Tanskan poliisilla suuroperaatio – 135 pidätettiin huijauksista ja rahanpesusta

Tanskan poliisi on tehnyt jättimäisen poliisioperaation ja ottanut kiinni 135 henkilöä epäiltynä vanhusten huijaamisesta ja siitä seuranneesta rahanpesusta. Summat ovat suuria.

Torstaina pidetyssä poliisin tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että poliisi on syksyn ja talven aikana seurannut ns. maalivahteja, jotka ovat antaneet pankkitilejään varsinaisten huijarien käyttöön. Nyt operaatiossa otettiin kiinni lähinnä maalivahteja.

Kaava huijauksissa on melko yksinkertainen. Osoitepalvelusta etsitään iäkkäitä ihmisiä, joille soitetaan esiintyen poliisina, verovirkailijan tai jonakin muuna viranomaisena. Esimerkkinä mainitaan puhelu, jossa vanhukselle kerrotaan, että hänen pankkitilinsä on hakkeroitu ja hänen nimissään on nostettu lainoja.

Tällä verukkeella on saatu pankkitunnukset käyttöön ja vanhuksien tileiltä on siirretty rahaa maalivahtien tileille.

Poliisin mukaan puhelimessa esiintyneet huijarit ovat olleet erittäin miellyttäviä, kohteliaita ja “ymmärtäväisiä” vanhuksia kohtaan, joiden luottamus on voitettu tällä tavalla.

Poliisilla on tutkinnassa ainakin 400 tapausta, joissa uhrit ovat menettäneet kaikki pankkitileillä olleet rahansa.

135 otettiin kiinni tämän päivän suuroperaatiossa, mutta ainakin 200 henkilöä epäillään petoksista ja rahanpesusta. Kiinniotoissa oli mukana 600 poliisia.

Itse puhelinhuijausten suunnittelijat ja toteuttajat eivät ole vielä jääneet kiinni, mutta poliisi uskoo, että heidänkin jäljilleen päästään näiden kiinniottojen jälkeen pidettävien kuulustelujen perusteella.

Mitään taustoja kiinniotetuista maalivahdeista ei kerrota, mutta jotakin voi päätellä kun poliisi puhuu “maahantuodusta” jengeistä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments