Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

Espoon Suvelaa.
Täällä Espoossa jengiväkivallan kaikuja on kuulunut, kun turvallisuusjohtaja on kertonut huolestuttavasta väkivallan raaistumisesta kaduilla, mutta ei väkivallan lisääntymisestä.

Toisaalta hätkähdin, kun täkäläiset vihreät ilmaisivat juuri huolensa katujengien noususta. Muuten maahanmuuttajien katujengeistä muistuttavat lähinnä pojat kouluissa. Pojat ovat ilmeisesti katselleet netistä jengien roskavideoita, koska supattavat välillä kovasti roadmaneista, ja jotkut käyttävät välillä tuomitun Milan Jaffin “tush-keissi” -ilmaisua. Tottakai tämä paska leviää myös kantasuomalaisiin lapsiin, joille opetetaan suvaitsevaisuutta kaikenlaiselle monikulttuurisuudelle pokkaamisen hengessä. Olen muistuttanut kouluissa tush-keissistä supattelevia lapsia, että kyse on lasten raiskaajasta, eikä mistään coolista esikuvasta.

Espoossa on myös demareista kuulunut huolestunutta kyselyä, että uhkaavatko katujengit Espoota. Virkamiesten vakiovastaus näihin huoliin on, ettei meillä ole sellaista vaaraa, koska Ruotsi on epäonnistunut asuinalueiden segregaation ehkäisyssä toisin, kuin Suomi, jossa asuntopolitiikassa on harjoitettu asuinalueilla sosioekonomisesti monipuolista asuntorakentamista. Meillä ei ole sellaisia suuria maahanmuuttajalähiöitä kuin Rosengård.

Jännä juttu, että varsinaiset katujengien asiantuntijat, kuten poliisi ja kriminaalihuollon asiantuntija ovat kuitenkin sitä mieltä, että olemme selvästi Ruotsin tiellä katujengien kanssa. Kriminaalihuollon asiantuntija Mertsi Tammisen mukaan “Pääkaupunkiseudulla jylläävä roadman-ilmiö vie kohti järjestäytyneitä jengejä, ellei kehitykseen puututa.”

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtajan, Jonne Rinteen mukaan Suomessa toimii 11 katujengiä pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Jengien jäsenistä jopa 95 prosenttia on nimen ja etnisyyden perusteella ulkomaalaistaustaisia. Radio Keskisuomalaisen haastattelussa Rinne arvioi Suomen olevan kehityksessä ”Ruotsin tiellä”. Oli muuten hämmentävää lukea erään toimittajan katujengijutusta, että katujengeissä on “myös maahanmuuttajataustaisia” – ikään kuin vain pienenä mausteena.

Katujengien noususta antavat parhaiten kuvaa tietenkin tilastot. Viime vuoden tammi-lokakuussa poliisille ilmoitettiin 82 alaikäisen tekemäksi epäiltyä ryöstöä tai sen yritystä. Tänä vuonna luku oli samassa ajassa 245. Rumaa kehitystä on tapahtunut kuitenkin varsinaisesti Itä-Uudellamaalla, eikä niinkään täällä Länsi-Uudellamaalla. Myös sisäministeri Krista Mikkonen on esittänyt eduskunnan kyselytunnilla huolensa rikollisuudesta ja jengiytymisestä



No mutta mikähän siinä sitten on, kun olemme virkamiesten mielestä niin onnistuneet asuinalueiden segregaation ehkäisemisessä täällä Suomessa, mutta silti mamujen jengiytymisilmiö on varsinaisten asiantuntijatahojen mukaan vahvistumassa? Virkamiehiltä on hopsassaa jäänyt ymmärtämättä, että kun väestönvaihdos etenee hurjaa vauhtia täällä pääkaupunkiseudulla, vieraskielisiä on täällä pian jo yli puolet väestöstä ja silloin lienee aika vaikeata ehkäistä maahanmuuttajien liiallista keskittymistä asuinalueilla – ja tietenkin jo paljon tätä ennen. Etnojen prosenttiosuudet kasvavat nopeasti niin kauan kuin sen annetaan jatkua – Suomen kannalta hyödyllisenä poikkeuksena ukrainalaiset, jotka edes hieman hidastavat kehitystä.

Tällä hetkellä meillä on esimerkiksi Helsingin Itäkeskuksen, Espoon Suvelan ja joidenkin muiden kaupunginosien väestöstä jo yli 40 % maahanmuuttajia. Vaikka vain harvat ongelma-alueilta tulevat maahanmuuttajat jengiytyvät, niin väestönvaihdoksen edetessä alkaa jengipomoja ja sellaisiksi haluavia olla tietyssä vaiheessa niin paljon, että katujengeistä tulee pysyvä ilmiö. Näiden muodostamaa rikollisverkostoa ei siinä vaiheessa saada enää kitkettyä, kun aina löytyy uusia agitaattoreita tilalle, jos edelliset joutuvat vähäksi aikaa tiilenpäitä lukemaan.

Mutta miten mamujengiytymistä voidaan torjua ja ovatko poloiset siksi niin aggressiivisia, koska ovat kotimaidensa sotien traumauttamia? Alkoivatko suomalaiset sotien jälkeen väkivaltaisiksi katuryöstelijöiksi? Eivätpä tainneet. Palataanpa ilmiön selitysten osalta kriminaalihuollon tukisäätiön asiantuntijaan Mertsi Tammiseen. Tammisen mukaan lapset, jotka eivät saa tunnustusta kotoaan tai koulusta, ovat jengiytymiselle alttiita. Hänen mukaansa “Eivät he ole pahoja nuoria, vaan he haluavat tulla nähdyksi ja kohdatuksi.” Jaaha, onko niin, että aikuisilla esim. liivijengeissä on niin erilaiset motiivit porukalla kuin nuorten ryöstelevillä katujengeillä? Eikö näistäkin pitäisi sitten pehmoilla, että nämäkin haluavat yhtä lailla vain tulla nähdyiksi ja kohdatuiksi? Selityksen ymmärtää, sillä Tammisella itsellään on rikostaustaa.

Tällaiselle pehmoilulle väkivaltaisten jengien kohdalla ei tietenkään pidä antaa sijaa, olivatpa kyseessä nuoret tai aikuiset. Ihminen voi tulla nähdyksi, kohdatuksi ja arvostetuksi, vaikka ei pärjäisi koulussa, perheessään, eikä kaveripiirissä. Hän voi aina päteä jollain muulla elämän osa-alueella, kuten jossain lajissa tai harrasteessa tahi hankkimalla tietoa jostain itseä kiinnostavasta aiheesta niin, että hallitsee sen paremmin kuin 99 % väestöstä. Menemällä mihin tahansa töihin voi hankkia nopeasti erilaisia merkkivaatteita ja vaikka oman sykähdyttävän tyylin, jos säästää muussa kulutuksessa. Ja jotain työtähän nykyään löytyy, jos ei nirsoile. Mikään huono-osaisuus, osattomuus tai pahoinvointi eivät itsessään ohjaa ihmistä katujengeihin, elleivät arvot ole kieroutuneet tai niitä ei ole. Näistä asioista ihminen on pitkälti itse vastuussa, koska harvassa ovat ne, jotka eivät koskaan olisi tavanneet hyviä ihmisiä, joista ottaa vaikutteita niiden pahojen sijaan.

Pääasiallinen syy jengiytymiskehitykselle ei siis ole huono-osaisuus, sillä eiväthän huono-osaiset yleensä jengiydy. Maahanmuuttajien jengiytymisen reseptistä löytyy monia tekijöitä. Tärkeä syy on adhd:n esiintyminen viisi kertaa useammin lapsilla, joiden vanhemmista vähintään toinen on maahanmuuttajataustainen. Tämä aiheuttaa ongelmia koulussa yhdessä kieliongelmien kanssa. Todennäköisesti maahanmuuttajat suostuvat lastensa adhd-lääkitykseen harvemmin kuin kantasuomalaiset. Jos kotona on erilaiset arvot kuin suomalaisessa yhteiskunnassa, jäävät moraaliarvot yleensä hataralle pohjalle. Jos äiti ja perheen tytöt ovat alisteisessa asemassa, pönkittyy pojista huonolla geeniperimällä omahyväisiä narsisteja tai psykopaatteja, joilla on pokkaa asettua jopa virkavaltaa vastaan. Silloin, kun koulussa ei pärjää ja älykkyys on alhainen, suostuu helposti rikollisten juoksupojaksi.

