Somehuijarit taas aktiivisina, kannattaa varoitella vanhempia

Facebookiin on tupsahtanut viime kuukausien aikana satoja uusia huijausyrityksiä, jotka tahkoavat yrittäjille mukavasti rahaa. Ja huijattavia riittää joka lähtöön.

Huijausten kaava on kaikissa sama. Jonkun hyvämaineisen yrityksen nimissä tehdään Facebook-sivu ja laitetaan pystyyn tekaistu kilpailu. Ihmisten pitää joko kommentoida tai tykätä päivitystä, jolloin osallistuu arvontaa, jossa yhdelle muka arvotaan joku palkinto.

Esimerkkitapauksessa OnniBus-liikenneyhtiölle on tehty tili ja päivityksessä sanotaan, että vastaajien kesken arvotaan ilmainen meno-paluu-lippu haluamalleen reitille.

Teksti on hyvää suomea, joten on luultavaa, että jutun takana on suomalaisia huijareita. Yleensä tällaisten vedätysten teksti paljastaa jossain kohtaa, että teksti on käännetty translaterilla englannista suomeksi.

Mielenkiintoista on, että teksti paljastaa huijauksen idean, jos osaa lukea, ”Ostoskorin summaan lisätään 1 euron varausmaksu”. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikille vastaajille lähetetään yksityisviesti ja kerrotaan, että henkilö on voittanut arvonnan pääpalkinnon. Jotta lipun voi lunastaa, joutuu vilauttamaan pankkikorttia, jolla tiliä EI veloiteta, mutta tehdään euron nimellinen ”katevaraus”. Tämän katevarauksen kerrotaan palautuvan henkilön tilille takaisin.

Tässä tulee se huijaus. Jossain vaiheessa tätä maksuprosessia tulee aina eteen se ”hyväksy ehdot”. Ja kuka muka nykyään lukee sen pitkän rimpsun niitä ehtoja? Ei kukaan, vaan raksi ruutuun ja eteenpäin. Näihin ehtoihin on upotettu sellainen asia, että kun hyväksyy ehdot, niin samalla hyväksyy ja sitoutuu johonkin kerhoon tms, jonka oikeuttaa veloittamaan korttitililtä kerran kuukaudessa X euroa. Summa on yleensä muutamasta satasesta useampaan sataseen.

Eli, kun huijattu huomaa, että tililtä otettiin katevaraukseen se euro, ja joka palautuu tilille takaisin, niin hyvin harva edes ymmärtää, että on joutunut huijauksen kohteeksi. Seuraavassa kuussa tililtä lähtee sitten satasia. Nyt huijattu ihmettelee mistä on kyse ja yrittää reklamoida. Mutta minnepä reklamoit, kun et välttämättä edes tiedä kuka sen rahan tililtä veti.

Huijattu harmittelee, ja taas seuraavana kuukautena tililtä lähtee rahaa. Alkaa sama reklamointiruljanssi ja seuraavana kuukautena lähtee taas rahaa. Jossain vaiheessa huijattu sitten lopulta älyää, että ainoa keino päästä ikeestä on kuolettaa pankkikortti ja hankkia uusi.

Yleensä tällainen vedätys onnistuu 3-5 kertaa ennen kuin huijattu tosiaan ymmärtää, että on vedätyksen kohteena. Tässä vaiheessa huijari on saanut jo vähintään tonnin. Ja kun huijattuja on useita, niin summat voivat olla melkoisen suuriakin.

Yleensä näihin huijauksiin menevät vähän vanhemmat ihmiset, tai sellaiset, joiden medialukutaito on olematon. Kun katsoo noiden vastanneiden profiileja, niin porukka on keski-ikäistä ja vähän vanhempaa sukupolvea.

Tarkasti ottaen kyseessä ei ole huijaus, eikä asia edes etene poliisitutkintaan. Huijattu, tai asiakashan on itse hyväksynyt ne ehdot, joten siltä osin kaikki on täysin laillista. Pankkikaan ei tässä tapauksessa ole millään tavalla korvausvelvollinen.

Kannattaa takoa ainakin omien vanhempiensa päähän, että kaikki sosiaalisen median arvonnat ovat puhtaita huijauksia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments