Hoitolaitoksen kesäkuinen väkivallanteko Turussa muuttui murhaepäilyksi

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut turkulaisessa hoitolaitoksessa kesäkuussa 2022 tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Poliisi epäilee 1970-luvulla syntynyttä miestä murhasta.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan turkulaisessa hoitolaitoksessa viime kesäkuussa tapahtuneesta väkivallanteosta. Teko tapahtui 2. kesäkuuta hoitoyksikön asunnossa Vasaramäessä. 1970-luvulla syntynyt teosta epäilty mies otettiin paikan päältä kiinni hänen oman ilmoituksensa johdosta. Epäilty ja uhri olivat molemmat hoitoyksikön asukkaita.

Uhri menehtyi saamiinsa vammoihin

Väkivallanteon uhri loukkaantui tilanteessa vakavasti, ja poliisi tutki tapausta aluksi murhan yrityksenä. Uhri menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin, ja rikosnimike muuttui esitutkinnassa murhaksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi epäillyn miehen kesäkuussa, ja hän on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan. Rikosasiassa ilmenneiden yksityiselämää koskevien tietojen vuoksi poliisi ei julkisuuslakiin vedoten kerro tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Poliisi on määrännyt esitutkintamateriaalin kokonaan salassa pidettäväksi.

Epäiltyä murhaa koskeva asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi selvittää vastuukysymyksiä

Henkirikosepäilyn lisäksi Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkintalain mukaisen selvityksen myös hoitoyksikön ja mahdollisesti muiden tahojen osuudesta tapahtumiin. Poliisi selvittää, onko rikosasiaa edeltävissä tapahtumissa jotain sellaista tekoa tai laiminlyöntiä, jonka perusteella olisi syytä epäillä virka- tai muuta rikosta.

Hoitoyksikköä ylläpitää yksityinen palveluntarjoaja, jolta Turun kaupunki ostaa palveluja.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vantaalla sattuu

“Poliisi epäilee parikymppisen miehen yrittäneen puukottaa toista Myyrmannissa”
Olikohan jokin erimielisyys yritetty jälleen hoitaa migrikirurgian avulla ?