Tekemällä tehty sähköpula, ja korkea sähkön hinta

On käsittämätöntä miten medioiden kirjoittelema ns. energiakriisi, ja etenkin väitetty sähköpula uppoaa moniin ihmisiin. Kriisi, joka on ihan tuulesta temmattu kuvitteellinen kriisi.

Esimerkiksi Yle kirjoittaa, että jo 10 asteen pakkanen voi aiheuttaa tänä vuonna sähkökriisin. Samassa artikkelissa sanotaan kuitenkin, että sähköyhtiöt kehottavat säästämään sähköä sen kalleuden vuoksi. Tästä myöhemmin.

Viime talven kylmimpänä päivänä Suomen sähkön kulutus oli hetkellisesti korkeimmillaan vajaa 14 000 megawattia (MW). Sähköä tuotettiin ydinvoimalla 2 800 MW, teollisuuden ja kaukolämmön yhteistuotannolla 3 900 MW, vesivoimalla 2 100 MW, tuulivoimalla 2 300 MW ja muuta vähäistä tuotantoa muutama sata megawattia.

Samaan aikaan Suomi osti Venäjältä ja Ruotsista sähköä yhteensä noin 2 800 MW, josta osa vietiin edelleen Viroon.

Suomi voi tuottaa melkein kaiken kuluttamansa sähkön

Suomi osti siis viime talven kylmimpänä päivänä 2 800 MW, mutta tämä ei tarkoita sitä, että Suomi olisi riippuvainen tuosta tuontisähköstä. Nimittäin, kaukolämmön ja teollisuuden yhteistuotannolla saadaan kevyesti 4 500 MW ja enemmänkin. Mitä kylmempää, sitä enemmän kaukolämpö tuottaa sähköä.

Lisäksi tuona päivänä vesivoimaa tuotettiin “vain” 2 100 MW. Vesivoimaa Suomi pystyy kuitenkin tuottamaan ainakin 3 200 MW. Vesivoimaa ei tuolloin tuotettu enempää, koska tuulivoima sattui tuottamaan sähköä. Mutta jos vesivoimaloissa olisi laitettu padot auki, ja teollisuuden/ kaukolämmön tuotto täysille, niin päivän tuotto olisi ollut tuona hetkenä kevyesti 13 000 megawattia.

Suomessa ei siis ole edes teoriassa mahdollisuutta mihinkään sähköpulaan. Kun on kylmää, niin sähköä pitää silloin tuottaa. Ei se ole sen kummempaa. Teollisuuden ja kaukolämmön yhteistuotanto täysille ja vesivoimaloiden turbiinit huutamaan hoosiannaa. Sen pienen erotuksen voi sitten ostaa Ruotsista ja Norjasta, jos tuotannossa jää vajausta.

Venäjällä ei ole mitään vaikutusta Suomen sähkön saantiin

Useimmat kuvittelevat, että sähkökriisi ja sähkön kova hinta olisi suoraa seurausta Ukrainan sodasta ja Venäjän pakotteista.

Suomi ei ole tulevaisuudessa, eikä ole ollut menneisyydessäkään millään tavalla riippuvainen Venäjän sähköstä. Suomen ja Venäjän välillä on ns. Viipurin yhteys, jonka kautta Suomeen tulee kolme 400 kilovoltin (kV) yhteyttä ja kaksi 110 kV yhteyttä. Näiden linjojen yhteinen siirtokapasiteetti Venäjältä Suomeen on ollut 1 460 megawattia (MW). Venäjän lanka voidaan ihan hyvin purkaa pois, sillä vesivoimalla jo saadaan tuo määrä.

Venäjän sähkö onkin ollut Suomelle lähinnä jäänne jostain Neuvostoliiton “ystävyys”-ajoilta. Säälisähköä, jossa venäläisiä on taputettu päähän, että da da, hyvä poika, osaatte tehdä sähköä.

