Myyrmäessä tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty on vapautettu

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa Vantaalla Myyrmäessä aamuyöllä 17. marraskuuta 2022 tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa. Väkivallanteossa kuoli nuori nainen, joka jakoi postia alueella. Teosta epäilty mies on vapautettu tutkintavankeudesta lauantaina 26. marraskuuta.

– Poliisi on selvittänyt epäillyn osuutta tapahtumiin ja niiden kulkuun. Mies on vapautettu, sillä poliisilla ei ole edellytyksiä jatkaa vangitsemista. Selvitämme edelleen, mikä hänen osuutensa asiassa on, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi on pyytänyt tapahtuneeseen liittyen havaintoja, joita on tullut jonkin verran. Poliisi kiittää ihmisiä yhteydenotoista ja painottaa, että havaintoja ja vihjeitä kaivataan edelleen.

Näitkö mustiin pukeutuneen miehen Myyrmäen alueella?

Poliisi kaipaa havaintoja erityisesti täysin mustiin pukeutuneesta miehestä tapahtumapaikan eli Myyrmäentie 6 D:n läheisyydestä sekä tapahtumapaikalle ja sieltä poispäin johtavilta reiteiltä. Epäilty rikos tapahtui torstaina 17.11. noin kello 3.30–3.38 välillä. Havainnot voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 399 9026.

Poliisi pyytää myös Myyrmäentie 6:n taloyhtiön roskakatoksessa noin kello 3.35 käynyttä henkilöä ottamaan poliisin yhteyttä. Henkilöä pyydetään ilmoittautumaan poliisille tapahtumien selvittämiseksi.

– – –

Mitä yleensä tarkoittaa jos henkilö vapautetaan?

Tiedotteessa kerrotaan, että edellytyksiä vangitsemiselle ei enää ole. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että poliisi on pystynyt tutkinnassa selvittämään epäillyn tekemisiä sen verran tarkasti, että voidaan varmuudella sanoa, että henkilöllä ei ole rikoksen kanssa mitään tekemistä. Henkilö sattui liikkumaan samaan aikaan samoilla nurkilla ja entisyyden perusteella hänestä saatiin hyvä epäilty.

Toisaalta sekin on mahdollista, että jos henkilö esimerkiksi yksinkertaisesti vain kiistää, tai ei vastaa poliisin esittämiin kysymyksiin, eikä poliisilla ole mitään näyttöä, niin pakko päästää vapaaksi. Tässä tapauksessa ensimmäinen vaihtoehto on uskottavin, eli epäillyllä on alibi, koska hänet päästettiin vapaaksi muutaman päivän vangitsemisen jälkeen.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Fred Riksberg

Vantaalla päivittäin edestakaisin kulkevana kiinnittyy huomio siihen että minkäänlaista järjestysvaltaa ei näy kuin suurimmilla asemilla ja niilläkin vain satunnaisesti.

Hyvähän siinä silloin on nokikollien ryöstellä ja välillä pistelläkin.

Qroquius Kad

Epäilty oli siis tuomittu käräjillä ryöstöstä 2,5 vuoden kiinteään ja laskettu vastaamaan vapaalta valituksestaan hoviin.
Eipä tästä enää puutukaan kuin, että tyyppi napataan kohta kiinni pikkutytön raiskausmurhasta, jonka yhteydessä selviää että hän olikin postinjakajatytön murhaaja.

Kaiken huipuksi julkisuuteen livahtaa, että hänet käskettin vapauttaa, koska muuten ”paljousalennusta” olisi tullut niin paljon, että rikosrekisteri olisi pyyhitty miinukselle:
hän olisi saanut tehdä kolme normimuotoista ja yhden törkyrikoksen seuraamuksitta!

No, todennäköisimmin poliisi sai selville, että tyyppi ei ole tekijä.
Ehdittiin vain julkaista väärän tekijän nimi ja antaa oikealle tekijälle viikko etumatkaa.

Tapio

Tai poliisilla on tekijä kiinni.

sulo

Samaa ajattelin! olisiko suojaväri vieläkin tummempi? esim. tämän kaveri,,,huh,hyh kuka uutisoi ensimmäisenä?

sulo

No. eipä oli eka kerta kun vantaan poliisi sössii tutkinnan,vai oliks nyt krp,,väärä poika kopissa,,,oikee tekijä nauraa partaansa, väkisin tosin tulee mieleen suojaväri? ylen uutisissa juuri vihreä sisäministeri valehteli ettei nuorten jengi- rikollisuudessa korostu maahanmuuttaja tausta,,,tosiaan eivätkö maahanmuuttajien murhanyritykset, ryöstöt,raiskaukset ole lisääntyneet? nythän tietysti tässä myyrmäen tapausessa voidaan poliisia syyttäät rasistisuudesta? koska viaton kurdi priorisoitu heti mahdolliseksi tekijäksi,,jännäksi menee.

sananvappautta

Nuori tyttö tapettu nyrkkiraudalla jossa veitsi, kyseinen tuuppi on tuomittu vastaavanlaisen aseen käytöstä 3 kertaa.
Miksi vapautettiin murhaaja? Tää maa on nykyään aivan perseestä.

Hölmölä-Mömmölä

Paljonko maksetaan nyt juipille koppikorvauksia?
Niillä voipi ostaa mömmöjä ja sitten taas kiitää baanalle puukottamaan.

Kukavaan

Siis surmaaja on edelleen vapaalla jalalla. Hän nyt onnittelee itseään ja uusii tekonsa.

Kukavaan

Myyrmäkeläisten kannattaisi pysytellä sisätiloissa ainakin aamuyöllä. Ulkona voi päivystää surmaaja. Joku rasismin uhri oletettavasti.