Tamponiyhtiö kohun keskellä – joko on tai ei ole transfobinen

Maailmassa on kaksi asiaa, jotka sopivat/ eivät sovi yhteen: sukupuolisuuteen liittyvät asiat ja Twitter. Nämä yhdessä aiheuttavat aina sellaisen volinan, että järki lähtee päästä.

Tampooneja valmistava Tampax–yhtiö on säännöllisesti somekohun keskellä. Milloin sitä ollaan transfoobisia, milloin ei olla.

Pari vuotta sitten alkoi aivoissa nyrjähdellä. Tampax twiittasi:

Miten tuon nyt suomentaisi. “Fakta: Kaikilla naisilla ei ole kuukautisia. Myös faktaa: Kaikki ihmiset, joilla on kuukautiset, eivät ole naisia. Juhlitaan kaikkien verta vuotavien ihmisten monimuotoisuutta”.

(Tuon toisen lauseen voi ehkä suomentaa paremmin, mutta itse en keksinyt parempaa)

Tämä twiitti aiheutti aivan helvetinmoisen someraivon. Itkua, kirkua, rääkyä, völinää, äninää, ininää ja ranteet auki. Pakko myöntää, että en itse edes oikein ymmärrä, että mitä tuossa twiitissä yritetään sanoa (vaikka sisällön luulen ymmärtäväni). En ymmärrä myöskään suuntaan enkä toiseen mikä tässä asiassa on niin erikoista, että tuota twiittiä on jaettu, kommentoitu ja tykätty todella paljon.

Jos ymmärsin oikein, niin someraivon kaari meni suurin piirtein niin, että ensin ihasteltiin sitä, että miten avoimia ja ei-transfobisia Tampax-yhtiössä ollaan. Huipulta pääsee vain alaspäin, ja kävi ikävästi, että jostain syystä feministit eivät ottaneetkaan asiaa omakseen. Alkoi rutina, että vaikka kuinka haluttaisiin pitää trans-naisia (eli miehiä, jotka ovat muuttuneet naisiksi) naisina, niin heille tuskin tarvitsee kaupitella tamponeja, sillä eihän näillä naisilla voi olla kuukautisia.

Mietin tuossa vähän aikaa, että kävikö Tampaxille niin, että yhtiö yritti vähän lipaista “yleistä somemielipidettä”, eli heittää ilmoille jonkun aivan älyvapaan ajatuksen “Kuukautiset kuuluvat kaikille naisille, myös trans-naisille (eli siis miehille)”, mutta jotain meni pieleen.

Tuo twiittihän on pari vuotta vanha, mutta nyt Tampax on taas uuden kohun keskellä. Yhtiö palkkasi trans-naisen jonkinlaiseksi tamponi-mannekiiniksi. Someyleisö on raivoissaan, koska se ei oikein tiedä, että vittuileeko yhtiö, vai ollaanko siellä oikeasti aivan tosissaan, että myös trans-naisilla (eli miehillä) voi olla kuukautiset.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

Kyllä on elämä vaikeaa näillä LGBT – ihmisillä. Mutta fakta: vain nainen menstruoi,siihen ei auta volinat (kiitoksia uuden sanan opettamisesta!). Olen ollut havannoivani, että LGTB – porukoiden jatkuva kitinä ja itku alkaa ärsyttämään yhä useampia ihmisiä, siis niitäkin joilla oli aiemmin sympatioita heitä kohtaan. LGTB – porukasta voisi sanoa ‘kun mikään ei riitä’, aina löytyy tai ollaan löytävinään uutta kitinän aihetta vaikka lännessä nämä(kin) vähemmistöt hyväksytään jo ihan yleisesti. Menisivät kampanjoimaan vaikka Afrikkaan tai Kiinaan. Vaan ei kantti kestä…

Huru-ukko

Ja joo. Samaa mieltä marin kanssa. Asiat on liian hyvin kun olemattomista kitistään. Eikä sinni anna periksi mennä sinne asiosta valittamaan missä olisi aihetta.

mari

Eso es correcto, mi amigo. Aivan turhista jutuista itketään ja vain siksi koska he voivat. Siis täällä lännessä. Ilmeisesti myös kannattaa pitää säännöllisesti ääntä itsestään jotta rahoitus järjestyy myös tuleville vuosille. Sinni on minulle jälleen uusi sana. Tarkoittaako samaa kuin ‘kantti’ tai ‘sisu’ etc?