Jengiytymiskehitystä on torjuttava ainakin lopettamalla turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen Euroopan ulkopuolelta yksittäisiä poliittisia pakolaisia lukuun ottamatta. Kouluissa roadman-kulttuuria ja vastaavia on käsiteltävä siten, että ne saatetaan naurettavaan ja noloon valoon. Oppilaita on kehotettava kertomaan heti opettajalle tai vanhemmilleen, jos he kuulevat jotain katuväkivaltaan viittaavaa tapahtuneen. Tuomiolle saadut jengipomot on karkotettava maasta. Jos kyse on alaikäisestä, koko perhe voi joutua lähtemään. Rikosten selvittämistä vaikeuttaa tyypillisesti se, etteivät rikosporukoissa pyörivät halua tai uskalla puhua. Tämä on johtanut Ruotsissa heikkoon rikosten selvittämisprosenttiin, mikä on lietsonut väkivaltaisuuksia. Tähän puhumattomuuden kulttuuriin on keksittävä ratkaisuja esim. kuulustelu-, uhrin suojaamis- ja palkitsemiskäytännöillä.


Kirjoittaja on perussuomalaisten Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Uudellamaalla.

 

, , , , , , ,
Subscribe
Notify of
guest
58 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
sulo

Sisäministeri on suomen poliisin ylipäällikkö? vai onko sittenkään? poliisinhan tulisi olla puolueeton?

3yRhKaXi1q4.jpg
Nih

No sittenhän Espoossa on kaikki hyvin, sieltä voisi vähentää vaikka poliiseja ja siirtää niitä sinne missä niitä tarvitaan.

K. J. Pitkä

Kun kansalainen joutuu migrihelmien ympäröimäksi marketin parkkipaikalla, niin hänelle on yks vitun hailee täyttääkö tuo marakattilauma tapostelun laatukriteerit.

Runtiti-pou

Poliitikot selkeästi haluavat ammuskelut, nogo-alueet, huumemafian ja jengit kuten muuallakin maailmassa. Kaikki toiminta on johdonmukaisesti tähdännyt tähän.

Juke

Läntinen demokratia vaatii tämän.

Valitettavasti

Aivokuolleet äänestäjät vaatii tämän.

Dick van Dahl

Espoon ja Vantaan valkopako on Tolkun Ihmisten hiljainen vastaus noiden kaupunkien virkahenkilöiden hikikarpaloiseen lässytykseen,

Dick van Dahl

Globalisaatio pyrkii samankaltaistamaan eri maiden yhteiskunnat.
Tuon kehityksen välitavoitteet on luottevissa YK:n Agenda 2030:n kermakuorrutetun tekstin rivien välistä.

Globalisaatio pyrkii samankaltaistamaan maat

Nimenomaan näin se on eli ”Globalisaatio pyrkii samankaltaistamaan eri maiden yhteiskunnat”. Tätähän YK/UN Guterreskin ajaa eli tehdään kaikista maista tasahuonoja.

Juke

Mistä kaikista?

Anonyymi

Tyypillistä käyttäytymistä poliitikoilta, jotka ovat vastuussa maan turvallisuudesta. Ensin Marin ilmoittaa, että Suomi ei hänen vahtivuorollaan liity Natoon, itärajan sulkemisessa venkoiltiin viimeiseen asti ja kaiken aikaa on kehuttu, kuinks meillä osataan välttää ne ongelmat, jotka ovat riesana jokaisessa Euroopan maassa, johon on tullut paljon maahanmuuttajia kehitysmaista. Nyt kun p–ka lentää tuulettimeen ja ollaan samoilla raiteilla mm. Ruotsin kanssa, ollaan HUOLISSAAN. Se nyt vaan ei riitä, kun rikkaus ja voimavara on jo muuttunut ryöstöiksi, raiskauksiksi ja pahointpitelyiksi ja uhkaa lapsia ja nuoria kouluissa ja kaduilla.

PISA pissaksi

Ja Suomen PIS(S)A laskee sitä mukaa kun kemu% nousee.

Sherlokki suvakko

<Jännä juttu, että varsinaiset katujengien asiantuntijat, kuten poliisi ja kriminaalihuollon asiantuntija ovat kuitenkin sitä mieltä, että olemme selvästi Ruotsin tiellä..>. Paitsi luupää Taponen.

