Lisää pitkiä vankeuksia koraanimellakoista

Jorkit rivissä: Alomari, Kafarnawi, Mohamd ja Mussa.
Örebron käräjäoikeus lätkäisi viikolla uusia pitkiä vankeusrangaistuksia viime pääsiäisen koraanimellakoista. Jopa viisi ja puoli vuotta linnaa, mutta karkotuksia oikeus ei katsonut tarpeelliseksi määrätä.

Syyrian kansalaisille Aziz Mohamdille leipaistiin viisi ja puoli vuotta ehdotonta vankeutta. Niin ikään Syyrian kansalaisille Gafer Haj Mussalle, Mustafa Alomarille ja Mohammad Kafarnawille lätkäistiin viisi vuotta ehdotonta vankeutta. Mainittakoon, että Kafarnawin kaksi muutta velipoikaa on tuomittu myöskin pitkiin vankeuksiin samasta asiasta jo aiemmin.

Kaikki ovat siis Syyrian kansalaisia, tulleet Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta vuonna 2015, kun puoli Eurooppaa tuhrusti lämmintä itkua syriaanojen takia.

Syyksi luettuja rikoksia oli väkivaltainen mellakka ja pelastuslaitoshenkilökuntaan kohdistuva sabotaasi. Mohamd mm. sytytti yhden poliisiauton tulee sytytysnesteiden avulla.

Vankeustuomiot ovat melko pitkiä, mutta karkotuksia syyttäjä ei vaatinut.

– – –

Hoksasin muuten tätä kirjoittaessani yhden jutun, nimittäin sen, että seuraava ilmiö, joka Suomeen tulee, ovat tällaiset väkivaltaiset mellakat. Niitä ei ole vielä ollut, mutta kaikki muut ilmiöt, jotka Ruotsissakin ovat olleet, ovat tulleet Suomeen.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.