Huru-ukko

Suurin piistein sitä.

Qroquius Kad

Sinni on tiivistetty termistä sinnikkyys, eli itsepintainen tahto jatkaa kaikista vastuksista huolimatta kohti tavoitetta.

kaarina

oikein, korottamalla lgtb oikeuksiaa tava kansalaiseen nahden ja kriminalisoimalla heidan perversioiden krititisoinnin nama tata asiaa ajavat kommunsitit saavat aikaan sen minka historiakin todistaa, kommunistit ovat aina kiduttaneet ja tappaneet homoja.
Nyt nama kommarit haluavat kaikki kansalaiset katsomaan julkisia hirttajaisia ja homma etenee vauhdilla siihen pisteeseen, suvakkikommarit todellisuudessa vain lietsovat vihaa ja eriarvoisuutta.

Minä

Transnainen ei vuoda verta, elleivät leikkaushaavat vuoda, mutta sitä ei hoideta tampooneilla.

rocky

Voivathan tasa-arvon nimissä työntää sen tampaxin sakkareikäänsä.

Mielenvikaiset

On totta että kaikilla naisilla ei ole kuukautisia. Esim. raskauden aikana tai usein imetyksen aikana kuukautiset jäävät pois. Myöskään anorektikoilla harvemmin on kuukautisia.

Se sijaan kuukautisia ei ole kuin naisilla. Miehillä voi olla verenvuotoa suolistossa, mutta hyvin nopeasti lhempi tarkastelu osoittaa että vireen menee.

No, yhtä kaikki. Miksi toisilla on tarve yrittää olla erilainen kuin luonto ja evluutio on muokannut? Niinkuin esim. ympärileikkaus…

Minä

Niin, tulipa mieleen, että peräpukamat voivat aiheuttaa verenvuotoa, mutta kauan saa harjoitella, että saisi sillä kikalla kerran kuukaudessa vuodot.

rocky

Aakkosporukka kutsuu niitä hidastustöyssyiksi.

Dickie

onks mun pakko ostaaa, miehenä..tanpooneja, minne ne työnnän`? juuh..te tiedätte ilmeisen vastauksen ..mutta ..ook… en työnnä

Huru-ukko

Mie olen kyllä ostanut tampaxia emännälle ku kävin kaupassa muutenkin ja se niitä tartti. Oli vielä semmoinen vanhanajan kyläkauppa. Kauppiaan vaimo oli myymässä ni mie sannoin, että emäntä käski tuuva jakopään tiivisteitä. No, sepä myyjä ties mitä pittää, otti tampaxipaketin hyllystä. Kysäs vaan että näitähän se emäntäs käyttää, niitä kun oli aikinaan useempaakin sorttia. Muistaakseni.

suikki

Tiivisteitä on toki erikokoisia,,

iJub9T_mHHo.jpg
X

Hurjia on örkit, saattaisi jäädä työntämättä luodinreikään. Mainostihan tosin ryssien pravda koneisto lääkäriä joka leikkasi itse itseltään umpisuolen.

mari

Jakopään tiivisteitä! ¡Dios mío! Oli kyllä pakko nauraa kun tuon luin.

Huru-ukko

Eikös ne tavallaan ole?

Neuvokaapas expertit

Tuota nimitystä munkin ukko käyttää. Ihan perus.

Sam Colt

Tasa-arvon nimissä sinun pitäisi ostaa Tampakseja. Niitä voi imeksiä vaikka hunajaan tai mansikkahilloon (väri!) kastettuina. Mielellään naisseurassa.

TeroTex

Eiköhän joku demaritohtori ole jo keksinyt jonkun punaisella värillä täytettävän ampullin jonka transut voivat työntää perseeseen ja sitten Tampax-sovelluksella kerran kuukaudessa sen voi pamauttaa paskaks niin että pikkareihin valahtaa ihan autenttista kakkamenkkaa. Sitten voidaan näytellä kuukautiskramppeja ja soitella töihin että tänään ei vaan pysty kun sattuu niin pahasti nämä naistenvaivat. Tai sitten voisi tehdä kaikille palveluksen ja hypätä tampax bussin eteen.

