Vihreiden uusi maahanmuutto-ohjelma: Lisää tulijoita ja paljon

Vihreiden puoluevaltuuston sunnuntaina hyväksymä maahanmuuttopoliittinen ohjelma ei yllättänyt. Siinä on kaikki ne ainekset, mitä kermaisalta maahanmuuttosopalta voi odottaakin.

Vihreiden maahanmuuttopolitiikan lähtökohtana on lisätä maahanmuuttoa radikaalisti. Tätä perustellaan monilla aloilla kasvavalla työvoimapulalla ja klassisella huoltosuhteen heikkenemisellä. Kuten yleensä, niin tässäkin sekoitetaan ihan normaali perus maahanmuutto ja -muuttajat, jotka eivät tarvitse mitään kotouttamista, turvapaikanhakijoihin, joiden eteen –mikäli vihreät saisivat päättää– ovenkahvatkin vaihdetaan kultaisiksi.

Perusta on se, että turvapaikkaprosessi oleskelulupaan asti on jouheva. Suomen on noudatettava kansainvälisiä sopimuksia, tosin tässäkään yhteydessä ei kerrota mihin tällaiset sopimukset sitovat Suomea. Nämä sopimukset joka tapauksessa sitovat Suomea ja koska sitovat, niin asiat voidaan hoitaa pikkuisen paremmin.

Suomen on nostettava ensi alkuun pakolaiskiintiö alkuun vaikkapa 3 000:een. Eurooppaan pitää varmistaa turvalliset reitit, jotta portti Afrikkaan on auki sitä haluaville. Ketään ei saa estää keinotekoisesti saapumasta EU:n alueelle.

Kun tulija on saapunut Suomeen on hänelle taattava kodinomaiset olosuhteet. Vastaanottokeskuksia pyritään lakkauttamaan ja tulijat majoitetaan vuokra-asuntoihin. Tulijalle on taattava tulkit, oikeusapu ja kaikki muu mahdollinen tuki, jotta voidaan varmistaa oleskelulupa. Jos käy niin ikävästi, että kielteinen oleskelulupa tipahtaa postista, niin palauttaminen tulee olla hellävaraista.

2015-2018 tulleille väliinputoajille eli paperittomille henkilöille, jotka veivaavat hakemuksiaan byrokratiakoneistossa, on annettava oleskelulupa. Tämä on parempi vaihtoehto kuin paperittomuus.

 

Niin ikään vihreät ovat pohtineet, että maahanmuuttajien sosiaaliturvaa on parannettava. ”Sidotaan vastaanottorahan suhde toimeentulotuen perusosaan ja porrastetaan vastaanottorahaa ylöspäin kohti toimeentulotuen tasoa tuen tarpeen pitkittyessä.” Turvapaikanhakijan toimeentulo tulee nousemaan siis huomattavasti. 

Ohjelmassa on useita kohtia, joissa puhutaan pelkästään turvapaikanhakijoista. Tavallisiin oikeisiin maahanmuuttajiin, eli sellaisiin henkilöihin, jotka omilla rahoillaan muuttavat ulkomailta Suomeen, hankkivat itsenäisesti asunnon ja työpaikan, heistä vihreät eivät puhu mitään.

Sen sijaan manifestissä puhutaan mm, että luku- ja kirjoitustaidottomat tulijat pitää osata erottaa tulijavirrasta ja panostaa heihin. Heihin tulee kohdentaa erityisiä kotouttamistoimenpiteitä; opettaa heidät lukemaan, kirjoittamaan, käymään ammattikoulua ja muita työllistämiseen tarvittavia toimia. Turvapaikkamaahanmuutto vinksahtaa tässä kohtaa jonkinlaiseksi työtarkoitusperäiseksi maahanmuutoksi.

Sen sijaan, että puhuttaisiin siitä, että turvapaikka on väliaikainen ratkaisu niin kauan kunnes kotimaassa taas tarvitaan osaajia, niin turvapaikkatulijat asetetaan jopa ylempään asemaan kuin normaalit työn perässä muuttavat maahanmuuttajat.

 

Vihreät nostavat esille myös aina ajankohtaisen rasismin. Sen vastustelu ollee meille kaikille yhteinen asia? Vihreiden mukaan Suomi on tutkimuksissa Euroopan rasistisin maa, tämä tilanne on häpeäksi ja vaatii nopeaa muutosta.

”Suomi on tutkimuksissa Euroopan rasistisin maa, tämä tilanne on häpeäksi ja vaatii nopeaa muutosta” –Vihreät- De Gröna–

Rasismi halutaan kriminalisoida. Antirasistista työtä lisätään kouluissa ja työpaikoilla. Laitetaan tekoäly stalkkaamaan nettiä, jotta voidaan saada ilmi rasistinen vihapuhe. Antirasismi sisällytetään erilaisiin ohjelmiin ja kuntien puuhakerhoihin. Vahvistetaan medialukutaitoa ja opetetaan ihmiset erottamaan vihapuhe ja väärä-informaatio.

Ohjelman voi lukaista täältä.

 

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.