göteborgissa mikään huikea ole kun tutkii rikostilastoja.

Minä

Tuon logiikan mukaan huonolaatuinen tuote kaupassa muuttuu hyvälaatuiseksi tuotteeksi, kun se laitetaan paremmalle paikalle parempilaatuisten tavaroiden joukkoon.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Delikatess

Kun kilo kamelinpaskaa ja mätä kaalinpää laitetaan hienoravintolan a la carte- menyylle niin kaikki tilaavat vain niitä.

gate io

I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.