Minä

Älyttömyydet ovat menneet niin älyttömiksi, joten eiköhän tuokin älyttömyys ole mahdollinen tulevaisuudessa.

pah

Ilman sarvia ja hampaita ajattelin huomauttaa että mikäli ruotsalaista miestä ja hänen persoonaa kuvaavat hieman femineeniset sukupuolinetraalit käsitykset ja ennakkoluulot pitäisivät alkuunkaan paikkansa, niin miksipä ei heilläkin voisi, ainakin kaikkein liberaaleimmilla, olla käyttöä tampooneille?

Imee kai semmonen pötkylä sentään siemennesteetkin itseensä mikäli semmoinen veljellinen rakkauden satsi sattuu ruotsalaismiehen suolessa olemaan? Eihän sitä ikinä näinä aikoina voi tietää?

Sellaista

Kai sen jokainen biologiaa ja ihmisen anatomiaa vähänkin ymmärtävä tajuaa, että vain naisilla on kuukautiset. Sekä vain oikeilla naisilla on emätin, eli vagina. Sukupuolia on edelleen vain ne kaksi, nainen ja mies. Eikä sitä pysty “vaihtamaan”, koska oikean miehen ja naisen ruumiin rakenteet poikkeavat niin paljon toisistaan. Lisäksi naisella on XX-kromosomit ja miehellä XY, eikä nekään ole vaihdettavissa.

Last edited 1 vuosi sitten by Sellaista
Maalitus Maximus

Tämä on vihapuhetta ja fasismia, sekä aivan varmasti myös islamofobiaa ja uusnatsismia. Sinun täytyy nyt saada töistäsi potkut, menettää kotisi sekä sinut pitää julkisesti ristiinnaulita. Kaikkihan tietävät että tiede, biologia ja faktat ovat valheita. Ihmiset syntyvät maagisista avaruustaikamunista ilman sukupuolta ja homo-transseksuaaleina. Mies ja nainen on Hitlerin keksintö.

mari

Näinpä. Biologia on kovaa tiedettä mutta nykyisin länsimaissa useampikin tieteenala on ikään kuin reformoitu palvelemaan tiettyjen ryhmien etuja, vai pitäisikö sanoa etuisuuksia.

Jallu

Samaa tasoa kuten se, että mieskin voi synnyttää. Tosiasioita ei voi sivuuttaa, mutta sanoilla voi kikkailla kuten komisario Jari Taponen jengien määrittelystä.

Ulfbehrt

Hullutuksille ei näytä olevan rajaa. “How to simulate a period”

https://www.youtube.com/watch?v=BcNco-mM700

Tomato juice ice cubes to shove up your arse to simulate your “menstrual cycle”

https://twitter.com/cold957/status/1420146483475668993

Olkaa hyvät! Olemme taas vähän valistuneempia!

Minä

Tuo ylemmän linkin video on ollut näytillä seitsemän vuotta – 1,3 miljoonaa katselukertaa ei yhtään tykkäystä.

Jonkin ruuvin täytyy olla ainakin vähän löysällä, jos naisen näytteleminen vie siihen asti, että pitää kuukautisetkin lavastaa.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
basso balalaikka

sairas sairas some melko sairaassa maailmassa,
äbäläväbälä ja öytötys sentään puuttuivat listasta.
terveisin mies,jolla ei ole (omaa) pimpsaa, mutta melko usein on vitutusta.

ovatkos ennen töissä olleet sitten transtyöllisiä?
ja kun esim radioissa transistorit korvasivat radioputket ja mikropiirit korvasivat transistorit, niin onkos putkiradiot nyt Pre-Trans-radioita, ja mikropiiripelit Post-Trans-radioita?
(Riikalaisissa Beriotska kaupoissa moskovan olympialaisten aikaan myydyistä radioista Selena, Riga ja Sapphire on transistoreita, ja niin ikään Riikalaisessa Rigonda Bolshoi radiossa on pirusti ryssän radioputkia ja pirun kovaäninen moottori, joka pyörittää automaattista kanavahakua narujen ja rissojen välityksellä)

Minä

Sekoilua jalostetaan ja lopulta nainen tai mies voi olla mikä vaan, eikä kohta kukaan tiedä mitä nuo sanat tarkoittavat.

h44

Tamppoonin voi dipata pirtuun ja työntää anukseen. Sukuolesta riippumatta kirvelee ja tulee känniin.