Vuonna 2020 Venäjän sähkön osuus Suomen sähkönkulutuksesta oli neljä (4) prosenttia! Vuonna 2021 se oli 10 prosenttia, mutta tämäkään tuonti ei johtunut siitä, että Suomen olisi ollut jollakin tavalla pakko tuoda sähköä Venäjältä, jotta suomalaisten töpseleistä tulisi sähköä. Sähköä ostettiin Venäjältä siksi, että se nyt sattui olemaan vähän halvempaa kuin Norjan tai Ruotsin sähkö.

Miksi sähkö on kallista?

Sähkön suurin syy korkeisiin hintoihin on tuulivoima ja bisnes. Yksi yleinen selitys on Venäjän kaasu. Mutta kun kaasulla nyt ei yksinkertaisesti tuoteta Suomessa, eikä Pohjoismaissa sähköä, ja Saksassakaan kaasun osuus sähkön tuotannossa ei ole ollut kuin joku 30 %, mutta joka pystytään korvaamaan ihan kevyesti kivihiilellä.

Tuulivoiman tuotantoa ei voi ennustaa. Jos tuulee, tulee sähköä, jos ei tuule, sähköä ei tule. Yleensä kovilla pakkasilla ei tuule. Kun tuulee, niin vesivoiman ja teollisuuden/ kaukolämmön tuottoa säädetään alaspäin. Tämä nostaa sähkön hintaa, koska tuulivoimalla tuotettavalle sähkölle on saatava tuotto.

Jos sähkö ei olisi bisnestä, niin silloin vesivoimaloiden padot olisivat auki 24/7/365, kuten myös teollisuuden ja kaukolämmön tuotanto. Näin sähköä tulisi tasaisesti vuorokauden ja vuoden jokaisena tuntina.

Mutta, koska tuulivoimaloille halutaan tuottoa, niin aina kun tuulee, niin varmat sähkön tuotannot ajetaan alas ja tätä “ympäristöystävällistä” sähköä tuutataan verkkoon. Kun tuuli lakkaa, niin patoluukut avataan tuottamaan varmaa sähköä.

Tässä on se tekijä, joka heittelee ja sekoittaa sähkömarkkinoita. Kun tähän vielä yhdistää pörssin, jonka tarkoitus on tehdä voittoa, niin ei tarvi kahta kertaa arvata, että sähkö ei tule enää koskaan olemaan kuluttajalle halpaa kuin muutamia vuosia sitten.

 

Ei siis ole sähköpulaa ja sähkön korkea hinta on tekemällä tehty.

Subscribe
Notify of
guest
68 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Viher-Raiskattu. Viher-Ryöstetty.

Niin. Mutta jos et maksa sähkölaskua niin olet ilman sähköä. Valittaminen, kuten tämä artikkeli, on turhaa. Meitä nussitaan tuhatnolla eikä vastaan voi tapella.

Olle-dolle

Meinaat, että kaikki tajuavat mistä on kyse? Jos joku on turhaa, niin oma rutinasi mihin verrattuna itse artikkeli ei ole ollenkaan turha.

Anu S. Tappi

Taloyhtiön rappukäytävien pistorasiapaikoista syntyy armoton kilpailu. Kuka kerkeää vetää roikalla sähköt postiluukun kautta kämppäänsä kasviharrastuksen vaatiessa runsaasti sähköä? Vetääkö naapurin prässihousuinen töpselin irti ja laittaa oman piuhan tilalle?

mari

Sieltä tulee äkkiä huoltoyhtiön tiimi vetämään roikat irti rappukäytävän töpselistä. Helsingissä kun vielä asuin, ystävättäreni kerrostalossa joku älypää oli moisen tempun tehnyt eikä siinä mennyt kuin kymmenisen tuntia kun roikka oli kadonnut. Täällä Gran Canarialla sähkö on aina ollut kallista, yli 90% siitä tuotetaan öljyvoimaloissa. Mulla taitaa nyt olla kilowattitunti jotain 28 senttiä, öisin piirun verran halvempaa. Vertauksen vuoksi, 2 vuotta sitten Helsingissä mulla oli muistaakseni Lumo Energialla pörssisähkön hinta 3,6 senttiä per kWh. Taisin lukea, että Ruotsissa ajetaan ydinvoimala alas huoltotoimenpiteitä varten ja se vaikuttaisi sähkön hintaan Suomessa. Mutta eikö sähkön arvonlisäveroa joulukuun alusta tiputettu 10% Suomessa? Täällä laskettiin 12% jo maaliskuussa.

Last edited 1 vuosi sitten by mari
AC/DC

Ai on kallista sulla. Mulla nyt 31 senttiä, tammikuussa kohoaa 50 senttiin. Sähkölämmitys. Sähkösauna. Mulla taitaa sisäilmakin olla sähköä saatana. Jos paska lämmittäisi kauan niin paskoisin housuun säästömeiningillä, nyt vaan paskon housuun aina kun tulee sähkölaskuja.

mari

Niin, tarkoitin että se sähkö on ollut täällä aina kallista. Suomessa oli vielä pari-kolme vuotta sitten sähkön hinta pari- kolme senttiä per kilowattitunti. Täällä on maksettu silloin jo ihan Suomen nykyisiä hintoja. Itseasiassa vuosikymmeniä. Nyt rakentelevat tuulimyllyjä sinnetänne. Ja pilaavat samalla maisemat. Ja onhan geoterminen voimalaitos väsätty länsi-ja etelärannikolle, tosin ne ovat vasta alkutekijöissään.

Sherlokki suvakko

Mulla on vaan 13 senttinen, ei millään voi nousta viiteenkym…..

Sherlokki suvakko

Huoltotyöt=uudelleen käyttöönotto ts niitten eliniän pidentäminen. Joku järki siinä sentään, mutta artisti (jälleen kerran) maksaa!

tuppuran suttura

EU:ssa on yhteiset sähkömarkkinat ja Saksassa sähkö tuotetaan kaasulla. Nyt siellä ei ole itseasetettujen sanktioiden vuoksi sitä kaasua ja Saksassa on sähköpula, josta me tymät suomalaiset saamme nyt kalliisti maksaa. Suomi on aina väärässä junassa, koska oman maan etujen ajaminen on haitallista.

matelijakansa

On se kummaa, että jos vaikka Hollanin pato murtuu, tai halla vie Ranskan viinisadon niin suomi aina maksaa. EU:n mallioppilas menee vaikka miinojenpolkijaksi Ukrainaan jos Brysselistä käy käsky.

Qroquius Kad

Älä valehtele.

Sähköinen Kusétus

Saksalla on varastot täynnä kaasua, juuri täytetty!

Iso Kala Vale

Ei mikään! Pelkkää strategiaa ja kieroilua EUltä.

Saku pärjää aina, entäs me?

Saksa on itse ilmoittanut että kaasuvarastot on nyt täytetty talveksi.
Saksa on myös tehnyt monivuotisen sopimuksen Qatarin kanssa.

https://sverigesradio.se/artikel/tyskland-vill-bli-kvitt-rysk-gas-blir-stort-kontrakt-med-qatar-istallet

Santtu

Vetikö ne viime viikolla kaasuputken Qatarista Saksaan? Kyllä ne saksalaiset on näköjään nopeita muussakin kuin salamasodassa.

LNG

Ei kaasuun tarvita putkia…

Minä

Saksassa on kova pula mm. sähköstä. Siksipä Saksa ostaa sähköpörssistä valtavasti ja se nostaa sähköpörssin hintoja. Suomessa maksetaan siis saksalaisten huonosti hoidetun energiapolitiikan laskua. Jos ei olisi sähköpörssiä, kotimainen tuotanto menisi kotimaan käyttöön tuotantokustannuksia vastaavilla hinnoilla. Jos sähköpörssi lakkautetaan, palataan tasaisen varmaan ja halpaan sähköön.

nimellinen

Ei varmaankaan pulaa, mutta Saksassa käsittääkseni tuotettiin jopa 70% sähköstä kaasulla ja on ollut kyllä melko riippuvainen Venäjän kaasusta. Voin toki olla väärässäkin..

Saku pärjää aina, entäs me?

Kazakstan alkaa myös myydä kaasua sekä Qatar.

nimellinen

Muttaettä kuluttajan laskut nousevat jokatapauksessa tällä saatanan ilmastokusetuksella. Joo, lämmitykseen liittyvä sähköntuotanto oli vissiin minun mielessä tuo kaasusta sähköenergiaksi eli n.70% Saksassa.
Niin, lämmityskulut todellakin nousevat ja on noussut jo.

Valtamedia valehtelee härskisti

Tämä on jokaisen nähtävä !

Santtu

Et ole väärässä. Saksan energiansaanti perustui kokonaan Venäjältä tulevaan halpaan kaasuun.

Santtu

Saksahan se sammutti ydinvoimalansakkin että olisi vielä riippuvaisempi kaasusta, siitä tässä nyt “yhteisvastuullisesti” maksetaan.

Hurlumhei

Ei Suomessa eikä maailmassakaan ole mitään pulaa muslimeista, mutta lisää niitä meille tulee ovista ja ikkunoista aina vaan. VAIKKA meillä on kylmää eikä sähköä. Rasismi kasvaa meillä puissa myös. Islamofobiaa opetetaan jo ala-asteella. Mutta tänne on päästävä! Ihmeellistä!

Minä

Alussa Saksa osti kaiken saatavilla olevan sähkön. En ole seurannut, miten on homma kehittynyt sen jälkeen. Pohjoismaat kaikki vievät sähköä, paitsi Suomi, joten Keski-Eurooppaan ne menevät. Suomeen tuodaan, mutta vain osa noista mitä muut vievät.

Ihan alussa Saksa maksatti suomalaisilla kaasunsa hinnannousun. Siihen päälle Saksa osti ison siivun Uniperistä pilkkahintaan.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Minä

Ei sillä ole merkitystä, että paljonko viety sähkömäärä on Saksan tarpeista. Hintaan vaikuttava merkitys on sillä, että paljonko se vaikuttaa pohjoismaiseen sähköntarpeeseen. Saksassa on sähkön hinta ennätyslukemissa. Saksa maksaa reilusti, jotta saisi sähköä ja siksi se nostaa pörssihintoja. Ostavat myös muista naapurimaista sähköä, saadakseen kasaan koko tarpeensa. En tiedä onko tilanne nyttemmin helpottunut, mutta noin oli aluksi.

Reijo Ruotsalainen

Saksan ja Suomen sähköjärjestelmät ovat aika lailla erilliset. Suomen hinta on lepsun valvonnan aiheuttama itseperustainen päänsärky. Vastaa suunnilleen krapulaa.

Yhteydet Suomi-Saksa ovat vain Tanskan Sjellanti-Fyn tasasähköyhteyden ja Puola-Liettua back-to-back tasasähköyhtyden kautta. Lisäksi Saksa/Tanska saa tuotua Norjasta tasasähkölinkin kautta sähköä joka muuten kulutettaisiin pohjoismaissa.

Minä

On varmasti itseaiheutettu. Pörssiin on itse menty ja alistuttu markkinahinnoille sekä keinottelulle. Oma sähköntuotanto ei ole riittävä, joten on tuotava ja se ei varmasti paranna asiaa. Luultavasti mukana on keinottelua, koska pörssi luo sille mahdollisuuden.

Ei Suomen yhteyden Saksaa sähkön nsuhteen tarvitse olla edes olemassa. Riittää, että Ruotsilla on, koska Ruotsista tuodaan sähköä ja siitä maksetaan pörssihintaa, johon vaikuttaa Saksan sähkönosto.

Minä

Lisättäköön tuohon, että mikäli kotimaisin voimin olisi mahdollista tuottaa kaikki tarvittava sähkö, on ilmiselvää, että kyse on keinottelusta.

Minä

Ruotsin sähkön osuus saksalaisten kulutuksessa ei ole määrittele hintoja. Jos kysyntä Saksassa on suuri, kuten se on, nousevat hinnat siksi, että Saksa haluaa enemmän kuin mitä halvalla saisi. Ei Saksa osta yksin Ruotsista, se ostaa kaikilta naapureiltaan.

Kysyntä vaikuttaa hintoihin, ei sen syy. Maksan maidosta kysynnän aiheuttaman hinnan, vaikken ostaisi paljon tai jos ostamani täyttäisi vain osan tarpeestani tai jos ostaisin monesta paikasta.

Ei Suomen politiikka ole koko Euroopan sähkön hintoja nostanut. Hinnat ovat korkeita kaikialla. Jos Suomella olisi riittävä oma tuotanto, eikä olisi sähköpörssiä, olisi sähkön hinta normaali, eikä se olisi lähtenyt nousuun.

Varmasti on mausteena myös tahallista keinottelua, joten ei Saksan tarpeet yksin selitä hintatasoa.

Ich habe D nicht gern

Sähkön Saksaan vieminen pitäisi kokonaan lopettaa täksi talveksi.

Saksa ei ole mikään luotettava kumppani, pandemian alkaessa se takavarikoi muihin maihin menossa olleita, jo maksettuja, sairaalatarvikkeita.

Santtu

No nyt tuli kirjoitus joltain joka asioita ymmärtää, nämä sohvaperunat täällä puhuu mitä sylki suuhun tuo ja hokee samaa jota YLE ja hesari valehtelee.

Sähköinen Kusétus

Saksahan on jo ostanut kaasua muualta (ei ryssältä) ja varastoinut talvea varten. Eli sekin argumentti putoaa että Ruotsin täytyy säästää sähköä jotta voidaan viedä saksalaisille, hehe. Palele svenne, saku tarvitsee! Voi vi**u.

Pohjois-Ruotsi on yhtäkkiä saanut kalliit hinnat, kaikki alkaa kääntyä päälaelleen. Argumenttia aina löytyy mutta missään ei ole mitään järkeä. Kuka valehtelee ja kenen pussiin?

Ja miten on mahdollista että Ruotsin ylivoimalat passelisti hajoavat JUURI NYT, vuorotellen?

nimellinen

Kyllä Suomikin kärsii juurikin tuosta Saksan viherpiiperöinnistä ja meidän viherkommunistit ovat ihan extaasissa. Eipä tarvinnut kun avata viimekuun sähkölasku niin vitutuskäyrä ponnahti tappiin.
Onneksi Saksasta saa kuitenkin tilattua halvempaa viinaa niin saa edes jollain tavalla vittuilla takasinpäin läpimädälle “päättäjistöllemme”

Valtamedia valehtelee härskisti

Sen jälkeen “päättäjistö” saattaa lätkäistä valmisteverot viinan tuonnista. Ei niiltä piruilta konstit lopu.

timo

Söhkönmyyjät rikkovat lakia,koska ne eivät tarjoa halvinta sopimustaan,ainakaan kotitalouksille.
Niin sanottu Toimitusvelvollisuusssopimus on lakisääteinen minimi.
Tästä kun kirjoitan sosiaalisissa medioissa tai youtubessa kommenttini poistetaan AINA…miksi ?
Kannattaa lukea nämä linkit huolella.
https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4810213 –ja–
https://www.kuluttajaliitto.fi/materiaalit/sahkosopimus/

nimellinen

Hmm. Nyt rupes kiinnostamaan, täytyypä käydä lukasemassa. Sellainen fiilis kuitenkin ollut kokoajan että onko tämä touhu nyt ihan laillista..

Antti Tifa

Terveisiä Pauli Vahteralta.
Syistä, seurauksista ja niiden aiheuttajista, eikä tässä vielä kaikki. Hahhahhaa.
https://www.vahtera.blog/post/fortumin-mokat-maksetaan-s%C3%A4hk%C3%B6n-hinnassa

1dmv2.jpg
VMP

Ei nää täällä ymmärrä mitään noin monimutkaisia asiota, testattu juttu.

Valtamedia valehtelee härskisti

Jos eroaisimme sähköpörssistä niin sähkön hinta putoaisi välittömästi entiselle tasolle. Valitettavasti eduskunta ei koskaan katso maamme ja kansalaisiemme etua vaan he noudattavat sokeasti ulkomailta tulevaa globalistien käskytystä.

Sherlokki suvakko

Samma här!

VMP

VMP luuletko vittu että niitä kästketään? Ihan meinaatko, että vaikka walhlroosia käskettiin laittamaan suomalaisten omaisuus taskuihin ja siirtämään urakalla teollisuutta ruotsiin josta muuten pressamme sen siten nyt palkitsi, olihan se silloin itse valtionvarainministeri ja oli viinasen muistelmissa kun se kertoi, että niinistön presidenttiys sovittiin jo silloin..

