Ukraina yrittänee lähiaikoina ns. Krimin käytävän katkaisua

Klikkaa kartta isommaksi.
Seuraava suurempi taistelu Ukrainassa tullaan käymään luultavasti etelärintamalla, jossa Ukraina valmistelee ns. Krimin käytävän katkaisemista.

Piirtelin karttaan mistä on kysymys. Ukraina on valmistellut jo pitkään tämän Krimin käytäväksi kutsutun linjan katkaisemista. Ukraina on suurien välimatkojen maa ja Krimin niemimaan koko huolto pelaa lähes kokonaan rautateitse nyt kun Kertsin salmen silta on pois toistaiseksi käytöstä.

Rautatie kulkee Donetskin kaupungin kautta Venäjältä Krimille ja Venäjän hallussa oleville alueille Azovinmeren rannikkokaistaleelle. Koko etelärintaman ja Krimin huolto kulkee tätä rautatietä pitkin.

Ukraina on tehnyt kuukausien ajan onnistuneita sissi-iskuja Venäjän hallussa olevalla alueella. Iskuja on ympyrällä merkityllä alueella Melitopolin kaupungin läheisyydessä.

Ukrainan tarkoitus on toisin sanoen katkaista tämä rintamalinja, josta seuraa, että Andriivkasta länteen venäläisten hallussa oleva Manner-Ukraina ja Krim jää mottiin. Tästä taas seuraa, tai odotetaan seuraavan se, että venäläiset joukot poistuvat mantereelta Krimille ja jopa mahdollisesti kokonaan Krimiltä.

Jos venäläiset eivät poistukaan Krimiltä, se voidaan jättää linjan katkaisun jälkeen odotustilaan ja siirtää painopistettä Donetskista pohjoiseen. Krimin niemimaa voidaan ottaa takaisin sitten myöhemmin.

 

Tästä linjan katkaisusta on ollut merkkejä ilmassa jo ainakin kuukauden. Sitä varten tehdään monenlaisia valmistelutöitä. Nämä samat merkit olivat ilmassa myös Harkovan alueen ja Hersonin ja Dnepr-joen länsipuolen takaisinvaltauksessa.

Jos Ukraina onnistuu tässä, niin siitä alkaa melko varmasti loppusota, sillä se olisi venäläisille joukoille todella kova tappio. Upseeristo menettäisi kokonaan otteen rintamaan ja tappiomieliala siirtyy rivisotilaisiin. Motivaatiota tuskin tulee sen jälkeen enää saamaan kovin ylös.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments