Facebookissa nyhdetään taas rahaa nettilukutaidottomilta

Facebookissa leviää taas pari huijausta, joista huomaa heti, että kyseessä on huijaus. Silti medialukutaidottomat ja nettitaidottomat jakavat päivitystä sellaisella tahdilla, että toivottavasti mahdollisimman moni tuleekin huijatuksi.

Kyseessä on ainakin R-kioskin ja Lidlin nimissä tehtyjä vedätyksiä. R-kioskin ilmoituksessa kerrotaan, että R-kioskin 112 vuotis syntymäpäivien johdosta arvotaan lahjakasseja henkilöiden kesken, jotka ovat kirjoittaneet päivityksen kommenteihin ”jaettu”.

 

 

Lidlin päivityksessä Lidlin kerrotaan jakavan syntymäpäivälahjoja. Lidlin kohdalla translate-suomennos on hieman töksähtävä. Maaliskuu eli march on suomennettu riviksi ja toukokuu eli may on suomennettu voiksi. Erityisesti huvittaa tuo Jumala siunatkoon sinua.

 

 

 

Mutta ei, mitä palikampi juttu, sitä varmemmin se uppoaa palikoihin. Varsinkin tuon Lidlin ketjun lukeminen aiheuttaa myötähäpeää. Tollot ihan tohkeissaan kertoo siellä syntymakuukausiaan. Tosin siellä muutamat yrittävät hillitä porukkaa, että huijausta.

Mistä on kysymys?

Ensinnäkin tässä on kyse aivan klassisesta ”kalastuksesta”. Huijari tykittää yötä päivää viestiä nettiin ja kuten näkyy, niin tuhannet hyväuskoiset hölmöt odottavat saavansa jotakin palkintoja. Ja saavathan he.

Nimittäin huijari lähettää jokaiselle vastanneelle yksityisviestin ”Onnea, olet voittanut”. Jotta saa palkinnon kotiinsa, joutuu maksamaan muodollisen euron postimaksun. Se maksetaan kortilla.

Jos on pöljä ja menee maksamaan ”postimaksun”, niin huijaus alkaa nyt. Eli se rahan nyhtäminen.

Kuukauden päästä henkilön tililtä vedetään 100 euroa tai jotain. Tässä on se huijauksen juju. Eikä tätä voi välttää, sillä jossain vaiheessa ”postimaksun” maksaja laittoi ruksin kohtaan ”hyväksyn ehdot”, edes lukematta mitä siellä ehdoissa luki. Ja siellähän lukee, että henkilö sitoutuu johonkin kerhoon tms. ja maksamaan jotain jäsenmaksua kerran kuukaudessa maailman tappiin asti.

Tässä vaiheessa henkilö ihmettelee, että mikä ihmeen maksu tililtä on lähtenyt. Suurin osa ihmisistä on yhteydessä pankkiin, josta kehotetaan reklamoimaan yritykseen. Voi sitä reklamaation määrää, mikä nyt lähtee. Sähköpostit laulavat hoosiannaa, mutta vastauksia ei kuulu.

Kuukauden päästä lähtee taas 100 euroa. Alkaa sama reklamaatiorumba. Eikä edelleenkään kuulu vastauksia. Fiksuimmat ymmärtävät tulleensa huijatuksi ja menettäneensä pari sataa euroa. Tyhmemmät jatkavat reklamaatiorumbaa, kunnes taas kuukauden päästä lähtee sata euroa. Reklamaatiorumba jatkuu ja nyt vihainen henkilö kirjoittaa vihaisen päivityksen Facebookiin kera typerien ”harmi-hymiöiden”, että tällainen ja tällainen yritys ei vastaa reklamaatioihin. On merkillistä toimintaa.

Ja taas lähtee tililtä 100 euroa. Näitä huijauksia veivaavat puliveivarit tietävät, että ihmiset antavat vetää korttitililtään yleensä 2-4 kertaa rahaa, ennen kuin uskovat ja ymmärtävät kuolettaa korttinsa. Vasta tässä vaiheessa rahan imeminen loppuu.

Yhdellä vedätyksellä, riippuen kuinka ammattimaisesti se hoidetaan, voi saada isojakin summia rahaa. Kaiken lisäksi kyseessä ei ole edes petos. Nämä jutut eivät siis etene poliisitutkinnassa mihinkään, koska asiakas yksinkertaisesti on hyväksynyt ehdot, eli sen, että tililtä vedetään kerran kuukaudessa rahaa.

 

Pt-median kommentointi on melko vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, toki kevyet off-topicit, eli asian vierestä kommentit ovat sallittuja, mutta älä spämmää kymmeniä viestejä aivan asian vierestä. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lallukka

Ei lampaat herää kuin kantapäänkautta jos sittekään kun pää on 24/7 peräsuolessa.

Qroquius Kad

Nämä ihmisparat vaeltavat elämänsä läpi huutaen:
”Huijatkaa minua! Huijatkaa minua!!”

Johan Steel

Cash is King

Ulosotto vaarallista nykyään

Cash is Not King koska automaatilla väijyy sompero tai afkero. Onhan ihmisiä jopa tapettu automaateilla, ainakin Ruotsissa.

basso balalaikka

Hästmanns informationbyroon mukaan huijareille on Helvetissä ihan oma osastonsa siellä politiikkojen ja juristien naapurustossa, alueet ovat osittain jopa limittäin.

gate io

I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.