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/749dbea2-57d7-4aac-bd78-6c8d7fdb4915

Oishan toi tietenkin kiva ollut, että presidentti ois ennen kun kupsahtaa kertonut vedätyksistä, vielä ehtisi tehdä maailman laajuista historiaa kertomalla kansanvarkaudesta.

Jarmo

“Suomi voi tuottaa melkein kaiken kuluttamansa sähkön.”
Niin, melkein meillä ei ole mitään ongelmia.

Kun sähköä melkein riittää kaikille niin hinta nousee niin ylös että joku suostuu olemaan ilman. Tänään joku jättää ostamatta 60c/kWh, kylmemmällä kelillä ehkä ei.

Japa

On se perkele jos Suomen energiahuolto on niin heikoissa kantimissa, että sähkö miltei loppuu 0-kelillä ja maksaa yli 60 senttiä/kWh. Jotain on pielessä ja paljon.
Energiaviraston virkamiehet ovat täysiä lapatossuja, kun heidän pitäisi määritellä kohtuuhintaisen sähkön hinta. Ei tule mitään. Pyöritetään ja mietiskellään kuukausitolkulla. Samoin hallitus istuu käsiensä päällä eikä saa mitään aikaiseksi.
Sähköpörssi on kaukana oikeasta kaupankäynnistä. Sähkön hintoja voi manipuloida miten päin vaan pienilläkin ostoilla eikä kukaan valvo tätä ns. ”pörssiä” joka on aidon pörssin irvikuva.

Qroquius Kad

Mitä vielä!
Tyttöhallitus kikattaa riemusta tehdessään täyttä päät Vihreää Siirtymää yhdessä energianyhtiöiden kanssa.
Jälkimmäiset rikastuvat saadessaan kupata sähkölaskuillaan määrättömästi ja Suomen talous sen kun tuhoutuu.

Reijo Ruotsalainen

Hallituksesta käytetään osuvammin nimeä “pissishallitus”. Jos oot boomeri kuin minäkin niin googleta pissis. Osui ja upposi.

Alpertti

Niin, jos kulutus on 14 GW ja tuotanto 13 GW, niin jotain tapahtuu ja hyvin nopeasti. Mieluummin kuin Iltalehden juttuja kannattaa katsoa, mitä asiantuntijat kertovat. Fingrid ei ole ilmoittanut edes sähköpulan olevan mahdollinen tai että sähköpulan riski olisi suuri. Fingridin tiedotteissa pyöritellään vain sellaisia sanoja kuin epävarmuus. Ilman tuulivoimaa Suomen tuotannon huipputeho on Fingridin mukaan 12 900 megawattia sisältäen Olkiluoto 3:n ja Meri-Porin. Iltalehdellä on tapana nyhjätä asiaa tyhjästä. Esim. tänään otsikon mukaan poikkeuksellisia paukkupakkasia tulossa joulukuussa. Mitä sanoo Ilmatieteen laitos? Jakson toisella viikolla etelässä hieman keskimääräistä kylmempää. Mutta Iltalehti tietää tulevat ennätyksetkin.

Jarmo

Suomi, Ruotsi, Norja ja Itä-Tanska melkein saavat tuotettua tarvitsemansa sähkön…

Mistä noita norjalaisia sähköautomaatteja saa? Saattaisin tarvita itsekin.

Kimmo Leino

Suomi EI ole EU:n jäsen, koska littyminen oli laiton ! Jorma Jaakkolan kotisivut valtiopetoksista .

Pääministeri ilmoittamaan EU:lle että liityntä oli laiton ja piuhat irti Keski-Eurooppaan.

Sähkön hinta tippuu välittömästi Suomessa.

Fixit 20.10. 2022 ( youtube ); voi kuunnella kuinka meitä viilataan linssiin tällä EU-“ihanuudella” !

