Uusruotsalaisten alamaailmassa kova kuhina kun kukkulan kuningsta arvotaan

Haluaisitko halata tätä miestä?
Tukholman murhaviikot on saanut poliisin varpailleen. Virkavalta on varautunut siihen, että murhajaiset jatkuvat talven yli, sillä uusruotsalaisten alamaailmassa on eräänlainen valtatyhjiö ja kukkulan kuninkaaksi haluaa useita kovan luokan gangstereita.

Viikon sisällä on tapahtunut lähes joka päivä, kaksi ammuttu hengiltä, useampi haavoittunut ja peräti viisi pommi-iskua. Kaikissa tapauksissa sekä tekijät että kohteet ovat olleet uusruotsalaisia gangstereita, lähinnä Afrikasta ja Lähi-idästä.

Miksi väkivaltaisuudet ovat roihahtaneet taas yhtäkkiä tulille? Melko yksinkertainen selitys, poliisi on noukkinut viime syksyn aikana useita kovan luokan gangstereita putkaan, ja oikeus on antanut pitkiä vankeustuomioita näille eliittigangstereille.

Lisäksi viime vuoden aikana kymmeniä Tukholman uusruotsalaisen alamaailman gangstereita on ammuttu hengiltä, joten huipulla on tilaa.

Nyt alamaailma on lähtenyt käymistilaan, huume- ja asekaupasta käydään kovaa taistelua kuka pääsee johtavaan markkina-asemaan. Lisäksi petospuolella ns. arvonlisäveropetoksia tehtailleet jengit ovat yksinkertaisesti linnassa, joten tälläkin saralla on huutava pula kuittikauppiaista.

Jaxuhali.

 

Eikä kannata aliarvioida tilannetta, näissä mainituissa rikoksissa pyörii niin isot rahat, että jo joku alemman tason välikauppias tienaa enemmän kuin kansanedustaja.

Periaatteessa tilanne ei ole mitenkään erikoinen, tällainen valtatyhjiö on kaikkialla ja aina sen joku täyttää. Mielenkiintoisen asiasta tekee se, että homma pyörii useamman tunnetun räppijätkän ympärillä. Tämä räppäri-aspekti on juuri ruotsalaisen alamaailman erikoisuus, koska se on niin vahvasti edustettuna.

Jouluna murhattu jorkki oli räppäri ja kaikkien räjähdysten kohteena on ollut enemmän tai vähemmän räppäreitä. Luultavasti missään muualla ainakaan Euroopassa tämä räppäriteema ei ole näin suuressa osassa kuin Ruotsissa.

Lisäksi asia on sellainen, että sille ei oikein kukaan voi mitään. Näistä gangsteripiireistä ei voi noin vaan loikata pois. Tai voi, mutta se on samalla automaattisesti henki pois. Poliisilla on oma loikkari-ohjelma, että jos loikkaa, vasikoi kaverinsa ja todistaa oikeudessa, saa uuden salatun henkilöllisyyden. Mutta ei tämä ole mikään vaihtoehto. Ruotsi on kuitenkin pieni maa ja asia on vähän sama kuin jos asuu jossain Kempeleellä, vaihtaa henkilöllisyyden ja muuttaa uuteen vuokra-asuntoon, miten se muka muuttaa asiaa? Ei yhtään mitenkään ja tässä tilanteessa ainakin aivan varmasti allekirjoittaa oman kuolemantuomionsa ja aiheuttaa omaisilleen loppuelämän kestävän pelon, että “katoaminen” kostetaan siskoille ja serkuille.

Melkein tekisi mieli sanoa, että kyynel.