Alpertti

Taponen taisi tosiaan sanoa joskus jotain sellaista, että katujengejä ei pääse Suomessa syntymäänkään, koska syyt. Hän haluaa pitää kiinni jonkin eurooppalaisen poliisijärjestön katujengimääritelmästä, jonka mukaan katujengi hallitsee katuja, mikä ei Suomessa ole toteutunut.

Mitä seuraa siitä, että oppilas kertoo opettajalle kuulemastaan väkivaltaviitteestä? Opettaja ei kuitenkaan ole poliisi eikä todennäköisesti tee mitään.

Vaikuttaa siltä, että sekä Espoon virkamiehet että ministeri Mikkonen noudattavat Britannian ulkoministeriön neljän vaiheen strategiaa. Virkamiehet ovat vaiheessa 1: “mitään ei tapahdu.” Ministeri Mikkonen on vaiheessa 2: “ehkä jotain tapahtuu, mutta meidän ei tule tehdä mitään.”

Voidaanko ministerin huolenilmauksesta päätellä, että #unelma rakoilee?

Vitt...Stadilainen

Tämä pikku yksityiskohta on tärkeä huomata:

“Hän haluaa pitää kiinni jonkin eurooppalaisen poliisijärjestön katujengimääritelmästä…”

Eli vallankäyttäjät, tai wannabeet kuten Munaton Nillittäjä, katsovat oikeudekseen ottaa jonkun puhekieleen vakiintuneen käsitteen, “määritellä” se uusiksi ja sitten kylmästi ilmoittaa, että me kaikki muut olemme ihan väärässä.

Tässä sanakikkailussa on jotakin aivan mielisairasta ylimielisyyttä. Että kuvitellaan voivan muuttaa musta valkoiseksi jollain sosiopaattisella “määrittelyllä”.

Tiedoksi ao. psykoille: voitte työntää “määritelmänne” perseeseenne!

Ceterum censeo

“Taponen taisi tosiaan sanoa joskus jotain sellaista, että katujengejä ei pääse Suomessa syntymäänkään, koska syyt”. Toisin sanoen, epäonnistuttuaan tehtävässään eli ennaltaehkäisevässä toiminnassa, hän rythyy saivartelemaan sanoilla eli selittelemään, että vaikka jengien harjoittama rikollisuus on paisunut hurjaa vauhtia, niin eivät ne oikeastaan ole jengejä siinä mielessä missä hän tätä sanaa haluaa käyttää. Jengin suorittaman ryöstön ja pahoinpitelyn uhria epäilemättä auttaa tavattomasti, että ei sitä tehnyt Tapaosen määritelmän mukainen jengi vaan ihan muu jengi vaan.

Suolimuro24satoa

“Vastaan: Sain tiedon poliisihallinnossa työskentelevältä ystävältäni. Tietolähteeni on ymmärrettävästi luottamuksellinen, muuta tieto pitänee paikkansa. Kun on sellainen työura ja tausta kuin minullakin on, niin sitä tuntee väkisinkin muitakin ihmisiä kuin Eikan ja Arskan.

Parhain terveisin, Moktar. ;)”

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17647868/maahanmuuttajataustaiset-katujengit-vai-nuorten-tekemia-rikoksia#comment-117726189

Juke

Tästä jutusta voi saada vihapuhe syytteen.

Sakari Rajamäki

“Tällä hetkellä meillä on esimerkiksi Helsingin Itäkeskuksen, Espoon Suvelan ja joidenkin muiden kaupunginosien väestöstä jo yli 40 % maahanmuuttajia”

Vantaalla on pari kaupunginosaa joissa mamuja on 46 prossaa ja Turun Varissuolla on menny 50 prossaa jo rikki. Pk-seudulla mamujen osuus on noin 20 prossaa ja vastaavasti monilla asuinalueilla ei ole juuri nimenksikään mamuja, joten millä vitulla joku voi sanoa, että segregaation ehkäisyssä on onnistuttu!

Tietenkään Suomessa ei ole vielä kaupunginosia joissa lähes kaikki ovat mamuja, koska meillä on edelleen huomattavasti vähemmän mamuja kuin Ruotsissa.

jrty

Mitkä nuo Vantaan alueet ovat?

Sakari Rajamäki

Havukoski ja Länsimäki löysin hyvän lähteenkin sille:

https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/4319061

Artikkelissa tulee hyvin ilmi myös se, että vähiten rikasteluilla alueilla Vantalla(kin) mamujen osuus on 10-kertaa pienempi kuin rikastetuilla aluilla.

Toinen mielenkiintoinen pointti artikkelissa:

“Vuonna 2018 Vantaan maahanmuuttajataustaisten miesten keskitulot jäivät alle 30 000 ja naisilla alle 20 000 euroon vuodessa.
Kotimaankielisten pääkaupunkiseudulla asuvien miesten keskitulo oli samana vuonna 52 770 euroa ja naisten 37 525 euroa”

Eli mamuilla on 20 000 euroa pienemmän tulot kuin kantaväestöllä. Ei mikään ihme, että Suomen monikulttuurisimman kaupungin talous on kuralla.

Sakari Rajamäki

“Vantaan uusimman väestöraportin mukaan suurin vieraskielisten ryhmä olivat viime vuonna venäjänkieliset, joita oli 9 100 eli 3,8 prosenttia väestöstä. Vironkielisiä oli noin 8 450, eli 3,6 prosenttia väestöstä.
Arabiankielisten osuus vieraskielisistä kasvaa tällä hetkellä nopeimmin ja oli viime vuonna 1,7 prosenttia väestöstä.
Vuonna 2019 arabia nousi Vantaan viidenneksi yleisimmäksi kieleksi ohi viidentenä pitkään olleen somalin”

Tämähän kertoo siitä, että varsinaisia haittamamuja on Vantaalla suhteellisen pieni määrä mamuista(vielä) ja siitäkin huolimatta kantisten tulot olivat 20 000 euroa suuremat ku mamujen. Tämä kertoo karua kieltä siitä ettei Suomi todellakaan ole huokutteleva kohde korkea palkkaisille osaajille.

Paavo TajukangasD

Näistä pääkaupunkiseudun maahanmuuttaja-alueista voisi tehdä joku päivä ihan karttaa tai koostetta. Vaikka tunnen itsekin hyvin pk-seudun, niin oli yllätys, että Länsimäki ja Havukoski (nevä höör) ovat tällaisia alueita.

Never Heard

NEVÖ HÖÖD eikä nevä höör

Sakari Rajamäki

Niin se tuli mullekin yllätyksenä ku törmäsin tohon tilastoon. Pari vuotta sit oli tuo osuus mamuja ja se on vielä siitä levinnyt. Olis hyvä jos löytäisi jostain PK-seudun kaupunkien sivuilta tilastoja mamujen määristä. Laitan tähän lähteitä joissa kerrotaan noista määristä.

Tässä on tuoreinta tilastoa joka löytyy Helsingin luvuista:

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4192177

Espoossa Suvela näyttäisi olevan myös ihan kärjessä 43 prosenttiosuudeltaan:

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4300735

Ja Turun Varissuo oli tunnetusti Suomen monikultttuurisen kaupunginosa, mutta oli Turussa myös Lauste jossa oli lähes yhtä paljon, mutta en tähän hätään löydä mitään kunnon jjuttua tuosta Lausteesta.

Osaisiko Junes etsiä jostian Kaupunkien sivustoilta noita lukuja?

Sakari Rajamäki

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiNGY0YmMxYmMtYjM0OS00MzYxLWEzMjQtYjNkMTIzODhjMDFiIiwidCI6IjZjNWUyYzhhLWQzZjAtNGEwYi05NjU4LTQyNTAyYzczZTE3YiIsImMiOjl9

Täältä Turun kaupungin sivuilta sain laskettua Varissuon mamu prosentiksi 51 ja Lausteen 42. Ja käsittääkseni muita läheskään yhtä rikastuneita alueita ei Turussa ole. Ja nuokin tilastot oli vuodelta 2019. Ilmeisesti aivan tuoreita tilastoja ei ole mamuje määristä eri kaupunginosissa. Musta näillä tiedoilla voisi tehdä jo hyvän koosteen Suomen rikastuneista alueista.

OlliKolli

et ole kuullut havukoskesta? = KOIVUKYLÄ, siellä on moskeija ja joku joutui raiskatuksi hiljattain. Täysi matuville

Paavo TajukangasD

Joo vantaasta ja helsingistä tulee omat juttunsa lähipäivinä.

Valtsu

Itselleni on sattunut kohdille murrosikäisiä, jotka puhuvat Jaffista – ihailevaan sävyyn.

K. J. Pitkä

Ruumiillinen kuritus kiellettiin Suomessa vuonna 1984.
Sitä ennen huoltajalla tai viranomaisella oli laillinen oikeus kurittaa r i k o k s e e n syyllistynyttä 7 – 15 vuotiasta lasta.

Nykyään ei saa ilmeisesti pamputtaa edes purevaa ja potkivaa aikuista vankia !

Eipä sitten ihme että viranomaiset levittelevät käsiään ja anelevat “yhteisöä” apuun.

VMP

Mee runkkaa niille lasten rääkkäys videoille muualle, kaikki joiden muistan kakarana hakaneen pentujansa oli aika vajaita yksilöitä ja saaneet ansionsa mukaan..

Valitettavasti

Meneekö yli ymmärryksen?

Kuritus ja kuri ovat täysin eri asia kuin lapsen hakkaaminen.

Puhun kokemuksesta, koska tiedän omassa nahassani niiden eron.

Se että haet pahoja tehneenä itse vitsan saa miettimään omia tekoja, mutta kun saa miehen nahkavyöstä solki edellä, niin ei voi verrata, joten älä lässytä.

Last edited 1 vuosi sitten by Valitettavasti
VMP

Älä lässytä vajokit hakkaa pentujaan.. Voit itse miettiä miksi sun pentusi on niin tyhmiä, että tarvitsee “kuria”, voin antaa vihjeen: se perimä….

VMP

Ja se perimä ei enää parane vaikka kurittaisit sitä, sinun ongelmiin toimii vain kortsu..

VMP

Et ole vieläkään vastannut, että miksi sinulle ei saisi takoa järkeä päähän kun olet tyhmä miksi vain puolustuskyvyttömiä pitäisi pahoinpidellä?

Valitettavasti

Älä lässytä

K. J. Pitkä

Onko päässäsi ymmärrysvajetta, koska kirjoitat “lasten rääkkäyksestä” ?
Eihän KUKAAN sellaista enää kaipaa.

Kyseessä oli r i k o k s e e n syyllistyneistä. Kaikki tuo löytyy Suomen lainsäädännön historiasta

VMP

Lapsista kuule täällä on puhuttu jätä olkiukkojen rakentelu

VMP

Etkö ymmärrä kirjoittamaasi:”miillinen kuritus kiellettiin Suomessa vuonna 1984.
Sitä ennen huoltajalla tai viranomaisella oli laillinen oikeus kurittaa r i k o k s e e n syyllistynyttä 7 – 15 vuotiasta lasta.”

Eikö sua kuritettu tarpeeksi kun et edes ymmärrä mitä kirjoitat, daiju.

VMP

Venäjällä piestään lapsia ja vankilassa jatketaan raiskauksella kun ollaan isoiksi kasvettu muuta siinne, homo.

K. J. Pitkä

Vedäpäs välillä henkeä ehdota sitten itse millä keinoin marakattiryöstöt saataisiin loppumaan jo alkuunsa.

Dan Wesson

Marakattiryöstöt loppuvat sitten kun ryöstöyrityksen yhteydessä saa sellaisen päänsiltyksen että luu näkyy. Marakatti ei ymmärrä kuin sitä kieltä mitä itse käyttää.

VMP

Niiden isät on varmasti niitä piessyt… Ei liity aiheeseen…

Valitettavasti

Kehityksen suunta tulee huononemaan turvallisuuden suhteen.

Kuinka näin?

Gallupeista näkee kuinka moni äänestäjä on aivokuollut, joten kehitystä parempaan ei ole tiedossa.

VMP

Niitä ei varmaan ole “kuritettu” kun ei äänestä valtaa venäjälle..

Taponen

SUOMESSA EI OLE MAAHANMUUTAJATAUSTAISIA JENGEJÄ JA JOKA NIIN VÄITTÄÄ ON RASISTI, ISLAMOFOBISTI, FASISTI SEKÄ UUSNATSI JOTA PITÄÄ MAALITTAA!!!!!!! SUOMEN KAIKKI MUSLIMIT IÄLTÄÄN 16-70 OVAT KOKOPÄIVÄTÖISSÄ EIKÄ HEILLÄ OLE AIKAA RIKOLLISEEN TOIMINTAAN SILLÄ HEILLÄ ON KÄDET TÄYNNÄ EHTIÄKSEEN MAKSAMAAN VEROJA JOILLA TEIDÄN SUOMALAISTEN RASISTINATSIEN ELÄMÄT KUSTANNETAAN!!!!!!!!!

Ohmygod

Tää lienee huumoria.

Joppos123

Ei se huumoria ole vaan “Taposen” todellisuus. Ihan hyvin tuo voisi olla itse herra poliisin näppikseltä.

Taponen

PS. Jos joku ihana nappisilmäinen roteva muslimipoika tarvitsee henkilökohtaista suojelua tai ihan vaan turvallista aikuista miesseuraa monen vuoden ihanalla kokemuksella, soita mulle..

”MEHÄN TIENATAAN TÄLLÄ!”

Tukholman läänin Värmdön kunnan projektinaikkonen sanoo
”Meillä ei ole varaa olla ilman afgaaneja”.

https://www.nvp.se/NVP-Asikt/Insandare/har-vi-rad-att-inte-ta-emot-nya-manniskor

No olihan Ruotsissa se Norbergin kaivostuuppaaja-afgaani ja Vetlandan puukottaja-afgaani ja… ja… mutta muuten kyllä priima tavaraa???Raiskaus- ja huumetilastot (jne) kertovat kaikesta aivan muusta kuin kannattavuudesta. Mitä auttaa yksi puotipuksu kymmeneen rikolliseen verraten?

Karmea artikkeli NVP:ssä. Luulin, että ne ovat tuollakin suunnalla jo päässeet pahimmasta yli, mutta ei. Edelleen kyselevät silmät suurina, että eikö meillä muka ole varaa.

Mieletöntä Voittoa!!!!!!!?!!!!!

Ei kirjoittaja kysy ”eikö meillä muka ole varaa” vaan sanoo ettei meillä ole varaa OLLA ILMAN. Jokainen afgaani tuottaa asylprosessin ja lukionkäynnin jälkeen (2,5-4 v) kunnille ja valtiolle puhdasta voittoa 12,6- 16+ milj. kr per nuppi tehdessään töitä 67 v. asti ja ovat sitäpaitsi maksaneet kaikki asylprosessin ja lukiokoulutuksen kustannukset!!! 45 lukiopoikaa tienasi palkkaa 13,3 milj. kr ennen veroja 2021!!!
7763 afgaania kuuluu Löhveenin lukiolain piiriin eli VALTION SAAMA VOITTO LASKETAAN MILJARDEISSA!!!
Vinsten är stor på så många plan. En fråga man ska ställa sig är: Har vi verkligen råd att INTE ta emot nya människor till vårt land?”

Moonman

jengeistä sössötys on sikäli turhaa semantiikkaa että mikä tahansa kadulla seilaava löyhä kehitysmaa-porukka tekee niitä samoja kepposteluja, oli sitten jengi tai ei. Jostain epämääräisestä jengistä puhuminen on helppoa ja tosiasioita hämärtävää, koska syyllinen on silloin jengiytyminen/syrjäytyminen tai mitä vaan, mutta eivät saalistavat kehitysmaalaiset itse

Joppos123

Nyt kandee muistaa, että vihervasemmiston ikiaikainen tavoite on ollut ja on edelleen maamme sisäisen turvallisuuden ja talouden tuhoaminen.
Väkivallan, varsinkin tuontiväkivallan lisääminen ajaa tavoitetta täydellisesti.
Vihervasemmisto kuvittelee saavansa absoluuttisen vallan kun maastamme on tehty uusi Libanon.
Sitten alkaa pukkaamaan keskitysleiriä toisinajattelijoille ja savupiiput puhkuvat yötä päivää.
Vihervasemmisto vihaa Suomea ja sen kansaa. Ne paskat liittoutuvat vaikka ryssän kanssa tuhotakseen meidät. Ryssä on nyt out joten karvakädet ja neekerit kelpaavat proxyiksi.

Jokeri

Suomen pahin rikollisjengi on nykyinen vihervasemmistohallitus.

Pete

Olet aivan oikeassa, toivottavasti niistä päästään eroon

Qroquius Kad

Ei se ole toivon asia, vaan äänestämisen.
Sillä niistä päästäisiin eroon jo ensi keväänä, mutta jos mieluummin jäädään voivottelemaan ja toivomaan, ei mitään taatusti tapahdu.

Eki-setä

Toivottavasti se jengi kävelee näitä idioottpäättäjiä joku päivä vastaan. Sitten itketään kansalaisia apuun, minä menen taputtamaan ja tarjoamaan keppejä.