Hallitukset on lahjottu: Iltalehti 19.2. 2013 “Miljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: “Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä.

archive.today/kimmoleaks.fi ( vain pilviplavelun oma hakukone löytää; muut on lahjottu / sensuroitu ).

Syyteilmoitus jätetty 9.12. 2005 Valtakunnansyyttäjänvirastoon lainsäädännöllisen syrjinnän lopettamiseksi Suomessa .

Vertaa PL 118 § 3 momentti: Ei syyteoike

seant

Miksi Uk ja Saksaan menee sähköä n. 5000 MW :n teholla vaikka koko Skandinaviassa sähkön hinta on 495 MW. Siinä myös näkee tuulituotannon mikä on melko olematonta tällä hetkellä.

Lallukka

Sitä kun on oikein kunnon-lammas, niin sitä tapaa uskoa kaiken, kunhan sen joku muu kuin itse lammas vain toteaa. Ilmastohumpallakin täysin sama vaikutus lampaisiin.

Huru-ukko

Hyvin ne tuulimyllyt jauhaa sähköä, ihan kuin Texasissa männä vuonna. Eli nolla kilowattia, jäässä kun ovat. Ja lisää vaan piäis saada mokomia tyhjänpaskan hiertäjiä.

Tapio

“Sähköpörssi” on selvä hintakartelli, jonka avulla kierretään lakeja. Melkein kaikki myyvät samalla hinnalla. Seuraavaksi asfalttipörssi?

Nih

Suuri energia kartelli joka saa mellastaa vapaasti ja rahastaa koska on Ukraina sota ja pulteri on seonnut, sillä selitetään joka käänteessä tätä kusetusta.

Joulupuu

”Pulteri on see-ee-onnut,
joulu on jo ovella.
Pikkuäijä hirtettynä
ompi kuusen oksilla”

Per Seestä

Suomalaiset pohtivat Saksan ”sähköpulaa”. Pohtisivat mielummin Kiinan ja Venäjän juuri käynnissä olevaa kaikkienaikojen suurinta sotaharjoitusta. Kiinalaiset koneet ja helikopterit laskeutuvat Ryssälään ja päinvastoin.

Meiltä saattaa alkaa kutit loppumaan ja kaikki tehdään Kiinassa, hehe. Kintsut saattavatkin yhtäkkiä täyttää panokset ”pikkukiinalaisilla” tai vaikka riisipuurolla.

On korkea aika lopettaa Kiinariippuvuus ja alkaa tehdä itse. Työttömät hommiin!

Qroquius Kad

Kiina ei todellakaan pidä Ryssää minään liittolaisena, vaan pelkän halvan fossiilisen energian pumppaamona.
Ryssä pelkää Kiinaa kakka housussa, koska Siperia on koko ajan kypsempi hedelmä putoamaan suoraan Kiinan kämmenelle.

Totta kai Ryssän propagandakone yrittää epätoivoisesti julistaa, että asia olisi muka päinvastoin.
Ei se ole.

Pumput ja Paneelit JATACK!

Se on ihan sama onko Saksassa sähköpula tai ei ja viedäänkö sinne mitä. Ongelma on se että Saksan ”sähköpulaa” on käytetty huijauksena

A./ ruotsalaisten sähkönkulutuksen vähentämiseksi (ilmastohumppapolkkajenkka)
B./ aivan perseestä revityille sähkönhinnan korotuksille jotka milloin perusteellaan palelevilla saksalaisille, milloin sähköverkoston pullonkauloilla, vähätuulisuudella, kuivilla koskilla ja vaikka millä. Hemoroideilla.

Yhdessä asiassa MP oli/on oikeassa: jaetaan taloihin ilmaiset/halvat aurinkopaneelit ja ilmalämpöpumput niin kansan omavaraisuusaste nousee ja ”sähköshokki” lievenee.

RUOTSI NOSTAA VERKKOMAKSUA 9%

RUOTSI NOSTAA JO MUUTENKIN HUIPPUKALLISTA VERKKOMAKSUA 9% ensikuussa eli tammikuussa 2023!

Olen sanaton.

Taavetti

Suomihan on Pohjolan viimeisin takapajula eli Vienan Karjala.Sen mukaan tulee sähkökin.

nimabi

Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi